Thursday, July 18, 2013

KETENTUAN...

Hai Hai Hai..
Lamanya tak hapdet.. rindu blogging... rindu.. rindu... rindu...

Semua sihat? Aida alhamdullillah... Sihat... Makin boleh terima semuanya... Ada yang tanya macam mana boleh terima semuanya semudah ni...

Emm actually, what ever happen adalah bagus kalau kita kembali kepada-Nya.... Bila hati dekat kepadanya, insyaallah... semuanya akan ok... semuanya akan jadi baik-baik sahaja... sungguh....

Rasa sedih beransur pergi..
Rasa rindu berkurang di hati...
Rasa kehilangan beredar pergi...
Rasa kecewa berterbangan pergi...

Bila rasa- rasa itu menjengah di hati, bersujudlah kepadanya... rasanya masyaallah.... tenang sangat-sangat... tak mampu nak diluah di sini....

Rasa-rasa yang menjengah itu tadi bertukar dan menjadi satu perasaan, satu tangkapan yang lain.. antaranya..

"Ya, dia terbaik... Tapi mungkin ada lagi yang lebih baik....Janji Allah itu pasti, andai dia tetapkan itu jodoh aku, maka cepat atau lambat ya dia jodoh aku"

"Allah bagi aku segalanya... Aku hargai, tapi mungkin aku tak pernah bersyukur serta berterima kasih kepada-Nya..."

"Aku hilang dia, aku makin dekat kepada-Nya... itu satu bonus... itu lebih baik..."

Itu antaranya lah... kalau nak kata langsung tak sedih tu tipulah... saat jari jemari ini sedang rancak menaip, air mata bercurah keluar.... tapi hati perlu kuat... hidup perlu diteruskan..

5 tahun bukanlah sekejap... lama... sangat lama... 

Orang kata kita perlu sedetik untuk cintakan orang, dan bertahun untuk melupakan... kalau 5 tahun? mungkin berabad... mungkin seumur hidup...

Wallahuaklam...

Kita hanya rancang, dan perancangan allah yang pasti......

SILA LIKE :-)