Tuesday, February 28, 2012

JOM TENGOK!!!

Mood: Seronok + happy + excited

salam bloggers... salam silent readers... 

ehem2.... lamanyew la tak berblog... hri ni pun curi-curi masa nak berblog... ni pun sebab excitd tahap gaban dah nih... nak tau knapa excited??? haaa moh kita tengok gambar nih...


beza tak? beza tak? baik korang cakap beza.. kalau tak aku bunuh diri... ok tipu ja.. aku syg diri aku sendri.. kalau tak masakan aku super duper excited nak hilangkan cacat cela kat muka bagai kan? memula aku xla prasan sangat... smpai la dua tiga hari before aku jalankan misi jalan-jalan cari makan kat Kuching... En.boifren la tetiba mimpi suh aku MMS gmbar.... x pepenah2 ak dia macam tu...dh tu aku pun send jela... nk cakap gmbar bnyak kat FB... dia tu kalau online sebulan skali ja... tu pun kekadang... 

x lama lepas aku send kat en boifren, dia text aku ckap muka aku dh lain. aku? aku pelik la jugak, lain yang macam mana nya.. bila tengok.. haah laaa... dh lain.. lain sangat... dah kurang bekas jerawat.... dh cerah.... cik suka...

n kat sini aku nak kongsi dengan semua orang yang mana nak cntikkan kulit muka... nak putihkan... dan nak hilangkan parut jerawat.. aku baru ja cuba produk ni.. x smpai sebulan pun.. tu pun bukannya ikut time sangat... kejap2 x pakai krim malam... kekadang cuci pun tak.. tpi kesannya sangatla memberansangkan... sangat buatkan aku kembali bersemangat nak jaga muka aku...

kat bawah ni ada beberapa feedback dri pengguna2 lain... semuanya feedback die sgt memberansangkan... tapi aku rasa, dalam semua muka aku yang paling teruk kot... 





Nama product ni Aura Maya... kat toko2 jamu aku rasa xde.. aku pun beli online jaaa... sesapa nak beli bleh jenguk jenguk2 kat SINI... :)

SILA LIKE :-)

Thursday, February 16, 2012

the arrival of Faisol's & Nysa's son....

I am pleased to announce
the arrival of Faisol's & Nysa's son..........
MUHAMMAD FAHIMUDDIN MOHAMMAD FAISOL

born on 15 FEBRUARY 2012
weighing 2.95 kg


"Enjoy my first pic uncles n aunties", Fahimuddin.... :)

SILA LIKE :-)

"SELAMAT DATANG CINTA" terbaik wokk!!

Morning bl0ggers....
sekarang demam mengahbiskan baucer buku 1 Malaysia tengah melanda para mahasiswa dan mahasiswi..... tu la kan.. ada duit pun susah... xda lagi la susah... bila ada xde plak benda penting nak dibeli... Ramai yang merungut tak tau nak beli apa...tapi tidak aku...

hahaha...aku kalau bab nak menghabiskan duit ni memang laju ja... x smpai setengah jam baucer tu licin owkeh... hahhaha... tapi berbelanja ikut kepentingan la... macam aku, xda sangat buku berkaitan pelajaran yang aku nak kena beli... semua notes yg lecturer bagi pun dah habis cukup dah... so aku guna baucer tu dengan cara yang lain...

First aku beli buku   "MEN NEED SEX, WOMEN NEED LOVE" ... bunyi agak kebiruan tapi buku ni sangat la banyak informasi yang bleh kita dapat... kena plak dengan tajuk yang aku kena kaji semester nih... aku kaji tajuk "PREMARITAL SEX OR SEX BEFORE MARRIAGE IS A MAJOR CONTRIBUTOR TO THE PROBLEM OF ABORTION AMONG TEENAGERS" ... sangat kena la dengan buku yang aku beli tuu... haaa lupa plak... buku tu RM 78... 

Balance yang ada apa yg aku buat??
Ermmm aku beli la barang2 yang aku nak pakai pada masa2 yang akan datang...  mcam pisau sepeket, pen berpeket2, double-sided tape, n apa lagi tah... LUPa!!

Saki baki dia haruslah aku beli buku2 yg berkaitan phtography n novel... novel mana bleh lupa... jiwa mak owkeh... aku rembat 4 buah novel... memang terbaik... 

dan yang paling terbaik adalah novel nih...

...

...



Tajuk : Selamat Datang Cinta

Penulis : Aini Atiera
Penerbit : Fajar Pakeer Sdn. Bhd



Sinopsis:

Tidak ternoktah cinta, jika hati masih rindu
Ain Mardhiah dan Syed Adib Abrar. Pertemuan mereka membawa kepada ikatan pernikahan yang sah. Bahtera bahagia yang selalu Adib impikan bersama Hanin dahulu akhirnya dicapai bersama Ain. Baginya, Hanin adalah sejarah lalu, manakala Ain adalah masa depannya. Hidupnya kini hanyalah Ain.


Siapa sangka, bahtera bahagia yang dilayari bersama tercalar kerana kehadiran semula Hanin. Kerana wanita itu, Adib dan Ain menderita. Semuanya musnah gara-gara tindakan Hanin.



Ain ~ Semua yang berlaku adalah salah Adib. Lelaki itu tidak berusaha melindungi dirinya. Kerana Adib, dia kehilangan peluang untuk mendukung dan melihat cahaya mata mereka yang pertama.



Adib ~ Tuduhan Ain terlalu berat untuk ditanggung. Bagaimana isteri tercinta tergamak membuat tuduhan yang begitu berbisa sekali?



Bilakah semua ini akan berakhir? Bahagiakah mereka setelah saling menyakiti antara satu sama lain? Akan pergikah cinta yang pernah datang itu? Dan Ain, tegakah membiarkan hati suami terus terluka? Sampaikah hati Adib membiarkan isteri terus dalam tanda tanya atau adakah hanya hati yang bercerita bisa membasuh dan merawat luka dan kecewa?



-------------------------------------------------------------------------

kalau sesapa yang ada keinginan nak beli novel... aku memang sarankan novel nih... aku sangt la jamin korang takkan rasa menyesal sikit pun.... kalau tnya aku.. aku bagi 5 star... memang sangt terbaik...basah lencun bntal ai uuu.... 

Sebab2 aku kata novel ni best n terbaik:

1. diaorang bercinta lepas kawin... before kawin just knal2 mcm gitu je... 
ada la sikit2 mcam vanilla coklat...sangat manis macam gula2...

2. aku suka cara novelis smpaikan ukhwah persahabatan antara Adib dengan 3 orang kawan dia.. sngat sampai msej yang dia nak sampaikan... kawan dikala susah dan senang... susah nak jumpa kawan2 yang ada di sbelah kita tak kira apa jua keadaan... bila bca trus otak knangkan kawan2 aku... smoga hubungan kita juga kekal mcm ni... :)

3. part si Adib kecewa bila wife dia tuduh dia yg bunuh anak diaorg...terbayang muka dia menangis buat aku pun sama mnangis...

4. Rizal salah sorang kawan baik adib anak yatim piatu... dan dia menumpang kasih ibubapa kawan2 baik dia..... masa dia nak kawin.... dia minta mak n ayah adib tolong pinangkan... arghhh aku suka ksih syang yang mcm ni... even suka... aku tetap mnangis... 

So korang, mana yang terpikir nak habiuskan baucer... mana yang terpikir nak beli novel apa... aku sarankan novel ni.... 

p/s: before baca spare tisu... pintu jgan lupa tutup rapat2.. kang kantoi mata berair :D

SILA LIKE :-)