Friday, April 30, 2010

TOLONG!!!

jam dah menunjukkan pukul 4.04 pagi... kerja aku berlambak g nak kena siapkan.. mampus.. kawan2 tolong la... mati akal dah nie...

SILA LIKE :-)

_LAKSAM_

hari tu masa makan dengan dila kat kiosk lupa lak nak hapdet gambar laksan ngan air bandung cincau yang kami makan n minum kat sna... sedap o0o0... nak tengok gmbar nie.. untuk tatapan anda semua....




SILA LIKE :-)

_BUTIK AZ ZAHRA_

malam ni ada kelas Business Communication... erm kelas x la lama sangat.. pukol 8 dah habis.. kira standard la..lepas kelas rasa lapar plak.. makan jap ngan makcik2 tiga orang tu... makan kat warung tepi jalan ja... erm x la demand sngt kan... makan kat mana pn x kisah..jnji sedap... so kami empat sekawan makan nasi goreng special.. RM3.50 sepinggan..harga yang aku rasa murah kalau nak dibandingkan zaman2 sekarang nie...

tengah-tengah makan aida bgtau inn tema kenduri ekin coklat dgn gold... baju yang aida beli kat Az-Zahra tu kebetulan sama dengan warna tema kenduri si Ekin... terus Inn ajak kami semua pergi Az Zahra dia nak tengok kain.... mula la rasa risau menjelma di hati..tau napa? haha8 risau takot aida nie tersasul skali beli kain.. he4 nasib baik la.. either aida berkenan dengan dua pasang kain ni aida mmpu g manghalang hawa nafsu.. hahhaah b kamoo patut bangga b...ha7..
then inn pun berkenan la dengan satu kain ni... eina pun tersasul gak pilih kain..dia share ngan diela... hahahha.. tengok b.. syg ja x beli pa pun.. baik ooo... he4 padahal dua hari lepas dh beli dua pasang.. hehehe...so meh la layan momentos2 kami kat butik Az Zahra...

p/s : Lupa lak nak wat promosi kat sini.. Butik Az Zahra nie dekat Lagenda Height..kedai dia dekat dengan Kedai Pizza Radix yg HPA tu... kain2 kat butik nie lawa...datang dari Dubai..corak dia pun xda jual kat kedai lain...bleh beli kat butik nie ja...n bagi penggemar corak abstak... butik nie pilihan anda yang tepat...

SILA LIKE :-)

Wednesday, April 28, 2010

BERAT MATA MEMANDANG BERAT LAGI BAHU YANG MEMIKUL

baru ja bukak blog..tetiba ja my follower dah jadi 13.... sapa eh follower yg baru tu?erm tgk2 owh..my dearest cousin, kakcik.. mmg tau dia ada blog before nie tapi ingat nnti la follw..so bila dh follow my blog..i pun follow la blog dia..baca semua entries yg dia dh post before this...adeh mata tertengok kat nama Suherman...terus aku jadi sakit hati...tu baru aku.. yg tgk ja.. yg menanggung aku x bleh bayang rasa cm na....

dri apa yang aku baca,, yang aku paham wife Si man nie marah2 kakcik ckap kacau bapak anak dia.. huhu ingat sepupu aku tu kebulur sgt kat laki hang tu... ingat bagus sangat..tah sapa la yang kacau sapa pun xtau la kan...aku memang hangin nak mati kat mamat nie...walaupun aku tak pernah tengok g mamat ni face to face...aku tau kakcik mmg serius ngan dia..n actually dia pun serius..tapi tah macam na tah bleh kawin lak dengan pilihan mak bapak dia... aku ingat negara nie dah merdeka..rupanya ada g parents yang matchmaker macam nie..xsuka2...

si parents la x kisah la nak matchmaker ke apa ka.. tapi bleh x tnya dlu apa either anak dia tu dah da pilihan ke bl0m..Si Man ni pun satu.. hang nak kawin kawin la..x da sapa aih nak marah...ni x.. lari macam tu ja..sampai sepupu aku nampak gmbar awin hang tu kat blog org..aku bleh rasa apa yang dia rasa... aku pn tgk gmbar tu..sakit hati weh... sakit hati... wat la kat orang mcm tu.. kena kat kita nnti kita tau la pa rasanya... best, suka,duka atau apa2 jela..dah hang wat dia cmtu..hang kacau dia lagi..sudah2 la tu... kesianla kat dia sama...berhati perut la sikit weh...

buat Kak Cik..lupakan jela mamat sarawak tu..hng ble dapat yang lagi baik weh.. yang menghargai diri hang seadanya..aku pun penanh rasa pa yang hang rasa weh..sakit o0o0o.. tapi jap ja..pastu aku pkir wat pa aku nak sedih sebab dia..dia kat sana happy ja..so aku wat dek ja.walaupun kadang2 aku tringat jugak kat dia... huhuhu....

SILA LIKE :-)

Tuesday, April 27, 2010

WHEN I NEED U...

semalam pukol 10.30 smpai rumah...smpai ja tgk luar dah gelap..adeh kena perli ngan y dad la tu.. my dad tu mmg slalu perli2.... x suka tegur direct... huhuhu... kalau dh gelap tu kira aida balik lewat la smalam.. mama ngan abah dont worry..akak x g mana aih.. hntar bigboss balik umah ja.. hu8

then lepas kemas2 bilik skit terus g mandi... lepas mandi mata dh kuyu sgt...x leh nak bertahan dah..hu8 then sedar2 hp bunyi...

aida:ermm...
shah:aik? syg dh tido?
aida:erm..(ngantuk tahap gaban nih)
shah:erm syg b dh wat super saver nie... sejam plak tu..membazirnya...(dalam hati eleh rindu
la tu..huhuhu ngaku je la)
aida:eh?
shah:syg bgun la..teman b.. byk keja ni..g basuh muka ea.
aida:ok.jap eh..bye
shah: eh x yah la letak... g ja toilet...karang tido plak...

