Thursday, December 17, 2009

pagi yang indah

Pagi yang indah… untuk Kita melangkah.
Pagi yang indah untuk Kita bekerja
Pagi yang indah untuk Kita berharap
Pagi yang indah buat Kita untuk semangat menjalani Hari ini
Pagi yang begitu indah untuk Kita memulai sesuatu
Sesuatu yang berguna,hal yang harus lebih baik
Dari Hari~Hari yang telah berlalu…
Mengingat segala kebaikan Dan melupakan segala keburukan
Membuang segala penyesalan,duka & nestapa hati,mengenang segala riang & kebahagiaan…
Hidup terlalu singkat untuk di habiskan dengan air Mata lara & penyesalan
Hidup pun hanya sekali, sayang hanya untuk di nikmati dengan rasa keluh resah…
Dari itu,hargailah setiap detik yang terjadi....
Berkahi hidup dengan waktu penuh guna...
Hargailah hidup Dan setiap hela nafasmu

SILA LIKE :-)

Wednesday, December 16, 2009

16th Dicember 2009

wake up early in the morning...
....
...
take a bath.....
....
....
then prepare to my clas....
....
....
oppsss having brealfast first....
....
....
start my car... n drive carefullt to college....
....
... but...
....
...
unfortunately....
....
when i'm arrived...
....
....
my lecturer said that my class was cancelled....
...
...
...

SILA LIKE :-)

Tuesday, December 8, 2009

FAMILY TRIP TO MEDAN.....

hye frendz... i'm just back from Medan, Indonesia.... just a nice place.... hehehehe....i got many experience there...actually Medan nie x la advance sgt...biasa jerk... maju g Malaysia.....luv u malaysia...huahuhauhuahuahuah.....

masa gi sana aida gi ikut pakej....kira all in one dah... xde bayaran tmbahan lgiii.....best tau...semua peserta pakej sproting2 blaka... n majoriti yg ikut trip nie ckgu2....de jugak sorang dua ex-ckgu aida.....

kita org bertolak hari raya haji ke-3....bersamaan 29 november 2009...kita org trbang ke Medan naik pesawat firefly dri Penang.... actually ni first time naik firefly... mcm2 crita dgr pasal firefly nie.... tu la... betul la cakap nenek moyang dlu2.... x knal makan x cinta... dah knal kita lh jatuh cnta.....firefly nie x la teruk sgt pn....dia cuma kecik jaa....tpr aida rasa services dia better dari airasia....so cuba la naik...x rugi nyew....

kita orang smpai Medan sejam kemudiannya.... tpi waktu di Medan dgn malaysia x sama... kat Medan akan awal sejam..... kuar ja dari pintu airport tu.... ramai mmat2 indon dah tunggu nak angkat beg... aiii yekk so rimas la... then da sorang mamat ni mmg dari travel agent yg kami g.. so ikut dia... naik bas... fuh kira kita orang dapat bas ok la... not bad... kat indon ni bas bukan mcm kita...bas2 kita xtau la brapa kali baik dari Indon... pas naik... destinasi pertama kami g lunch kat kota raya medan... Restoran apa x ingat la palk...

lepas tu terus bertolak di danau toba... sampai sana lebih krang pkul 6.00 waktu indon...dapat2 bilik terus check inn... waaa cntik view dia... kmi duk di tepi tasik danau toba....


SILA LIKE :-)

Monday, December 7, 2009

someone give mee.....


Awak
Hari ni awak senyum kat saya
Tapi saya buat-buat tak nampak
Padahal nak elak dari pengsan…

Awak
Hari ni awak datang kelas saya
Tapi Saya buat bodoh ajer
Padahal bumi ni rasa macam dah tak cukup graviti

Awak
Hari ni awak nampak comel
Semua orang puji
Tapi saya puji dalam hati
Padahal nak gak puji sekuat hati

Awak
Hari ni saya senyum kat awak
Tapi awak jalan depan saya
Jadik senyum pun tak guna

Awak
Hari ni awak tegur saya
Tapi saya buat-buat pekak
Padahal nak elak daripada tak boleh berhenti borak

