Sunday, February 6, 2011

...ARGHHH AKU INGAT DIA LAGI!!!...

Written by : purplE lAdy

Semalam.. aku ingat dia lagi... Ya Allah..jauhkan aku dari dia..Aku ni jenis yang sebelum tido kena pkir byak bnda... then aku akan tertido dengan sendirinya... n benda yang aku seringkali terpikir adalah dia...saban malam aku terpikirkan dia..bukan baru semalam.. tapi tiap2 malam...semakin aku cuba lupakan dia...smakin dia melekat dlam ingatan aku...semakin aku cuba buang dia dri hidup aku semakin bayang-bayang dia hadir dekat dengan aku...

Apa lagi yang bleh yang aku buat untuk lupakan dia?solat, solat hajat, tahajud mmg aku xpenah tinggal dah...aku buntu...buntu untuk mencari jlan supaya aku boleh treus lupakan dia...

Mungkin ni semua balasan atas apa yang aku dah buat pada dia..aku jenguk2 dinding laman2 sosial dia.. Alhamdullillah..dia ok.. terus meniti kehidupan mndatang dgn tbah... YA kawan-kawan,, dia orang yang sangat tabah...aku cemburu sungguh dengan ketabahan dia yang menggunung tu.. mcm mana dia bleh menjadi setabah tu? Ya.. mungkin sebab dia terlalu dekat dengan-Nya...rumah Allah seringkali dikunjunginya..Al-Quran dan hadis menjadi pegangan utama dalam hidup dia...

Aku belek-belek gambar dia..Tenangnya dia...Sedangkan aku???? arghh... tgk mmg nampak tenang.. happy... dlam hati? aduyaii...dia jugak yang aku ingat...aku jadi sangt sensitif dengan keadaan sekeliling..aku tgk orang sekeliling semua aku nak samakan dengan dia.. semua aku nak bandingkan dengan dia.. arghhh betapa dia terlalu lengkap di sudut hati aku...even aku tgk abg guard bangla kat bawah kondo aku pun aku ingat dia..huuuhu...

Kalau orang lain, dengan delete gambar boleh buat diaorang lupa... tidak aku... huhuhu tiap-tiap inci pelusuk muka dia aku dah pahatkan kat tempat terindah dalam hadiah aku...terindah?? teringat lagu kenangan terindah yang dia nyanyikan kat aku....Selama mata terbuka..Sampai jantung tak berdetak..Selama itu pun ..Aku mampu tuk mengenangmu..Darimu.....Kutemukan hidupku..Bagiku.....Kau lah cinta sejati.. Bila yang tertulis untukku..Adalah yang terbaik untukmu..Kan kujadikan kau kenangan ..Yang terindah dalam hidupku..Namun takkan mudah bagiku..Meninggalkan jejak hidupku..Yang tlah terukir abadi..Sebagai kenangan yang terindah

Dulu bila dia nyanyi mcm tu aku selalu gelak-gelak ja.. NOW??? hahahaha..pdan muka ko Aida... rasa la ko.. best ke? seronok? huhuhu.. tidak!!sama sekali tidak seronok..seriusly.. xtau nak explain kat korang apa rasa hati ni.. tapi mmg x best... lonely ja rasa... n time ni jugak pengguaan hp sangat la rasa tidak perlu...kalau ada asyik nak nak check msj ja... tapi kompem la xdakkan? dia sangatla pegang pada janji...takmcm aku.. aku yg pndai bjanji..aku yg langgar jnjii... Aku yang pepadai janji xkan msj..xkol.. nak bagi masa pada dri masing2.. tapi saban waktu aku keja taip msej je kat dia.. cumanya aku x send... semua aku simpan kat draft..aku yang langgar janji...

betapa aku payah mau melupakan dia.. siapa dia dalam hidup aku... nanti aku cerita!! 





SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment