Friday, April 29, 2011

PENANG!!! HERE I'M BACK!!!!

'Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri... lagi baik dinegeri sendri'.. kan? acece..pepagi buta lagi dah berpujangga... hih8...

Penang, nantikan kemunculanku!!!!huhuhuh...seriously gila punya rindu la kan? x bleh bayang mcm mana orang lain bleh duduk jauh3 bertahun2 xjumpa family... aida sumpah x boleh...orang cakap best duduk KL..semua ada.... lagi bebas...mak ayah duk jauh..... nak wat apa pun bleh... Kl updated... mcm2 la... tapi bagi aida.... KL sumpah x best.....otak x tenang....hari2 tengok batu...then sesak...sama sesak dengan otakk...

Bila dah nak balik Penang tetiba plak En boifren cakap die nak turun Kl sabtu nie... aishhh... saje je kan? kalau Aida x balik kampung xda plak dia nak datang.. aishhh mula la nak buat muka seposen kan... :-(  huhuhu... dah la lama x jumpa.. huhuhuhu..eerrr... dia bikin sya GERAM..... huhuhu....dua hri sya majukk.. huhuhuhu.. kol n msej die nak ngan x nak ja saya balas.....

Smpai la pagi tdi... pkol 5.30 pgi dia kol Aida...terkejut jugak... pehal mamat ni tak tido2 gi nih... kalau tido awal plak dia bgn... jam loceng dia pun blom siap sedia nak berkhidmat lagi[hahhaa..jangan ada yg xtau... dah 4 thn lbih sya jdi jam loceng die tau]...sumpah pelik... then tanya die... knapa die bangun awal sangat... dia cakap dia blom tido pun... siapkan keja yang kena submit hari selasa nie... aida pun pelik....selalu kalau kena submit selasa..paling awal dia nak buat pun malam ahad la... ni pagi khamis dah siap...

then dia cakap... "dah tuu orang tu majuk... nak gi pujuk laa....alang2 bleh balik lawat nenek skali..tapi abg x drive tau, pnat la.. balik kg nak rehat2.."...[eleh mlawat nenek alasan dia nak jumpa i dulu, kini dan slamanya]"... So, of course aida x kata tak...wajib la nak kan....penat2... busy2 awak pun ada jgak masa kan? heheh... ni yg watkan syg sya makin tetopup untuk awak..berganda2 dah ni... 

ok... aida suka bebel nak kemas beg...
mode: dalam hati ada taman...

ooo balik kampung...hati giranggg

SILA LIKE :-)

Wednesday, April 27, 2011

POMPUAN-POMPUAN!!!! SILA BUANG PAD DENGAN CARA YANG BETOL!!!!!!

Buat perempuan-perempuan kat luar sana... sila ambil perhatian ok...knapa perempuan?? kenapa bukan wanita???? pejam mata.. tanya akal!!...

Andainya ada sesapa yang merasakan perkara seumpama ini tidak harus dibincangkan secara terbuka... maaf dipinta...tapi pkir-pikirkan lah... daripada membiarkan perkara ini berlarutan, lebih baik Aida membongkarkan kepincangan dan memperbetolkan kesilapan....ianya mengisarkan kisah sulit hidup seorang wanita... Kalau mengikut didikan abah....didikan mama...benda yang melibatkan datang bulan nie mesti la disorok rapat-rapat.... MALU....Kalau datang bulan... x payah nak hebohkan satu kampung....xtau la korang mcam mana.... tapi kalau Aida, datang bulan time bulan puasa bukan la jaminan boleh makan sesuka hati... rasa malu tu tetap ada...apatah lagi kalau dilihat oleh adik-adik yang berlainan jantina....Jelaskan la macam mana pun... pasti x akan paham...

Kisah tuala wanita sekarang bukanlah menjadi satu perkara rahsia. Bentuk, jenis, dan fungsinya.... ramai yang sedia maklum... Iklan pun bersepah-sepah sana sini... Yang tersirat dalam yang tersurat di tonjolkan dengan memfokuskan bahagian punggung. Kalau dulu nak beli tuala wanita kat pasaran punyalah malu... Siap bungkus dengan kertas suratkhabar... then letak dalam plastik hitam lagi....Sekarang?????? segala-segalanya terbuka kot... atau dalam istilah yang lagi sedap orang panggil 'OPEN'...sampaikan depan pakwe pun dan tak segan nak beli....

Kekadang terpikir, terlalu open bleh buat kita hanyut...

Zaman sekarang nie, zaman tuala wanita pakai buang....kalau dah istilah pakai buang, janganlah ja manusia yang lurus dan bendul tak bertempat. Takkan la dalam iklan atau kat pek nak tulis "PAKAI,CUCI, & BUANG"?????paham2 sendiri sudah laa.... Hak snediri yang kotor, kenapa perlu kita pamerkan???Walaupun sesama jantina, sapa la yang sanggup nak tengok hak kita yang kotor tuuu....Bukan susah nak bersihkan dulu, n masukkan dalan bungkusan sebelum buang...basuh tu biar smpai bersih,... sampai putih...Korang x malu ke bila ternampak anjing mengonggong pek yang dalam keadaan tak senonoh tu ke sana sini...So, kalau korang kerap sakit perut ke, sakit kat bahagian wanita ka jangan la korang nak pelik knapa kalau dah mcammtu perangai korang....

Untuk kaun Adam dan Hawa yang bergelar ibu bapa or bakal bergelar ibu bapa... korang didik la anak gadis korang tentang penggunaan tuala wanita dengan sebetul-betulnya... Korang pikir la berapa banyak kos yang kita kena habiskan kalau tandas tersumbat.... then panggil orang repair... korek2 ada pad... x malu ke weh???kalau korang x malu jugak x tau doh nak kata pa...Berapa banyak kes rasuk yang berlaku sebab tak tahu nak jaga benda2 macam ni... Dalam Islam pun ada menyatakan dosa yang akan kita dapat jika benda sebegini kita abaikan...

Knapa Aida nak emo sangat dengan benda2 mcmni? korang nak tau? betol nak tau?????jom scroll ke bawahhh....

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

... 

hahahhaa..... sngguh nak tau noh???

...

...

...

...

...

...

...

..

..

...

...

...

...

...

HAAAA... KORANG PENAH TENGOK DUA TIGA ORANG PEREMPUAN RAMBUT PANJANG... PAKAI BAJU WARNA PUTIH TENGAH BEREBUT-BEREBUT JILAT PAD????? PENAH TENGOK???? HAAA AKU PENAH WEH... SUMPAH XNAK TENGOK DAHHH...

Korang penah ada peluang berdepan dengan benda ni?

BAYANGKAN GAMBAR DI ATAS TENGAH JILAT PAD ANDA... SUKA KA?

p/s: nak tau kisah mcm mana aku bleh nampak benda2 alah ni? mcm mana rupa diaorang? LIKE cepat... lebih 15 orng like... baru aida crita....

SILA LIKE :-)

AKU AKAN MELANGKAH PERGI DARI PV12!!!

Mood: Hati sakit, jiwa memberontak!!!

Aida suka membebel memang susah sangat nak marah..... tapi sekali dia marah rasanya baik pakat angkat kaki n unduq blakang pelan-pelan......ikutkan hati aku yang tengah sakit nie..... yang tengah hangin nie nak ja aku gtau semua orang pasal kau..... pasal kau yang sebenar-benarnya......yang sebetol-betolnya...... duk buruk-burukkan orang.....canang kisah buruk orang sana sini..... padahal hang tu yang mcam tuuuu!!!!!!

Aku tengah cari rumah kat area-area sini... kalau ada memang aku blah!!....tengok muka ko hari2 pun aku xleh.....aku jelek tau akk.. aku jelekkk!!!!!

Arggggg.... smoga hati aku kuat....

Hangin,
huhhhhh...


SILA LIKE :-)

Tuesday, April 26, 2011

KAGUM..... BANGGA.... SUCCESSNYA DIA!!!!!!!!

Kagum????? Yaa sya tersangatla kagum!!!! Bangga???? Yaa sya tersangatla bangga!!! Saya sangat kagum... saya sangat bangga... betapa berjayanya dia.....betapa succesnya dia...[padahal sama jaa...]dengan umur dia sekarang, dia ada segalanya.... ada pendidikan... ada kerjaya...arghh jelesnya saya...

Saya pun nak mcam dia.... ada ilmu di dada, ada kerjaya.. ada masa depan ada segalanya...dia yang saya maksudkan x lain dan bukan mestilah En boifren aka cinta hati sya.....tau knapa sya jeles sangat dengan dia???

Moh tengok gmbo kat bawah nie...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

pulun noh nak tengok??? hahhaha...

...

...

...

haa nah... tengok nie...

...

...

...

...

comel je kan?

i love this!

ala2 town house gitu..
Haa sapa cakap spm teruk x bleh berjaya? Ni salah satu contohnya...

Cantik kan? ala2 town house gitu...xde pagar... tertanya2 juga la kan.. x bahaya ke? ish...smoga dia sntiasa dilindungi... gmbar ni gmbar tahun lepas....sebelum agenda pembelian berlansung.....En boifren tersangatla bernasib baik...Dia keja jauh dri family n duduk dengan mak sedara die..n this end of May his cousin yang mana berkongsi bilik dengan dia nak kawin...... so x nak la nak terus share bilik kan? dia pun cri rumah dri tahun lepas lagi... n kebetulan adik bos En boifren nak jual rumah ni atas sebab tertentu and sangaat terdesak nak jual...En boifren beli rumah ni kira dengan harga yang sangat berpatutan..mmg x dapat kat pasaran la kan...

n now semuanya dah hampir selesai.. tinggal sikit2 lagi ja nak touch up... interior mmg kami wat sama2 la... ehh silap... dia wat semuanya... aida bgi cadangan apa yang patut ja.... apa2 dia nak buat/beli dia akan tnya...nak beli apa pun gi kedai snap gmabr dlu... lepas madam proceed baru beli... huhuhu...sian dia.. xberkerjasama sungguh kan? isshh...n bila semuanya dah hampir siap, poket En boifren mmg ringan la kan...haha so Cik Aida... jangan berangan nak dpat elaun bulanan lepas ni k...NAK TENGOK iNTERIOR??  sila wat permintaan k... kalau lebih dri sorang nak tengok baru i upload... muahahha... n semalam merupakan malam pertama En boifren bermalam kat sana... sampai pkol 4 x bleh tido...xleh nak bayangkan dia duduk sorang-sorang...risau.....takot semuanya jadi mcm tongkang pecah ja nanti...buat pengetahuan anda semua...En boifren ni sangatla failed buat kerja rumah.....setakat basuh pinggan tu bleh la.. tpi nak suruh dia goreng telur ke... masak ke.. x payah la k...bleh terbakar dapur tuu..ni bukan crita kosong k.... ibu die sendri yang crita ok...

hahahha.. minta ampun ya En boifren....bukan nak ngutuk... skadar nak di kongsi bersama..dont worry... baik buruk kita, kita sama2 telan ehh...Jadinya, kalau bab makan, mmg 100% kat luar..... adeh..sian sungguh.....kekadang bila die tnya makan pe, x smpai hati plak nak gtau...baju mmg bibik kat loundry la yang basuh.....ish3... i suggest u gi summer Camp la bang... huhuhuhu...teruk kan? haaaa tu la penangan anak manja.... Ish...cumanya kalau bab cari duit, bab kerja.. dia la raja... suh dia kerja 24 jam pun xpa...dia nak,....ishh.... dh no komen...  kang da plak yg cakap..."mmg la kna kerja kuat...kena tnggung sapa tah...dah la kna tanggung, yang kerja ni xdpat pa pun.. dia plak yg lebih...wek :-P" 

hahahaha ungkit2... ikhlas ka dak nih?????????????


SILA LIKE :-)

UWAAA... AIDA SUKA MEMBEBEL DIMADUKAN...HUHUHU :-'P

Huhuhuuhu... aida sedih sangat..sedih yang tersangat-sangat...aida dikecewakan...dimadukan... huhuhu...

...

...

...

...

Lets picture tell the whole story..

...

...

...

...

huhuhuhuhuhuhuhu

sweet je kan?

glamor dohh...

senyum ja En ashraf nih...

huhuhuhu... nak jugakk

errhhhh....

sweet je kan???
ermmm Ashraf muslim dah tunang... uwaaa.... pastinya ramai wanita-wanita kat luar sana tu tengah berkabung kan? huhuhu... tau-tau je dia dah tunang...terkejut kot... dah la admire habis kan... hahhahaha... [sila suluh cermin anda Cik aida oi!!!]..... dalam sedih-sedih... dalam kecewa-kecewa... aida suka tengok diaorang nih... sweet je kan??? lembut jee Si Dayana tuu... sama mcam Si Ashraf... dengar die cakap bleh jadi ubat tido ooo... bukan bosan.. tetapi trasa di dodoikan.... heh4....

n  bila tengok video majlis Pertunangan diaorang yang di rakan CST Corporation lagi la Aida suka... cuba korang tengok dan compare majlis diaorang dengan artis-artis yang lain... jauh beza... dari segala segi....

meh kita kupas dengan lebih lanjut.....

1. pakaian  pasangan berdua tu x payah cakap la... Si Dayana sangat ayu n tampil dengan imej muslimah.. i like that.. sape cakap pakai tudung x cntik... Nowadays.. pakai tudung tu bleh wat lagi cantik tau.....

2. tdi pakaian pengantin kan? ok cuba korang tengok plak pakaian dayang2 yang bawak turun hantaran dri atas tuu.... pakaian yang diaorang pakai... macam tu jugak dengan tetamu-tetamu yang lain... tersangat la sejuk mata memandang.... majlis yang mcm ni baru la dpaat berkat...baru la dapat baraqah... ni tak... selagi bleh cantas kain...slagi tu nak cantas...

3. ucapan dan doa dri parents diaorang, sedara mara, sahabat handal, tetamu mana sama dengan ucapan n doa yang selalu artis2 lain bagi... kekal ke anak cucu...cepat2 dapat baby... tu ja yang selalu kita dengar kalau artis2 lain kawin... artis2 len bagi ucapan...tah pape...kekal ke anak cucu?? that means bila dah dpat cucu terus x kekal? huh... seriously, i dont like...so tdi bila tgk si asraf dgn dayana ni punya video sejuk doh dengar doa2 yang diaorang dapat.... antaranya...

