Saturday, January 29, 2011

...BEST KE BLOGGING????..

Written by : purplE lAdy

1. Best ke ada blog nie?


2. x bosan ke?


3. hari2 post ape?


4. ade faedah ke?


Tu la antara persoalan-persoalan yang aku kena jawab bilanya ada diantara kawan-kawan aku tau aku suka berblog nih... tu sikit je tu.. ada byak gi soalan dan persoalan yang diaorang lemparkan kat aku...dan insyaallah akan aku jawab dengan seikhlasnya.. hihihi... skema jerk kan?

Actually setiap orang ada pendapat dia yang tersendiri..ada yang kata berblog nih buang masa ja... ada plak yang kata berblog nie best.. banyak fekdahnya.. banyak input-input yang akan kita dpat bila berblog...so bagi aku yang sememangnya kaki blog, berblog nih mendatangkan bnyak faedah...Antaranya aku bleh baca pengalaman-pengalaman hidup... crita pahit manis blogger2 yang lain.. dari situ kita dapat buat kesimpulan  sendri... yang mana yang baik kita jadikan teladan.. yang x elok kita jauhkan...

Selain tu, bagi aku.. berblog ni jgak bagi aku bnyak info-info yang bleh aku guna untuk kehidupan seharian... yang mana semua info tu aku dpat dari entries kawan2 blogger yang lain... dari cara nak uruskan kewangan, bercucuk tanam, masak memasak, blog tutorial dan macam-macam lagi la...kalau kita nak kawin misalnya, banyak tips2 yang bleh kita dapat daripada blogger2 yang dah berumah tangga, daripada persiapan nak kahwin, the way nak uruskan rumah tangga semuanya kita bleh blajar dari blog nih...


Tapi semua tu bergantung pada diri memasing la.. kalau korang kata berblog tu ok.. ok la jadinya.. kalau tak tak la jadinya...




SILA LIKE :-)

Monday, January 17, 2011

17.01.2011

Written by : purplE lAdy

Hari nie hari first aku nak masuk kelas... Tadi pagi lift kat block aku tu satu rosak... so bila dh turun time peak hour tu pepaham la kan... lift mmg full laa... so disebabkan dah penat menunggu... aku n roomate aku decide nak turun naik tangga... saya ulangi.. turun naik tangga!!!.. muaahahaha.. percaya atau x korang semua kena percaya.,.. dari tingkat 13 beb... sya ulangi 13... mmg pecah la segala lemak-lemak yang bertandang tanpa diundang dalam badan aku nie..kuakuakuakua... dah tukan beban makin bertambah bila aku gatai2 gi baak beg laptop... perghhh.. terkehel gak la kaki aku nie...

bila masuk dalam bas Hap Seng  Air Asia mcm dah masuk dalam bilik sauna... habis semua bedak2 yang aku tempekkan kat muka aku ni cair..membazir je kan? kalau aku tau aku x pakai lagi bedak tau.. dlam bas baru aku pakai... hihihi.. sengai noh?

SILA LIKE :-)

...SI KEMBAR HARITH & HANNAH...













Written by : purplE lAdy

SILA LIKE :-)

Sunday, January 16, 2011

...HAPPY 46th BIRTHDAY MAMA...

Written by : purplE lAdy

Happy birthday to you...
Happy birthday to you...
Happy Birthday...
Happy Birthday...
Happy birthday to you...

Happy birthday mama...

Sambutan tahun nie lebih meriah berbanding dengan tahun2 terdahulu disebabkan pada tahun ni kami smabut di rumah aunt di Klang.... 












SILA LIKE :-)

Friday, January 14, 2011

...TEMPAT BARU, HIDUP BARU...

Written by : purplE lAdy

salam semua.. dah bersawang dah belog kesayangan aku nie... mana penah aku biarkan dia lama macam nie... aihh ape bleh buat..wireless xde.. tunggu la aku beli broadband lagi satu...

Cerita pasal hidup aku sekarang aku bersyukur dengan apa yang ada... aku skarang menyinap kat PV 12, Pavilion Lake Condominium, Setapak... dengar macam hebat je kan? aku duduk kondo.. tapi dalam setinggan... tapi x pe.. aku bersyukur sgt dah... selesa n housemate semua ok.. alhamdulillah...kawan2 rumah yang sangat pembersih semuanya.. i like!!!

Dan bercerita pasal study...aku sekarang dah memegang status pelajar pra-ijazah..waaa.. bunyi macam hebat ja kan.. bunyi hebat usaha pun kena hebat jugak.. dah x bleh nak main byak sgt.. x bleh nak huhahuha lelebih... cukup la ala kadar je..yang pasti apa yang aku nak kecapi tercapai.. impian, harapan dan angan2..semua tu harap aku dapat penuhi habis ja degree aku nanti...Dari segi result.. yah of  course aku nak better dri yang sebelum ni.. aku x kisah even ada certain2 orang cakap aku tamak.. ada aku kisah?? sumpah aku x kisah!!!Aku datang sini membawa misi yang satu.. aku nak graduated with flying colours....tu yang aku nak sangat.. n aku rasa aku bleh... yahhh yakin pada diri...

Hidup kat Kl ni actually aku x suka sangat.. specially bab traffic jam nie... sesak gila beb.. kalau bleh smpai setngah jam... bleh jadi sejam.. then dengan bdak2 remaja yang sosial x kena tempat..sakit ja mata aku tengok... nak dress up bagai pun jangan la time nak masuk kelas.. kan ke dah orang kata ko makan jakun keluar kampung... aihhh... pe daa...rimas betol tengok.. masuk kelas pakai rambut palsu bagai..kalau kena comel macam patung barbie aku x kisah... ni macam.. hahaha.. krang tengok la sndri...

kat bawah ni gambar tempat aku nyinap skrang... simple but selesa..serius selesa...kalau orang lain mengomel.. mengomplen kata kat sini payah nak turun naik coz guard yang jage tersangat la ketat..aku tak plak rasa mcm gitu... actually semua ni depend kat korang jugak.. kalau dah pakai tah hape2..orang nak bagi naik pun takot.. pe dahhh

Melepak kat koridor smbil tengok nite view yang sangatla tantek

buat semua yang x percaya tu sila la percya ok.. baju ni dibasuh
oleh saya sndri....mengunakan tangan dan tanpa bantuan mesin basuh

dapur untuk memasak

ruang makan

toilet yang sangat bersih

tampat aku membuta saban malam


almari...dlu aku selalu pasang rumah mickey mouse aku..so xda
masalah aku nak pasang almari nie

dah la malas nak membebel lebih2.. nak basuh baju... daaa...

SILA LIKE :-)

Sunday, January 2, 2011

...MOMENT2 INDAH SAAT KITA BERSAMA..

 Walaweh.. tajuk entries x bleh blah kan?ni la muka2 yang bnyak menemani aku dikala aku bosan di hujung minggu.... setelah penat membanting tulang bekerja dri hari isnin hingga jumaat.. n kadang kalanya sabtu..hujung minggu la hari kami semua nak beriadah... rehatkan minda... tenangkan hati...minggu yang terbabit kami decide ank berphotoq kat taman botanic... kebetulan angah pregnant anak first...so wajib dijadikan kenang2 an...meh layan poss2 senget kami... zasss




































Thanks korang... best sangat2... nanti kita bawak DANI plak ea...

Written by : purplE lAdy


SILA LIKE :-)