Monday, February 28, 2011

JATUH CINTA DENGAN LAGU NIH

Written by : purplE lAdy

 DI SAAT AKU MENCINTAIMU


Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku


Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai

Akan indahnya cinta
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta


------->  walaupun lirik die sedih, n membawa kesudahan jalan crita yang tak best.. Aida tetap suka lagu nie...


SILA LIKE :-)

JOM JOIN BLOGGER BLOGLIST BARU!!!

Written by : purplE lAdy

Semenjak dua menjak nie banyak contest and bloglist aku dah join... waaa makin bersemangat tegar nih... hahah ya ka? jangan hangat-hangat taik kucing dah la ye Cik Aida oii...

ok ok,... x mau membebel panjang lebar.. mau join bloglist nih plak.. BLOGGER BLOGLIST BARU...haa tunggu pe gitu??? jom la join especially yang followernya kurang dari 300... jom join cepat!.

ni banner bloglist blogger baru... cantik kan? sweet je..

SILA LIKE :-)

WHAT HAPPEN TO ME?

Written by : purplE lAdy

28.02.2011
3.03am

Mata masih belom dapat dilelapkan...Bila malam aku cergas semacam ja..bila pagi menjelma ja aku terus headache..migrain..ape kena dengan aku nie?? Aku penat doh.. sampai bila nak berterusan macam nie? Aku ada jadual kelas yang perlu aku ikut.. bukan bleh suka suki x datang.. nak MC pn xkan la smpai tiap2 minggu.. i want my normal sleep back.. plzzzz....esok pagi kalau ada yang brani bermulut x bertapis mmg kena arr ngan aku.. huhuhuhu...

Dari tadi jugak aku tertunggu2 die on9.. knapa tah dengan aku nie? x penah2 aku mcam nie... Ym tu rasanya dah bersawang aku x bukak... tetiba malam nie bleh plak aku tunggu die berjam2 kat situ... huhuhu pe kena ko Aida? dah2 ckup2 la.. x serik2 gi ke? erm... :-(  bila die on9 die cakap die bz.. huhuhu pdan muka ko Aida.. gatai gi duk tunggu..huhuuhuh ambikk koo...[kalaula dia baca.. sumpah malu!!!!]

SILA LIKE :-)

Sunday, February 27, 2011

Kita manusia hanya mampu merancang....sabarlah wahai sahabat..

Written by : purplE lAdy

Kita manusia hanya mampu merancang.. betapa hebat pun kita segalanya ditetapkan oleh yang maha Esa...betapa agung kekuasaannya... kita sebagai hamba hanya mampu menerima segala takdir yang sudah ditentukan kepada kita... Semuanya sudah tersurat di Loh Mahfuz..

Macam mana sayangnya kita kepada seseorang.. kita perlu ingat.. kehilangan itu suatu yang pasti... sama ada cepat atau lambat..ia pasti kunjung tiba... x kira berpisah hidup atau mati..semua ditangan Yang Maha Esa..kita sebagai insan yang lemah perlulah sentiasa bersedia menerima akan kehilangan itu kelak...

Dan bercakap jugak mengenai kehilangan, aku tau... aku belum bersedia kehilangan orang yang aku sayang...Beberapa bulan yang lepas, sahabat baik aku since aku tadika kehilangan ibu tersayang... aku sangat kenal dan agak rapat dengan seluruh ahli keluarga beliau... Since aku dapat tahu berita kehilangan tu, aku dah terlambat.. jenazah dah selamat dikebumikan... mengalir air mata aku mengenangkan sahabat aku tu... lebih pilu bila mama bagitau sahabat aku sndri pun tak smpat melihat wajah ibunya buat kali terakhir.. Ya Tuhan.. dugaan apakah ini?

Aku sms sahabat aku... alhamdullillah.. dia sangat tenang...sangat redha dengan segala ketentuan yang diberikan kepdanya...sedangkan aku? Air mata ini tidak berhenti2 mengalir.. entahlah.. aku cuba menyelami andainya segala yang berlaku tu terjadi kpada aku..Kuatkah aku? tegakah aku? Sedangkan kami sama.. kami anak perempuan sulung...usia kami juga sebaya...kami ada 3 orang adik yang usianya hampir sama serta  masih lagi bersekolah... sorang lelaki dan dua perempuan...usia ibu bapa dia juga seusia dengan ibu bapa aku..jadi tak mustahil ianya juga boleh menimpa aku..

Betapa banyak persamaan antara kami... buat Nurul Izzati bt Che Johar.. doa aku smoga ko kuat hadapi segalanya...Hnya dia yang lebih mengerti apa yang terbaik buat diri kita..walaupun kita jauh.. jangan lah teragak2 nak berkongsi dengan aku...Aku sayang ko zaty.. selalu-selalu la text aku... keep on smiling syg.. ;-)

sahabat yang saya maksudkan adalah yang berbaju biru dan bertudung putih itu...
kuatnya dia...betapa saya sangat mengagumi kekuatan diri dia..nampak mcm muda remaja.. tapi semua tanggungjawab
seorang ibu digalasnya kini... 

Dan ini wajah kedua ibu bapa saya..Semoga Allah panjangkan usia mereka..
saya masih belum bersedia untuk kehilangan salah sorang dari mereka.. dua apatah lagi... 

Buat Zaty: Aku yakin, aku pasti... mak ko mesti tengah tersenyum lebar kat sana tgk ko jaga adik2... :-)

SILA LIKE :-)

BILA AIDA BERLENSA

Written by : purplE lAdy

I'm not a profesional photographer... but i like to capture every single moment... yeah.. this is my new hobby i think...So.. ini antara hasil2 artwort Aida.. just leave me a comment...



SILA LIKE :-)

AIDA SUKA MEMBEBEL!!!