*smoga berkekalan hingga ke syurga
*smoga mendapat baraqah
*semoga cepat2 naik pelamin dan kekal hingga ke akhir hayat.
*bahagia hingga Jannah!

dan bla2.... sejuk je kan... suka mcm nie...so nampak bezanya? sangat ketara ok...

4. selalunya yang lelaki akan cakap dia sangat faham i, selalu buat i senyum, dan bla2... tapi diaorang lain kan? selalu ingatkan solat bila masuk waktu, bagi nasihat, lemah lembut, bkeh terima family masing... owhhh sukanya...

dan2... cukup smpai di sini.... nak smbung kecewa balik... uwaaa.... hahhaha

SILA LIKE :-)

Monday, April 25, 2011

SARDIN & MILO SEDAP KAN? MEH BACA NIH!!!!

Salam semua... sekarang ni hebat diperkatakan mengenai kehalalan dan keharaman produk Milo dan sardin...Sumber ni aida dapat dari kawan-kawan blogger... betol atau tak masib belom mendapat jawapan dan bukti yang pasti...dah lama rupanya diri kita ni terjebak dengan benda-benda yang haram nie....nauzubillah...


apa2 pun.. nak percaya atau x.... nak makan atau tak.. itu hak individu... x sapa nak larang...cumanya kita sebagai umat islam ada garis2 yang perlu kita patuh... apa hukumnya makan makanan yang kita sendri ragu2 dengan kehalalannya... JAWAB SENDRI... 


ok.. meh baca ni... aida ambik dri SINI

.....

.....

.....


Artikel ini telah lama tersebar di Internet dan kini admin lihat tidak ketinggalan di Facebook kandungan e-mailnya ialah:



Dipetik dari email yang diberi-
kesahihan : tak pasti, just jaga2..

Just nak sharing satu cerita dari seorang kawan. Petang semalam semasa menunggu shutter KL-IPOH saya and kawan berbual-bual.
Kami berbual perkara halal dan haram. Nak di jadikan cerita, kawan saya pun beritahu yang abang ipar dia bekerja di jabatan ----- ----- di unit serbuan.
Saya terkedu seketika mendengar cerita kawan saya. Ya Allah berapa banyakla benda haram dah jd darah daging saya ni…Nauzubillah. .Patutlah budak2 sekarang degil2, x dengar cakap…ermmm ..
Ceritanya macam nie:-
Jab. ----- ----- pernah buat serbuan di kilang memproses ikan sardine.Apa yg di jumpai amatlah memeranjatkan. Kalau kenkawan bau kuah sardin tu hanyir n lagi satu sedap kan…nak tahu apa recipenyer…kalau x percaya terpulang lah…..tau kenapa org cina suka mkn katak??? So agak2 kenkawan dapat x jawapannya….kilang tu telah mencampurkan daging katak sebagai perasa untuk menyedapkan lagi rasa kuah sardin tue..huhuhu. .itulah yg ---- jumpa tapi amat sadis kenkawan bila pegawai yg bertugas hantar report…report tu telah di ‘zip’ oleh pihak tertentu atas sebab akan merugikan pihak ‘besar’. ..kenkawan tau sardin jenama apa??? ..yg paling mahal n glamer…’
AYAM BRAND’…itulah hakikatnya…abg ipar kawan saya pun x mampu untuk buat2 apa kalau report telah di zip..apa yg mampu diheboh mulut ke mulut untuk menjaga ummah semua…..
N lagi satu serbuan telah dibuat di syarikat membuat makanan yg ternama….kankawan tahu apa yg dijumpai…agak2 pernah x rasa daging cacing?????. ..mesti kenkawan selalu minum milo kan.....yes. .daging cacing telah di campur dengan serbuk milo…...kalau ada bau hanyir itulah dia…kalau kenkawan nak lgi confirm try buat macam nie….milo + gula sahaja lepas tu tengok ada x minyak/lemak kat milo tu…kalau ada confirm…ini apa yg diberitahu oleh abg ipar kwn saya jer…
Tp saya x tahu tahun bila mereka buat serbuan…???..dan adakah pihak yg bertanggung jawab telah mengambil tindakan yg sewajarnya untuk mengikut garis panduan halal yg telah ditetapkan oleh jab. Agama Islam m’sia… wallahhualam…
n lagi satu kod no yg ada di emailkan tu jadikan lah panduan masa nak beli makanan kat pasaraya..kalau ada kod E110 ker n yg tersenarai jgn lah beli…that is confirm ada benda ‘alah’ tu…print lah kecik then laminated simpan dalam purse…memg leceh tp kalau nak amalan diterima, makanan kita lah salah satu nya jaminan…kalau dah haram..hukum nya tetap haram..x kisah walau disentetikkan pun..tetap haram……saya hanya menyampaikan perkara ni kepada kenkawan islam saya sahaja..samaada nak percaya atau tidak terpulang lah…kalau kenkawan rasa cerita ni x sahih, proceed lah makan cam biasa ek…kalau kenkawan memang penggemar ikan sardin..keluaran org melayu kita ada buat sardine ni ..dari terengganu tp saya x perasan lagi kat Shopping complex..kawan saya kata rasanya memg kurang sedap tp yg penting halal…kalau nak sedap ltaklah daging katak..huhuhu. .
milo org melayu pun dah ada kat pasaran tapi x sesedap dan seenak milo yg sedia ada sekarang….
Untuk makluman kenkawan Islam semua, article ini bukanlah article rasmi ataupun cuba menghasut tp lebih kepada peringatan..…terpulang kepada kenkawan untuk menerima atau tidak…
Saya hanya menyampaikan amanah sahaja…tepuk dada tanya iman….
wallahhualam…

Admin menjumpai beberapa Sumber yang menafikan dakwaan tersebut:

ISU Sardin
Assalamualaikum.

Tuan / Puan,

Terima kasih kerana menghubungi pihak kami dan memberitahu kami mengenai emel internet palsu yang berniat jahat bahawa Sardin Dalam Sos Tomato Ayam Brand mengandungi bahan tidak HALAL seperti daging katak.

Kami ingin menegaskan di sini bahawa emel yang tuan/ puan terima itu adalah tidak benar dan merupakan kenyataan fitnah yang menyatakan produk Sardin Ayam Brand dalam Sos Tomato mengandungi bahan-bahan tidak HALAL seperti daging katak.

Bagi pengetahuan pihak tuan / puan, mengikut regulasi undang-undang pemakanan di Malaysia dan Singapura, adalah wajib untuk menyatakan semua bahan-bahan yang terkandung dalam senarai pemakanan setiap label.

Tidak terdapat bahan-bahan lain dalam semua produk Ayam Brand selain dari apa yang tertera di atas label produk tersebut.

Kami mengesahkan di sini bahawa bahan-bahan dalam Sardin dalam Sos Tomato Ayam Brand adalah seperti yang tertera pada Senarai Pemakanannya iaitu ikan sardin, pes tomato, minyak kelapa sawit, gam xanthan ( sebagai kondisioner pemakanan ) dan garam. Tiada terdapat bahan-bahan lain yang tidak dinyatakan.