Awak
Hari ni saya tegur awak
Tapi saya tegur awak dalam hati
Jadi awak tak penah dengar all the gud lucks and take care hari-hari

Awak
Hari ni kita duduk semeja
Tapi rasa cam jauh giler
Padahal tak sampai sedepa

Awak
Hari ni awak beratur belakang saya
Tapi saya tak tau nak cakap ape
Jadi saya blah macam tu aje

Awak
Hari ni berubah situasi
Tapi Saya still kat sini
Padahal dah kosong tak berisi

Awak
Hari ni saya nampak awak dari McD
Tapi awak tak macam dulu lagi
Jadi saya terdiam sendiri

Awak
Hari ni saya dah janji..nak pergi
Tapi tak tau kenapa tak boleh pergi

Awak
Hari ni saya menyesal ada ego yang tinggi
Tapi dah takde harapan kat sini
Jadi nak tak nak terpaksa sendiri

Awak
Hari ni hari terakhir nampak awak
Tapi awak tak toleh sini
Awak fokus kat tv

Awak
Hari ni saya tengok gambar kita senyum
Tapi gambar tinggal gambar
Nak buang sayang nak simpan sedih

Awak
Eesok antara kita ada “balai berlepas”
Esok…tiada esok untuk saya
Esok juga…tiada esok untuk awak

Awak
Semoga satu hari nanti saya menginsafi diri
Tak nak ada ego tinggi lagi
Buat sakit hati

Awak
Sebelum pergi
Hari ni..kat sini
Saya janji
Semua ni untuk awak…
Sebab kenal awak anugerah terindah pernah saya miliki….
Terima kasih awak….


SILA LIKE :-)

Tuesday, November 24, 2009

hati aku yang terkilan... yg kecik hati.... yg trasa hati...

salam... da lama aida x update blog nie .... da seminggu jugak la kan? tpi hari ni rasa nak kena update jugak blog nie..... sedih sesangat hati nie... x tau nak crita kat sape.... tadi masa aida on the way nak mai college dapat stau kol dari kawan time sekolah tknik dlu... pelik gak napa minah tu leh kol sedangkan baru ja sabtu lepas kami jumpa....
borak punya borak baru aida tau sebenarnya dia nak tnya aida nak pi kenduri kawan ke x.... nak jadikan crita lagi kawan tu crita hati pertama aida....kita orang putus bukan mcm orang lain..... x da gaduh2...x da bertekak2.... cuma kita orang kekurangan rasa percaya antara satu sma lain...
dalam seseuatu hubungan tu kita kena ada rasa percaya antara satu sma lain....
x da yang lebih penting dari tu...tpi disebabkan mulut si polan2 yang wat crita busuk... dia mcm termakan ja ngan kata2 diaorang...dia ragu2.... huh xmau arr....sekali dia x percaya kata x heran la byak kali pasni dia msti x percaya lagi punya....kan3??
so, kita orang pun decide nak break....walaupn dlam hati nie tuhan ja la yang tau....lepas kita orang break...kita orang still berhubung...as a friends..... best friends i think... xda masalah pn...aida pun lepas break ngan dia aida couple ngan shah... insan yang byk kongsi suka duka ngan aida......
berbalik pada kawan aida yang kol tdi tuu... dia ajak aida pi knduri ex aida tuu... sedangkan pada tu aida xtau pn dia nak kawin... huhuhu trasa hati gila bila tau kawan2 lain semua dah trima kad kawin yang dia pos...aida ja yang blom dapat... padahal aida dekat jaa... yang lain2 negori pun dah dapat....
sedih oooo.... trasa hati sangat.. napa dia x nak bgtau aida???huhuhhhuhhuhuhuhuhsedih.... sokseksokseksokseksoksek... nak nagis jap....huhuhuhuh...aida msej... kat bawah nie msej yang aida hantar kat dia....