Written by : purplE lAdy

Yew.. saya tersangatla suka membebel... membebel boleh buatkan hati saya puas... hahaha...meh jenguk antara bebelan-bebelan Aida:







SILA LIKE :-)

I LOVE MY BLOG contest

Written by : purplE lAdy

Wah wah wah.. Cik Yuyu Si Mata Bolat buat contest laaa.. wajib join owkeh...

ni banner die.. just nice
1st (Tagged 3 org blogger)

mau tagged mereka mereka nih... wajib join tau.. x join x mo kawan.. hahaha

2nd (cerita mengenai blog anda)

Alhamdulillah, blog 'Aida suka membebel' ni sudah menjangkau usia hampir sudah tahun. Betapa cepat masa berlalu..Betapa cepat akal mematangkan kita..eeh apa yang Aida merepek nih? hahha lari tajuk jap...

ok..ok.. actually blog nih ditubuhkan adalah untuk berkongsi suka duka, pahit manis, jatuh bangun hidup Aida..xda kena mengena dengan sesiapa..cuma mengenai saya..Setiap apa yang tercoret dalam blog ni adalah perihal hidup Aida... blog ni umpama diari hidup yang akan dijadikan kenangan suatu hari kelak...


SILA LIKE :-)

Saturday, February 26, 2011

I MISS U MOM...

Written by : purplE lAdy

Jam dah menunjukkan hampir pkol 6 pagi.. Entah knapa, mata nih suka mahu dilelapkan..rasa mengantuk langsung tak menguasai diri..knapa nie sejak akhir-akhir nie..susah sangat nak tido malam..dulu tak plak mcam nie.. kalau hari yang ada kelas pagi tu, mmg parah la akn.. menguap habis la dalam kelas...

Tetiba malam nie terbayang wajah mama tersayang.. eee rindunya...baru-baru nie dapat msej dari mama

"Salam. Amboiii x ingat kat i langsung ka? I aje dok ingat kat u siang n malam"-mama  

huhuuhu... of course akak ingat.. Siang malam akak rindu mama... Rindu sangat-sangat tau.. kalau bleh nak balik pagi nie jugak.. nak peluk mama...Just akak x mesej mama selalu ja.. TAk nak jadi mcam angah.. manja sangat.. 

ok kawan-kawan.. since malam nie, Aida rindu sangat kat mama Aida.. Aida nak buat entry pasal mama...Nama mama saya Rosidah bt Hassan... dilahirkan pada 5 hb  Januari 1965... Banyak pengorbanan yang dah mama sya buat untuk melihat anak dia, especially saya menjadi seorang yang berguna.. Masa Aida kecik, mama pernah ditawarkan ke luar negara.. tapi disebabkan keadaan sya yang masih kecik mama tolak tawaran tu...then, mama kerja kilang.. pangkat besar.. gaji tinggi.. tapi waktu kerjanya tersangt la tidak menntu.. kekadang dua tiga hari sya tak jumpa mama...saya tido mama belum balik..esoknya saya bangun amam dah pergi kerja... hidup sya agak terkontang kanting... mama bincang dgn abah.. abah pun setuju...

mama berkorban lagi.. mama berhenti kerja.. mama masuk maktab jadi cikgu.. walau pun gaji mama x sampai separuh dri gaji dia sbelum ni.. mama redha.. betapa besar pengorbanan insan yang aku panggil mama... mama banyak mengajar aku erti susah senang dalm hidup... Masa dilahirkan dalam keluarga yang sangat susah..mama tolong maktok jual kuih, balik sekolah plak mama ambik upah memotong kayu..tapi apa yang mnjadi kebanggaan aku.. mama berjaya.. mama berjaya jejakkan kaki ke universiti...Sebab tu mama selalu didik aku dengan adik hidup susah.. kawan-kawan bnyak label aku, aku anak orang senang... anak cikgu, abah aku plak toke sawah.. tapi korang semua x tahu.. kami adik beradik pernah turun lumpur... tolong abah menyulam padi...walaupun abah ada pembantu2 yang membantu dia buat semua tu, mama tetap nak kami belajar...betapa mama nak kami adik bradik semua tau erti susah...

Mama suka berleter... tapi leteran mama semuanya membawa mesej2 untuk aku menjadi insan yang lebih berguna...dulu aku rimas, menyampah dengar mama bising... selalu ja aku wat pekak bila mama bising.. masuk telinga kanan, keluar telinga kiri.. tapi sekarang bila aku dah duduk jauh.. leteran mama la benda yang paling aku rindu.. aku x bleh dapat dari sapa pun kat sini..rasa mcm nak tapekan ja leteran mama bila balik penang nnti... nanti dah balik KL kalau rindu bleh la dengar balik.. huhuhuhu.. bleh ke nak buat mcm tu??? :-'(

Mama saya jugak sorang yang sangat pandai masak.. masak la apa pun semua sedap.. kalau sepupu aku pun rindu nak balik makan apa yang aku masak.. aku apatah la lagi.. bertambah-tambah.. berganda2 rindu la nak balik..uwaaa... rindu2.. gulai pisang, mee kari, mee udang, mee hokkien, laksa, laksam, bihun sup, mushroom spagetty, chicken chop, ikan bakar, nasi lemak.. ermm mmg tak tersenarai la kan...apa ja yang mama x tau masak.. huhuhu.. how i miss all bout u mom...

mama sorang yang mementingkan kekeluargaan... n aku sebagai anak sulung, mama selalu ingatkan aku supaya knal dgn sedara mara.. kenduri sedara  tu x payah cakap la.. memang wajib ikut.. xda budi bicara dah.. WAJIB!!.. huhuhu.. kesannya..aku kenal adik beradik..anak2 diaorang majoriti aku knal.. walaupun diaorang x knal aku.. x kisah la..

huhuhu.. that all bout my mom... masa udah sedikit mengantuk.. k ni gmabr mama saya... cantik x mama sya? cantik kan?

mama with HArith... comelkan harith? eee miss bdak comel ni jugakkk

time ni kami satu family gi bercuti kat Medan.. best.. thanks mama abah for the holiday..
Bila lagi kita nak berholiday nih?

erm.. i love my mom so much... i miss her damn much.. uwaaaa... habis semua air hidung semua keluar bila mnulis entry ni.. betul2 menusuk jiwa...








