Thursday, July 29, 2010

...Bowling...


DAh berkurun lama aku x membaling bola boling... rasanya bertahun dah.. Last aku main masa kau form 4... hujung tahun macam tu la.. lama kot... kan?n next week college aku wat tournement bowling... waaa.. best kot.. lu masa kat sek slalu gak aku stripe... now hahahahahahha.... mehla sidang blogger kita bergelak ketawa... mengekek2 pun xpa la... huk,.. teruk nak mati kot aku main.. truk sngat2... xtau la nak crita mcm mana.. tapi mmg teruk la... hik43 main aku, inn ngan dila... aku la yg last skali... hik333.. wat malu je kan? eeee sorok muka dalam almari la jap... bleh mcm tuu... xpa2.. ada sminggu gi nak lawan..sempat g nak berlatih kan? yah... nak stripe balik... ni balik skali pun aku x strike. heheheh... teruknya aku...

SILA LIKE :-)

...MATA ORANG KE MATA BURUNG HANTU NIE??...

Sejak dua menjak aku perasan kitaran hidup aku dh lain dari orang lain... cewaahhh.. bunyi mcm suspen ja kan? muahaha... tah la aku perasan jugak sejak dua bulan kebelakangan ni aku kerap berjaga.. time orang tido aku jaga... orang bangun baru aku gedik2 nak tido... aisshhh dah lari ke setting mata aku nie?..aku pun pelik.. kalau dlu pukul 11 tu mata aku dah macam ada gam... x leh bukak dh.. skrg ni x plak,.. steady ja smpai ke pagi... bab kata  kawan aku agaknya aku nya mata sesuai xsesuai duk kat Malaysia.. heehehe... yeka? mungkin kot... brangan jap la... :-P...

Esok aku kelas pagi... pkol 6 kena bangun dah sebab nak kena hantar acik g sekolah...taht means..aku x sempat nak tido.. tapi berbekalkan secawan white coffee..aku mampu bertahan smpai ke malam... aku pun pelik.,.. aku ke nie? hehhe... k la.. x ;eh nak melalut panjang2... byk keja sbenarnya ni.. hehe
..
..
..
..
..
..
..
..
k... 
daa..



SILA LIKE :-)

Wednesday, July 28, 2010

...HATI TOLONG LA... JANGAN EMOSI SGT...

Erm masuk hari nie dah 3 hari kot aku bawak diri....aku pun xtau napa aku trasa sangat.. melebih2 la plak.. nak cakap datang bulan mungkin jugak la... tapi selalu dtang bulan pun x la teruk smpai camgini... sian plak aku kat diaorang..tapi aku mmg xleh... aku geram!!!aku ni kalau mrajuk kejap jaa... mana elh lama2.. sapa yg kenal aku tau la.. pling lama pun 2 hri ja.. tu pun gilak punya bertahan...terpikir jgak nak wat muka mcm mana bila jumpa depa nnti.. nasib la kelas hari nie xda.. En yus ada hal.. kalau x... aisshh

Cerita nya bermula bila aku, inn ngan dila g  Center Square... kami gi makna KFC.. tehn jalan2 jap... tengok handbag, kasut, baju n segala.... mata terpaut kat purse ngan beg laptop... mmg tgh xda duit skrg nie tapi my beg laptop tu mmg dah nazak sgt dah.. tu yg nak beli tuu...then kami decide nak beli sma2... bila kat purse plak ingat nak ambik terus ja.,.,. tgk2 sales gurlz tu cakap offer start esok smpai raya.. kami pun pa g... nnti arr beru beli... offer kot..baik tunggu lu... then kami pun balik la... aku xleh lama sebab mama msej cakap nak g makan kat penang dgn my auntie..diaorg baru smpai dri Klang....xkan x ikut kan? mesti arr ikut... 


Aku pun balik la.... then smapi umah terus siap2 nak gi penang... kami makan kat Nurul Seafood kat Batu Uban.. ye kot.. aku pun x pasti on the way nak g sana aku tidor...bila jaga je dah ada depan kedai dh.. hehehe.,...abah turunkan kami kat depan kdai while dia g cari parking... kami turun2 terus la cri auntie n her family.. jumpa.. g slam2 n memasing ambik tempat... aku duk tepi kakcik.. sepupu yg agak rapat n sekepala ngan aku...tunggu pnya tungu smbil merepek2 ngan diaorg order pn smpai... so sessi melantak la kan? makna mmg x ingat pnya... aku rasa malan tu ja bil dekat RM500...gila kan? org lain Rm500 tu gaji untuk sebulan tuu...


lepas makan sessi bergmbar la.. pe lagi... hehehe tu kan perkara wajib yg aku akan wat... so korang layan arr gmbar2 kami.... bagi sesapa yg berpuasa... x digalakkan tgk.. bukan apa.. takot terliur jaa....ehehehe..

time ni xsemua makanan dh smpai.. byk g yg baru smpai...

 tengok meja kami...penuh x? penuh kan? mcm tu la perut kami lpas mkn...
penuh gila....