*credit to En.hubby sebab tersangat la memahami...wink..wink..wink..

aida: ok b..nak borak apa nih?
shah:npa tido awal syg?
aida:erm b.. syg nangis tadi..
shah:haa? napa?
aida:erm tadi syg g butik abg ipaq kak ina..kebetulan ada kawan abg ipaq dia (Man) kat situ...then syg nak g toilet..Si MAn ni tgh solat..syg lalu tepi dia..dia tgh sujud time tu b..syg tgk dia... huhhuhu.mcm b la... sejibik mcm b..masuk dlam bilik air tu pa lagi... uwaaa... i missed u b....huhuhu..lamanya x jumpa...huhuhuhu...
shah: erm syg.. b rindu jugak..kna sabar la syg.. b wat semua ni pun untuk syg...erm ingat lagi mesej yg b hantar baru2 nie?
aida: mesej pe b?
shah: "when its rains,you dont see the sun, but its there...hope we can be like that..we dont always see each other, but we will always be there for one another"
aida: huhuhuh b.. nyampah tau.. nak nangis g nie..
shah: eleh.. ngada :-P


huhuhu... ni la perangai sebenar cinta hati sya... perangai yang wat sya jatuh hati ngan dia..walaupun kami sebenarnya kawan baik dlu... huhuhu... terkenang lak crita lama...malu... wek :-P...b akan wat everything that will make me happy...pernah dia offer nak kasi creadit card lagi sebab tau syg die kaki shopping... bak kata one of my friends, Eina "asal tensi0n ja nak shopping..asal tengah shopping ja tensi0n"..tapi i xnak.. rasa melampau sgt la plak...huhuhu baikkan sya..ya sya mmg baik sebab tu b syg sy..muahha ayat maut dri aku... sesapa nak muntah silakn la...

bila aida x nak... b ckap "syg, napa x nak?b serius nie... b buat ea?syg segan eh?x yah segan la, mcm x biasa.b x kisah pn berhabis untuk syg..jnji syg happy n x sedia sebab b jauh" huhhuh b.. terharu sgt la.,.. hehhehe....syg b sgt...muah3x...

n perbualan kami malam tu diakhiri dengan lagu nie.. b tgh wat keja smbil dengar lagu...dia cakap dia nyanyikan lagu ni untuk saya...

when i need you...
i just cl0se my eyes n i'm with y0u..
and all i so want to give y0u...
it's only a heart beat away..

when i need love...
i hold out my hand n i t0uch l0ve...
i never knew there was so much love...
keeping me warm night and day...

miles and miles of empty space in between us...
a telephone cant take the place of y0ur smile...
but you know i w0nt'be traveling forever...
its c0ld out but hold out and do like i do...

when i need you...
i just close my eyes and im with y0u...
and all that i so want to give you baby...
its only a heart beat away...

its not easy when your road is your driver...
honey that's a heavy load that we bear...
but you know i wont'be traveling a lifetime...
its cold out but hold out and do like i do...

when i need you...

when i need love...
i hold out my hands and i touch love...
i never knew there was so much love...
keeping me warm night and day...

when i need you...
i close my eyes...
i hold out my hand and i've got you darling...
its only a heart beat away...
now listen...
when i need you darling...
i hold you...feel you...
give it to me baby...

and i miss you baby...
just close my eyes and im with you...
and i need you tonight...
you know its a heartbeat away...

SILA LIKE :-)

_NASI LEMAK CINTA SAYANG_

nasi lemak cinta sayang..terletak berhadapan dengan Cinta Sayang Golf Resort n x jauh dari the carnival sungai petani...nasi lemak kat sini tersangat la pemes kat area Sp nie... nasi lemak dia sedap... n nak kata mahal sangat tu x la.. ok2 ja... aida selalu jugak makan kat sni dengan kawan2..eina, dila n inn... last kami makan semalam (26/04/2010)

masa kami makan berempat kat situ... something happen yang mmbuatkan aida nak tulis entry nih..crita dia cmnie..bila kami sampai ja kami terus ambik nasi n pilih lauk... then memasing duduk n order air.. mula2 dila yg order dlu..then bila aida smpai aida order plak... ina smpai ina order plak.. n last skali inn order.. mmasing main order ja... nk dijadikan crita aida, inn n dila order air ais kosong ja... eina plak order air suam...

bila si pengambil order tu siap tulis order dia pass order tu kat sorang g pekeja..lantak diaorang la nak main2 pass2 ke apa ke.. yang aida geram dia bisik kat telinga pekeja tu.."eleh..air kosong ja" smbil tersengih2 perli kami...

hahhaahhaha silap banyak la... lepas tu aida crita kat lagi 3 orng nie.. memasing tengok pelik la kat pelayan restoran tu smpai kami balik.,.. hahahah...ada la jugak dua tiga ayat pedas sempat kami bagi kat depa...

buat pengambil order tu... sedar la diri sikit..keja ambik order ja..selekeh-lekeh kami kami nie mai kedai tu jadi pelanggan..bukan pelayan+pengambil order+pencuci pnggan macam hang.. hahah ambik kau!!trasa? lantak hang la.. ada aku kisah?aku cukup pantang kalau orang duk tersengih2 gelak perli aku.. ingat kami nie x mampu sangat ka? BENGONG!!!

SILA LIKE :-)

Saturday, April 24, 2010

KATA NABI MUHAMMAD SAW

Lima perkara semua kita mahukannya dan kita usaha utk mendapatkannya:-
1:Wajah yang cantik
2:Duit yang banyak
3:Kesihatan yang baik
4:Anak2 yg cerdik dan berjaya macam kita
5:Tidur yang nyenyak tanpa ganguan

cuba anda lakukan hanya 15 minit setiap hari.