aida: salam.. tahniah wak...
ex : wasalam...tahniah? napa lak?
aida : xda pe la... lgi twoo weeks kita jumpa ramai2 ek... mini reunion....
ex : brapa hri bulan?
aida : 6hb dis 2009...bleh?
ex: xleh la..ada knduri.
aida : ala g mkn2 balik la... bkn awk yg kawin.

dia diam lama gak... malam baru dia msej balik...

ex : start 3hb nie sya dah sibuk ngan knduri...

hua5 moral of the story di xnak ngaku.... pelik laa ngaku ja la... bkn nk marah pun.....sikit pn xda terpikir nak marah tau... huhuhuhuhuhu.....xpe la... xnak panggil dah... x heran pn... kan bee kan... nnti kita kawin kita pn jgn jmput dia... dia sombong...

SILA LIKE :-)

Monday, November 16, 2009

bila yang x pandai wat2 pnadai.....

huh korang tau ak..sakit oo hati ila ada yg x pndai tpi suka nak nunjuk pandai nih.... perangai huduh tol... bagi dia, semua bnda dia tau..padahal satu haprak pn xda.... main cakap jaa... da la semua nya auta blaka.....kelakar plak bila di ingat balik... chinese style ngan chinese food xtau nak beza....
tu blom lam kelas g tu... lagi la nak tunjuk kata dia tau semua.... tapi tu la kan... tuhan tu maha adil...setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya... bila kuaq ja result exam lepas... i sungguh suka hati.... si polan bin si polan kena repeat exammm.... waa i like it.... thanks got...

SILA LIKE :-)

hihihihihihi

hi all... smalam cuti sehari x sempat nak post entries... hari ni pn curi2 ja... erm i'm so bz right now... help my mom settle her work......

SILA LIKE :-)

Friday, November 13, 2009

life without him....

he's will not be here for at least three weeks... windu sesangat..... but life must be go on... x sabar nak tnggu bee kol...this night might be...

take care bee...

keja2 jugak... x mau teruk2 sgt.....

:-)

SILA LIKE :-)

Alor Star

Actually ni lah my second time visit Alor Star,,, first time masa sekolah dlu...ikut kawan balik rumah dia...sernok knangkan zaman budak2 dlu.. tah apa2... hihihihi....masa tu scol kat teknik...weekend malas nak balik rumah balik la umah kawan... best.... enot sesangat....

Kali ni pi dgn geng kolej plak...kak ina,dila, nabilah n nadia.... sadly inn x dpt nak join time nih...lau ada mesti lagi gmpak....huhuhuhu...xpa inn...
pasni kita pi lagi...

kita orang pusing berkali2 gak keliling town tu... opp
sss... bukan keliling... sbenarnya kami sesat.... kihkihkih... ada tour guard pn hampeh.....huhuhuhu... sesat nak cari kompleks al bukhari...nak g giant kat situ nak mkan marry brown....




SILA LIKE :-)

Thursday, November 12, 2009

meh layan lirik lagu nie....feeling jee.... hihihihi....

Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andaikan kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu


Bagaikan bintang nun jauh di sana Terangi malam yang semakin gelap Jika kau sudi menemaniku Takkanku lepas walau sedetik pun
Andainya kau jadi milikku Selaluku nyanyikan lagu rindu Andaikan kau dan aku bersatu Dunia ini berseri selalu
Ku ingin dirimu dekat dihatiku Berdua kita kan raih bahagia Ku ingin dirimu turut merasa Rasa rindu 'tuk menatap matamu
Ku ingin dirimu dekat dihatiku Berdua kita kan raih bahagia Ku ingin dirimu turut merasa Rasa rindu 'tuk menatap matamu
Andaikan kau jadi milikkuSelaluku nyanyikan lagu rinduAndaikan kau dan aku bersatuDunia ini berseri selalu
Ku ingin dirimu dekat dihatikuBerdua kita kan raih bahagiaKu ingin dirimu turut merasaRasa rindu 'tuk menatap matamu

SILA LIKE :-)

