Saturday, July 23, 2011

SAKIT HATI YANG TERAMAT NIH!!


Masih lagi tidak terlewat
Untuk aku ucap tahniah
Di atas kehadirannya
Menggantikan aku
Pastinya oh hidupmu
Akan lebih bermakna
Dan aku usah kau kenang
Walau kita pernah berkasihan
Maafkan diriku ini
Kerna tidak hadirkan diri
Di sewaktu hari
Persandinganmu
Adakah kau ingin lihat
Air mata ini berguguran
Puaslah hatimu kini
Memainkan perasaanku selama ini
Masihkah dengan janjimu
Apapun jadi akulah pilihanmu
Engkau sanggup hapusi cinta yang lalu
Ku angankan pelamin indah untuk kita berdua singgah
Sayangnya… Semua musnah
Kau buat malamku jadi gerhana
Dan hidupku tiada maknanya
Hanya bernyawa namun tak bermaya
Terkadang aku merasa menyesal
Kerna telah sehabis daya
Aku cinta dirimu kasih
Akhirnya aku sendiri
Tersisih…
Bisa sungguh luka ini
Walau tak berdarah

Tau x tu lagu hape? tu lagu pelamin anganku musnah...cri En.Youtube n dengar baik2 lagu tuu... ditujukan khas buat En.boifren tersayang!! huh.. hati sakit!!!!!

SILA LIKE :-)

Friday, July 22, 2011

TETIBA AIDA SUKA MEMBEBEL ADA ABG... ADA KAKAK...WAHHH..SRONOKNYA!!!!

Malam tu mood rajin datang... jenguk la wall fb kawan2... terjengah satu wall ni....Fb one of my friend since dri kecik lagi... jenguk punya jenguk nmpak la satu wall post dia.... klik kat 'view all 60 comments'... baca punya baca... terbaca la perbualan antara seorang adik dengan seorang abang.... owhhh... sangt sweet okk.... sangat trasa kasih syang antara mereka berdua...

terus down... teru malam yang tadinya rsa ok2 ja bertukar jadi malam yang sunyi... malam yang hening.. malam yang trasa macam ada aida sorang ja kat donia nie... [sangat hyperbola kan?...kih8]

Makanya, tepat jam 1.02 pagi aida suka membebel pun post kat Fb mcam nie....

KLIK PADA GAMBAR!

lebik kurang mcm nie la aida post kat wall Fb...

"rasa macam.........................​..............................​..............................​...............................................​..............................​............ teringin sgt nak ada kakak.. nak ada abg..."

Pkir2 punya pikir sampaila tertido!...Esoknya bangun pagi n pergi kelas...habis kelas perut lapo n minta diisi... so aida dengan dua orang mamat sengaL nas + syafiq gi la makan kat mmak Nasi Kandar Raja Laut...tengah makan tetiba ada mamat india ni a.k.a kawan nas meh join kami.... xda masalah.. aida kan mulut pot pet... kejap ja bleh kamcing dah... tertiba kuar benda nie dri mulut dia....

Mamat india: adik ko ke? (smbil tgk nas)
Nas: anak aku da... (dah mmg kami sekelas panggil nas bapak)...

Aku terpikir jap.. sama sangat ke kami nie? ini bukan sekali... bukan kali pertama... dah berkali2 orang tegur....kalau ikut badan tu ada la... muka aku x tau sbb aku  mmg x reti nak tengok....dalam hti.... hahahaha aku ada abg..... sronok owkeh...Nas ni bdak sekelas dgn aku... baru ja kenal since january hri tu...otak mmang senget habis...hahahha [ampun bapak]..bila aku balik rumah... sesaja tengok balik gambar kami masa outdoor photoshoot kat KLCC minggu lepas....

korang tengok nih!!!

DAH TENGOK????
 OK... meh scroll down.....

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

haa ok... prasan x?? prasan x??
jap... aida letak sebelah2 ok....