 Gmbr atas : rina n achik...lpas rindu lama enggak ketemu
Gnbr Bwh : me, kakcik , ngn abg long...

 muka2 chomel kmi... heheheh...

 muka terpaksa makan...

pose paling mengancam... muahahha...




SILA LIKE :-)

Thursday, July 15, 2010

...MENGANTUK...

Pagi yang nyaman and indah nie aku trasa diri aku ad di awang2an... semua nie disebabkan semalaman aku x tidoq....aku pun xtau apa kena dengan diri aku.... malam2 baru idea nak bertandang..siang2 x nak plak dia mai....aishhhh... rasa dah jadi burung hantu dah nie... orang jaga aku tidoq... orang tido dan2 aku jaga.... pelik ka? tapi tu la aku...

so susah untuk aku nak join aktiviti2 timje siang... gila ngantuk... ya la tu kan time tido aku.... kekadang aku rasa letih gila... time tidoq aku aku kna mai kelas... jadi driver lagi untuk adik2 aku... cam na tu?

SILA LIKE :-)

Wednesday, July 14, 2010

...SMS...

Malam ni aida dapat Sms dari Shah... dia suruh bukak youtube dengar lagu Harapan nyanyian Fazli Zainal... dia ckap dia tujukan lagu tu kat aida... aida pun pa gi... x prasan g lagu tu lagu yang mana... bukak2.. erm pa gi... pecah la empangan ni... mmg slama ni dengar lagu tu mmg bayangkan dia pun... erm b... kan syg dh ckap.. i do all this things just for u... sikit pn xda dendam kat hati nie...xmau dia wat b mcam2..sian tengok b mcm tu... b blaja la trima dia...mgkin dgn knal b dia leh brubah jdi lbih baik...kita rncang ja..dia yg tentukan... kita xtau kesudahannya 10 thun lagi.. tah2 kita dah xda dah time tu...insyaallah..smpai bila2 b ttap di hati ni... b doakan syg jumpa org mcm b eh? yg btol2 syg owg.... erm rase2 ada org mcm u b? :-'(



Doaku agar kaukan selalu bahagia,
Agar kau temui insan tulus menyayangimu,
Lepaskanlah diriku kerna keredhaanmu,
Bukan kerna dendam jua bukan kerna kau terpaksa,
Ku tinggalkan memori bersamamu,
Kuundur diri bersama harapan.
Tidak kesampaian cinta kita,
Kubawa harapan kupendam rahsia,
Ku dikejauhan mendoakan,
Agar kau bahgia tiada lagi duka.
Daku rela mengundur diri,
Ku pasti dikaukan fahami …
Tiada penyesalan kasihku korbankan
Andai telah tertulis kuterima ini bukannya kupinta,
Oh pergilah dikau diiringi keikhlasanku,
Cuma pengalaman mengisi kekosongan mimpiku…
 
b... kadang2 Cinta itu lebih bererti jika tidak kesampaian kerna kita lebih menilai erti cinta yang sebenar...
 

SILA LIKE :-)

...KESIBUKAN YANG MELAMPAU...

Ya Tuhan... sya sangat busy sejak akhir2 nie... final project, photography dengan advertising....tiga kot... nampak mmg sikit.. tapi sgt memeningkan bgi mereka yang ambik graphic mcm kami nie... hnya mereka yg ada kat tempat kami ja yg tau... mcm nak pengsan kot...

Maunya x... final project 3 bulan ja... tiga bilan tu nak kena tolak sbulan untuk nak print... so dua bulan ja... photography lagi... advertising... pergh... nasib xda exam... kalau ada?? hahahah x dpat nak digambarkan...so buat masa skrang nie aktiviti bersosial dengan my best buddies terpaksa dikurangkan... harap pengertian dari kalian yah... bukan xnak.,. tapi mmg x leh...xleh dah nak shopping sana sini.. byak nak pkai duit... rasanya final project+advertising+photography maunya lebih dri RM1000... mati la... mmg la masalah duit tu xda sgt... mintak insyaallah dapat.. tapi rasa bersalah kot...rasa cam byak sgt duit mama abah habis kat aku... ni baru nak ambik Dip.. lepas ni lagi... rasa segan dh nak mintak2...
Laptop Toshiba Satellite = RM3300
Printer LaserJet = RM450
Genius Mouse Pen = RM180
Internet + wireless router + Blue Cube broadband = RM800
External Hard Disk = RM 270
Nikon D5000 = RM2600

TOTAL = RM7600...

Adoi byak kan? tu blom g campur duit beli keta knari putih kesygan sya... duit g kelas hari... duit minyak... duit print assignmnt... duit beli baju... kasut...bawak g makan angin..n segala keperluan lain... thanks mama n abah... xtau nnti nak balas mcm mana... kalaula diaorang senarai semua nak tuntut balik... mati den... byak kan korang...kekadang terpikir jgak..esok2 bila kita dah jadi mak ayah... mampu x kita nak sediakan semua tu kat anak kita...

baru2 ni inn ngan dila ajak tengok twilight... actually minat tuu kat Robert Pattinson.. saja ja wat2 x minat... kalau wat2 minat pakai pi jugak la... kalau pi tu kompem duit kurang RM30 habis kan... bila 2 pkir2 duit tu dh bleh wat duit beli mountain board... tu yg aku ngan Eina x pi... padahal.. kami mmg arr nak pii...huk3... xpa2 hampa pi la... kami redha...

SILA LIKE :-)

Monday, July 12, 2010

...WATCH OUT...

I hate people say bad thing about me.... please la... if korang xtau what going on now... jangan la masuk campur k... hnya kami yg tau apa yang jadi pda kami...hanya kami..so sesapa yang tidak berkenaan silalah undur langkah dan pi jauh2 dari kami...yaaaa memang betol apa yang korang kata tu... kami dah xda papa...jangan tanya kami knapa...tu bukan masalah hampa...

HAri nie hari yang sepatutnya kami smbut sma2..dari awal tahun kami tertunggu tarikh keramat nie... tapi malangnya bila smpai ja hari yang ditunggu2 nie...kami dah bawak haluan memasing...tapi korang tau x..sikit pun sya x sangka... dia kol aida tepat jam 12am tdi... dia wish... huk3.. sedih kot...

"syg.. hari nie dah 4 tahun perkenalan kita... hope kita still blh baik antara stu sama lain..xnak gaduh..sy syang awk..sungguh sya x tipu.."
huk3.. meleleh jugak empangan ni dengar dia cakap cam tu,..Mana mungkin sya bleh lupakan semua yang kita lalui selama ni mcam tu ja... 4 tahun tu bukan jangka masa yang pendek... susah senang slama nie kita sama2... mana mungkin sya blh lupakan awk mcm tu ja..awk knal sy...mcm mana sya susah nak trima awk dlu... mcm tu la sya susah nak trima org lain..Sya trima awk dlu pun sbb nak lupakan org lain... nak ilangkan rasa sakit hati sya ni...tapi kita hanya rancang.,.. dia yang tentukan.. sya betol2 sygkan awk...jatuh hati dengan awk... mengenali diri awak satu kenangan terindah buat sya...

Dan sebab syang yang menggunung tu..kita wat keputusan nie...kalau dah awk jdoh sya... xda spa pun dapat ubah kenyataan tu...sya xsanggup tgk awk dilayan mcm tu..biar sya yg tarik dri..sya x kisah....janji awak x terseksa mcam nie...kalau sya ckap saya tak sedih tu tipu la,.. hari2 sya nangis..dia tu plak selalu gnggu idup sya...sya tension....sya geram...dia kata sya pompuan tak tau malu..sya ke dia... sapa yang ganggu idup sapa? saya pun pelik.... dia yang ganggu idup sya.. npa cakap sya xtau malu plak?takpa la..sya redha..dah mmg nasib saya mcm ni saya nak wat mcm mana kan?

Mula2 sya sdeih sgt... sya down...org yg selalu ada dngan sya dh makin jauh dengan sya...tapi bila sya2 pikir2 balik sapa la sya nak pertikaikan semua nie... lagipun org selalu cakap cinta x semestinya memiliki...kalau kita cintakan seseorang tu, kita akan bahagia jika lihat dia bahagia..walaupun hakikatnya dia bahagia bukan dengan  kita.. tapi tu la kan... kita ni manusia biasa..susahnya nak trima semua ni...orang yang plaing kita syang xdapat kita miliki..mcam mana nak hadapai kenyataan nie? mcam mana kita nak jauhkan diri?? kalau kita menjauh dan mengelakkan diri dia ingat kita benci dia..pdahal hati ni... arghhh... i just want to create a gap so that we not too close... sya perlu undur diri..tapi sya ngaku..sya x kuat... u know why? BECAUSE U ARE MY SPIRIT!!!!!!! 

Tngah sedih2 ni sya layan Hot.fm...uwaaaa... lagu Francisca peter ni betol2 perli sya.... benci la....

Kerna terpaksa aku melangkah pergi
Kerna terpaksa ku turut kata hati
Gementar tibuhku dengan keputusan ini
Biarpun pedih ku teruskan jua

Di antara kita mengapa ada dia
Biarpun hanya kawan biasa
Tapi ku rasa berlainan caranya
Hingga mencakar perasaanku
Terpaksaku
Terpaksaku membuat pilihan
Mengundurkan diri untuk kebahagiaanmu

Kerna terpaksa aku rela sendiri
Kerna terpaksa lalu aku menangis
Tertutup hatiku untuk bercinta lagi
Tidak ku tahu bila kan terbuka

Di antara kita mengapa ada dia
Biarpun hanya kawan biasa
Tapi ku rasa berlainan caranya
Hingga mencakar perasaanku
Andainya ku melakukan begitu
Bagaimanakah perasaanmu
Terpaksaku
Terpaksaku membuat pilihan
Mengundurkan diri untuk kebahagiaanmu

SILA LIKE :-)

Sunday, July 11, 2010

....DI SEBALIK SAMBUTAN HARI JADI DILA...

wah3x.. mau tersenyum sampai telinga Cik Dila kita bagi tajuk entries kali nie...special post for her... huk3...ok3.. crita nya bermula seminggu sebelum bezday dia..aida, inn ngan eina bertungkus-lumus atur stategi nak kenakan dila.. mulanya kami nak smbut birthday dia lambat seminggu tapi x jadi atas sebab2 tertentu... ada la dua tiga kali kami kluar sama2 tanpa dila.. tapi dila syak.. hua3...mcam2 dia soal kami... tadi kami memasing wat dek jek...

jumaat tu seawal jam 8 pagi inn dah mesej aida.. remind suh bawak shawl.. kami nak tutup mata dila..time tu aida baru pas mandi... pkol 8.40 betolak g umah dila.. inn msej cakap dia tunggu kat tesco baru... dila time tu xytau g inn nak pi... so smpai j aumah dila dia baru nak pakai tudung.. inn plak dh tunggu kat tesco... adeh..lambat lak minah ni... dia masuk ja dlam keta aida terus gerak.. bila smpai ja depan tesco aida bg signal... dia pelik la...nak wat apa kat tesco pkol 9 pagi... aida ckap ada hal jap/... masuk kat car park terus dia nmpak keta inn... senyum lebaq la... pa g... mesti lam hati.. yey depan ank smbut birthday akuu!!!   hahahha... inn pun jalan mai kat keta... lenggang lengguk gitu... skali buka pintu ja terus aku ngan dila kena fire.. huh lamnat!!!... aku gelak ja.. coz dila yg lambat bkan aku...dila plak dh x endah dah soklan inn tu.. dia duk pelik inn x pi keja ka? sdang kan time tu inn baru hari kedua keja.. skali inn jawab.. "aku bhenti sebab nak smbut birthday hang laa" hahaha ambik ko.. dila pa g terus rasa bersalah laa...

Pastu kami terus g Gurun... g ambik Si Eina Brunei kat Tamn Sri Utama... yey kot aku pun x sure nama taman tu.. agak2 ja nie..lepas ambik dia... baru la perjalanan kami bermula... aida dengan eina ambik subjelk Photography sem nie... so kena snap gmbar sana sini la..jadi kami ambik kata sepakat nak ikut jalan lama.. bleh jugak snap gmbar swah padi...esok dh setengah jalan..tetiba terpandang meter keta.. ohh my god.. i lupa nak isi minyak...muahaha... so kami patah balik..lepas isi minyak smbung balik perjalanan kami... bila kmi rsa ada view mwnarik kami berhenti ja,...snap dua tiga keping gambar.,. then jalan balik.. jumpa  ja lagi betrhenti lagi.. mcm tu la smpai kami sampai pekan Alor setar...
ni pic yg aida snap.. pakai Nikon D5000....

tmpat first yg kmi stop... 
yang dalm keta tu tunggu ja.... mem besar

these pics captured by me... ok x? 


dan nie.. aksi berani mati aida.. muahahah.... 
berdiri tgh jalan...

Then kami teruskna perjalanan kami ke Alor Setar..ti me ni  stereng dah bertukar tangan... inn plak yg bawak... well...well..well.. dia kan driver... wakakakakakaka...dalam kereta keadaan agak memeningkan dengan kerenah birthday gurl yg x sudah2...cakap tu xyah kata la kan.. non-st0p..slagi dia bleh cakap... dia akan cakap,..pening kpala layan dia... so i ngan eina wat dek ja... inn la jadi mangsa dia...

sampai ja kami kat Alor setar kami g tempat2 yang agak elok view dia... baik o0o kami.. smbil berseronok.. assignment tetap kami wat.... so jadikan kami contoh owkeh.. x suka? xsuka duk diam2... yang suka teruskan membaca...driver kami st0p kat tepi jalan... so i ngan eina ja kuar masa kami smpai kat menara alo star... kabetulan plak. menara tu tutup atas sebab2 tertentu... so kami pic du tiga keping jela... boleh la kan dri xda pape...ni gmbar yg kami snap tuu....

gmbar menara Alor Star dgn menara apa tah... aida pn xtau...
tourist guide kami x cita papa pun... nampak keta kenari kesayangan i tuu? kelihatan dri jauh driver dgn  pembantu sedia berkhidmat utk i... hihihihi

Pastu kami g Stadium plak.. kat sini semua turun... muahahah... diaorg xnak bgi chance dh.... semua mula berposing dengan aksi2 yng gila.... muahahah... tapi yang paling best... xda sesapa kat sini... kami ja... so kami pun memasing mula la lupa diri....ada yang jadi tugu peringatan... yang jadi patung.. smua ada... xpa2.. janji kami happy...

aksi2 gila dri kami...meh kita buli dilaa.... hahahha

Pastu kami g MAsjid Zahir plak... inn ngan Eina plak tunggu dalam keta... aida ngan dila yang kluar... nasib baik time tu awal g... kalau x, xdapat nak snap gmbar kat situ.. kami lupa plak hari tu hari jumaat...lepas snap dua tiga pic kami pi palk kat depan masjid zahir tu.. apa nama tmpat tu kami mmg xtau...so jgn tnya k...

msjid yg sngt cantik pada pandangan sya.....

 ni plak aksi2 kami... eleh dila ngan eina tu wat2 belek dslr knon...
 
Dah berpeluh2 kami kat  situ perut mula lapar... baru teringat agenda utama kami... nak sambut birthday dila!!! Adeh cam na bleh lupa ni.. dengan kad pun duk kat kedai g.. kek.. semua duk kat kedai g... hadiah ja dh beli tu pun sebab beli skali ngan hadiah inn kat Padang Besar dlu...dalam hati ni adeh mana aku nak cari kad kat Alor star ni.. bukannya pandai jalan sangat pn... mula la msej inn... soo tanpa pengetahuan dila kami decide nak g Kompleks Al Bukhori.. yang da Giant tuu... kami gtau nak snap ukiran2 yang ada kat situ padahal dalam hati.. minta2 ada kdai kek kat sini...i turun ngan eina jaa.. dila ngan inn duk dalam keta..kami masuk giant cari kad.. memandnagkan giant ni agak besar so ada la.... pastu turun level bwah lak beli kek... aida ngan eina pakat nak beli kek besar dengan cupcake... cupcake tu nak bgi dalm keta... yg g sat tu jap g masa nak smbut....smpai ja kat keta terus bukan bonet blakang.. smpan kek yg  besar tuu... eina lak sua cupcake bgi kat dila.. 

Eina :Dila... ni ja yg kami mampu bagi....
Dila : La... xpa2 hmpa xyah la susah2... aku x kisah pun.. aku nak kasih syang hampa ja... {kONONNYA LA}hahahaha...

muka dila yang buat2 happy..
dalam hati Tuhan ja tau kan???

Muahahah... then kami suruh inn cari 7 Eleven... untuk pengetahuan korang semua kami dengan 7Eleven ni mcam isi dengan kuku...xleh dipisahkan.. kat 7 Eleven tu sbnarnya aida nak beli lilin.... geram dengan kedai kek yang kami beli kek tdi.. lilin pun xda... kedai ape tah...skali dekat 7E pn xda.. nasib hang la dila.. xda la tiup2 lilin... pasty jumpa 1 set topi birthday tu... hahaha kami beli... dia nak pakai atau x dia kna pakai juga japg...kami bertiga rncang nak smbung kat memana taman kat Alor Setar tu... tapi mana kami tau kan nak g kot mana..so i ngan eina cadang smbut kat Muzium Padi jela... kat situ ada pondok2 kecik...kami pun suruh la inn g KFC nak tapau...dia duk nak makan kat KFC tu... aishhhh..inn ni x paham2.. so nak gtau mulut ke mulut payah la kan... dila ada kat situ.. skali aida suh dia berhenti keta...kami gaduh kat luaq..dah bgtau baru dia paham...

