Thursday, June 4, 2009

genting kotA keriAngan.....

Lamanya x bleh g holiday ngan family.... cuti semua da x sama skarang nie.... sorang cuti sorang lagi x cuti..... geram gak kadang2 tu......baru2 nie my mom suruh book hotel area kuala trengganu ngn kelantan..... semangat gila la.... dah la time tu tengah cuti coz baru ja lpas final exam...lagi 3 hari nak g... dapat bad news..... my bro yg study kat sek men sains bukit mertajam x cuti.... kna stay kat hostel for the whole holiday..... mak aiii punya la kecewa gila.....

tp what can i do..... duk umah jela sepanjang cuti tu..... sampaila my aunt kol ajak g genting ramai2..... actually x minat sngat g gnting nie.... tp hentam je la dari x g mana2... bek g genting.....so mula la sessi packing barang.....
petang sebelum nak g gnting tu, my dad ask me to buy the ikan kat tepi laut.... dia kata my aunt yang pesan.... pergh alamat nak kena angkutbarang bynak la......aku pn beli la... ingatkna dua tiga kilo ja... tp rupanya 6 kilo banayk la gak... nasib la aku x kena siang siap2... lau x bau ikan la hari tu....

erm esok nya pagi2 dah bagun... dlam pkul mcm tu....my dad x suka drive panas2..... so lepas subuh kta org da bertolak..... erm masa nak bertolak tu ati macam x sedap ja... mc ada benda yg tertinggal la... nasib baik my mom suruh masuk ambik perfume keta baru la ingat my "bantal wangi" tertinggal la plak....nasib baik la ... lau x tido x lena la 4 malam turut2.....nasib baik.... nasib baik.....

so pagi tu dalam kol 7 kami da bertolak.... n pkul 11.30 kami da smpai.... laju gila my dad speed.... sampai ja Kl ingat nak terus g Klang rupanya x.... my mom n dad da planning nak g round Kl dlu....kita org shopping kat jalan masjid india.... best gak.... murah2 arr barang dia compare kat penang nie.... pilihan pn banyak....

my mim bawak i gi Semua House..... ni la my first time g sana.... best sgt,.... baju banyak gila..... x tau nak pilih yang mana... my mom cakap sorang sehelai ja... tp i angkut sampai tiga lai.... dia x cakap byak pun..bayar ja... hehehehehehe....

lepas tu kita orang g petaling Street..... beli apa yang patut... kra fulll jugak la bonet keta tu....my aunt x tau pun yg kta org da ada kat Kl time tu... dia ingat kmi still kat penang... hua3.....

Bila da nak balik ke Klang... sesat la plak....dua tiga kali gak salah... at last btul la jugak... time 2 jam dh pun menunjukkan pkul 4.... kami sampai Klang dalam pkul 4.30 n my mum decide nak pi umah kak dia yang sulung dulu.... so kami [pn pi la sana....

sampai umah big boss dekat2 maghrib la jugak....pas tu my mum terus bersiap nak g kenduri umah sedara kita orang..... kami nak g pun x leh... sebab satu family just dapat 2 tmpt duduk ja.... mcm nak ngn x nak ja tuan rumah ni wat kenduri.....

Esoknya kami pun bertolak la ke Genting..... bertolak dlam pkul 1 n smpai sana pkul 2 lebih... smpai ja x buang masa da....terus ja main indoor game.....

kat bawah ni da la beberapa keping gmbar.... jom layan.....

breakfast di hotel first world...

ni je yg tinggal.... yg len semua da masuk perut

mai snap kasut plak bebudak nie.....

my mum dgn my cousin... tgh tunggu kakci beli ticket....

kakcik, abg long n kakngah dlm proses pembelian ticket.....

roller-coster.....

both of my parent dgn my maksu n paksu.....

again....

bila yg muda2 ygh bersuka ria... yg tua2 gini plak jdinya.....

romantik jew tmpat nie....

kak cik palk dtg menyibuk.....

my mom n my dad.....

my maksu n my paksu.......

marry-go-round.....

my mom, kakcik n maksu......

jom naik rusa nie... nmpak ja slow tp bila naik gayat oooooo.....

ank arab man nie..... comey nya....

my maksu. meml, n yaya.....

my beloved family......

my paksu's family......

ish3x...gelojoh nya.....

ambil gmbr ngan pengantin baru.....

my aunt's family.....

yaya n eina.......

adli yg comey......

bakal badut 2020....

SILA LIKE :-)