Cer tengok tangan tu... cer tengok.... ha8... xtau ape motif dua2 nak letak tangan kat situ...
hahahaha....x bleh blah btol...gmbar diambil di lain2 lokasi n ngeri... jdi x da istilah meniru di sini...

ini kami....same ke?
sama ke kami... drop your comment owkeh.... 
ok2... yang ni paling best....... aida suka bebel dah ada abg... dah ada kakak....xkisahla walau pun kami ni lain mak lain ayah.... x percaya... tengok nih...

nampak x??? tak'??? 
meh nak zoom.....

..

..

..

..

..


ohoooo... yes3... aku dah ada sorang abg... sorang kakak.... suka2.... :D To biey thanks yah add aku dlam list sister ko... terharu owkeh.... n too nas... thanks approve!

SILA LIKE :-)

Sunday, July 17, 2011

Bila Aida Suka Membebel kena "GANGGUAN BENDA-BENDA PELIK"!!!!!

Ramai yang pelik knapa Aida suka membebel suka balik Penang saban minggu... asal hujung minggu ja mesti kat Penang... korang pelik? dah jangan pelik2 lagi.... meh aida story semuanya di sini...

Bagi yang tak tahu apa-apa, sila zip mulut anda dri berkata yang bukan-bukan...Kamu bukan siapa-siapa nak menyibuk hal sya!.. tolongla.. jangan nak menghukum sesuatu tanpa usul periksa.....rindu pda mama, abah n adik2 memang x payah cakap la.....tapi as a student... aida kena control perasaan tu.... x bleh la nak balik selalu sangat kan? lagi pun, this is not the first time aida jauh dengan mereka... dah biasa duduk jauh sebelum ni..... tapi disebabkan hal-hal tertentu... aida decide balik selalu...hati ni lebih tenang di sana.....

actually dah lama kita org dengar n kena ganggu dengan benda-benda pelik nie... pkol 1 pagi lebih dengar orang jatuhkan guli....dengar orang bagi salam dekat tingkap...sedangkan kami tinggal kat tingkat 13...logik ka org biasa nak bgi salam  kat tingkap setinggi tu??? takkan??slalunya kita orang dengar kejap2 ja bunyi guli tu... dua tiga kali jatuh diam la dia... 

Tapi semalam......

Pkol 11 lebih En boifren call...di sebabkan kami dh agak lama tak berborak panjang kitaornag borak smpai  dekat-dekat pkol 2... tetiba aida dengar bunyi guli jatuh dua tiga kali kat blakang kepala....then dengar lagi... dan lagi.....lama... dekat-dekat 20 minit.... tumpuan pada apa yang diborakkan mula la terhuyung-hayang....just mengiakan ja apa yg En boifren ckapkan... dia pelik... n tnya... "Mengantuk ke?"...Aida jawab "Erm!" then lpas wish slmat malam, kita orang pun berhenti la di situ...aida pusingkan badan tgk dinding tepi aida... nmpak byangan benda bendiri di situ..terpikir jap... aida sorang ja kot dlm blik tu...

Lepas letak phone...cuba nak tido... tpi wajibla x bleh kan? text msej kat En.boifren gtau dia aida takot n x bleh tido...then msej dia panjang lebar gitau kenapa aida takot...bangun ambik wuduk then baca yasin, ayat kursi n 3 qul.....then cuba letak kepala n pejamkan mata... En boifren call ckap dia on the way... hu5... terharu yg amat sgt...nasib baik jugak dia tgah bercuti kat rumah parents dia di Mambau, N9.... kalau dia kat Jb?? uwaaa... jawab la sendri...

sambil tunggu dia smpai....smbil tu jugak kita orang cakap phone... so bleh byang x? dri Mambau dia cakap phone dengan aida smpai dia park kereta kat bawah kondo aida di Setapak.... mau tebal nak bayar bil bulan nie.... dia tunggu kat bawah...aida siap2[pakai trek + tshirt + gardigan +tdung]... ckupla kan.....tgk jam dah dekat pkol 4 dah...trun lift ja, nmpak die dah tercegat kat tepi  uncle guard dgn trek + t-shirt putih berkolar V....simple tapi sangat smart di pndangan mata aida....uncle guard tu dh senyum2...uncle guard tu antara guard yang mmg baik la ngan kitaorng...kira kamcing la...yg lain hampeh! 