SILA LIKE :-)

JENG... JENG... JENG...

Written by : purplE lAdy

Acece... mcam suspen je kan tajuk entry malam nie... huhuhu...walaupun kaki Aida nie terasa tersangat la sengal..gigih jugak nak update blog nie... tau kenapa?

jeng..

jeng...

jeng...

jeng...

...

...

...

...

hehehehe... suspen x?hahaha.. bila dh pagi2 nie.. otak sedikit tidak betul... huhuhu..ok2.. actually lepas Aida post pasal perfume yang Aida dah jatuh hati dengan kelembutan bau dia tu.. ramai yang tnya perfume tu yg mana.. ada yg x penah dgr..sama la...Aida pun x familiar sgt dengan perfume nie... selalu DKNY, Estee Lauder, Polo, Dunhill, Channel, FerraGamo, Christine Dior, CK, dan sewaktu dengannya la... aida pun kalau promoter tu x promote mmg x tau la kan.. x penah dengar pun...bau die tuu... perghhhh smooth sgt...bau dia kuat tapi cool jek...lembut je...huhuhu...

layan iklan dlu.... :-)
haaaa ni diaPaco Rabanne Black Rose XS for women...
huhuhu... nak.. nak sangat... jatuh hati sangt dah dengan bau die...erm so sesapa yang da hati mau kasi hadiah birthday Aida yang dh x lama tu.. bleh la yek.. Eina lina, Ak Atul, Srikalah, Deep Sky sila kumpul duet...sorang RM70 bleh la dapt sebotol.. kihkihkih...take note yah kawan2...hahaha..

p/s : tetiba rasa mcm penah dapat tester perfume ni masa beli hantaran perfume kawin sepupu dlu.. ye ke?

SILA LIKE :-)

Friday, February 25, 2011

PENAT YANG AMAT SANGAT!!

Written by : purplE lAdy

hati berkobar2 nak jugak update blog nie... x nak biarkan dia bersawang,, tapi apa kan daya... badan tersangat la letih.. mata? jangan cakap la kan... kuyu je... kaki plak lenguh sampai nak tercabut dah nie... ni semua gara2 turun groundfloor dripada tingkat 13 kondo tanpa mengunakan lift.. smpai ja bawah... kasut terus lekang.. hahaha... nampak sangat kasut tu pun x mampu nak tanggung bdan nih..[cik aida.. sila kurangkan berat anda]... hahah

so disebabkan kasut dh mmg x da stock.. maka keluarkan Aida gi Sogo buat pertama kalinya.. dari 10 Januari duduk sini... ni la first time merayap...ni pun terpaksa sbnarnya.. kalau x baik balik rumah.,, make blog cantik2.. kan2...tah la knapa... x suka sngat duduk KL nie... x aman mcam kat Penang... ooohh i miss my hometown.. mama abah.. akak nak balik :-(

ok2 kembali ke pangkal jalan... jalan2 sogo banyak plak salenya... niat dalam hati... nak beli kasut.. kasut ja.. bajet dalam RM80-Rm100 la... kaki kami kembang.. susah nak dapat kasut... kena yang international brand baru da saiz... jalan punya jalan... jumpa dah.. Carlo Rino.. n yang bestnya Rm59 je... mahal bagi anda.. murah bagi sya... kalau x kena yang new arrival baru ada saiz... ish.. mengada sungguh kaki nie...

Then dah roomate Aida temankan aida beli kasut aida plak temankan dia cari buku Manderin sepanjang jalan TAR...dari satu kedai ke satu kedai kami pi.. semua xda... akibatnya... sakit kaki kot... n time tu plak tengah peak hour.. memang sesak habis.. bas penuh... teksi pun xda yang nak berhenti...semua dah da penumpang... so nak x nak kami gagah kan diri... jalan kaki dari TAR ke stesen sultan ismail.. sumpah jauh kot.. huhuhu...gagahkan jela kan... then naik LRT turun kat stesen Titiwangsa.. dri situ baru kami ambik cab... x sanggup dh nak tunggu bas bagai.. murah sikit ambik cab dri sini.. kalau ambik dari  TAr tadi.. mau nya dekat RM20.. 

So bila dah kaki mencecah lantai rumah.. bukak2 tudng terus baring.. smentara nak tunggu turn nak mandi... n sedar2 rommate gtau dah pkol Rm10 lebih... huhuhuh... lena sungguh tidonya.. siap mimpi bagai... hehehe... sengal kan? ok2.. kaki dah mula rasa kesengalannya.. nak sapu Krim Moyah.. tehn nak tido.. penat sangat... nite all...

p/s: kat sogo tadi da promoter promote perfume.. Paco Robanne Black XS.. gial wangi... smooth je baunya... ehem2... en boifren... nak satu... satu ja... x nak bnyak2..  :-P

SILA LIKE :-)

Monday, February 21, 2011

...WARGA KLANG YG AKU SYANG...

Actually dah dekat dua bulan lebih aku start menaip entries nie.. tapi nak wat mcm mana kan? ada ja halangan dan rintangan yang terpaksa aku lalui.. ada ja perkara yang membataskan aku untuk siapkan entries nie.. asal taip skit jaa save dalam draft..asal taip sikit save dalam draft..mcm mana la nak jadi blogger tegar nih??.. hari ni aku bertekad..apa pun yang terjadi akan ku siapkan jugak entries nih.... cayukkk....


