Thursday, July 8, 2010

...CERITA BUDAK BODOH...

Aku kat kolej ni. dengan Si Inn n Si Dila... Si Eina Brunei x sihat..so duk umah tanpa kehadiran kami di sisi. masa tunggu inn(Noraini) mai kolej..aku dengar dila crita pasal sorang minah ni msej inn cakap inn sorok student card dia..plez la.. Si inn ni nak pandang muka dia pun dah x lalu... lg pun nak ambik student kad tu wat pa.. xda pekdah langsung.. baik ambik kad ATM ke, laptop ke, x pun motor dia ke kan ke lagi bagus...ada jugak nilai matawang dia... kan3?budak bodoh pun xmau aih kat student dia tu..ish mmg x masuk akal arr bdak nie.. bila ccakap mcam budak pandai..padahal otak simpan kat buku lali.. kalau kat lutut tu tinggi la jugak...ni takat buku lali jaa.. hahaha... jahat x? aida jahat dengan bdak jhat ja.. spa baik i pun automatically jadi baik...

So berbalik pada crita tu.. si Inn ni mmg hangin x hingat arr.. gila pa duk tuduh tetiba..padahal berbulan2 dh x cakap.. tgur pun x... x pasal2 nak main sorok2... kalau ngan kami2 (aida, eina & dila)  ni lain laa... kami mmg selalu main sorok2 antara satu sama lain... ngan dia kami x mau la...x hingin pun...

so kat bawah nie disertakan semua sms Inn dengan bdak bodoh tuu...slamat membaca....

Xxx : ko da ambik student card aku dlm beg msa class projek.
Xxx : Bg blik student kad aku. Jika kamu benar2 org yg beriman.
Noraini : hng ni sapa? Bla masa lak aku ambik student kad hng.
Xxx : Tdakkah mreka mngetahui bhwa Allah mengetahui sgala yg mereka nyatakan? surah
        Al-baqarah ayat 77
Noraini : Memfitnah itu lebih teruk drpd membunuh. Awat hng nak aku pi jumpa Hng ka? Ang tunggu kat dpan cosmo la!!!
Noraini : Celaka betol  hng nie. Ang Xxx kan?Ang jgn main2 tuduh aku! Bila masa lak aku sorok kad hang.bodo nak tuduh aku. Memang aku bengang bt0i kat hang! Ang tunggu kelas nnti.
Noraini : Awat aku kol x jawab? takot?
Xxx : Aku bkn nk tduh. nk pastikan bkan hng.Sbb ustaz 2 kta pompuan tinggi dlam kelas tu jugak. Aku xyakin tp try trust.
Noraini : tuduh la tu bodoh!!!Pduli apa aku dia kata apa, nak pasti kepala hotak apa dh aku kata x ambik. ynag hng duk bagi ayat2 lagi wat pa..Xda masa aku nk perosek beg hang.byak lagi keja aku nak buat. Hnag ni suka cari pasal dengan aku. Ada aku kacau hidup hang ka??

kelakr kn.. siap serta dengan hadis lagi..padahal dia pun macam hampeh jaa... eee nyampahnya aku...so kalau orang yang bg hadis nie kita kena bgi hadis balik kat dia... buat si polan binti si polan.. sila ambik perhatian ok!!! baca dan hayati mesej dibawah ni dengan sefaham yang mungkin...

 "kalau hang nak pakai hadis ka.. ayat2 Al Quran ke kawan aku tu x kisah pun..sebb dia mmg x salah...then kalau nak pakai hadis asal g first2 g jumpa bomoh?syirik tu... dan syirik tu antra dosa2 besar... bawak2 la bertaubat.."

SILA LIKE :-)

2 comments:

  1. tah pa2...Urhhh!! gIla kOt... sIan kt sygs kta kn aIda..kna tUdUh2 lAk... bIaq arr...Tuhan nMpak...

    ReplyDelete
  2. btoi2..sian kat kwn ampa tu..hee =D

    ReplyDelete