En. boifren senyum-senyum n muka die mmg muka mengantuk yg amat....Rasa bersalah plak... aida pun x sangka dia smpai nak datang teman....dengan muka yang memasing blur... kita orang pun bergandingan la jalan  gi kedai mamak den...lepas order minum n makan aida pun mula la sembang2 ngan dia.......

Aida: ingat abg nk teman dlam phone ja...Terharunya... [smbil snyum2]
En. boifren: dgar suara awk pun abg tau la awk tu mcm mna syg... mmg menggeletar hbis dh tdi kan?
Aida: (senyum ja..buat muka ngada2..hahahaha...sila byng!)
En. boifren: lama dia kacau?
Aida.. lama laa..slalau kejap2 ja dia kacau.. tdi ja dekat 20 minit..pastu org nmpak byang2... x nak la pusing tengok...
En.boifren: jgn nak ngada tgk. Mata awk tu  dah la mata microscope...semua nampak nnti..x pasal2 demam!
Aida: tau xpa! ckup2 la masa kat teknik dulu... Serik!
En. boifren: x buat pendinding ke? Baca ayat kursi n 3 qul kat empat penjuru bilik tu. Smayang tu jgn duk tinggal.
Aida: blom la.. rsa mcm x brapa kuat nak buat. nnti la.

Order smpai... kita orang makan smbil borak-borak....bila dah azan, En. boifren ajak teman dia gi solat subuh kat Masjid yang dekat2situ jugak... nak solat kat surau PV12 x bleh masuk...kna ada access card...then dah solat dia hantar Aida balik Pv12 balik...kita orang sembang-sembang dalam keta sementara nak tunggu hari cerah..

En.boifren: Lpas ni kalau jdi ni mcm mana? Abg bukan slalunya ada kat sini. Eina tu plak kerap xda kan?
Aida: tahlaaa... nk wat cm na gi..wat2 xda papa.. makan ubat tido ke..[smbil senyum]
En. boifren: bgus la.. makan byak2 sikit. x nak pindah rumah? duduk sewa sndri ke?
Aida: ishh... nak kena cri la plak.. dah tu nnti wat nya roomate xsnonoh x ke makin serabut jdinya.. Abg tau kan, org x suka la cra2 diaorg tu..
En.boifren: kalau mcm tu duduk rumah kak ngah kat Shah Alam jela... F.O.C jaa.... nnti abg hulur2 la sikit kat kak ngah.... dekat  pun dekat nak naik komuter..
Aida: erm.... ishh..seganla...
En. boifren: mcm x biasa dgn Kak ngah.. lgi pun msa dia dtg Jb hri tu dia ada sebut2 nak cri teman...cuba la cakap dengan mama n abah..
Aida: ermm nanti la... org pikir dlu...

Borak dan terus berborak....Tiba-tiba kan....