Written by : purplE lAdy

Cepatnya masa berlalu...pejam celik pejam celik dah 4 bulan aku tinggal di bumi Klang nie.. banyak yang aku belajar kat sini...aku belajar erti kehidupan yang sebenar..aku blajar erti susah senang tanpa minta duit dari mak bapak aku... duit titik peluh aku, aku gunakan untuk sara diri kat sini...lain rasa guna duit kita sendri dri guna duit mak bapak nie...

kat sini aku bukan blajar pasal keja je... aku balajar cara nak treat budak baru lahir, dari nak susukan smpai basuh berak semua aku blajar... bukan tu ja... bila sepupu aku nak kawin, aku blajar palk mcm mana nak planning duit, masa dan tenaga.. byak kot yang aku blajar... kalau bab praktikal plak.. dari aku x tau apa tu 'up' aku dah tau skrg nie..dri aku x tau apa tu masking, laminate, perfect binding, pin semua aku dh tau...

Even jumaat yang lepas-lepas masa aku present aku pnya report praktikal kat lecturer, aku sangat la berpuas hati... kalau bebudak lain present x sampai 30 slides.. aku ada 130 slides... tu pun aku ambik mana yang penting ja...wallaweh... sangatla aku berpuas hti..x sia2 aku x tido malam buat slide tu bagai.. hehehe...bila lecturer tanya aku soklan2 yang aku xtau,... aku jawab ja.. bak kata pekerja Reka Cetak 'JANJI CONFIDENT'...hahahaha...

ok2...yang korang baca ni cuma mukadimahnya  jaa... Actually entries ni aku buat untuk ucap jutaan terima kasih yang terhingga pada warga-warga Klang yang bnyak bagi bantuan, tunjuk ajar, n selalu menemani ke mana saja..almaklumlah..aku kan hidup merantau kat sini.... cewahh ayat x bleh blah kan?hihihihi....ok2...ni antara warga-warga Klang yang sangat la aku rindu and aku kenangkan saat nie...




AUNT dan UNCLE

Ni aunt n uncle aku... merangkap mak sedara and boss aku kat tempat keja..Dia individu yang bnyak support kerjaya aku sebagai graphic designer..Even parents aku pun x brapa nak sokong kerjaya aku skrang nie..


Makcik aku sangat garang dan tegas orangnya kat tempat kerja... tapi dalam tegasnya aku rasa dia ni sorang mak n bos yang tersangat la sporting..x kisah la dri segi apa pun...dia mmg sangatlah sporting..n dia jugak sorang yang sangat murah hati..x lokek...n mungkin sebab nie rezeki dia murah jaaa...


"Aunt, thanks sebab tumpangkan tempat tido sepanjang awa praktikal kat sana..halalkan makan minum and semua2 la...thanks jugak bagi elaun yang sangat la meletup tu kan...rasanya elaun awa yang paling meletup untuk tahun lepas.. hihihihi...thanks jugak sebab selalu blanja makan bagai... jasamu akan ku kenang sampai bila-bila"...


ABANG LONG

Owkeh kawan-kawan... ini pulak abang sepupu tunggal aku..dia la Gangster Tuk Ketua Persatuan Cucu-cucu Tok Minah...merangkap bos kedua kat reka cetak...Tengok gambar mcm mak bunga je kan? Kawin pun blom lagi nie...Perempuan2 kat luar sana sila larh ambik borang ye kalau nak mencuba nasib..huhuhu...


Cik abg yang sorang ni sangat la soft spoken bila bercakap..otak gila2 sikit [korang bleh tgk gambar sbelah owkeh] mmg senget kan?hihihihi...


"Abg Long thanks yah  sebab kekadang tumpangkan aku gi keja naik bini kereta ko yang menarik tetarik dan memang de bom tu..hihihi...thanks blanja aku makan kat K3K...blanja aku makan Hot n Roll.. blanja aku makan kat Bidayah... kat Briyani King... blanja aku koey teow kong fu..n banyak lagi la.. x hingat dah aku......tetiba aku prasan.. bnyak plak aku makan? ahak..oppss thanks jugak sbb sudi tumpangkan aku balik penang...x payah aku nak susah payah naik bas....bnyak plak aku membebel kat ini kan? So, aku minta ko halalkan semua k"...


KAKNGAH dan AM

Ni la dua orang hamba Allah yang paling banyak luangkan masa diaorang dengan aku... hari-hari aku dengan diaorang..pergi kerja dengan diaorang..balik dengan diaorang.. gi kedai dengan dioaorang.. bersuka ria dengan diaorang...sabtu ahad nak melencong  ke mana pun dengan diaorang jugak...dari angah jadi mak buyung sampaila meletup aku dengan diaorang ni...mereka suami isteri yang sangat la sporting and happy go lucky...[dani.. jngan jadi mcm mak bapak ko k.. hahhaa] antara aktiviti wajib kami adalah makan fredo setiap sabtu.. gila weh.. rindu gila aku nak makan fredo nih...hehehe...and benda yang x bleh aku lupa bila angah nak bersalin... gila kelam kabut semua jadinya... duduk opis mmg x bleh nak wat keja apa dah... otak duk pkir angah ja... tu baru orang kan.. agak nya time aku nnti cm mana laaa.... tobat kecut abih semua yang ada...


"So, buat am n angah yang tersangatla aku sayang... thanks korang... thanks sesangat... thanks sebab usung aku kehulu- hilir.. thanks jgak sebab sudi tumpangkan aku kereta hari2 gi opis.. teman aku makan kat Kedai Tokwan kita, temankan aku beli baju bagai.. n yang paling penting korang pinjamkan aku kereta..[dpat gak gi date curi2..hikhikhik...].. kesimpulannya... korang yang banyak menjga kebajikan aku...sayang korang lebih!!!"