JUS MATE 5

jus mate 5.... ramai yang penah dengar kan? lepas ja tgk iklan di majalah terus saya rasa menbuak2 nak cuma...bukan apa...cara promosi dia tu agak meyakinkan org ramai yang melihat...x macam produk lain... nampak macam gmbar edit ja... so... nak dijadikkan crita... saya pn beli la....
hari pertama saya guna JM5 ni...pagi tu saya ambik 2 biji kuih....tgh hari ambik JM5..... ptg minum milo.... malam makan buah epal... Ya Tuhan.. sikit pn saya x lapa.... mcm x prcaya la plak....huhhuhuhuhhu....
rasa dia plak.sedap..... x macam jus2 yang lain.... rasa oren.... kita sesuai la ngan tekak kita....so nasihat saya pada yang b'badan besar n obesiti tu meh kita cuba sama2... xyah nak malu... x yah nak segan....

SILA LIKE :-)

Tuesday, November 10, 2009

bihun sup billion

meh j0in me.... makan ABC kat bihun sup billion.... sedap.. meh la cuba... sekali cuba pasti nak lagi... sedap au..... lokasi dia di billion sungai petani... ala yang kat pekan baru tuh....hihihi selamat mencuba....

SILA LIKE :-)

Monday, August 3, 2009

SIFAT IRI HATI, KETIDAK PUASAN HATI ANTARA MANUSIA....

da lama aida wat blog ni... tp hari ni baru sempat nak wat 'new p0st' kat blog nih.....bz sesangat..... byk assignment yg nak kena submit.... g pun final ezam da nak dekat.... just around the corner kata mat salleh....lagi dua minggu.... cam na la kan final kali nih... isau gak hati nie.... harap2 CGPA kali ni meningkat berbanding yang dlu.....

ok la tu baru mukadimahnya.... lom lagi masuk tajuk sebenarnya....crita dia macam nie....aida blajar kat sebuah kolej swasta kat Sungai Petani(SP)...kolej apa??? k0rang pkir2 la sendiri....bukan byak pun kolej swasta kat SP nie......aida wat part time kat satu publishing house sambil blajar... kira part time la..... aida x g office hari2...kira ada job ja boss akan kol... then send email....bila perlu ja g ofis...

so bila dapat gaji ja paham2 la.... x ayh la cari kat tempat lain.....cari ja kat mall2 yang ada kat sekitar SP n Penang.... sure akan jumpa aida kat situ.... aida selalu shopping dgn kak ina.... kawan baik merangkap akak la jugak.... kadang2 yang lain join sekali....(lynn, n0raini and Dila).. kalau x kuar dgn depa2 nie.... aida kuar dengan my family... my mom.... or my aunt....

kira sh0pping mmg dah jadi satu aktiviti bila lapang.....salah ka sh0pping nie?
rasanya x salah kan? lagi pun sh0pping bnda yang nak pakai..... bukan saja2 buang duit mcm tu jaa...lagi pun kita bukan nya shopping pakai duit orang..... pakai duit sndiri....kita dah penat keja sampai ke pagi x kan salah nak guna duit tu untuk kesenangan diri.....

hari tu masa kol kak ina, dia bgtau kata ada kawan kat kolej kami tu yang x puas hati dengan cara hidup kami skarang nie....dia buat mulut... cakap kat orang yg kami ni suka menunjuk2 kat orag lain... bila masa plak kami ni menunjuk pn x tau la.... hai manusia.... x da keja lain ke selain jaga tepi kain orang.....kadang2 x paham jugak, kami ni x cukup tido wat (assignment+keja)...sedangkan orang lain bleh snang2 duk buka kdai kopi ngungpat kami......apa salah kami nie?

rasanya x pernah terlintas pn kat ati ni nak cakap bujkan2 pada dia...... x dapat nak dibayangkan rasa sakit ati nie bila dapat tau dia orang yang ngutuk kami tu.....sedang aida anggap dia kawan....rapat pun rapat jugak la....sdih sangat.... huhuhuhu.......

SILA LIKE :-)

Thursday, June 4, 2009

genting kotA keriAngan.....

Lamanya x bleh g holiday ngan family.... cuti semua da x sama skarang nie.... sorang cuti sorang lagi x cuti..... geram gak kadang2 tu......baru2 nie my mom suruh book hotel area kuala trengganu ngn kelantan..... semangat gila la.... dah la time tu tengah cuti coz baru ja lpas final exam...lagi 3 hari nak g... dapat bad news..... my bro yg study kat sek men sains bukit mertajam x cuti.... kna stay kat hostel for the whole holiday..... mak aiii punya la kecewa gila.....

tp what can i do..... duk umah jela sepanjang cuti tu..... sampaila my aunt kol ajak g genting ramai2..... actually x minat sngat g gnting nie.... tp hentam je la dari x g mana2... bek g genting.....so mula la sessi packing barang.....
petang sebelum nak g gnting tu, my dad ask me to buy the ikan kat tepi laut.... dia kata my aunt yang pesan.... pergh alamat nak kena angkutbarang bynak la......aku pn beli la... ingatkna dua tiga kilo ja... tp rupanya 6 kilo banayk la gak... nasib la aku x kena siang siap2... lau x bau ikan la hari tu....

erm esok nya pagi2 dah bagun... dlam pkul mcm tu....my dad x suka drive panas2..... so lepas subuh kta org da bertolak..... erm masa nak bertolak tu ati macam x sedap ja... mc ada benda yg tertinggal la... nasib baik my mom suruh masuk ambik perfume keta baru la ingat my "bantal wangi" tertinggal la plak....nasib baik la ... lau x tido x lena la 4 malam turut2.....nasib baik.... nasib baik.....

so pagi tu dalam kol 7 kami da bertolak.... n pkul 11.30 kami da smpai.... laju gila my dad speed.... sampai ja Kl ingat nak terus g Klang rupanya x.... my mom n dad da planning nak g round Kl dlu....kita org shopping kat jalan masjid india.... best gak.... murah2 arr barang dia compare kat penang nie.... pilihan pn banyak....

my mim bawak i gi Semua House..... ni la my first time g sana.... best sgt,.... baju banyak gila..... x tau nak pilih yang mana... my mom cakap sorang sehelai ja... tp i angkut sampai tiga lai.... dia x cakap byak pun..bayar ja... hehehehehehe....

lepas tu kita orang g petaling Street..... beli apa yang patut... kra fulll jugak la bonet keta tu....my aunt x tau pun yg kta org da ada kat Kl time tu... dia ingat kmi still kat penang... hua3.....

Bila da nak balik ke Klang... sesat la plak....dua tiga kali gak salah... at last btul la jugak... time 2 jam dh pun menunjukkan pkul 4.... kami sampai Klang dalam pkul 4.30 n my mum decide nak pi umah kak dia yang sulung dulu.... so kami [pn pi la sana....

sampai umah big boss dekat2 maghrib la jugak....pas tu my mum terus bersiap nak g kenduri umah sedara kita orang..... kami nak g pun x leh... sebab satu family just dapat 2 tmpt duduk ja.... mcm nak ngn x nak ja tuan rumah ni wat kenduri.....

Esoknya kami pun bertolak la ke Genting..... bertolak dlam pkul 1 n smpai sana pkul 2 lebih... smpai ja x buang masa da....terus ja main indoor game.....

kat bawah ni da la beberapa keping gmbar.... jom layan.....

breakfast di hotel first world...

ni je yg tinggal.... yg len semua da masuk perut

mai snap kasut plak bebudak nie.....

my mum dgn my cousin... tgh tunggu kakci beli ticket....

kakcik, abg long n kakngah dlm proses pembelian ticket.....

roller-coster.....

both of my parent dgn my maksu n paksu.....

again....

bila yg muda2 ygh bersuka ria... yg tua2 gini plak jdinya.....

romantik jew tmpat nie....

kak cik palk dtg menyibuk.....

my mom n my dad.....

my maksu n my paksu.......

marry-go-round.....

my mom, kakcik n maksu......

jom naik rusa nie... nmpak ja slow tp bila naik gayat oooooo.....

ank arab man nie..... comey nya....

my maksu. meml, n yaya.....

my beloved family......

my paksu's family......

ish3x...gelojoh nya.....

ambil gmbr ngan pengantin baru.....

my aunt's family.....

yaya n eina.......

adli yg comey......

bakal badut 2020....