En.boifren: x nak naik lagi ke syg? dah dekat pkol 8 dah nie... dh brapa kali dah awk tu menguap... gi la naik tidoo...
Aida: [xckap papa... jeling ka kat En.boifren]
En.boifren: Aik? tersentap ke? Ikutkan hati nie abg pun x nak syg naik lagi... duk mcm ni smpai malam pun xpa...tpi kita kan ada tugas n tanggungjawab masing2. awak ada byak assignment kan nak buat... abg pun byak keja nak kena submit esok... jap gi abg balik rumah umi kejap ja... ambik barang terus abg kena balik Jb...
Aida: laaaa.. xpenat ke? [trus x jdi nak mrajuk lbih2..simpati meluak2]
En.boifren: bleh tahan la penat....
Aida: ala.. org nie menyusahkan je kan? kalau x gtau abg, msti abg xdtg sini... xda la pnat sgt...terkejar2 nk blik JB
En.boifren: eh hello??? kita ni dah kawan brapa tahun eh?
Aida: *diam*
En.boifren: esok 18.07.2011 cukup 5 tahun dah kita kenal syg...xda istilah menyusah atau disusahkan...xda n xakan ada...kalau abg x dtg pun, ingat abg blh tido ke kat sana bila pikir awak? 5 tahun dah buat abg ckup kenal awak la...walaupun kita berborak di phone ja, tiap2 nada suara awak tu abg dah bleh recognize tau.. bila tgh happy, bila tgh sakit, bila tgah makan, bila tgh mengantuk n bila tgh takot..
Aida: ermmm sorry...
En.boifren: dah2..gi naik tido.. before tido cuci kaki.. tido jgn lupa selimut kaki tu... baca ayt2 kursi... letak yassin bawah bantal
Aida: ermm ok... dah nak balik kew? [muka penuh simpati]
En. boifren: nnti jumpa lagi eh?tu la ajak kawin x nak. Pdan muka.
Aida: wek :-P

before dia smbung panjang lebar terus buka pintu n say tq.... dia gelak bedekah2... ceh!!!  Naik atas terus basuh kaki... buat semua benda yang dia pesan tdi... ambik hp n text dia... 

"Sya yg menurut perintah... semua org dh buat... tq sangat2 tau.... tq sebab slalu muncul time org perlukan dia... tq sbb sudi luangkan masa.... tq snggup dtg dri jauh... tq tq tq...love u more n more laa.... :-P"

So bgi yang suka bercakap belakang n mengutuk sya balik tiap-tiap minggu tu dah dpaat jawapan kan? sila jangan menyibuk hal sya lagi... Jaga kain sendiri sudah la yaaa....

SILA LIKE :-)

Saturday, July 16, 2011


SILA LIKE :-)

RINDU TERUBAT!!! :-)

Alhamdulillah... rindu sedikit terubat setelah diberi kesempatan oleh-nya untuk kami bertemu...walau hanya untuk seketika... ianya teramatlah bermakna....

Mini gathering kami yang sangat huru-hara....semuanya kelam kabut belaka...hahaha

Alkisahnya, semalam petang Hannah tagged aida, anis, n nazurah kat wall fb dia ckap rindu mau ketemu...dan kebetulan jugak... aida baru ja menapak di bumi penang petang yang terbabit... so ada harapan di situ! :-) komen2 punya komen... akhirnya kami decide nak jumpa di kiosk je...berkumpul pkol 9.. ambik syarat...sekadar melepas rindu barangkali.... next gathering will be perfect!! i promise!

So petang aida aida text hannah.. gtau dia bleh x awalkan sikit... almaklumlah.. jadi ank sulung ni standard la kan... wajibla jadi driver pda adik2... ..

jam 8 aida dah kluar rumah...hantar acik tuisyen.. dah hantar acik hntar angah plak kat Kepala Batas...tuisyen dia batal...terus gi kiosk... smpai kiosk dr0p angah kat cybercafe... bleh la dia layan game.. n kami plak bleh bergosip tanpa sempadan...Parking ja keta depan kiosk text anis tnya dia kat mana... dia cakap nak msej Nazurah... n tetiba Si Hannah plak suh lepak at tempat keja dia dulu while tunggu the others smpai... setuju ja... terus plak gi kat Hannah... smpai2 wajib la kami peluk cium kan...then hannah ckap sbnarnya anis xda transport... haa4 bleh plak kan? nmpak x huru dan hara sudah mula bertapak di situ?

Aida patah balik gi Bertam indah.. ambik anis... main redah ja gi rumah dia.. lama kot x gi.. last time form 3... haaaa kira2.. berapa tahun sudah... redah terus nampak dia... waaa cayala.. ingatan tetap ada.... manakan tidak... itulah tempat kami berlepak suatu masa dahulu...arghhhh semuanya sangat sweet tau untuk dikenang!!...

then ambil2 anis terus gi Kiosk balik... order makan... minum... then Hannah sampai.... then x lama lepas tu, nazurah plak sampai.... kami makan sambil bergosip...smbil makan jam tetap kena tgk... takut tersasar... kena jumput adik2 pkol 10pm...

dah jumpa... dah gosip... wajib ada bukti kan???  Nak teng0k nih.....