KAK CIK

Ni plak sepupu merangkap officemate aku...dia la sepupu setilam sebantal aku.. tapi tu sebelum dia kahwin la..now dah kawin semua rutin dh bertukar... to kakcik.. thanks for every single things.. banyak yang dah kita share sama-sama... time keja aku dengan ko.. time makan aku dengan ko.. time tido pun aku dengan ko... bila ko nak kawin...aku little bit stress...hentah hape2 kan? nampak sedikit mengada-ngada di situ kan? sila muntah ok...


Dengan kakcik ni..aku rasa aku bnyak habiskan masa teman dia buat preparation untuk wedding die...dari satu butik ke satu butik pengantin aku jelajah..bukan senang tu nak cari baju..especially yang berbadan bekali-kali X macam kami nih... terbit jap dalam diri nak buang separuh daripada badan aku... hahaha.. sengal kan? hahaha.. then benda yang aku  xbleh lupa bila kitaorang berdua sama-sama gi Kursus Kawin..hahah.. kenangan terhebat kot...mula-mula dua2 semangat.. makin lama makin slow n slow.. then 2nd day terus flat.. mengantuk tahap gaban..heehehe..[mana sijil aku weh?simpan leklok..kalau x ko kena teman aku gi kursus skali gi nanti..]


then one more thing yang aku mmg x bleh bila aku bersetongkol dengan kawan-kawan die nak buat 'Malam Bujang Elina' kat die.. mmg happening tahap gaban kot... hahaha... dari seawal jam 4 petang aku dah keluar dari rumah makcik aku dengan Si Aleeda.. terus gerak gi Shah Alam nak beli helium balloons...aku drive ok... aku drive!! hahaha... satu benda yang sepupu spapat aku payah nak trima... aku buta jalan kot kat sana.. hehe..


Aku rindu gila nak borak-borak dengan ko sebelum tido Kakcik.. serius aku rindu..x kira la kita borak pasal apa pun... pasal keje ke...pasal kawan ke.. pasal Cik abg memasing ke.. aku rindu gila bila ko cakap ko rindu laki ko.. aku cakap aku nak muntahh.. huuhu aku rindu gilaaa... hukhukhuk... aku nangis ni weh.. aku nangis.. hukhukhuk... :-'(


"to kakcik..doa aku smoga bahagia di samping suami tersayang...jaga diri elok2.. jangan superactive macam angah...hahaha..semua jasa abik ko aku kenang smapai bila-bila...blanja aku kfc, mcD, Nz curry House, ayam penyek, Hot n roll n bagai la.. x tertulis la kan..."


p/s: bilanya nak lawat aku kat sini... angah dah selalu.. abg long pun dah tnya khabar.. ko je blum.. huhuhu


ADIK aka RINA MYSTERINA


Ni anak bongsu dalam family makcik aku...gambar ni aku ambik masa die tengah sedap tido dengan kucing kesayang dia.. JUMA... tengok juma tuu ngada kan? Tido dalam bilik aircond dalam comfoter bagai.. tapi tu la yang membezakan antara dia dengan kucing-kucing yang lain...tapi malangnya... kehadiran dia dalam hidup kitaorang x lama... 


Memandangkan Arwah Si Juma ni selalu mengganggu aku time tido.. aku nyampah gila dengan dia... lagipun aku ni mmg species x suka kucing...tapi nak wat mcm mana.. makin aku nyampah.. makin aku suka aksi-aksi yang dia buat.. sweet kot.. aku x penah jumpa kucing mcm dia...JUMA aku rindu ko.. :-'(


oppsss silap nak crita pasal Rina crita pasal JUMA plak.. hehe.. Rina ni plak individu yang selalu teman aku makan aiskrim.. hahah dia nie hantu aiskrim ok... gila kuat makan aiskrim..setakat dua batang tu biasa la..hehehe


"buat adik thanks temankan aku kemana ja aku nak gi... syang ko.. Muaahhhh"...




KAK ANES


Ni plak Kak Anes merangkap pekerja dan orang kuat makcik aku...kak anes ni kalau korang tengok muka die serius memang kecut perut laa.. muka garang kot... tu belum dia bercakap lagi tuu.. memang laki lintang pukang la kan terkejut.. hahah...


Tapi sebenarnya hati dia baik... dia wanita yang dikurniakan tahap kesabaran yang tersangat la tinggi menggunung...[dah2.. ayat bodek ke hape ni]


Aku x brapa tau la nak gtau apa sebenarnya jawatan akak yg sorang nie.. kekadang aku tengok dia buat typesetting.. kekadang dia buat marketing.. akak ni skill dia gile pnya power..kalau typesetting tu.. dia tgk je dia bleh agak semua.. bab mrketing lagi la..semua tempat dia wat marketing majoriti dia mmg dapat la.. so bila ja akak ni kluar ja buat marketing semua dsigner dh mula gerun.. hehehe...






KAK HANA


Kak Hana ni plak accountant kat Reka Cetak..semua-semua pasal duit memang orang akan cari akak nie.. dari nak bayar pape.. smapaila nak gi minum beli minum petang semua mesti cari die... claim tu x payah cakap la kan... mmg dah wajib...


Kak Hana nie adik kepada akak yang di atas nuuu...tengok muka pun tau kan.. memang sama habis la kan.. diaorang dua bradik ni kalau bercakap mmg riuh rendah la Reka Cetak.. belom lagi ditambah dengan soara kakcik.. lagi la riuh.. hehehe..


Now, kak Hana nie tengah preggy... bulan brapa? haaa yg itu yang kita tak tahu.. [tetiba ja kuar dialog Los & Faun]. Akak nie la individu yang selalu belikan kitaorang lunch kalau kita orang semua x sempat nak gi beli...