SILA LIKE :-)

Monday, May 25, 2009

MY COUSIN'S WEDDING...... ( Izdihar & Deli Razali)

Baru-baru nie my cousin kawin.....x baru la... lama gak la.... da la dalam dua bulan yg lalu....tp nak upload dalam blog mmg x sempat... bz sesangat semester nie.....sibuk btul..... dah la semster pendek..... bayak lak activity luaq... tp apa2 pn semua best.....

bebalik cita pasal wedding my cousin..... kisah pertemuan diaorang nie unik gak la....asalnya diaornag nie jd peneman ja..... my cousin ni teman adik dia dating.... yg laki lak teman bos dating... last2 tersangkut.....diaorang lak yg kawin dlu....huahuahua...

dia orang nie brtunang 04-04-2009....sama ngan my birthday....so malam tu lepas majlis ja... terus la bersambung ngan majlis sambut birthday lak...terharu sangat....pastu dapat la pakat2 merasa cup cakes yg comey tuu.....huahuahuah.... rupa ja comey... rasanya hampeh....

wediing diaorang lak berlangsung tiga ke empat minggu lpas brtunang...aida, adik ngan mak sedara x dapat g naik keta.... keta dah penuh.... my granma n one of my aunt naik sekali... so kami ni jadi anak2 terbuang la....

malam tu sampai ja ingat semua da tido coz time tu dah pkul 4.30am...tp x lagi rupanya...,semua tgh pulun lipat paper bag....tp aida da xturut serta da.... letih tahap gila dah....
esok tu bgn sedar2 jam da pkul 9 dah... ingat da lmba bgn.... tp rupa nya awal gak la.... yg len duk tidoq g....lepas mandi terus trun bawah... tlong buat bunga teluq ngan letak survenior dalam bag.....

ptg tu lak kita orang dapat tetamu special sikit.... x la special sgt... bleh2 arr jew.....ala knal x lydiawati yang belakon gambar suami isteri dan dot dot dot tu.... haa dia la yang mai petang tu.... kebetulan dia orang surau n menetap satu taman dengan my aunt....

dia datang potong daun pandan nak wat bunga rampai.....kira sebesen jugak la dia potong..... nanti tengok la gambar dia kat bawah nie....

pada sebelah malamnya, majlis akad nikah dijalankan...alhamdulillah masjid berjalan dengan lancar... lebih dari 100 orang yg datang memeriahkan majlis.....esoknya plak of course la kenduri kahwin dilangsungkan......ramai gak sedara2 dari kampung yang mai....

jom layan gambar2 yang sempat di uploadkan kat blog nih.....















lydiawati tgh ptong daun pandan nak buat bunga rampai















ranggi la pengantin ni... pakai inai pn atas sofa




















abg l0ng nak ambik berkat...



my sisters n cousin....



bergambar kat pntu gerbang....



ramainya orang.....



muka Am tgh nervous....



batalkan air sembahyang



mimi ngan kakngah...



kak ngah ngan kak cik.....



my m0m dgn pengantin n anak2 buah...oppssss her daughters too....



angah gatal nak kawin.....



hari kenduri... bdak2 duk sini.....x leh merayap...



it's mee.....meh makan....
Check Spelling



me n maksu... muka maksu ngah bengang tuu......



dengan maksu n afiq....



jemputan yg dtg jauh dr kg....



kump balle balle....



riena n yaya ngan kakngah.....



khemh yg jauh nun di sana....



anak sapa la nie..... comey sungguh.....



dia pn nak ambik gambar gak.......



akak...da jatuh laaaa.....



dia dtg dgn lenggang-lengguknya.....



eh mcm knal ja yg kat blakang tuu....



oit kakngah... senyum la....



ampun tuanku... bleh patik mulakan????



b...akhirnya kwin gak kn kita...hihihiihi



minta ampun ya mami...coz dah byk lwan cakap mami....



SILA LIKE :-)