Semua produk Ayam Brand adalah disijilkan HALAL, dibawah naugan perbadanan-perbadan an HALAL mengikut negara-negara yang mengeluarkan produk tersebut.

Semua produk Ayam Brand yang dikeluarkan di Malaysia adalah disahkan HALAL oleh JAKIM ( Jabatan Kemajuan Islam Malaysia ). Kilang kami di Malaysia , Taiping adalah disijilkan HALAL oleh JAKIM dan hanya dibenarkan untuk mengeluarkan produk-produk HALAL.

Nombor Sijil HALAL untuk produk Sardin Dalam Sos Tomato dan Mackerel Dalam Sos Tomato Ayam Brand adalah : 006835A . Manakala, nombor rujukan JAKIM adalah : JAKIM / (22.00 ) / 492 / 2 / 1 / 014-07/2005 (SJ1). Pihak tuan / puan boleh menghubungi pihak JAKIM untuk memeriksa kesahihan sijil-sijil tersebut di www.islam.gov. my ataupun menghubungi 03-88864000 / 03-83150200. Sila rujuk nama syarikat A. Clouet & Co (KL) Sdn. Bhd.

Pengurusan dan pengawalan semua Pensijilan HALAL dan prosedur-prosedurny a adalah dibawah naugan Head of Ayam Brand Halal Department.

Kami ingin mengingatkan semua pengguna bahawa penyebaran kenyataan-kenyataan palsu terutamanya yang bertujuan untuk menakut-nakutkan pengguna mengenai produk makanan adalah salah disegi undang-undang jenayah dan pihak kami tidak akan ragu-ragu untuk mengambil tindakan terhadap mereka yang berbuat demikian.

Kami berbesar hati jika pihak tuan / puan sebagai muslimin dan muslimat yang bertanggungjawab boleh mengedarkan emel ini kepada sesiapa yang telah menerima emel palsu tersebut untuk mengurangkan kebimbangan mereka.

Memandangkan keseriusan maklumat palsu ini, kami akan juga menghantar emel ini kepada alamat-alamat email yang terkandung dalam emel-emel yang kami terima.

Akhir sekali, terima kasih kerana sokongan pihak tuan/ puan terhadap produk barangan Ayam Brand.

Sila rujuk kepada saya sekiranya terdapat sebarang pertanyaan atau maklumat selanjutnya.

Wassalam.

Yang Benar,

Encik Mohammad Hisham Talib
Head of Ayam Brand Halal Department
A.Clouet & Co (KL) Sdn. Bhd.


ISU MILO
Assalamualaikum Puan Sarimah,

Terima kasih diatas pertanyaan mengenai produk MILO yang dikatakan menggunakan cacing sebagai bahan pengawet.
Kami ingin menjelaskan bahawa kenyataan tersebut adalah tidak benar sama sekali. Produk kami tidak pernah menggunakan cacing untuk sebarang tujuan di dalam pemprosesan makanan.
Kesemua produk kami yang dihasilkan di Malaysia adalah disahkan Halal oleh JAKIM . Kesemua bahan yang digunakan adalah bersih, suci dan sememangnya Halal.
Proses pengesahan Halal telah meneliti setiap satu bahan yang digunakan secara terperinci dari segi Halal, kebersihan dan keselamatan terhadap pengguna sebelum sijil Halal dikeluarkan.
Nestle Malaysia juga telah mempromosikan Halal ketahap global sehingga kami dipilih sebagai pusat rujukan bagi produk Halal bagi Nestle di seluruh dunia. Menghasilkan produk Halal adalah amat penting bagi kami dalam melaksanakan tanggungjawab kepada pengguna terutamanya terhadap pengguna Islam di Malaysia dan di seluruh dunia.
Kami juga mempunyai komiti Halal dalaman sejak sekian lama bagi memantau dan mengembangkan lagi produk Halal ke peringkat antarabangsa
.
Logo Halal terdapat pada produk Nestle, MILO.

Diharap penjelasan kami dapat membantu pihak Puan dan seterusnya para pengguna yang sentiasa kami hargai.
Jika puan mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi kami di talian bebas tol 1 800 88 3433 dan wakil kami sedia membantu. Sekian terima kasih.

Norlida Adnan
Nestle Consumer Services


Kesimpulan admin, banyak sekarang timbul produk dari luar dan dalam diragui kehalalnya. sahabat boleh merujuk kepada laman WEB HALAL JAKIM untuk melihat adakah produk tersebut halal. Sikap berhati-hati umat Islam sekarang harus di puji namun jangan pula timbul perkara FITNAH, Namun pesan admin yang terbaiknya utamakan produk yang dibuat oleh orang Islam kerana aspek halal dan toyibban itu lebih menjamin disamping jaminan halal dari jakim. Bukan sekadar produk makanan sahaja semua aspek kehidupan kita pun sepatutnya menepati syariat. Kita juga perlu berhati-hati untuk memilih kedai sebagai kedai pilihan kita untuk makan, kadang-kadang kedai tersebut nama agak glamour tapi tiada status halal (terutama kedai francais), saya di fahamkan kita juga perlu berhati-hati memilik kedai MAMAK, kerna banyak kedai bukan milik orang Islam dan tiada sijil halal. Apapun utamakan produk buatan orang Muslim disamping aspek kehalalannya juga dapat meningkatkan ekonomi umat Islam juga menjauhkan kita dari syubhah, juga mengelak kita terjebak dari menyumbang kepada sebahagian puak kafir yang jelas memusuhi umat islam.

SEBARANG INFO TAMBAHAN AMAT DIALU-ALUKAN

SILA LIKE :-)

Sunday, April 24, 2011

ASSIGNMENT BERSEPAH!!!!!!!!!!!

Perghhhh assignment tersangatlah bersepah ok... dengan final project nya, dengan contest nya.. arghh segala macam la ...rasanya bulan nie mmg bulan bergelombang dengan assignment la...daa x sesapa volunter nak tolong??? 

nih antara assignment yg kami kena hadap:

ISNIN
1. visual communication
- create dua logo tourism

2. English:
-Vocabulary Log(Acunpunture)
- Reflective Journal-write a paragraph of 150 on cause and effect taht answers ONE of the essay question.
(a) Identify one important turning point in your life and the Causes that led up to it
(b) Identify one important turning poiny in your life and the EFFEct taht resulted up to it
-Cause and effect essay- do a research and apply the skeleton technique

RABU
1. creative thinking and solution
-mind mapping untuk final project

2.typography
- proceed layout untuk final project

owhhhh banyak x? mampus dennn


SILA LIKE :-)

ALHAMDULILLAH...

Alhamdulillah..rezeki dari Allah... dan kita sebagai hambanya hanya menadah tangan tnda syukur dengan segala kurniaan-Nya kepada kita... rezeki yang mencurah2.. alhamdulillah...

Akhirnya, pencarian sejak tahun lalu berakhir... segala urusan dah selesai.. selesai sudah satu agenda.....hehehhe..

Buat En.boifren... tahniah.... :-)

SILA LIKE :-)

Friday, April 22, 2011

AIDA SUKA MEMBEBEL DAH NORMAL KEMBALI!!!!!!! so HAPPY!!!!

