Sunday, July 11, 2010

....DI SEBALIK SAMBUTAN HARI JADI DILA...

wah3x.. mau tersenyum sampai telinga Cik Dila kita bagi tajuk entries kali nie...special post for her... huk3...ok3.. crita nya bermula seminggu sebelum bezday dia..aida, inn ngan eina bertungkus-lumus atur stategi nak kenakan dila.. mulanya kami nak smbut birthday dia lambat seminggu tapi x jadi atas sebab2 tertentu... ada la dua tiga kali kami kluar sama2 tanpa dila.. tapi dila syak.. hua3...mcam2 dia soal kami... tadi kami memasing wat dek jek...

jumaat tu seawal jam 8 pagi inn dah mesej aida.. remind suh bawak shawl.. kami nak tutup mata dila..time tu aida baru pas mandi... pkol 8.40 betolak g umah dila.. inn msej cakap dia tunggu kat tesco baru... dila time tu xytau g inn nak pi... so smpai j aumah dila dia baru nak pakai tudung.. inn plak dh tunggu kat tesco... adeh..lambat lak minah ni... dia masuk ja dlam keta aida terus gerak.. bila smpai ja depan tesco aida bg signal... dia pelik la...nak wat apa kat tesco pkol 9 pagi... aida ckap ada hal jap/... masuk kat car park terus dia nmpak keta inn... senyum lebaq la... pa g... mesti lam hati.. yey depan ank smbut birthday akuu!!!   hahahha... inn pun jalan mai kat keta... lenggang lengguk gitu... skali buka pintu ja terus aku ngan dila kena fire.. huh lamnat!!!... aku gelak ja.. coz dila yg lambat bkan aku...dila plak dh x endah dah soklan inn tu.. dia duk pelik inn x pi keja ka? sdang kan time tu inn baru hari kedua keja.. skali inn jawab.. "aku bhenti sebab nak smbut birthday hang laa" hahaha ambik ko.. dila pa g terus rasa bersalah laa...

Pastu kami terus g Gurun... g ambik Si Eina Brunei kat Tamn Sri Utama... yey kot aku pun x sure nama taman tu.. agak2 ja nie..lepas ambik dia... baru la perjalanan kami bermula... aida dengan eina ambik subjelk Photography sem nie... so kena snap gmbar sana sini la..jadi kami ambik kata sepakat nak ikut jalan lama.. bleh jugak snap gmbar swah padi...esok dh setengah jalan..tetiba terpandang meter keta.. ohh my god.. i lupa nak isi minyak...muahaha... so kami patah balik..lepas isi minyak smbung balik perjalanan kami... bila kmi rsa ada view mwnarik kami berhenti ja,...snap dua tiga keping gambar.,. then jalan balik.. jumpa  ja lagi betrhenti lagi.. mcm tu la smpai kami sampai pekan Alor setar...
ni pic yg aida snap.. pakai Nikon D5000....

tmpat first yg kmi stop... 
yang dalm keta tu tunggu ja.... mem besar

these pics captured by me... ok x? 


dan nie.. aksi berani mati aida.. muahahah.... 
berdiri tgh jalan...

Then kami teruskna perjalanan kami ke Alor Setar..ti me ni  stereng dah bertukar tangan... inn plak yg bawak... well...well..well.. dia kan driver... wakakakakakaka...dalam kereta keadaan agak memeningkan dengan kerenah birthday gurl yg x sudah2...cakap tu xyah kata la kan.. non-st0p..slagi dia bleh cakap... dia akan cakap,..pening kpala layan dia... so i ngan eina wat dek ja... inn la jadi mangsa dia...

sampai ja kami kat Alor setar kami g tempat2 yang agak elok view dia... baik o0o kami.. smbil berseronok.. assignment tetap kami wat.... so jadikan kami contoh owkeh.. x suka? xsuka duk diam2... yang suka teruskan membaca...driver kami st0p kat tepi jalan... so i ngan eina ja kuar masa kami smpai kat menara alo star... kabetulan plak. menara tu tutup atas sebab2 tertentu... so kami pic du tiga keping jela... boleh la kan dri xda pape...ni gmbar yg kami snap tuu....

gmbar menara Alor Star dgn menara apa tah... aida pn xtau...
tourist guide kami x cita papa pun... nampak keta kenari kesayangan i tuu? kelihatan dri jauh driver dgn  pembantu sedia berkhidmat utk i... hihihihi

Pastu kami g Stadium plak.. kat sini semua turun... muahahah... diaorg xnak bgi chance dh.... semua mula berposing dengan aksi2 yng gila.... muahahah... tapi yang paling best... xda sesapa kat sini... kami ja... so kami pun memasing mula la lupa diri....ada yang jadi tugu peringatan... yang jadi patung.. smua ada... xpa2.. janji kami happy...

aksi2 gila dri kami...meh kita buli dilaa.... hahahha

Pastu kami g MAsjid Zahir plak... inn ngan Eina plak tunggu dalam keta... aida ngan dila yang kluar... nasib baik time tu awal g... kalau x, xdapat nak snap gmbar kat situ.. kami lupa plak hari tu hari jumaat...lepas snap dua tiga pic kami pi palk kat depan masjid zahir tu.. apa nama tmpat tu kami mmg xtau...so jgn tnya k...

msjid yg sngt cantik pada pandangan sya.....

 ni plak aksi2 kami... eleh dila ngan eina tu wat2 belek dslr knon...
 