KAK IDA


Yang comey lote ni plak namanya Kak ida..akak ni sangatlah sweet orangnya...[kak ida..sy sdg puji anda.. ckup bulan jgan lupa sya..hahaha]..akak ni la orang kuat Reka Cetak..ni la graphic designer REka Cetak... 


akak ni bukan calang2 oo.. dia buat tiga design dalam satu masa... pastu bleh siapkan dalam jangka masa yang perghhh tersangatlah cepat...sbb tu ramai bdak yang nak kejaa sini semua terbantut...[tetiba teringat dekat Suzie weh... hahah rindu die x? hahaha ape la dia tgh wat skrg kan?] 


p/s: aku paling suka dengar kak ida cakap phone dengan husband die..mnja je... swett sgt2.. so sweet bak kata kak anes [sumpah kena maki hamun dengan kak anes :-P ] .. and one more thing.. asal dengar lagu jangan pandang2.. terus muka terbayang muka comel akak nie.. hihi...




KAK LELA


ni plak kak Lela...akak nie jenis yang happy go lucky orangnya...akak ni pun sweet-sweet ja orangnya... aku xtau knapa.. aku suka je tengok die...


akak nie x duduk satu department dengan aku.. department ke? bleh la kan.. kita x satu opis la.. akak ni duduk lot opis sbelah.. tapi aku selalu je jmpa die.. selalu jugak kena buat keja under dia..wat sticker.. buat kat kawin. semua2.. la.. x kan la nak senarai semua kan...sampai tahun depan pun x habis-habis gi tau...


Kak lela ni sekarang kerap plak comment page aku.. sedikit malu la.. heheh :-P [sila muntah kwn2]




KAK ROSS


haaa yang ni plak Kak Ross...kak ros nie pun orang kuat rekacetak.. kak ros nie paling senior diantara kami semua.. kira pangkat kakak sulung la...


Bagi aku kak ross nie sorang ibu yang snagt prihatin dan penyayang.. knapa aku cakap mcm tu? sebabnya aku selalu ja tgk dia call anak2 dia time kerja.. 
badan ja kat opis... otak dia sebenarnya kat rumah... kan ka ross kan?cuba korang tngok gambar dia kat atas tuh...sikit punya keibuan kan...


"So buat kak anes, kak hana, kak ida, kak lela & kak ross...Keja dengan korang memang terbaik laa... rindu gila nak dengar kak anes bising2... kak ida wat lawak.. cakap-cakap 18sx..rindu nak makan nasi ambang ramai.. nasi berlada...arr semua2... rindu gila la kat korang..."


So.. kesimpulannya di sini... jutaan terima kasih yang tak terhingga kepada korang semua... result praktikal pun dh smpai.. dpat A tau.. suka suka...Dah dah.. x nak dah melalut panjang.. rasanya ini antara entries terpanjang yang aida penah buat... ...

SILA LIKE :-)

Sunday, February 20, 2011

SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !

Written by : purplE lAdy

Segmen naikkan trafiik bersama abg BEN ASHAARI


SILA LIKE :-)

AKU & DIA BERBEZA... TAPI HATI KAMI SAMA...

Written by : purplE lAdy

tadi petang bosan x tau apa nak buat...godek-godek rak majalah roomate.. tgk ada remaja edisi February... bleh la.. layan REMAJA jap... bila baca semua article dalam tu sah-sah la pasal cintan cintun ja semuanya... Aida tertarik dengan satu article dalam segmen isu remaja..."AKU & DIA BERBEZA TAPI HATI KAMI SAMA" sweet je Aida baca kisah diaorang nie..

Bagi sesapa yang belom beli, keluar cepat gi beli kat kedai...cepat-cepat selagi stok masih ada..ok2... alkisahnya berkisarkan kisah cinta antara si comey lote Lina dengan Kifli..kisah cinta antara gadis XXL dengan lelaki M.. hahahaha... tengok sikit punya jauh bezanya.. tapi sapa cakap kami berbeza kami x boleh bahagia... huhuhu terus nak emosi... :-P [mentang-mentang la kisah kami sama]

Jodoh pertemuan di tangan Tuhan. Ia ternyata bukannya hanya bergantung pada sifat fizikal mahupun  harta benda. Soal fizikal menjadi keutamaan dalam mendapatkan pasangan, itu mungkin tidak ada benarnya. Masing-masing mempunyai kelebihan tersendiri yang hanya dapat dilihat di mata insan yang benar-benar dijodohkan untuknya.

erm tu la kan.. betapa Allah tu maha berkuasa...setiap ciptaannya pasti ada kelebihan dan kekurangan diri masing-masing...Syukur atas semua yang dah dikurnia kpada Aku.. >-<

SILA LIKE :-)

Saturday, February 19, 2011

SEGMEN 2 DALAM 1 : KHAS BUAT BLOG PUNYA FOLLOWER

Written by : purplE lAdy

hi there... Let's picture tell the story.. :-)


first time nih join segmen dari otai blogger BEN ASHAARI....Segmen for blogger yang followernya kurang daripada 100 mcm sya... So kepada semua blogger baru kat luar sana.. jom join sekali.. :-)

SILA LIKE :-)

JANGAN NAK BLAGAK BAGUS SANGAT BLEH X?

Written by : purplE lAdy

Memang dah tersurat di Loh Mahfuz, hidup aku selalu dekat dengan orang yang tergolong dalam kategori-kategori seperti yang di atas...bagi sesapa yang dah memang lama jadi follower and silent reader Aida.. korang mesti penah baca entry yang Aida post pasal kwan time study Dip dlu... now bila dah sambung degree jumpa lagi dengan species yang sama...Malah makin teruk plak...yang dulu bleh lagi la kita nak mencelah bila dia cakap... yang ni jangan harap beb... gila arghh.. dia bleh cakap dua tiga jam non-stop oo...[terasa nk hlur cwan perli dia x kering tekak ke ckap lama mcm tu..ala mcm crita ngangkung tuu] hehehe.. bleh x nak wat cm gitu.. rasa nya bila tahap kesabaran dah hilang bleh ja kot... nantikan... :-)

Actually,  Aida tersangat la rimas dengan golongan-golongan seperti yang di atas nie.. kalau apa yang dia cakapkan tu betol, logik n bleh diterima akal bleh la tahankan telinga nak dengar.. smbil dengar kita pun bleh tambah pengetahuan kita jgak.. ni masalh nya apa yang dia cakap tu sememangnya bnyak auta dri yang sebetolnya... so dri buang masa dengar dia cakap.. baik layan Fb ke.. blog ke... pape jelah...