My Chicken chop with Brown sauce... sedap...but  little bit masin...
Cik Hannah!!

Cik Anis yang sangat very the vogue
Anis . Nazurah . Hannah
tetiba mcam sedar.... mana gmabar aida suka membebel??? uwaaa... kelam kabut punya pasal gmbar sendiri pun xda... dah la pakai jubah hari nie... hahaha.. xbleh blah?

lepas makan2... pkol 9.50 aida dah cabut... terus cabut... langsung x ingat pape.... ambik angah kat cc... then ambik acik... tertiba teringat.....

..

..

..

..

..

..

..

..

..

LUPA NAK BAYAR BIL!!!!! 

muahahaha... malu yang amat sih.... text msej kat Anis... bl0m sempat send dah nampak keta hannah... dia dah gelak2... uwaaa... sumpah malu... hahhahaa

ok2... dah2.. x ingat dah.. nak tido.. esok pepagi dh nak balik sarang.... BOSAN!

SILA LIKE :-)

Monday, July 11, 2011

KNAPA OTAK X BLEH DELETE SEMUA MEMORY????

Kan best kalau otak bleh delete semua kenangan-kenangan silam yang memang x nak kita kenang... tak nak ingat... tak nak imbas walau sedetik pun....

Tapi x bleh kan? sangat susah....

makin dilupa.. makin diingat... makin dibuang.. makin ianya melekat di dalam kepala.....Arrrghhhhh... xsuka!!!! xsuka!!!

OMG...OMG....


SILA LIKE :-)

Sunday, July 10, 2011

MIMPI TU MAINAN TIDO KEW??

Haari nie Sabtu..... tapi disebabkan Perhimpunan Bersih yang berlaku makanya seisi rumah wajiblah duduk di rumah tanpa keluar ke mana2 berikutan semua kenderaan awam tidak disediakan pda hri ni.....redha walaupun terpaksa....dalam tak sedar misi mengeratkan siratulrahim antara ahli rumah dapat kami capai...

Aktiviti kami hanyalah makan, tgk tv, online... n bila dah penat on9 wajiblah mata memasing memohon simpati untuk berehat sesejam dua,...makanya lebih kurang jam 5 lebih terus tertido... terjaga dalam pkol 7.....x mampu nak terus bangun.... berfikir dan terus berfikir pasal mimpi yang menyinggah tdi... SAPA LELAKI TU? saban kali dia menjengah mimpi2 aida.... berkali-kali dia muncul... pelik...

berpikir dan terus berpikir sampai sekarang.... mimpi aida pun berkisarkan nada cerita yang hampir sama....kehidupan berumah tangga... 

Ya Tuhan.... siapakah dia?

Last aida mimpi dua minggu lepas masa kat kampung... aida bangun pagi....kat side table ada note 
"MORNING :-)" dengan setangkai binga ros....sangat sweet kan??? aida turun bawah... ada sorang laki tgh prepare breakfast...dan dia bukan En boifren....muka dia sabar-samar ja kelihatan...siapa dia?

then tadi plak aida mimpi kami balik kampung aida di penang... kami balik fews days before raya.... then bila dah semua sepupu spapat berkumpul memang ramai n meriah la kan... dan baju-bajan yang nak dibasuh wajibkan berganda-ganda... sedang aida bz dengan si budak kecik [aida dh kwin n ada anak sorang dlm mimpi tu...chomell ok!!!], aida mcm x nampak dia[my hubby dlm mimpi]... then tnya la mama... mama cakap dia tgah sidai baju....wahhh!!!.... laki sidai baju mmg meruntun hati la kan... aida pun smbil dukung bdak kecik tu jengah la ke luar... wahhhh.... penuh baju bajan di ampaian....dengan langsir.. dngan cadar katil... dengan sarung kusyen..smua la...sambil tgk puji dalam hati... wah rajinnya laki den.. bangga siot...