Kami cari Kfc palk... inn cakap dia jumpa dekat2 Pekan rabu tadi... so tujuan utama kami time tu nak cri Pekan Rabu.,..mau nya pusing dua tiga kali baru la sampai.. KFC skali ngan Pizza terus kat situ.. dila suka la.. dia nak sangta  mkan pizza... Eina time tu xnak turun.. Aida turun ngan inn n dila jaa... dila nak g Toilet... siap beli kami masuk dalam keta.. dila nak pizza palk.. tapi xnak g sorang ... kami malas la nak teman dia...so kami wat dek jaa.. smpai la tetiba eina ni nak teman plak... so tinggal aida ngan inn ja..tngok kat Hp... 1 message received...."tulis kad!!" owh msej dri eina suh kami tulis kad birthday dilla... bukak2 patut arr dia nak teman... dia dh tulis dah... si i ngan inn pun tulis la,..

Lepas diaorang beli pizza kami pun pi la Muzium padi.. adat la.. dua tiga kali pusing... tanya2 orang baru jumpa....lawa2 gak pondok dia... so kami pn mengeluarkan apa yang patut.... KFC, Pizza, Kek, hadiah, kad, ngan topi yng kami beli kat 7E tadi.. kami paksa gak dia pakai..tengok gmbar  la eh.. penat dah nak crita...

antara mkanan yg thidang kat sna..
byak kan? tapi semua tu untuk 4 org ja ... hahaha

dila yg sgt gegeh... wakaka

ada mcm B_D_T x? hahaaha...
yang pakai baju biru tu sila abaikan k...

dila tgh buka hadiah.... inn ngan eina plak dh pnat tunggu..
kami memasing lapar...so msing2 mnunjukkan muka bosan

dila with her mickey n her mini mouse....
kelihatan juga kakak kami si inn yg sgt rajin... bagus2 pencinta alam nie...

lepas kemas kami gi Kuala Kedah plak....nak ambik gmabr gambar sunset kat sna... tapi tengok mat2 rempit duk merempit x jadi la... takot palk rasanya... sosial habis.. bawak moto x hingat....oppsss lupa plak...  on the way back dri Muzium Padi kami smpat snap dua tiga keping gmbar... nak tgk??? tgk kat bawah nie....

inn mula beraksi....

ni sawah padi... 
bukan pokok nasi k...cantikkan?

Korang pelik x knapa dua gmbar kat atas xda muka dila? pelik kan? time nie dila tengah nangis.. meleleh2 air hingus dia... terharu la tu kami smbut birthday dia smpai mcm tu skali...muahahah.. dila.. birthday i tahun dpan nak wat dalam KFC eh.. nak pnggil Chicky dtang... heheheh...

masa kat kuala kedah kami sempat g Marina apa tah.... cntik gak tempat ni..
byak sgt org dating....

So tu la rentetan apa yang berlaku spanjang sambutan birthday dila...buat dila.. kami syang hang... xenah aih kami lupa birthday hag.. 2 bulan lagi kami dah siap beli hadiah dah.. so doa kami.. smoga idup hang selalu diberkati Allah...n Smoga ukhwah antara kita kekal selamanya...

LAgu kat bawah nie aku dedicated hampa bertiga (inn, dila, eina)... sila hayati bait2 lagu ni eh...



SILA LIKE :-)

Saturday, July 10, 2010

...HAPPY BIRTHDAY DILA...

dila... happy birthday to you.. dh tua dh hang... moga hang bertambah2 matang eh...syangggg sangat kat hang... hari ni walaupun penat tetap fun owkey.. aku ingat nak upload hari nie tapi aku x larat arr...nikon aku batrry kong terus...esok pepagi aku update eh... tungguuuuuuu

SILA LIKE :-)

Thursday, July 8, 2010

...CERITA BUDAK BODOH...

Aku kat kolej ni. dengan Si Inn n Si Dila... Si Eina Brunei x sihat..so duk umah tanpa kehadiran kami di sisi. masa tunggu inn(Noraini) mai kolej..aku dengar dila crita pasal sorang minah ni msej inn cakap inn sorok student card dia..plez la.. Si inn ni nak pandang muka dia pun dah x lalu... lg pun nak ambik student kad tu wat pa.. xda pekdah langsung.. baik ambik kad ATM ke, laptop ke, x pun motor dia ke kan ke lagi bagus...ada jugak nilai matawang dia... kan3?budak bodoh pun xmau aih kat student dia tu..ish mmg x masuk akal arr bdak nie.. bila ccakap mcam budak pandai..padahal otak simpan kat buku lali.. kalau kat lutut tu tinggi la jugak...ni takat buku lali jaa.. hahaha... jahat x? aida jahat dengan bdak jhat ja.. spa baik i pun automatically jadi baik...