Buat si polan-polan.. actually aku sangatla mengharapkan ko baca blog aku nie... smoga ko sedar kami semua tersangat la menyampah dengar ko cerita itu ini.. mendabik dada tntang kelebihan diri ko yang xda la lebih mana pun.. haha...

SILA LIKE :-)

Friday, February 18, 2011

MY FIRST PRESENTATION WAS DONE!!

Written by : purplE lAdy

yeahhh.. Suka-suka.. my first presentation was successfully done!.. Successfully ok... huhuhu.. sangat la berpuas hati dengan apa yang dah kami berempat bentangkan semalam.. x sia-sia kami x tido...  thanks to Srikalah, Azie n Su.. best oo satu group ngan korang.. lepas nie kita satu group lagi ea... syang korang lebih... muaaahhh3.. hahaha.. geli x? Sila geli...

SILA LIKE :-)

Wednesday, February 16, 2011

CERITERA CINTA ANTARA SI AKU DAN SI DIA :-P

Written by : purplE lAdy

Dengar lagu ni, otak terus terbayang muka En. boifren...ermm specially dedicated to u b...


Ketika kuputus kasih

Kau berikan ku semangat 

Kisah lama 

Tak lagi teringat 

Hampir-hampir kuterlupa 

Di sini lebih bererti 
Tak terbanding dengan di sana

Banyak benarnya tohmahan 

Yang telah dilemparkan 

Pada aku seorang seniman 

Waktu aku teratas 

Ramai benar yang memuji 
Tak kusangka semua itu duri

Terkecuali kau seorang 

Yang memberi harapan

Penuh kasih sayang 

Sanggupnya kau hulurkan 

Bertambah semangat 
Untukku berdiri 
Menempuh semua yang takku ingini 

Lalu benar disana

Mintaku cuma hanya pada nama

Tak pernah ku merasa 

Secebis semangat 

Yang telah kau hulurkan

Mengertilah kini

Siapa lebih suci 

Antara di sana 

Dengan yang di sini 

Sungguh kuterkilan 
Di atas kecurangan 
Padamu kasih 
Yang tiada
Bandingan nilainya

Takkan aku menyayangi 

Sesiapa pun yang bertandang 

Bagi aku itu semua bayang 

Memadai seorang teman

Yang terangi kegelapan
Kau bagiku 

Lelaki penyayang

What a nice song kan? Setiap  apa yang terkandung dalam lagu nie pernah berlaku dalam hidup aku.. aku pernah terputus kasih..x ramai yang tau kisah sebenar di sebalik semua yang terjadi nie..semua yang berlaku cuma diantara aku dengan seorang mamat nih...Depan aku dia lain.. belakang aku dia lain...Entah macam mana die bleh gi dengar cakap kawan-kawan aku yang x penah sukakan dia.. yang selalu ngutuk dia kat blakang..yang selalu maki hamun dia...eee tah la...sakit sungguh hati aku nie...

Tapi x pa.. semua yang berlaku pasti ada hikmahnya...aku trima seadanya.. Dia bukan untuk aku... n actually kat sini aku nak ucapkan terima kasih sesangat kat dia.. kalau dia x buat aku mcm nie.. xdanya aku nak jumpa dengan En.boifren..thanks sgt2...

Actually, tetiba malam ni trasa nak post entriy kisah pertemuan antara dua hamba Allah yang tersangatla kuat makan nie.. hihihi...

Alkisahnya macam nie, lepas Aida break dengan Si A, hidup agak sedikit hura-hara.. then x nak pkir dia lagi,aida pun join mcm2 aktiviti.. antaranya, gi kursus jati diri...Kursus ni Aida gi kat Pahang...Kat Dusun Eco Resort.. kali kedua Aida gi situ.. first time gi dengan geng2 pengawas sekolah teknik dlu..best sangat tempat nie.. tenang n damai ja...

Dah2.. berbalik kepada pangkalnya, time Aida gi kursus tu la Aida berkenalan dengan En.boifren.. dia time tu jadi Abg fasi Aida...n nak dijadikan cerita Aida kena satu group dengan dia...Suka? Tak suka ok.. time tu mmg xda rasa papa langsung... mungkin sebab ati tengah sakit hati dengan kaum sejenis die... so  berjangkit dengan dia2 skali...then bila aida dah join group dia, kita orang kena perkenalkan diri n crita pasal diri masing2... pastu game eprtama yang kitaorang main kotak beracun [ala yg ada byk task dlam kotak tu.. then kena pick satu task]... group kami ada 10 orang termasuk skali dengan abg fasi.. fasi pun kena main jugak... so mula2 Abg Fasi kami ni akan pusing botol.. so botol tu stop kat sapa dia la yang mulakan dlu... mujur la time tu botol tu  x brapa nak kat Aida..pusingan pertama kena kat si Ain... roomate Aida.. dia kena tajuk 'ibu'...then kena kat si Amat tajuk 'makan'..ketiga? hahaha botol tu berkenan la plak kan... kena kat Aida... takot gila arr time tuu.. takot dapat tajuk yang x tau nak cakap... bila Si abg Fasi dah hulurkan kotak, Aida seluk jela kan... then bukak Lipatan kertas tu.. nervous kot time nie.. bukak2...yeahhh suka2.. tajuknya LELAKI.. memang nak masyuk sangat la kan...