KEBABOM!!!!

terus sedar dri mimpi.... berpikir terus berfikir... sapa dia... majoriti beranggapan mimpi cuma mainan tido... tpi bagi aida yg selalu wat apa2 ikut kata hati rasa mcm tahlah.... mcam ada sesuatu yang nak disampaikan...hati mcm tertarik nak sangat tau sapa 'dia' tu?otak ni x nak berhenti pkir...

Hope suatu hri nanti dpat tau sapa dia... :-)

SILA LIKE :-)

Friday, July 8, 2011

DERITA NORMA & TALIB

Dugaan datang tanpa kita duga..apa lagi pinta... setiap dugaan yang dihadiahkan buat kita pastinya mempunyai hikmahnya yang tersendiri.. yang kita sendiri pun tidak sangka... tidak jangka...

Apa yang pasti setiap yang mendatang perlulah kita harung...kita tempuh dengan tabah...

Waktu yang sedikit lapang tadi aida gunakan dengan berbl0gwalking... blogwalking-blogwalking sampai la ke bLog kak fella... ala bl0g kasih amani tuu....bila baca new entry dia..serious... sangt sedih kawan-kawan....sedih sangat...tahla... roomate aida slalu gelak bila aida menangis2 baca novel, baca blog, n bila tgk crita sdih... tu baru lakonan semata-mata.. bukan realiti yang perlu kita tempuhi...kekdang bila gi tngok wayang... si Heroin baru start nak touching2... aida dah meleleh2 dah air hidung... tah hape2 kan?

Murahnya air mata!

tahla... x kira baca novel, baca bl0g, tengok tv, wayang even cerita realiti sekali pun... aida mesti akan mletakkan diri aida kat tempat atau situasi tu.. then automatically terus bleh selami smuanya....perit, sakit, sedih terharu semuanya  bergaul menjadi satu....meletakkan diri di tempat orang lain kekadang mampu membuatkan kita boleh menginsafi diri....bersyukur dengan segala yang kita ada...

Seriously, aida x tau nak mula dari mana... Speechless!

Talib & Norma......pasangan yang bleh dikatakan baru sangat berkahwin... n baru-baru nie ja sambut their !st Anniversary...After few months get married, Norma disahkan mengandung...9 bulan kemudiannya lahirlah seorang putera yang super duper c0mell...itu cerita gembira antara mereka...

Cerita sedihnya, sebelum bersalin Norma kerap mengadu pening kepala....sampaikan ada sumber2 yang mengata kan Norma terkena gangguan benda2 halus....Keadaan Norma makin teruk dri hari ke hari...then her family decide bwak Norma check kat hospital... n bermula la semuanya...Norma disahkan menginap brain cancer stage 4....n at that time Norma still dlam pantang... cant u imagine? Terus byangkan jika diri sendiri kat tempat Norma... baru berkahwin...duduk plak jauh2.... kandung anak 9 bulan tapi x dpaat nak belai saban malam... x dapat nak breast feed...x dpat nak lihat pembesaran anak dari hari ke hari...hanya bleh tengok dri jauh jaaa....

Norma dan Talib 
Sian Rafiq... membesar tnpa belaian seorang ibu... tanpa merasa nikmat susu ibu...wajah comel yang sangat meruntun jiwa....Anugerah Allah yang maha kaya.... Rafiq membesar dengan jayanya...

sayu je kan...
Sihat je dia kan?
eeerrr geram ja tgk bdak chomeL nie!
"Kasih ibu sampai syurga... kasih ayah smpai bila-bila"
Moh layan gambar dluu....

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

Kasih seorang ibu...
Mungkin dengan merenung wajah si anak buatkan Norma lupa seketika akan kesakitan yang
dia kena alami
Rafiq sangat rindukan dakapan hangat seorang ibu...  :-(
Talib n Rafiq
:-'(
Speechless!!!
Dan itu adalah antara kasih seorang ibu kepada anaknya... kasih seorang bapa kepada zuriatnya...sedih kan? sayu kan? ok meh tengok lagi....yang ni lagi lah meruntun jiwa... lagi2 buat kaum2 hawa kat luar sana....

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

Talib sentiasa di smping Norma...
Kasih seorang suami yng pada aku tiada tndingan nya...
Susah senang harungi bersama...
Berikan semnagat untuk terus berjuang...
Kasih smpai syurga!
Syahdu kan?
BErat mata memandang berat lagi bahu memikul..
..................................
Mcm mana rasa? tipu kalau korng x rasa apa2..... memang x ada hati n perasaan la kalau korang x rasa pape....yang dah kawin wajibla terdetik di hati "kalau aku sakit, laki aku agaknya mcm nie x?sentiasa ada di sisi...".....kalau yang blom wajib la berangan nak laki mcm nie kan? Seth Tan pun terus lupa.....Mcm mana la rasa Talib kan kena harungi semua nie....wife sakit tenat... anak kecik... nak kena kerja... nak kena pkir kos... aduhaii... Tuhan ja maha mengetahui semuanya... Smoga Talib kuat nak harungi semua nie...

hakikat kehidupan...TUhan bagi kita hujan sebab nak hadiahkan kita pelangi.... Smoga Talib sabar menunggu kemunculan pelangi tu...

Dan ini!!!!!

KLIK GMBAR UNTUK TUMBESARAN..

Jadinya, wahai rakyat2 malaysia sekalian.. Meh la kita sama2 ringankan beban pasangan ini.... Tak bnyak sikit pun jadila... ingat "Tangan yang memberi tu lebih baik dri tangan yang menerima"...

nak tngok full jalan crita dri hari pertama Norma tau ngidap cancer stage 4 smpai hari nie klik SINI!!!

SILA LIKE :-)

Wednesday, July 6, 2011

JEANS DAN AKU!!

Jeans dan aku... bagi sesapa yang kenal aida dengan suksesnya anda pasti tau dan juga perasan bahawasanya aida sangat susah untuk kelihatan berseluar jeans...mmang tak dinafikan lagi...bila badan gemuk susah sih nak dpat seluar jeans...tengok orang sekeliling pakai teringin sih... tapi pendamkan...simpan dalam hati...

bagi kaki shopping macam aida nie boleh dikatakan saban minggu pi shopping complex... xda duit tengok pun jadi la.,.. then dalam hati cakap... "ada duit wajib beli nanti!" Bila ada duit, ada sale... tgk jeans geram ja... errrr... mmg la sesetengah brand ada size tapi wajibla aida kena request kat sale girl tu yang size terakhir... then bila dah request nak try, dia akan tgk kita nie pelik ja... dri atas sampai bawah....then cakap "cutting ni x bleh masuk kot.. cutting kecik"...huhuhu sangat direct dia cakap... aida tgk dia..senyum then cakap "its ok..." then terus blah....

tapi dalam hati??? trus down... trus rasa nak balik... terus x da mood... fine aida tau aida gemuk... at least ko biarkan jela aida try...xmuat pepaham la kita nie...

Tensi0n kan jadi orang gemuk?

Masa aida buat dip... raya tahun 2008...aida mmg sangat la bz....dengan final exam... dengan final project...mmg kelam-kabut habis la.. kluar rumah pkol 9am balik rumah pukol 10pm.. balik terus tido...xda istilah berbuka dengan famiy untuk satu minggu terakhir... semua prsiapan raya mama dgn adik2 yg uruskan.. termasuk la beli baju raya.... mama sms tnya nak jeans x? trus cakap nakkk...walau pun terdetik dalam hati [bleh ke aku aku pakai nnti?? muat ke?]... balik rumah dah ada paperbag pacific atas katil... ambik n try... sah x muat.... :-(

dri hujung kaki bleh trik smpai lutut ja... nak tarik smpai ke paha rasa mcm arrr sesak nafas rasanya... pinggang... bontot x payah cakap la.. kompem x masuk...jeans tu size 36...