So berbalik pada crita tu.. si Inn ni mmg hangin x hingat arr.. gila pa duk tuduh tetiba..padahal berbulan2 dh x cakap.. tgur pun x... x pasal2 nak main sorok2... kalau ngan kami2 (aida, eina & dila)  ni lain laa... kami mmg selalu main sorok2 antara satu sama lain... ngan dia kami x mau la...x hingin pun...

so kat bawah nie disertakan semua sms Inn dengan bdak bodoh tuu...slamat membaca....

Xxx : ko da ambik student card aku dlm beg msa class projek.
Xxx : Bg blik student kad aku. Jika kamu benar2 org yg beriman.
Noraini : hng ni sapa? Bla masa lak aku ambik student kad hng.
Xxx : Tdakkah mreka mngetahui bhwa Allah mengetahui sgala yg mereka nyatakan? surah
        Al-baqarah ayat 77
Noraini : Memfitnah itu lebih teruk drpd membunuh. Awat hng nak aku pi jumpa Hng ka? Ang tunggu kat dpan cosmo la!!!
Noraini : Celaka betol  hng nie. Ang Xxx kan?Ang jgn main2 tuduh aku! Bila masa lak aku sorok kad hang.bodo nak tuduh aku. Memang aku bengang bt0i kat hang! Ang tunggu kelas nnti.
Noraini : Awat aku kol x jawab? takot?
Xxx : Aku bkn nk tduh. nk pastikan bkan hng.Sbb ustaz 2 kta pompuan tinggi dlam kelas tu jugak. Aku xyakin tp try trust.
Noraini : tuduh la tu bodoh!!!Pduli apa aku dia kata apa, nak pasti kepala hotak apa dh aku kata x ambik. ynag hng duk bagi ayat2 lagi wat pa..Xda masa aku nk perosek beg hang.byak lagi keja aku nak buat. Hnag ni suka cari pasal dengan aku. Ada aku kacau hidup hang ka??

kelakr kn.. siap serta dengan hadis lagi..padahal dia pun macam hampeh jaa... eee nyampahnya aku...so kalau orang yang bg hadis nie kita kena bgi hadis balik kat dia... buat si polan binti si polan.. sila ambik perhatian ok!!! baca dan hayati mesej dibawah ni dengan sefaham yang mungkin...

 "kalau hang nak pakai hadis ka.. ayat2 Al Quran ke kawan aku tu x kisah pun..sebb dia mmg x salah...then kalau nak pakai hadis asal g first2 g jumpa bomoh?syirik tu... dan syirik tu antra dosa2 besar... bawak2 la bertaubat.."

SILA LIKE :-)

...PROJECT...

Semester ni aida ambik final project... lepas ni dah bleh practical dh.. uwaa... best nya... xsabar nak melangkah kluar dari kampung halaman... tetiba teringin nak rasa duduk jauh dri family....mcam duk hostel dulu2...knapa nak kuar cepat2? sebabnya sya sgt sakit hati dengan sebilangan orang...suka pandang rendah kat kami2 yang balaja kat kolej ja nie... ingat kami ni x layak masuk u kew? orang dpaat arr weh..saja aj x pi.., kos x minat!!!!!!

untuk orang-orang yang terbabit... aku kat sini x la seteruk yang disangka owkey!!.. aku cuma blajar kat kolej..xda perkataan university kat tmpat aku bljar tu.. tapi cam na pun aku nya result xla terukk sgt.. aku dpat 3.0++ slalu.. xpenah g dpat 3.4 ke bawah... so x arr seteruk yang disangka kan.. duk u tapi duk repeat nak wat hapa.,... lepas nie siap arr.. aku mmg nak buktikan aku bleh masuk uu.... korang yang tak tau pape tu jngan naj wat tau na... aku benci orang yang mcm nie...

SILA LIKE :-)

...JADILAH ANAK YANG PRIHATIN...

jadilah anak yang berguna pada kedua ibi bapa, agama, dan bangsa...tajuk entry kali nie tercetus bila aida baca blog kawan aida..nasib si kura-kura..aida rasa apa yang dia crita sama ja dengan apa yang terjadi dalam hidup aida...aida bngga dengan abah aida.. dia x pernah lupakan tanggungjawab dia pada maktok..bagi duit, jga makan minum, bawak berjalan..semua dia buat...walaupun maktok ada 6 orang anak.. tapi abah ja yang wat semua tu... mana yang lain2...erm ada di sekeliling maktok.. tapi semua x bleh diharapkan....