Kata Nabi Muhammad S.A.W; siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak. (Sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat )

' Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.' Surah Al-Baqarah ayat 286

sama2 kita berusaha utk mendapatkan nya.. AMIN

SILA LIKE :-)

KATA LELAKI!!!

Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat

Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...

Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...

Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email
Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!

betul ke sume lelaki cam2? kalau sy xdpt blik commnt ni..sy agk lelaki mmg dilahirkan begitu...!!!!! 4ward kn pd lelaki n perempn biar kite sme2 sdr..!!!

SILA LIKE :-)

MY HAPPY ENDING

So much for my happy ending
Oh oh, oh oh, oh oh...

Let's talk this over
It's not like we're dead
Was it something I did?
Was it something You said?
Don't leave me hanging
In a city so dead
Held up so high
On such a breakable thread

You were all the things I thought I knew
And I thought we could be

You were everything, everything that I wanted
We were meant to be, supposed to be, but we lost it
And all of the memories, so close to me, just fade away
All this time you were pretending
So much for my happy ending
Oh oh, oh oh, oh oh...

You've got your dumb friends
I know what they say
They tell you I'm difficult
But so are they
But they don't know me
Do they even know you?
All the things you hide from me
All the shit that you do [CD version]
All the stuff that you do [radio edited version]

You were all the things I thought I knew
And I thought we could be

It's nice to know that you were there
Thanks for acting like you cared
And making me feel like I was the only one
It's nice to know we had it all
Thanks for watching as I fall
And letting me know we were done

Oh oh, oh oh, oh oh...
So much for my happy ending

Oh oh, oh oh, oh oh...

SILA LIKE :-)

KIOSK BERTAM

ketika rintik2 hujan membasahi bumi, aida dan dila sedang asyik mengonline di kiosk bertam tanpa eina n inn.. ketahuilah sahabatku berdua... walaupun kita tidak berempat. kamo tetap di ingatan..cewaahh..ayat x bleh blah nie..muahahaha.. inn ngan sis eina baca kompem arr die bengang...hahaha

ok gak wifi kat kiosk bertam nie...tersangatla laju even semua mata duk tengok kita ja.. pa salah aku on9 kat sini... dah memang terbentang kat dinding tu tulis online zone... aku ke yg slah atau mata yang memandang??jhawab2...

hahah..korang nak tengok tengok la puas2...ada aku kisah?hahaha.. aku ngan dila sedang berbunga2 bahagia nie....online smbil menghirup secawan kopi...


me n dila @kiosk bertam....



even both of u x da ngan kami.... kami x tetap x lupa... he4

SILA LIKE :-)

_PAGI SABTU NAN INDAH_

pagi sabtu nan inadah nie... aku bangun pkol 11...huaaa..best o0o0o dah lama aida x bangun lewat macam ni..selalu mama bising..tambah2 hari sbtu nie..semua ada kat rumah... lagi la kena bgun awal..tapi disebabkan dh dua malam x tido..nak bising pn bising la..mmg x dengar apa dah... hehehe

SILA LIKE :-)

Friday, April 23, 2010

...SURAT CINTA...

surat cinta...zamn dlu2 kalau masa bercinta memang surat cinta la penghubungnya... tapi sekarang tak lagi dah..semua sms ngan kol ja..betapa majunya negara kita nie kan? waa bangga jap dari rakyat malaysia...Jalur gemilang... di bawah naunganmu..Jalur gemilang... kami ...Semua bersatu..Perpaduan ketaatan..Amalan murni rakyat Malaysia..Jalur gemilang... megah kami terasa..Jalur gemilang... kibarkanlah wawasan..Merah putih biru kuning ..Jalur semangat kami semua..opsss mlalut plak... he5...dah2 berbalik pada topik asal....surat cinta...dah lama aida berangan nak dpaat surat cinta...sepanjang couple x penah g dapat ... yela kan dalam era yang serba canggih nie mana la ada orang nak pos2 surat..semua dh di hujung jari ja... sms, call x pun chatting...

erm so hari nie..tanggal 23 April 2010... Saya Aida Najwa bt Abdul Ghani telah menerima surat cinta dari pada bapak polisi.. hahahha kena saman beb.... tau pew salah aida? yeah... kompem la disebabkan x pakai seat belt..susah sgt ka nak pakai seat belt tu Cik Aida oi?mmg x susah..tetapi ia sangatla merimaskan...kih3 jawapan baking diri sebenarnya nih....

ayat x bleh blah..masa tengah saman tu Aida ngan Inn... one of my friends yg sgt sya syg..hi8...korang nak tau..asal aida ngan inn...atau pun inn nagn Aida ja mcm terjadi.. actually baru2 nie kami xcodent..langgar pos laju...ni kena saman plak.. ha3 pasni x tau pa plak kan inn kan? redha ja la kan?

then lepas kna saman kami g Nash Donut kat Village Mall.. tapau jaa.. inn ja yg turun beli.. beli kat ina sebenarnya.. gegeh makcik tu nak majuk la palk... huh! then g plak hantar kat dila....baik kan kami? sorang makn semua kna makan...hahha...smpai umah dila kami story kat dila pasal kna saman tu... nasib baik la dia x bising.. mkcik ni kuat bising sikit...

siap dia minta tolong bapak dia lagik...pastu yang paling best... dia cakap "kita kan kawan..susah sama susah.. senang sama senang..nnti kta bayar saman tu sama2..memandangkan saman tu RM40..so sorang RM10 la... huahuahua... ringan terus beban yang ditanggung,,, hehehe,, muah3..syang korang sgt3/\..

SILA LIKE :-)

_RESIPI BUAT AISKRIM_

Bahan-bahan ( untuk 1 bekas ):-
* 2 1/2 cawan creamer coffeemate
* 2 cawan susu segar
* 1/2 cawan gula
* 1/2 tin jagung krim
* sedikit pewarna kuning

Cara-cara :-
1. Masukkan creamer coffeemate, susu segar, gula dan kacau sehingga ia larut dan sebati.
2. Masukkan pula jagung krim dan kacau sebati adunan.