Today is Friday....time 10.30 am...

Firstly, read the title above...'AIDA SUKA MEMBEBEL DAH KEMBALI NORMAL'.. that didnt mean aida x waras n kembali menjadi waras ok... langsung x membawa maksud yang terbabit... huhuhu... bagi sespaa yang kenal n tau masalah hidup aida.. they will know what i mean... aida mengalami masalah tido yang tersangatlah kritikal sejak akhir januari yg lalu.. lama kan? mmg lama... n seriously.. im too tired nak layankan semua nie.. u imagine la  kelas dri pkol 9... kalau kelas pagi ja.. bas utk balik hstel pkol 2.30.. kalau da kelas petang pkol 6 la bru smpai... tu kalau nasib baik. kalau dh penuh sangat.. lpas maghrib tau baru smpai.. smpai nak kena buat assignment utk submit keesokkan harinya.. so bila nya nak tido??? bila dah pkol 2am ke atas.. mmg dah makin payah la... time mengantuk 6am.. tapi mmg x leh tido.. kalau tido ja... bangn nak gi kelas kepala mmg berat...nak tido hari selasa, jumaat, sabtu n ahad ja... penat dohh.. penat sangat...

n last nite... setelah dibebel [korang ingat aida ja suka mmbebel???] oleh En.boifren... setelah di brain wash.... setelah di potpet potpet..akhirnya.... yaaaa tetiba mata jadi mengantukkk.... mengantuk sangat... apa yg dia cakap saya erm2 kan jaaaa... then mata nie x yah cakap la kan.... tertutup dengan jayanya... n dalam kesayupan tu kan terdengar ka mcm ada yg terjerit2 mmanggil... nak sahut mmg mampu dah.. then terus x sedar pape dah... pkol 6.30 baru terjaga..tu pun sbb Hp x habis bedering... bangun solat then baring2 jap...terlelap lagik.. hahah... pkol 10am bru jaga btol2...En boifren dah kol... say good morning n gelakkan sya... tau knapa???


...

....

....

....

....

....

....

....

AIDA TIDO BERDENGKUR!!!!!!!!!!!!!! UWAAA... WALAUPUN BUKAN YANG PERTAMA KALI KANTOI... TAPI SUMPAH MALUUU.... HUHUHUHU....

SILA LIKE :-)

Monday, April 18, 2011

3 DARA PINGITAN....

3 dara pingitan? apa tu eaa?? kalau korang dengar apa yang first korang pkir? aida? xtau la... kalau aida... dari zaman sekolah dulu sampai sekarang dara pingitan tu kira macam belangkas la... gi mana pun mesti sama-sama... kalau dua orang jadi dua dara pingitan... 3orang jadi tiga dara pingitan... empat orang jadi empat dara pingitan...cam tu la yang i paham..

aikkk knapa tetiba keluar pasal dara pingitan nih? hahahahah... of course la ada sebab dan musababnya kan bila si Aida suka membebel ni dah mula menaip kat sini....

Al kisahnya macam nie... pada suatu hari yang indah nan permai.. acece.. bersastera bagai la plak kan? dush3x.. nak ambik penumbok!... cam ni critanya.. tadi masa kelas typography tetiba lecturer tersayang Puan Lala tnya sambil pandang muka kami(aida, azie, n kala) yang kiut miut ni [kiut ke? kalau kiut ngaku cepat! x baik tau simpan dalam hati]....

"Tiga dara pingitan tu dengar tak?"

mcam tu la lebih kurang dia tnya... kita orang plak blur sgt dah time tu... memasing tengok sesama sendiri.. then kita orang gelak.... hahaha... tak sangka plak lecturer nak panggil kami bertiga macam tuu...

then kelas pun berlalu mcm biasa... on that day, lecturer bgi class activity, each person kena ambik satu tajuk, then terangkan kat depan... smpai turn Si Alif yang comey lote [kompem alif senyum smpai punggung kalau baca statement ni] tu, kai pun ape lagi.. mula nak kacau die... mula nak tnya soklan nak kenakan si Alif... n bila alif jawab soklan kitaorang... tiga-tiga orang serentak sebut... "oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo" dengan panjang... then satu kelas gelakkan kami... sumpah malu... hahahha

Lecturer pun pusing kiri tengok kami bertiga n cakap "korang ni mmg suka betol kacau dia ni"... then kami pun jawab dengan slumber...."DIA COMEL SANGAT LA PUAN" hahahah... sengal kan? 

tu la alkisahnya mcam mana bleh wujud nick name tiga dara pingitan tuu...

Lots of love,
Aida suka Membebel 

SILA LIKE :-)

Friday, April 15, 2011

SOALAN CEPUMAS !!!!

Fuh... fuh.. fuh... first sekali moh kita tiup-tiup sikit blog nie... buang sawang yang dah mula nak bertengek kat sini...dah dua hri xda post pape.... apa bleh buat... sangatlah kebizian tahap cipan sekarang nie... cam no nak jadi blogger tegar nih??? ish3...

aida berani assumed yang rmai yang selalu dapat soklan cepumas2 ni kan? soalan2 yang bleh wat kita mati kena heart attack... soklan-soklan yang bleh wat kita pengsan kat situ jugak..... yang bleh wat gelas yang kita pegang berkecai kat situ jugak.. huhuhu sadis kan? tapi tu la hakikatnya... orang tengok kita mcm relaks jaa.. tapi hati kita... perasaan kita.. ada orang pkir??? x kan???

tu baru soklan-soklan yang bunyinya mcm nie....

1. Bila nak habis blajar?
2. Bila nak kerja?
3. Bila nak kawin? 
4. Bila nak ada anak?
5. Bila nak tambah anak?

Adoyai... itula yang selalu ditnya oleh masyarakat kita..... soalan-soalan yang berpaut dan x kan habis sampai bila... tgh blajar, diaorang tnya bila nak habis blajar... dah habis blajar diaorang tnya bila nak keja... bila dah keja diaorang tnya bila nak kahwin.. bila dah kawin diaorang tnya bila nak ada anak... n bila dah ada anak diaorang tnya bila nak tambahhh... haa see... tengok... soalan yang x penah nak habis kan?? isshhh... rimas dohhh... tapi bukan soalan tu yang buatkan aku nak menaip entries nie... soalan yang lagi power dri yang di atas... gila laa... x penah nak pikir ada orang nak tujukan aku soalan yang macam nie...

korang tau apa soklan die??? 

haa nie soklan die...

...

...

...

...

...

tadaaaa!!!!!!!!

...

...

....

...

...