Makngah?erm cakap ja pandai.. buat haram pa pun x... kekadang geram ngan dia.. dia cakap x serupa bikin...cakap pandai.. orang ni x bg duit kat mak pak... crita pasal baik buruk orang sana sini tapi dia?RM50 pn x mampu nak bagi maktok..sedangkan rumah yang dia duduki skrang nie Wan ngan Maktok ynag buatkan...Abah? abah sya..walau anak slung...walau anak laki sorang tapi x penah dapat apa2... tapi abah x penah nak kisah... dia usaha sndri...dia xpenah ngungkit...dia ikhlas ngan apa yang dia buat...

Maklang.... Maklang sya x kisah.. maklang besar tanggungjawab dia.. kena besarkan 3 orang anak sorang diri.. mak lang ibu tunggal... maklang ngan maktok xla berkira sangat...dia ada kereta.. so dia rajin jgak bawak maktok naik keta dia.., bawak maktok jalan2....

Mak jang ngan Cik Yah x keja.. Makjang jual air dengan aiskrim kat depan rumah amktok.. kira bleh excuse lagi la

Maksu?? dia la individu yang paling aida marahkan... dia nurse... SPA plak tuu... gaji bukannya sikit RM2000++... tapi RM50 pn x bleh bgi maktok.. maktok plak yang bgi dia.. set bilik tido yang dia beli masa nak kawin dlu pun maktok yang bayarkann...skali bila dia pndah dri rumah maktok...senang2 ja dia bawak pi rumah dia.. mmg x tau malu la kan?Laki dia? lagi la aida nyampah..sngat x hormatkan maktok... kalau ikutkan hati nak ja kata... hang tu menumpang..sedar arr diri tu sikit... tapi xterkeluar...tunggu jela..skali bom  ni mletup habis arr... xda nak cover2 lagi dah....Maksu ngandung skrg.. korang tunggu jela.. nnti dah bersalain mesti suh maktok jagakan anak dia... huh.. teruk...

Makteh? sya ada makteh.. makteh nie anak angkat maktok merangkap anak sedara maktok jaa....tapi makteh yang bleh diharapkan selain abah.. makteh x penah berkira.. tiap2 bulan dia bg maktok barang dapur.. baju.. time raya tu jangan cakap la kan... dia mmg bagi kat makyok.. tapi maksu sy??? baju selai pun x penah bagi.. mak kot.. asal kedekut sgt?sebab tu la aida sygkan makteh lebih dri mak2 sedara yang lain.. makteh pun mmg rapat ngan aida..walau pun dia bukan mak sdra btol pun...kami mcm kawan.. mcm kakak ngan adik... kami selalu luangkan msa sama2...syer msalah sama2.. byak la yg kami kongsi... now makteh tengah ngandungkan anak kembar..,. mesti comey la anak dia nnti... happy 4 u makteh...

berbalik pada crita abh sya.. dlu dia yang bawak amktok g klinik... g farmasi...sekarang semua tu dh diambil alih oleh sya... sya yg bawak maktok g klinik... gi farmasi,,, gi kedai beli barang.. gi pasar malam... gi  bank ambik duit. n even g pasar pun sya bawakkan... baik kan saya? spaa nak termuntah bleh muntah.. wakaka... tapi tu la..sya x smpai hati nak cakap tidakkkkkk...sya yakan ja..walaupoun kekadang tu xlarat sgt dh... ngantukk sgt...sya gagahkan jugak...sya ada dia ja..sya xda maktok lain dh... hukhukhuk  sob seksob seksonsek....

so kesimpulan yang bleh kita ambik dri crita ni sayangi, dan hargailah kedua ibubapa anda selagi mereka ada....

 

SILA LIKE :-)

Sunday, July 4, 2010

...NIKON D5000...

NIkon D5000... hahahha bahagianya rasa bila dah dapat apa yg kita nak...thanks abah ngan mama...







SILA LIKE :-)

...bErsAmA setelAh sekiAn lAmA...

dah lama x post entry.. bukanxda idea..xda crita menarik nak post..banyak sangat yang nak dipost..tapi kesihatan yang kurang memberansangkan sejak akhir2 nie buatkan aida nyepi dri blogger ni..so now i'm back..aida dah mula g kelas...dh jumpa kawan2 yng sesangat dirindui.. hahah...kompem makcik2 tu suka aida ckap rindu kat diaorang...hahahha....suka la korang.. yg pasti aku mmg rindu pun...

so hari ni minggu kedua aida g kolej..tapi baru hari ni dpat jumpa ngan si Eina Brunei tu... mula2 aida sakit lepas tu dia take over plak... so saksikan moment2 terindah kami makan kat Tesco... makanan mmg mcm hampeh la..mahal plak tu.. kalau mahal sedap ok jaa.. ni mahal x sedap.. dah2 xmau ngutuk orang.. layan jaa kk

moment2 terindah kami di Tesco,....


ni muka2 kesayangan hamba...


SILA LIKE :-)