3. Masukkan adunan aiskrim kedalam bekas dan masukkan kedalam freezer dan biarkan ia setengah beku.

4. Bila telah separuh beku, keluarkan adunan aiskrim dan masukkan adunan kedalam mixer dan pukul aiskrim sehingga ia gebu dan double up in volume.

5. Masukkan kedalam bekas kembali dan bekukan. Kemudian boleh anda hidangkan.

6. Nota: D menggunakan 1 tin jagung krim dan kurangkan gula kepada 1/4 cawan. Rasa manisnya secukup rasa.

CUBA JGAN X CUBA...SNANG JA NAK WAT .RESIPI KAT ATAS NIE PERISA JAGUNG... NAK PERISA LAIN GNTIKAN JA PERISA DIA....N TUKAR LA PEWARNA YANG SESUAI... BILA DH SIAP AISKRIM NIE JADI SEJIBIK MCM AISKRIM WALL N NESTLE...BKAN MCM AISKRIM MALAYSIA



SILA LIKE :-)

Wednesday, April 21, 2010

...yAng tErindAh...

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran
Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

SILA LIKE :-)

...tersangat la frust...

lupa plak nak story kat sini...smalam dapat result midterm untuk business mathematik...full mark 10... aida dapat 9.7 ja... mai aii.. frust nak mati..skit ja lagi....erm yang menjadikan aida lebih geram bila tgk paper tu soklan yang susah betul..soklan yang snang bleh palk salah.. nampak sgt sya tersangat la careless... hahaha... mau x nya soklan yang sya salah tu soklan bndarkan je.. adik sya pn tau buat... saya cereless...arrrrr xsuka2..menci2....soklan tnya puluh ribu..sya jawab ribu ja.... nak kata mata rabun x plak...

n satu g subjek yang aida frust....3D...pergh ni la result midterm paling gempak aida dpaat... tak tau la sem nie cm na.. kompem CGPA jatuh menjunam pnya...huhuhuhuhuhuhuhu/....sedih o0o0o...so kesimpulan.. kalau nak result final nie with flying colour pepaham la nak kna wat apa... rendam nota..rebus then minum.. hahahah


SILA LIKE :-)

...wake him up...

smalam sms dengan shah.. dia cakap dia bz..erm xpela.. biarkan dia wat keja... tetiba dia msej plak...

shah : syg on9 x?
aida : x pun.. npa?
shah : ble2 on9 bukan youtube then dgr lagu nie...
Green Day-Wake me up when the September ends...
aida : npa ngan lagu 2?
shah : dengar je...b nyanyi unuk syg...

so pepagi nie bila aida bgn.,..aida on9 aida pn dengar la.. erm best lirik dia.... meh semua layan...

Summer has come and passed,
the innocent can never last.
Wake me up when September ends.

Like my father's come to pass,
seven years has gone so fast.
Wake me up when September ends.

Here comes the rain again,
falling from the stars.
Drenched in my pain again,
becoming who we are.
As my memory rests,
but never forgets what I lost.
Wake me up when September ends.

Summer has come and passed,
the innocent can never last.
Wake me up when September ends.

Ring out the bells again,
like we did when spring began.
Wake me up when September ends.

Here comes the rain again,
falling from the stars.
Drenched in my pain again,
becoming who we are.
As my memory rests,
but never forgets what I lost.
Wake me up when September ends.

Summer has come and passed,
the innocent can never last.
Wake me up when September ends.

Like my father's come to pass,
twenty years has gone so fast.
Wake me up when September ends.

Wake me up when September ends.
Wake me up when September ends.
Wake me up when September ends.


SILA LIKE :-)

...ADAMAYA...

adamaya..tau napa aku rasa best sngat crita nie..skali aku tengok iklan terus aku jatuh hati ngan gmabar nie... n bila dah tengok xyah cakap la..memang makin2 jatuh hati la... heheheh....tiap kali aku tengok crita nie mesti aku prasan aku ni maya... hahaha korang geli eh dng? biar la..ada aku kisah? i don know n i dont want to know bak kata dila... hahaha..x pasal2 dila kena...

berbalik pada crita adamaya.. thumbs up aku bgi kat para pelakon dia... especially si adam... mmg best la.. x sangka dia bleh blakon sebaik nie.,., n kompem la lepas nie mesti ramai pengarah beratur nak ambik dia... cukup segalanya.. muka x ya cakap la.... hahahha777.. mmg kalau dapat x kuaq umah dh pn x pa..



SILA LIKE :-)

Tuesday, April 20, 2010

...tAhniAh buAt vivi ngAn acAb...

pagi tadi on facebook..terjenguk-jenguk kat latest post... tetiba ternampak one of my friends kat facebook add gmabar baru... nama albul wedding shiema...waa shiema mana yang kawin ni? tgk2 owh shiema PPN... ok la.. kalau shiema KM tau la aida nak sekeh pala dia kawin x jemput...so di kesempatan ini nak ucapkan tahniah buat shiema dan suami..semoga sabar melayari bahtera rumah tangga nnti..ewah2 ayat aku x tahan aih.. mcm aku lak nak kawin... hahahha....

so smbung balik crita tadi... aku pn layan la album gambar tu..kompem la majoriti yang menghadiri majlis tu bdak kelas PPN...mmg bukan kawan2 rapat aku tapi xpelakan nak tgk gak bekas2 anak buah aku nie... erm majoriti dah lain... byk dah berubah...smpai kat satu gambar nie aku tengok gmbar mamat nie... nama dia acab.. acab nie bdak kelas KM1... bdak teknik...nak kata rapat sgt tu xla..tapi rajin jgak la duk sembang2 nagn geng2 dia..dia nie ok la... yang wat aku tertanya2 dalam gmbar tu dia duduk baby...n dia diri depan vivi... vivi nie buah ati pengarang jantung dia kat sek dlu...