Bleh bayang x besarnya insan yang bergelar Aida Najwa bt Abdul Ghani nie!

Jun 2011
Dua tahun berlalu...jeans yg terbabit masih aida simpan... saban hari asyik menatap... bertanya pda diri sndri "bila aku blh pakai jeans  ni??"...

perli, kata2 dan tanggapan negative orang xpayah cakap la... rasanya kalau pikir bleh terjun banggunan rasanya...sangat pedih... sangat sakit...."korang tnya aida bila ko nak kurus pun" aida dah cukup tersentap.... sungguh.. ia sngat terkesan kat hati nie....cuma aida xpenah nak tunjuk apa rasa hati... korang cakap la apa pun... senyum ja yg dilemparkan...

My mom.... rasanya dia lah individu yang nak sangat tengok aida kurus...selalu ingatkan... selalu pesan... tapi tahlah... insan yang bernama aida najwa abdul ghani nie sangat sensative.... sangat cepat terasa...setiap pesanan dan kata2 dri mama sangat terkesan kat hati nie... bila kuar ja dri mulut dia mood terus down... then cepat2 masuk bilik lalu menangis lah sorang2... tanpa ada sorang pun tau... tanpa ada sapa pun perasan...tanpa ada sesapa pun peduli... HINA SANGAT KE KAMI YG GEMUK-GEMUK NI??

kami juga manusia... yg punya perasaan... yg punya hati...

Antara kata2 dan statement yang sangat terkesan bila diudarakan:-

"tak teringin ka nak pakai baju2 macam tu"-Mama [smbil halakan pandangan kat awek2 kat sana yang pakai baju lawa-lawa]

"nak kahwin tak teringin ka nak pakai baju cantik2?" Mama[smbil tgk nona]

"Ish along, hang nie besaq sungguh"-Mama

"Yang laki dah kurus, yang ni bila nak kurus? duk besaqq mcm tu jugak"-sedara mara [smbil cakap pasal adik laki aida yang kurus kering lpas duduk hostel]

"hang makan dua pinggan baru cukup"-kawan

"Besaq mcm tong drum"-kawan

"woi, makin sihat noh"-Kawan/ sdara mara

ok cukup!!! x sanggup gi nak gtau dial0g2 yang lain! Hina kan kami orang2 gemuk nie?

Aida nekad dalam hati. AKU NAK KURUS!!!!...aida search internet pasal diet, pasal nutrisi, pasal lemak n mcm2 la... then start hari tu.... mulalah rutin diet....Diet bukan bermaksud x makan... makan tetap makan cuma cara pengambilan ja lain...aida byakkan makan ayam, ikan dengan sayur....

Lain-lain rhsia kena tunggu turun 15 kg dlu...bru akan dikongsi!   :-)

n akhirnya... dalam msa x sampai dua minggu aida hilang hampir 5 kg, 9cm pda bahagian perut, 7 cm pada bahagian paha, 3.5 cm bahagian lengan, 8 cm bahagian punggung dan 4 cm bahagian bahu...sangat rasa bnyak perbezaan pada diri ni...badan rasa ringan, lagi bertenaga, time tidoq dah xda masalah n my period dah dtang setelah berbulan2 x dtang... untuk bagian perut dengan punggung, bila pengukur tu diletakkan dalam keadaan sebelum ni aida bleh muatkan dua2 tangan aida masuk... n untuk paha sebelah tangan... 

n...

...

...

...

...

...

...

...

tara!!!!  :-)   :-)   :-)

itulah salah satu jeans yang dibeli 3 tahun yang lalu....  :-)

oooooyeeehhhh... itulah jeans yang dh bertahun sya lpas...sya rasa kaki sya makin kecik :-)

ni salah satu makanan amalan gaya kini sya.. no nasi, no spagetty, n  more no no no
-kenny rogers roster!
Mood: x sabarnya nak kuar dating!! :-)

SILA LIKE :-)