Aida.. apa perasaan ko kalau En boifren ko penah main dengan perempuan lain????????


korang nampak x? tu aku dah siap Bold n besarkan lagi....Adoiyaiii..soalan apakah ini... x penah aku terpikir seumur hidup aku nak dapat soalan macam nie...

terus otak ni terpikirkan En boifren yang nun jauh di sana... sapa la aku nak jawab soalan ni... aku bukan sesapa... hanya insan biasa.. 

tetiba teringat... dulu penah la da sorang hamba Allah ni... minat n gilakan sangat En boifren aku tu... sampaikan sanggup text aida gitau dia dah penah main dengan En boifren... dia merayu2 suruh aida lepaskan En boifren pada dia... merayu-rayu suruh aida kesian kan dia... n as a women... tipu la kalau cakap hati ni tak goyah langsung kan... terdetik jugak di hatii..."sampai hati b u buat i mcm nie"... "apa salah i".... "desperate sangt ke"....terukkan saya.. hanya dengan satu mesej.. rasa percaya yang sya curahkan terus punah... tu la kita manusia... x kuat mana pun...

then nak dapatkan kepastian, tnya la En boifren... tau apa reaksi die.. dia gelak x sudah... ada ke patut??? kita nie time tu dah frust menonggeng kot...senang ja jawapan die.. " awak knal sya kan syg? Sapa buat crita ni? kirim salam abg pda dia ea.."... tengok senang ja dia kan... then pkir punya pkir...aida pun reply la msej budak perempuan tu....

" sebelum nak sya kesiankan awak.. kesiankan dri awak tu dlu... murahnya harga diri awak kan? sanggup bagi mcm tu ja.. knapa x halang? dia laki.. xda nak rugi pape... xda nak hilang papa.. kita ni perempuan.. ish asal ko bodoh sangat????"

lebih kurang mcm tu la msej yang aida text die... jangan mimpi la aida nak passing mcm tu ja.. ingat bola ke? he's my cinta hati tau! 

ok.. berbalik kepada persoalan di atas.. apa perasaan sya bila bf sya pernah  main dengan perempuan lain??  huhuhu yang pastii ada perkataan PERNAH kan kat soalan tuu... that mean benda tu dah already happen... jadi sbagai manusia biasa... aida kena trima dengan hti yang rela.. janji dia insaf n sesal dengan perbuatan dia.. but i know him welll... he cant!!!..yeke??? kita hanya rancangkan? die yg tentukan.. smoga perancangan dia buat saya baik2 je... huhuhu...

so please... dont ask me question2 yang mcm nie... bleh mati tau...

SILA LIKE :-)

Tuesday, April 12, 2011

KESENGALAN KAMI DI TENGAH MALAM..

Mood: dalam hati da taman...lalalalala  :-)

muahahaha... malam nie kesengalan menimpa kami berdua... cam ni ceritanya... balik ja dri kolej tadi rasa badan ni penat sangat... n kalau dah penat sangattu mula la daya keseimbangan diri mula tak stabil.... ditambah plak tadi kena redah hujan lebat semata-mata nak berebut seat bas... x sanggup den nak berdiri lama-lama dalam bas...duit plak tengah kemarau.. mmg bajet nak naik cab tu xda la kan? ....nak tak nak kena gak naik bas...nampak ja bas.. terus i lari ok... LARI.. ingat senang ke korang nak tengok i lari...dulu time sek..org suh lari mana i nak.. mcam-mcam alasan i bagi...lebih sanggup jadi sukarelawan.. lagi sanggup jadi kuali kuli bancuh air kat kawan-kawan.... opssssttt kantoi sudah..... hiihihihihi

Then dengan bangganya, aida la orang pertama yang mencecah lantai bas tu... hahaha... caya la kan? kalau da orang rakam video bgi aida tengok balik.. sumpah tak nak ngaku.. mesti buruk beno kan? kuikuikuikui

dalam bas i text En boifren.... gtau dia Aida dah on the way balik...badan pun x sihat sangat.. mula nak bersin2..n suddently he replied.....

"I'm quite busy la syg... just take ur rest... everything settle, i'll text u..take ur bath before u sleep..maghrib nnti b kejutkan"

Korang rasa maghrib tu i bangun x? hahhaha xde nya.. sedar2 dah pkol 10malam.....berbakul-bakul kena bising....dah tu kan sepatutnya owner rumah yg kami duduk tu nak dtg tengok rumah dalam pkol 9... mmg melepas la kan... then dah bangun gi toilet wash up sikit... bukak tv layan tv jap.. sambil sembang2 dgn Kala, my class n housemate smbil makan keropok... tunggu punya tunggu xda pun call masuk... dlm pkol 12 lebih bru En boifren kol... cakap die baru balik... alololo... mesti penat kan? dh penat kerja balik kena plak kerja ngan Cik awekx die yg chomel nie...otak sila jngan pkir ke lain ok... hahah chomel ke? sila muntah !!!

then dia minta izin nak mandi jap... mandi pun kena mintak izin ok.. nampak tersangatla queen control di situ!...dekat2 pkol dua baru dia muncul balik... then he gives me a message [pehal malam ni nak omputih sgt nih]....

En boifren: hai sygg
Cik awekx: aik?? tak tido gi ker?
En boifren: not yet. b mandi, ngan makan la tadi. gi dapur apa pun xda. kena jdi chef kejap la
Cik Awekx: la siannya.. balik penat2 kena masak plak..masak pe b??.
En.boifren: dah tu mk wat cmno? ajak kawin org tu xnak..nasi greng jaa
Cik Awekx: Ceh, tepacak kena batang idung i b.. tersentap aih
En.boifren: trasa ke? nama x dinyatakan ok. sape makan manggi die terasa sedapnya!
Cik awekx: huhuhu... one day b.. one day i will say YES ok?
En boifren: ok. i'm waiting... ;-)

hahaha.. korang tengok pehal tah malam nie ngada2 sangat... nak speaking london bagai... ada English week ke kat KLMU? hahaha...bukan ok... ini adalah cubaan untuk meningkatkan penggunaan bahasa inggeris Aida... Aida tersangat la takot nak bercakap dengan orang... tulis ok.. xda masalah...  tapi kalau cakap... ayat da dalam otak.. nak kluarkan mmg xdapat la......so En boifren decide i kena speaking dengan dia...[bajet dia bagus... salah sikit berbakul2 kena.. huh]

....

...

ok.. ok.. sambung balik... lepas tu kan tetiba En boifren text i lebih kurang mcm nie..

En. boifren: uuu... miss u laaa :-'(  [alololo... icon itu tersangatla sweet di hati i..terbayang muka die tengah snyum2... so sweet tauu]
Cik Awekx: miss u tooo b... alolo.. napa nih?
En boifren: rindu sangt la.. dekat 3 bulan dah kan?
Cik Awekx: selalu owg tunggu b smpai 6 bulan tau.. ok ja [sangat angkuh, riak, takbur di situ]
En.boifren: eleh, ok ke kalau kol jaa tersedu2.. hahahah... blagak!
Cik Awekx: huhuhu... buweekkkkkk :-P   [haa ambik ko. gelak sangat kan?]
En boifren: hahaha.. syg rindu b x?
Cik awekx: X... [bleh tnya plak kan.. mata dah bertakung dah ni]
En boifren: eh? btol ni?
Cik Awekx: eeeeee... rinduu laaaaaa... huhuhuhu... tanya2.. kang banjir kang..
En boifren: hehhe.. kata 6 bulan pun xdak pa.. hahaha.. kantoi sudah!
Cik Awekx: diam arr b.. dah la.. gd nite!
En boifren: hahaha.. patut english teruk.. morning laa dear
Cik Awekx: huh! MAJUK!
En boifren: syg... web cam jom? rindu laaa..
Cik Awekx: hah? [pkol 2am kot..x penah2 mcm nie..
En boifren: hehehe.. tol la.. jom web cam.. rndu la.. b dah nak on laptop nie
Cik Awekx: ok jap