terpikir jap..depa dh kawin ka? tapi mmg xdengar khabar lansung la..tnya punya tanya mmg dah sah la diaorang dah kawin..dah selamat dapat anak pn...umo 3 tahun... papa pun happy untuk korang...buat vivi ngan acab..moga korang bahagia smpai ke syurga..doakan aku jugak weh... hu7

p/s=buat teman2 ku noraini, zarina, n dila...syg korang....muahhhh... kompom pakcik jeles nnti... heheheh

SILA LIKE :-)

dugaan...

hari nie hari ahad... bangun tido terus capai hp... tgk my bee de kol or x coz smalam tertido awal..tapi bila tgk hp xda pn msej dari dia... da 4 missed call dri wife housemate die... pelik jgak napa kak ana kol pagi2 buta nie..smpai 4x kali plak tu... mesti da something penting dia nak bgtau... aida pn tnpa buang masa lagi terus call kak ana balik...masa tu akak tengah sarapan... aida pn tnya napa akak kol pagi tdi? kak ana terdiam jap....

then dia kata kat aida, "aida bawak besabar ye..akak pn dalam dilema nie.. akak dh janji ngan abg coqi x mau gtau aida tapi akak x bleh...akak x smpai ati nak sorokkan bnda ni dri aida'...
kak ana pn mula la story....
...
...
...
...
ya Alalh time tu rasa nak rebah ja.. nasib aku mmg tgh duduk...kalaula time tu tgh drive... dh arwah dh jawabnya....sungguh aku x leh trima semua nie...sesuatu yang yang aku x penah terpkir akan terjadi...tapi apakn daya.... aku kena blajar trima hakikat...trima? bleh ke aku trima? uwaa... memang xleh....tpi pe aku nk wat kan?aku kna la wat2 trima...

spanjang hari nie aku melayan perasaan ja...kejap2 meleh...kejap2 meleleh... ni pun meleleh g...smpai dh basah dah keyboard aku...tetiba rasa 4 tahun berlalu mcm tu ja...berakhir macam tu ja rupanya...aku redha... aku serahkan semua nya hanya pada yang Esa... sudah tersurat jodoh aku di Loh mahfuz.. kalau la dia jodoh aku... apa yang jadi pn dia tetap jodoh aku....

buat si dia... what ever happen... sy tetap syg awk...xkira mcm mana pun hubungan kita lepas nie...sya xpenah nyesal knal awak.. awak la anugerah yang tak ternilai yang penah saya kecapi...akan sya simpan semua knangan, pahit manis sepanjang perhubungan kita...

awak tnya saya.. mcm mana hubungan kita lepas nie... patutnya soklan tu sya yag tnya awk... ni terbalik plak...jawapan sya cuma ada stu... sya x mau kongsi awk dengan sesapa... tamak kan? mmg saya tamak.. dn sya juga x nak hipokrit...andainya awk terpaksa memilih die...sya relakan...sya doakan awk bahagia dengan pilihan awk...sya teringat kata2 awk msa sya mula2 knal awk dlu... kata2 yang watkan sya trima awk dlam hidup saya...


"CINTA X SEMESTINYA DIMILIKI... CINTA YANG HAKIKI IALAH APABILA KITA SENTIASA MENDOAKAN KEBAHAGIAAN ORANG YANG KITA CINTAI....


Jap2... tetiba umah fikiran.... bee please wake up...fight for us...xkan kita nak biarkan bdak gedikz tu rosakkan hubungan kita yang nak masuk tahun ke-5 nie bee... x mungkin kan bee...whatever yang terjadi n berlaku pada syg still support bee.... i know u well bee... 5 tahun dh ckup untuk syg kenal ati budi bee...syg tahu bee cm na...apa yg terjadi ni kita jadikan dia sebagai dugaan dan cabaran dalam perhubungan kita...mungkin semua ni ujian untuk menguji sejauh mana kepercayaan syg pada bee...muahhh...



SILA LIKE :-)

Friday, April 16, 2010

working LAb...

adeh aku tercangak kat dalam library cosmopoint nih.. menanti dengan penuh sabar...dan sabar... mennti kedatangan sahabat baikku Noraini KArim yang sedang bertngkus lumus memberikn sepenuh perhatian di dlalam kelas.... penuh ke?huhuhu gasak la... ada i kisah????uwekkk... hahha..kompem inn hangin ngan aku...

tadi aku ada kelas petang...mAlysian studies pkol 2..habis pkul 5...turun2 inn ngan dila dh ada kat bawah..so lepak ngan depa jap... si inn ni suka wat keja last minute... lecturer dha bgi 3 bulan yang lepas dia wat dek ja ...hari ni baru nak buat... dah wat penat.. bleh paalk tersilap delete folder... habis semua dh terdelete... so pew g? wat balikla..ha8...buat la balik... sian dia...

then kelam kabut plak kami print...bukan inn ja yang kalut..skal.i ngan kami2 kalut skali...then lepas priont dila ngan inn pi liminated plak... pastu inn masuk kelas... da inn masuk kelas pa kami bertiga nak wat?tunggu lagi... terdamparla kami kat Billion Sp yang xda apa sgt tu... he4...dalam xda papa tu kami sempat beli kasut sama 4 orang... heheheh...nan tgk? nntikan kemunculannya malam nie... hehehehe...

p/s : tngah excited nie..alam nie dila nak bawak kami pi pasar malam yang panjang berderet2 kat umah dia...