Dialog? hahhaha biarlah rahsia.. hihihi mmg berkerut arr semua2 lelaki yang da kat situ.. muka semua x puas hati ja..hahaha.. then lepas Aida ada dua tiga orang gi yang kena.. then sampaila ke giliran En Abg Fasi.. dia plak yang cabit task dri kotak tu... tup2 dapat tajuk CINTA.. pe hal la aida x dapat tajuk tu.. kalau dapat best oo...hehehe... then dia pun mula la bersuara pasal cinta... antara yang Aida ingat..

"Cinta sejati tidak memusnahkan atau merosakkan diri kekasih yang dicintai. Malah ia menjaga agar kekasihnya tetap suci dan selamay sebagaimana sucinya cinta itu sendiri"


Terus panggung kepala tengok die..hehehe.. [aipp xmo pkir ke lain k.. nothing happen ok] hehe.. pastu diteruskan dengan permainan burung hantu...yang mana setiap peserta akan ditinggalkan sorang2 dalam hutan.. sumpah takot.. muka mmg cuak giler arr kan... eee seram2.... lepas permainan burung hantu kami semua di berikan briefing untuk aktiviti esok plak.. and Si Abg Fasi tu sempat minta semua no. tel anak2 buah dia nie.. tah ape tah dia nak wat...

Bila dah balik bilik, of course la kena mandi kan.. badan memang melekit tahap gaban kot.. dah mandi rilek2 atas katil smbil dengar mp3 kat Hp....20-30 minit lepas tu de org miskol.. no x knal.. mmg xlayan la kan.. then dua tiga mint masuk la msej.. 

Msej: salam Cik Aida.. teruk sgtkan lelaki?
Aida(Me): wasalam, sape?
Msej: shah. Fasi awk td
Aida: ooo

Msej tu berlarutan smapai ke pagi n tertido...Esok paginya, semua aktiviti berjalan mcm biasa.. Aku plak mcm biasa la kan.. macam papa... msej biasa ja pun...smpai la malam tu, malam kebudayaan...lepas persempahan aktiviti bebas.. so Aida pun dgn roomate2 x nak la balik blik.. awal gi.. ingat nak ambik2 angin kat depan kolam buatan tu...kita orang borak ramai la jgak time tu.. tetiba je si abg fasi tu dtang n tnya knapa kami x balik bilik g...aida pun jawab la.. sje je.. then dia pun join kita orang.. borak2 smpai pkol 12 lebih... balik blik...check2 Hp dh dpt msej dri die...

Roomate2 palk malam tu asyik bercakap pasal dia ja... kalaulah diaorang tau yang msej ngan Aida time tu abg Fasi msti diaorg hangin.. hehehe.. then esoknya hari last kursus kitaorg tuu...sebelum balik ada sessi bergambar.... then naik bas bertolak balik penang... Si abg Fasi x naik bas sekali.. dia naik bas lain n balik Negori...

then masa atas bas pun x tido kot dari Pahang sampai penang... asyik duk bermesej jaa..huhuu... semua ni berlarutan sampai berbulan2...kami jadi kawan baik.. dia yang byak bagi nasihat, bagi dorongan bila Aida down dengan result SPM aida.. down gile time tu.. huhuhu thanks.. then die ajak couple.. heheh sweet..aida tlak mula2.. sbulan jugak rasanya dia pjuk..baru aida trima.. tu pun aida cakap nak try je dlu.. xnak janji lebih...yew la.. kita ni gemuk, cantik apatah la kan? mmg x la..tapi dia kata kita sweet.. hahaha.. sila muntah ok... dia kata kita jnis gila2 n bleh wat dia slalu ketawa... yeke? erm..takot kot nak percaya.. dah penah kena tipu sekali mmg susah la nak percaya...yela.. dia hensem kot.. smart..Aida? uwaaa

n bila dah try... kita orang kekal smpai sekarang.. Alhamdullillah...dah 4tahun 7 bulan hubungan kami...lama kot... banyak suka duka yang kami dah kami lalui bersama... tambah2 cinta jarak jauh macam kami nie...dugaan nya Ya Rabbi... Tuhan ja yang Maha Mengetahui.. aku syangkan die sebagaimana dia syangkan aku... aku percayakan dia sebagaimana dia percayakan aku.. aku hormat dia sebagaimana dia hormatkan aku...antara kami dua-dua tak sempurna.. tapi kami cuba untuk saling melengkapi antara satu sama lain..byak benda yng buat aku sangatlah mengangumi En boifren...solatnya penuh.. rumah Allah sering menjadi kunjungannya saban malam...rezekinya juga melimpah ruah...Alhamdullillah..

Buat En boifren yang tersyang... syang awk sangat2...awak selalu ada dikala saya memerlukan...selalu pinjamkan telinga dengar semua masalah sya... selalu dorong saya jadi yang terbaik.. kita sangat la gila-gila... tapi kita bahagia..thanks yah.... thanks for everything...

Beginilah cerita antara Si Aku dan Si dia.. cinta antara seorang abg fasi dan anak buahnya...semoga semuanya berakhir seperti apa yang kami impikan... :-)

FOR U B....

seandainya kau ada disini denganku

mungkin 'ku tak sendiri
bayanganmu yg selalu menemaniku
hiasi malam sepiku
kuingin bersama dirimu


reff: kutak akan pernah berpaling darimu

walau kini kau jauh dariku

'kan slalu kunanti 

karena kusayang kamu

hati ini selalu memanggil namamu
dengarlah melatiku
kuberjanji hanyalah untukmu cintaku
takkan pernah ada yg lain

adakah rindu di hatimu
seperti rindu yg kurasa
sanggupkah kuterus terlena
tanpamu di sisiku
kukan selalu menantimu

SILA LIKE :-)