Cik awekx terus on YM... online memang dah online dah...then bangun siap-siap...tukar baju, pkai tudung segala.... bukan make up 12 inci ok...nak mati x pakai tudng.. memang karang kena dengar ceramah agama la kan... hihihihi.. n this make me more n more love him... xda nak take advantage on me...bukan nak bangga... bukan nak riak... tapi nak sedarkan segelintir umat yang senang2 je nak tunjuk apa yg x patut tunjuk... senang2 je nak bagi apa yg x patut bagi..... [opss aida... 3am sudah.. x yah la nak membebel sgt pepagi nih]..

dan berlansunglah sessi berweb cam antara kami,.. xda la lama.. dalam 20 minit mcm tu ja... x boleh lama2.. he need to sleep early... esok keja... So i selaku Cik Awekx yg sangat solehah kenalah memahami.. maka nya tamatla semuanya di situ... dia sign out... aida wajibla stay kan..  kalau x mcno entry ni bleh wujud.... tengah kusyuk2 duk taip entry ni... die text msej...

"syg.. nape eh kta webcam bagai.. 3g kan ada.. asal kita x 3g je tdi??? whatever it is... nice to chat with u.. kenangan lama terimbas kembali"  

Bleh palk mcm tu kan? Sengal sungguh la....rasa nak penampo ja...ishhh... [muka xpuas hati]...huhuhuh...tapi xpe... rindu sedikit terubat...k la.. out dlu.. nak smbung mengarang CINTA 'LONG DISTANCE'....

p/s: tengah terpikir nak kasi hadiah pa untuk birthday En boifren??? any suggestion??

SILA LIKE :-)

Monday, April 11, 2011

yipppiiii!!!

yehaaaa.... hari nie adalah hari yang tersangat menggembirakan bagi sorang insan yang bernama Aida Najwa bt Abdul Ghani... terasa diri nie bebas dari segala-segalanya....uwaaaa... yipppiii..... mengapa, kenapa dan bagaimana.... biarlah hamba Allah ni saja yang mengetahuinya...huhuhuh

lalalalalalalalalalalalala........


see... betapa happynya sya hri nie.... mulakan pagi dengan senyuman.....


SILA LIKE :-)

2nd ASSIGNMENT YG BUATKAN SYA KENAL SIAPA SAYA....

Ni merupakan second task aida kat KLMU... untuk subject typography... kami semua ditugaskan untuk membuat satu typography poster yg mana menceritakan 40 watak/perangai yang ada pada dalam diri kami... untuk membuatkan semua orang tak termuntah tengok kami puji diri.. kami pun pass kertas kat kawan... memasing best je bleh hentam kawan2....

ok ni yang deme-deme semua tulis pasal aida... nak tau? jangan gelak guling-guling... jangan muntah hijau k...

  1. SUKA MEMBEBEL
  2. BLOGGER TEGAR
  3. GRAPHIC DESIGNER
  4. KAKI NOVEL
  5. COORPERATE
  6. PUNCTUAL
  7. CREATIVE
  8. SEMPOI
  9. KAKI BOWLING
  10. GOOD LISTENER
  11. SUKA BULI
  12. GOSSIP GURLZ
  13. GILA-GILA
  14. BAIK
  15. PENANG MARI
  16. ANAK MAK
  17. KAKI FACEBOOK
  18. GELABAH
  19. KEPOH
  20. X KEDEKUT
  21. KAKI SHOPPING
  22. KUAT TIDO
  23. GILA CAMERA
  24. BECOK
  25. PENYAYANG
  26. ANAK SULUNG
  27. MERENG
  28. LOVE COOKING
  29. KAKI HANDBAG
  30. KAKI MAKAN
  31. COMEL
  32. MANJA
  33. PERAMAH
  34. KAKI PENA
  35. KAKI GAYUT
  36. KAKI SMS
  37. RAJIN
  38. CEPAT SENTAP
  39. CHATTING
  40. DRAMA AIRMATA
ok tu semua yang mereka tulis ok.. not me... so xda sessi nak bangga diri kat sini...SO LEPAS TU SESSI SIAPKAN POSTER LA KAN... SO NI HASIL KERJA LAST MINUTE AIDA...

TADA!!!

.....

.....

.....

cmno??? ok x????

SILA LIKE :-)

Sunday, April 10, 2011

AJAL MAUT DI TANGAN TUHAN...andai itu yg terbaik.. redhakan ia.... takziah buat kamu sahabat!!

Ya tuhan... dugaan apakah ini? Kalau mata yang memandang pun terasa berat.. apatah lagi tangan yang memikul... Smoga ko kuat wahai sahabat...

Pagi nie, bangun pagi.. check-check handphone tengok-tengok ada  misscall n kol dri si Miza[bukan nama sebenar].....ni mesej die...

"Aida, laki aku dah x da :-'(  "

Aida yang time tu, tengok mamai baru sedar dri tido terus gosok-gosok mata...mimpi ke apa nie... terus kol dia.. dia x angkat.. kol adik die.. then adik die cakap betolll.. Ya Allah..terus air mata aku meleleh2.. dia bukanlah sahabat aku yang aku kenal lama.. dia cuma sahabat yang aku kenal di alam maya.... tapi jangka masa 5 tahun dah buatkan kami cukup akrab dan aku rasa aku lebih senang berkongsi apa jua crita dengan dia berbanding dengan kawan2 yang lain... macam tu juga dia.. aku jgak penah jmpa dia dua tiga kali....dengan suami die sekali...semua kisah cinta diaorang aku tau....

mereka berkahwin atas dasar suka sama suka... lama mereka menyulam cinta, akhirnya... alhadulillah hujung bulan februari lepas mereka disatukan.....mereka sangat bahagia... tapi bahagia mereka tak lama... suami dia dah kembali ke rahmatullah pkol 6.ooam tadi... semoga rohnya dicucuri rahmati dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman....amin....

Buat sahabatku miza,
aku tau ko kuat.... dan ko mesti kuat... pape just give me  a call k... 

SILA LIKE :-)

MAK..SAYA NAK KAWIN!!!

Semua ni gara-gara si cantik manis Aiko Shizuka yang gegatal tangan sharedkan linka pelamin kat Aida... lepas ja die shared link tuu.. terus jatuh cinta....tertiba terus jerit kat roomate.. 

"weh,, nak kawin!!!" hahaha bleh camtu?

huhuhu... gila la.. malam ni perasaan nak kawin membuak-buak nih.. huhhuhu... kalau En boifren propose malam nie.. kompem cakap yes punya...[skali die baca blog nie.. mampos i]...semua orang ada impian untuk hari gilang gemilang memasing kan? as for me, sekali seumur hidup.. wajib wat gilang-gemilang.. kan3.. sape setuju angkat tangan... kompem yang angkat tu pompuan kan? yg lelaki kepala mula gatal.. huhuh.. adatlah kan?

ok ok kasi suspen sikit ea...


..

..

..

..

..

.. 

ni gmbar yang meruntun hati sya.. dan pasti akan meruntun hati anda jua... yang da kawin tu tengok je ea smbil gigit kuku... yang blom kawin sila lap air liur anda... huhuhuhuhu...kawan-kawan.. anda dah ready???