SILA LIKE :-)

...jodoh di tangan tuhan...

aku punya dunia
duniaku begini
ku punya mata
ku punya telinga

jangan anggap ku batu
yang tanpa perasaan
melihatmu dengannya
aku panas
ku punya dunia
duniaku begini
ku punya hati
punya perasaan
coba raba batinku
coba tatap mataku
melihatmu dengannya
ku cemburu

cinta mengapa harus rumit
biar begini wanita ku nanti satu
siapa dia biar hatiku yang tahu
ku pasti setia tapi nanti
cinta bisakah jadi mudah
kau bersamanya masa aku harus diam
biar aja kita jalan masing-masing
jodoh di tangan tuhan
biar saja
ku punya dunia
duniaku begini
ku punya hati
punya perasaan
coba raba batinku
coba tatap mataku
melihatmu dengannya
ku cemburu

SILA LIKE :-)

aku insan yang lemah...

aku Insan Yang Lemah
Hanya Mampu Berserah
Ingin Sekali Bertemu
Untuk Melepas Rindu

Masih Tertanam Kini
Hatimu Di Hatiku
Malam Yang Sepi Begini
Gementar Hati Ini

Ingin Kuhapus Namamu
Tapi Tak Berupaya
Bilakah Dapat Bertemu
Dengarlah Rayuanku

Hati Bergetar
Jantung Berdebar


  • Resahku


  • SILA LIKE :-)

    suka2...

    actuallt dila yang suggest suruh aku dengar lagu ni kat youtube..skali aku dengar rasa mcm mendamaikan ja....so dengar skali lagi terus rasa feeling smcam ja...siap berangan lagi jadi heroin... huahauhuahauah...so meh la layan lagu nie.. lagu nie dinyanyikan oleh Amar dan ditujukan buat wife dia....touching beb lagu nie...

    Tangisan sanubari telah terhenti
    Kala suram suria memancar sinarnya
    Pertemuan seindah bayangan firdausi
    Menjadi zikir kasih yang suci

    Lukisan dua jiwa menjadi satu
    Terkenang detik bertemunya kau dan aku
    Santun berhikmah mengingatkan diri
    Hidup dan mati hanya untuk Ilahi

    Mengenggam janji cinta ini
    Bertemu kasih tanpa jasad
    Bicara tanpa suara
    Hanya tulisan bahasa indah

    Mengeratkan antara kita
    Hinggalah ke akhirnya

    Kau ku sanjung kerna pengorbanan
    Bagai puteri di kayangan
    Tika ku lesu hadapi hidup
    Kau hembuskan nafas semangat
    Penawar hati

    SILA LIKE :-)

    kunyah ais

    hari ini aku with dua orang kawna aku tidoq kat umah Dila...mak ngan ayah dia balik kampung.. so enjoy nak mati...ahahahaha...macam burung yang dah lama tgerkurung dalam sangkar...huhuhuhu...bila dah duduk skali nie... mcam2 kami merepek... n kami dapat tau banayk bnda...kawan aku si dila tu rupanya kaki kunyah ais.... habit yang sangat unik bagi aku.... kalau setakat nak kunyah ais je aku x kisah... ni x.. dia sayang sangat kat ais batu dia tu...orang lain nak aktok pn x leh.. dia ja yang blh...lawak kan?hehehhe

    ok la.,. nak tido..esok de kelas... nantukk....

    SILA LIKE :-)

    Tuesday, April 13, 2010

    when i need u...

    When I need you
    Just close my eyes and I'm with you
    And all that I so want to give you
    It's only a heartbeat away

    When I need love
    I hold out my hands and I touch love
    I never knew there was so much love
    Keeping me warm night and day

    Miles and miles of empty space in between us
    A telephone can't take the place of your smile
    But you know I won't b...e travelling forever
    It's cold out, but hold out and do like I do

    When I need you
    Just close my eyes and I'm with you
    And all that I so want to give you babe
    It's only a heartbeat away

    It's not easy when the road is your driver
    Honey that's a heavy load that we bear
    But you know I won't be travelling a lifetime
    It's cold out, but hold out and do like I do
    Oh I need you

    When I need love
    I hold out my hands and I touch love
    I never knew there was so much love
    Keeping me warm night and day

    When I need you
    Just close my eyes and you lie hear by my side
    Keeping me warm night and day

    I just hold out my hands
    I just hold out my hands
    And I'm with you darling, yes I'm with you darling
    All I wanna give you
    It's only a heartbeat away



    SILA LIKE :-)

    yEah....

    Yeah..hatiku tersangatlah senang mengenangkan hari nie tanggal 13 April 2010... sticker P blakang n depan keta aku bakal aku cabut kejap lagi.... yey..aku berjaya melepasi tempoh percubaan tampa se barang saman... takat saman parking ngan mpsp tu biasa la.. hu8....

    hari nie dengan ketiadaan semangat yg membakar diri.. aku gagahi jugak langkah kakiku untuk ke kelas... padahal ngantuk tahap gaban nie... semalam tido pkol 2.. bangun pkul 5.. semua gara2 sakit perut yang amt sangat tu....erm now i'm waiting for my friends..eina n dila.... inn wont be here 2day.... she do not have any class... wah speaking lak aku... suka hti la.. aku pnya blog....

    kejap lagi nak g REstoran Taj Mahal nak survey untuk reunion ngn kawan2 sek rendah this c0ming Jun...pergh rindu korang semua.. semangat sgt nie nak jumpa,..gila beb dah bertahun kita x jumpa... since we are in standard 6 until now...sedar x sedah dah 8 tahun berlalu.. kejap ja masa berlalu...camna muka korang nnti ek?erm.. mesti gempak kan?

    aku pun x tau napa aku semangat sangat nak wat reunion2 nie...erm mungkin aku xmau terpisah terus dri korang semua...huhuhuhu...sob3x.. sedih lak... hehe333 gedikkzzz... erm suka hati i la.. ada sesapa kisah?

    p/s to my hubby tersayang.. balikla kamu.. bak kta bee..aku syang sama kamoo... hehehe....
    waitng 4 u bee... muahhhh...


    SILA LIKE :-)

    Monday, April 12, 2010

    down....

    someone dedicated this song to me last night... hehe thanks bee... sy sgt sukakan lagu nie.. heheehh

    Baby are you down down down down down,
    Down, down,
    Even if the sky is falling down,
    Down, down,
    Ohhh (ohhhh),
    You oughta know, tonight is the night to let it go,
    Put on a show, I wanna see how you lose control,
    So leave it behind ’cause we, have a night to get away,
    So come on and fly with me, as we make our great escape,
    So baby don’t worry, you are my only,
    You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
    You’ll be my only, no need to worry,
    Baby are you down, down, down, down, down,
    Down, down,
    Baby are you down, down, down, down, down,
    Down, down,
    Even if the sky is falling down,
    Just let it be, come on and bring your body next to me,
    I’ll take you away, hey, turn this place into our private getaway,
    So leave it behind ’cause we, have a night to get away,
    So come on and fly with me, as we make our great escape,
    So baby don’t worry, you are my only,
    You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
    You’ll be my only, no need to worry,
    Baby are you down, down, down, down, down,
    Down, down,
    Baby are you down, down, down, down, down,
    Down, down,
    Even if the sky is falling down,
    [Lil Wayne]
    Even if the sky is falling down like she supposed to be,
    She gets down low for me,
    Down like her temperature, ’cause to me she zero degree,
    She cold, overfreeze,
    I got that girl from overseas,
    Now she my Miss America,
    Now can I be her soldier please,
    I’m fighting for this girl,
    On the battlefield of love,
    Don’t it look like baby Cupid sent his arrows from above,
    Don’t you ever leave the side of me,
    Indefinitely, not probably,
    And honestly, I’m down like the economy,
    Yeahhhhhhh
    [Jay Sean]
    So baby don’t worry, you are my only,
    You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
    You’ll be my only, no need to worry,
    Baby are you down, down, down, down, down,
    Down, down,
    Baby are you down, down, down, down, down,
    Down, down,
    Even if the sky is falling down.

    SILA LIKE :-)

    ... duniA akhir zAmAn...

    ya allah apa nak jadi dengan dunia sekarang???dunia sekarang dh dikenali sebagai dunia akhir zaman...tanda2 kecik akhir zaman semua dh berlaku sekarang... tanda2 kecik kiamat :- 1.Penaklukan Baitulmuqaddis 2.zina bermaharajalela 3.pemimpin yang terdiri dari orang yang jahil dan fasik 4.alat musik bermaharajalela 5.menghias masjid dan membanggakannya 6.Munculnya kekejian, memutuskan kerabat dan hubungan dengan tetangga tidak baik 7.ramai yang menuntut ilmu kerana pangkat dan kedudukan 8.orang yg soleh ramai meninggal dunia 9.orang hina mendapat kedudukan terhormat 10.mengucapkan salam pada orang yang dikenali sahaja. 11.ramai wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang 12.bulan sabit kelihatan besar 13.Banyak dusta dan tidak tepat dalam menyampaikan berita 14.Banyak saksi palsu dan menyimpan kesaksian yang benar 15.Negara Arab menjadi padang rumput dan sungai 16.Banyaknya sifat bohong dan ia menjadi perkata biasa 17.Jarak-jarak antara pasar menjadi dekat (menunjukkan banyaknya kegiatan perdagngan 18.Manusia mewarnai rambut di kepalanya dengan warna hitam supaya kelihatan muda 19.Kekayaan umum dikuasai segelintir orang tanpa kebenaran dan tanpa rasa takut, termasuk rasuah dan mengambil harta secara tersembunyi. 20.Akan terdapat banya pengkritik, pembawa-cerita, penikam-belakang dan pengejek dalam masyarakat 21.Orang akan mendirikan hubungan dengan orang tak dikenali dan memutuskan hubungan dengan yang rapat dan disayangi. 22.Orang akan melakukan homoseksual.Akan terdapat ramai anak luar nikah. 23.Berkurangnya sifat amanah 24.Terasa berat untuk menjalankan syariah (zakat dijadikan hutang) 25.Lelaki mentaati isterinya tetapi menderhakai ibunya 26.lelaki berkasar dgn bapanya tetapi berlembut dengan kawannya 27.suara manusia meninggi 28.pemimpin suatu kaum adalah keji dan pemimpin suatu suku adalah fasik 29.lelaki dihormati bkn kerana budi tetapi kerana takut akan kejahatan 30.politik wang 31isteri berpangkat lebih besar 32. banyak berlaku pembunuhan... PEMBUNUHAN... sekarang ni banyak pembunuhan bayi,..sian baby tu..dapat mak bapak x bertanggung jawab...dia xda dosa apa pun.. napa nak bunuh dia...ish geram la.. n x paham la... xkan la xda skit pn rasa sayang dlam diri diaorang..snggup buang anak, bakar anak... ya Allah.. kalau dh x nak sgt bdak tu hntar la kat rumah yatim... ni x .. buang dalam tong smpah..patutnya mak bapak bby tu yang kna bakar dalam t0ng smpah....eee geram!!!! geran sgt5

    SILA LIKE :-)

    ...happy...

    Ya rabbi takotnya aku... takot nak tau result aku untuk midterm nie... huhuhuhu especialy untuk subject entrepreneurship ngan 3D animation...so untuk hari nie... pagi de kelas entrepreneur...petang kelas 3D...so kelas entrepreneur dh berlalu... dh dapat result dh... ok ke x? ok kot... kira lari budget arr... aida ingat dpt paling tggi pn 6-7 markah ja.. tgk2 dpt 8.6/10... ok sgt la... thanks madam...
    petang nie 3D..adeh isaunya..sakit perut pun mula menguasai diri...gila la kalau kena repeat paper...dah bersem2 kat sini x penah sekali g repeat...kalau repeat gak mmg kna teruk la ngan my mom...huhhuhuhuuu...
    pape pun wish me luck owkey....

    SILA LIKE :-)

    ...my birthdAy celebrAti0n...