.....

.....

.....

.....

.....

.....

tadaaa!!!

.....

.....

....



uwaaaaa... tantek kan? maweles laaa....
Camno? sapa cakap tak cantik, sapa cakap tak rasa pape nmpak sangat anda menipu.... at least mesti ada terlintas perkataan 'wow' dlam hati anda.. kan3... serius.. sangatlah cantikkan?rasa mcam nak mimpi duduk atas pelamin ni ja malam nie... huhuhu lalalal...

then korang tau penangan gambar nie sekeping dah buatkan Aida mengadap En google then cri lain gambar pelamin nie...

tadaaa!!!!!

ohh noo... b... i want this!! hahah.. [bleh cm tu???]

the flowers... nice sangat.. speechless!! 

kerusi ni actually mcm meja makan beradab la.. tapi disebabkan pelamin ni di pertontonkan di event, so diaorang jadikan sebagai meja pendaftaran... kreatif kan?
(yg laki tu tauke ok.. muda kan?)

nice!!!!
ohhh nooo... itu baru pelamin.. meja makan beradab.. tetiba mata terus tertancap kat gmbo nie....

.....

.....

.....

....

.....

.....

cantik kan???

dah macam cinderella kan?
first tngok tadi xda benda lain yang aida pkir... nak kurus!! hahaha.. asyik nak3... usahanya takkk... cmno nie? aiyaaakkk sangat termimpi2 nak pakai dress nie... dengan keadaan sekarang ni pakai kompem orang cakap kawin sebab dah bunting.. hahaha.. xpe nak jugak.. akan ku usahakan...price pun semua dah siap tnya ok... affodable.. berbaloi dengan output yang diaorang hasilkan...then tertengok plak gmbar nie...KASUT... cntik jgak.. xpenah tengok gi kasut hand made yang cantik mcm nie.. selalu tu deme tampal french lace jaa... ini lain doo...

lookk... sangatla cinderella kan?
then demi nak menunjukkan korang kesungguhan i nih... nah ... i tempekkan benda nie!!! so kalau ada yang nak kawin bleh la take note ea...
ok.. nmpak tak? ada kesungguhan kat situ kan?hahaha...nak seribu daya.. xnak macam2 dalih...
then tetiba nak share ngan korang.. dua tiga gi pelamin cantik yang bleh watkan korang nak kawin... dulu before jumpa gambar di atas, pelamin ni yg saya gilakan.. now tukar la... nak yg kat atas jugak.. more tantek!!! 


yg ni pintu gerbang die cantik... ala garden... 
 sya sangat sukakan baju pengantin perempuan kat atas ni... cantik kan... simple n lebih sesuai dgn saiz sya skrg..so x perlu berdiet.. cmno...[akan dipikirkan kelak] hahah./.. sengalkan... opsss lupa lak.. n baju juga lebih bajet... kan?

gmabr pre wed yg paling sy suka... idea die superb la...

errrrr... marveles kan?


pelamin tunang.. tantek kan?
ok aida... dahh.. gi cuci kaki ko sebelum tido... karang terbawak2 dalam mimpi plak nnti...huhuhuhuhu...

p/s:sesiapa yg berkenaan sila take note ok... ;-P

SILA LIKE :-)

Saturday, April 9, 2011

PEMBERIAN PERTAMA BUAT INSAN YANG BERGELAR MAMA...

Entry pagi ni bukanlah entry untuk dibangga-bangga kan...bukan untuk dicanang sana sini... tetapi entry pagi ni ada keistimewaan dan sentimental value nya yang tersendiri... Ya, aku bukan anak yang boleh dibangga-banggakan dalam family...tak payah sesiapa aku akan hal ni.. dah lama aku sedar... dulu, kini dan selamanya... menyedari akan hal ni.. hari demi hari aku cuba untuk menjadi yang lebih baik.. 

Dari aku kecik smpai aku SPM, aku kurang menonjol akan hal-hal yang berkaitan  dengan akademik nih... Tapi aku bukanlah bodoh... tu yang mama dan abah aku acapkali ingatkan aku... Masa PMR, aku dpat 4A ja... kawan2 rapat aku paling sikit dpat 6A... tapi bila mama dgn abah tengok result aku... dia orang cakap "syangnya Along... along budak pandai... Math A, English A.. Science A.. Geo A...kalau budak lain yng ni dpat B"

Pelik kan orang yang bernama Aida Najwa ni... erm then aku tanamkan azam.. Spm i'll do the best...tapi apakan daya... Aku di uji lagi... time nak exam tu la histeria melanda penghuni2 SMT butterwoth... dan aku time tu terpaksa menggalas tanggungjawab untuk menjadi ketua aspuri.. sumpah.. demi allah... aku trima dengan terpaksa... tapi aku cuba jalankan kerja dan tanggungjawab aku sebaik mungkin.. adat manusia... siapa yang suka orang atas? ada ja yang orang x puas hati...xda sapa penah pkir, si aku yg terpaksa ni x cukup tido...penat... entahlah...

bila aku dah x tahan dengan gangguan benda2 halus ni, dengan masalah hati, masalah kawan... aku ambik keputusan.. aku letak jawatan... BODOH kan aku??/ yey aku bodoh!!!!..setelah berbulan2 aku penat... aku tinggalkan semuanya...satu tanda pemghargaan pun aku tak dpat... xpe.. aku buat seikhlas hati... hanya die yangg maha mengetahui.... bila aku kluar hstel..semua tu dh terlambat... n result aku??? HAncur!!!... down sgt... then aku decide aku smbung kat IPTS... terpaksa tekadkan hati, walaupun tau  apa la sangat kan study kat IPTS pada pandangan umum.. xpa.. tadahkan telinga...

hari demi hari.. cukup 3 tahun aku study kat sana.. Alhamdulillah.. xda sekali pun aku NC atau failed.. pointer pun ok...Thanks to my mom n dad sbb selalu dorong aku... then before habis dip, aida bukat praktikal dekat company aunt... REKA CETAK SDN BHD.... best praktikal kat sini... boss pemurah, pekerja gempak n customer byk songeh.. hahaha.. paling best dapat elaun RM800 tak termasuk overtime tau... jumlah tertinggi yang budak grafik cosmo sp penah dpat... alhamdulillah...

then dengan duit tu....... tada....

mama dengan warga-warga pendidik skpk...
ok dah tengok?... my mom baju purple tuu.. ala2 mak datin kan mama i nih??? baju kurung purple tu aida yang beli... hadiah pertama yang aida bagi kat mama dengan menggunakan duit hasil titik peluh aida sndri... 100%...bangga? yew saya bangga!!! Bangga yang teramat sangat!.. n kisah pembelian kain ni pun ada sejarah nya yang tersendri... hehehe... nak baca klik SINI...sangat tragis..smpai salah sorang warga Reka Cetak nak nangis2 baca entry tuu.. huuhuu creadit to kak ana.. kihkihkh...

ok done.. hati dah puas...

p/s: opsss lupa nak gtau.. kereta di atas bukanlah kereta mama sya... sekdar kereta pinjam.. hihihi

SILA LIKE :-)