    4 April 2010....umo aku hari nie dah mengjangkau 20 tahun... dh xda belas2 dh... adeh cepatnya masa berlalu... rasa macam baru smalam ja aku aku masuk tadika, rasa baru smalam ja aku masuk darjah satu...dan rasa macam baru smalam ja aku menjangkau umo belasan tahun... semuanya bagai smalam berlaku...hakikatnya...sudah 13 satu aku masuk drjah satu... sudah 16 tahun aku masuk tadika.....

    orang cakap bila dah masuk alam 20an ni lagi cepat kita sedar..sedar2 dh 30 nnti? ye kew? erm rasa macam x puas lagi hidup as teenager nie...muahaha.. bak kata kawan2 aku belum puas bersosial... hahaha....

    so pada pagi 4 april tu... aku bgn awal..smagt nak pi kolej..mmandangkan aku tgh dalam mood midterm.. so study jela...aku tercangak sorang2 kat library study...then pk0l 1 lebih ajak my frenz yg bertiga tu pergi bersosial....decide pnya decide kami g giant yg baru bukak kat kulim tu...best la jugak...happening... kat sana ada bowling, kareoke n wayang.... wayang xda waktu yg sesuai... sp either bowling n kareoke jela.... nak main bowling pun macam ramai ja..so kami decide untuk melalak je la,. masuk ja dalam blik tu masing2 berebut nak pilih lagu...

    then nyanyila kami di bilik itu... condition dlaam bilik tu superb...aircond sgt la sejuk....x macam tmpat melalak yang lain...bl0m puas melalak..masa dh habis... perut pun dh mula lapar..pe lagi pergi brsantap la... kami bersntap di KFC... as a birthday girl... semuanya FOC jela... hehehe bestnyew... napa la birthday sekali ja setahun.. kalau byk kali bleh selalu dpt malam FOC nie... hehehe

    then kami beli bubble shake.... pastu teru balik... dalam keta.. inn wat2 suruh berhenti tepi...ala nak bagi aku hadiah la tu.. tau dh... hehehe... so dapatla aku hadiah...masa aku na bukak tu siap pesan jaga2 nnti lompat.. gila weh.. kalau hampa bg katak aku xmau kawan ngan hampa,,,, hahah mau ka hmpa ilang kawan yg sebaik aku nie?masuk lift tekan sndri jap...biar la ada mak kisah????hahahha bila bukak ja... kat kotak tu kuar bulu2...terpikir jap apa yg diaorang nak bagi kat kat aku nie.. xkan bear kot???? bear mmg x brapa suka...so bila bukak ja kotak tgk dapat bntal bentuk kaki yang sgt ch0mel n sweet... mcm tuannya jugak... adeh tekan lft sndri lagi...

    dah2 penat dh aku merepek nie... oppssstt mesti korang tertanya2 napa aku celebrate ngan kawna ja.... ngan family aku dh celebrate smalam sebelumnya... hehehe... k layan gmabr...

    SILA LIKE :-)

    Sunday, April 11, 2010

    _short holiday_

    holiday kali nie tidak dirancang dengan sempurna...tetiba ja my mom suruh book hotel kat mana2... x kisah la penang ke sg ptani ke.. jnji nk gi rest...so my sibling n i decide nk g tmpat lain..penang dh selalu... sg ptani hari2 g..b0san dh..so my dad ckap why not kita g Alor Star(AS)..i pun on jela... atas alasan x penah g town..padahal.. sekali2 dh pegi ngan kawan...
    mama..abah/... ampun dipinta.. bukan x nak bgtau.. kalau gtau kompem x kasi pnya...
    ..ao i pun book la... tinggal Grand crystal ja yg da kosong.. book jela...tnya kat receiptionist tu ada pool x? dia cakap ada.. kira on jela...
    ..then esoknya berangkat la kami ke AS....my dad dh tengok smacam ja bila i mcm tau ja jalan.. dia tnya i... i ckap la tgk kat peta.. hua7 tmbah g stu dosa... hu8...then jumpa la hotel.. terus check in...masuk bilik... my mom ngan my dad satu blik... my sibling n i sebilik... lepas letak beg..adik i yg kecik tu dh excited nak cari p0ol... bukak2 cermin tingkap tgh po0l da stu ja.. xda p0ol yg dikhaskan utuk ... i pun ckap la might be sebelah dalam sebelah cetek... dia pun ya kan ja...then kami pun tido jap...
    ..
    bangun lepas asar terus siap2 nak mandi...yaya paling smangat... huhu..smpai bawah.. untuk nakkan kepastian i suruh my one n only bro terjun dlu...terjun2 sikit pnya dlam po0l dia.. so kesimpulannya di sini..p0ol dia di khaskan untuk adult jaa... sian2 bdak2.....so yaya tgk ja kami mandi... hehe...then mandi la kami...malam nya abah ajak lunch kat luar... semua malas.. masing2 nak lepak kat bilik ja,.. then abah kol..ajak makan kat bawah ja.. ok ja la.. makanan dia ya rabbi.. superb... n murah yg teramat sgt... fruit juice baru RM2.80.... nasi goreng RM4.50.. murah la kan untuk harga kat hotel...so makan la kami..lepas makan semua naik tido.....
    them esoknya check out.. sebelum balik singgah
    kat pekan rabuu.. my parents nak beli barang kelengkapan haji...


    SILA LIKE :-)

    Friday, April 2, 2010

    my midterm just around the corner...

    hye all....
    erm dah berhabuk entries ni...oenuh dengan sarang labah.. hihi
    lamanya x post entries.. bz bebenarla gamaknya....
    erm banyak benda yang berlaku akhir2 nie...
    sungguh memenatkan dan memeningkan kpala... s
    krang nie plak midterm..adeh lagi pening...
    papa pn korang wish me luck owkey....

    p/s: lagi dua hari my birthday.... de sesapa nak bg hadiah???????

    SILA LIKE :-)