Dah berpeluh2 kami kat  situ perut mula lapar... baru teringat agenda utama kami... nak sambut birthday dila!!! Adeh cam na bleh lupa ni.. dengan kad pun duk kat kedai g.. kek.. semua duk kat kedai g... hadiah ja dh beli tu pun sebab beli skali ngan hadiah inn kat Padang Besar dlu...dalam hati ni adeh mana aku nak cari kad kat Alor star ni.. bukannya pandai jalan sangat pn... mula la msej inn... soo tanpa pengetahuan dila kami decide nak g Kompleks Al Bukhori.. yang da Giant tuu... kami gtau nak snap ukiran2 yang ada kat situ padahal dalam hati.. minta2 ada kdai kek kat sini...i turun ngan eina jaa.. dila ngan inn duk dalam keta..kami masuk giant cari kad.. memandnagkan giant ni agak besar so ada la.... pastu turun level bwah lak beli kek... aida ngan eina pakat nak beli kek besar dengan cupcake... cupcake tu nak bgi dalm keta... yg g sat tu jap g masa nak smbut....smpai ja kat keta terus bukan bonet blakang.. smpan kek yg  besar tuu... eina lak sua cupcake bgi kat dila.. 

Eina :Dila... ni ja yg kami mampu bagi....
Dila : La... xpa2 hmpa xyah la susah2... aku x kisah pun.. aku nak kasih syang hampa ja... {kONONNYA LA}hahahaha...

muka dila yang buat2 happy..
dalam hati Tuhan ja tau kan???

Muahahah... then kami suruh inn cari 7 Eleven... untuk pengetahuan korang semua kami dengan 7Eleven ni mcam isi dengan kuku...xleh dipisahkan.. kat 7 Eleven tu sbnarnya aida nak beli lilin.... geram dengan kedai kek yang kami beli kek tdi.. lilin pun xda... kedai ape tah...skali dekat 7E pn xda.. nasib hang la dila.. xda la tiup2 lilin... pasty jumpa 1 set topi birthday tu... hahaha kami beli... dia nak pakai atau x dia kna pakai juga japg...kami bertiga rncang nak smbung kat memana taman kat Alor Setar tu... tapi mana kami tau kan nak g kot mana..so i ngan eina cadang smbut kat Muzium Padi jela... kat situ ada pondok2 kecik...kami pun suruh la inn g KFC nak tapau...dia duk nak makan kat KFC tu... aishhhh..inn ni x paham2.. so nak gtau mulut ke mulut payah la kan... dila ada kat situ.. skali aida suh dia berhenti keta...kami gaduh kat luaq..dah bgtau baru dia paham...

Kami cari Kfc palk... inn cakap dia jumpa dekat2 Pekan rabu tadi... so tujuan utama kami time tu nak cri Pekan Rabu.,..mau nya pusing dua tiga kali baru la sampai.. KFC skali ngan Pizza terus kat situ.. dila suka la.. dia nak sangta  mkan pizza... Eina time tu xnak turun.. Aida turun ngan inn n dila jaa... dila nak g Toilet... siap beli kami masuk dalam keta.. dila nak pizza palk.. tapi xnak g sorang ... kami malas la nak teman dia...so kami wat dek jaa.. smpai la tetiba eina ni nak teman plak... so tinggal aida ngan inn ja..tngok kat Hp... 1 message received...."tulis kad!!" owh msej dri eina suh kami tulis kad birthday dilla... bukak2 patut arr dia nak teman... dia dh tulis dah... si i ngan inn pun tulis la,..

Lepas diaorang beli pizza kami pun pi la Muzium padi.. adat la.. dua tiga kali pusing... tanya2 orang baru jumpa....lawa2 gak pondok dia... so kami pn mengeluarkan apa yang patut.... KFC, Pizza, Kek, hadiah, kad, ngan topi yng kami beli kat 7E tadi.. kami paksa gak dia pakai..tengok gmbar  la eh.. penat dah nak crita...

antara mkanan yg thidang kat sna..
byak kan? tapi semua tu untuk 4 org ja ... hahaha

dila yg sgt gegeh... wakaka

ada mcm B_D_T x? hahaaha...
yang pakai baju biru tu sila abaikan k...

dila tgh buka hadiah.... inn ngan eina plak dh pnat tunggu..
kami memasing lapar...so msing2 mnunjukkan muka bosan

dila with her mickey n her mini mouse....
kelihatan juga kakak kami si inn yg sgt rajin... bagus2 pencinta alam nie...

lepas kemas kami gi Kuala Kedah plak....nak ambik gmabr gambar sunset kat sna... tapi tengok mat2 rempit duk merempit x jadi la... takot palk rasanya... sosial habis.. bawak moto x hingat....oppsss lupa plak...  on the way back dri Muzium Padi kami smpat snap dua tiga keping gmbar... nak tgk??? tgk kat bawah nie....

inn mula beraksi....

ni sawah padi... 
bukan pokok nasi k...cantikkan?

Korang pelik x knapa dua gmbar kat atas xda muka dila? pelik kan? time nie dila tengah nangis.. meleleh2 air hingus dia... terharu la tu kami smbut birthday dia smpai mcm tu skali...muahahah.. dila.. birthday i tahun dpan nak wat dalam KFC eh.. nak pnggil Chicky dtang... heheheh...

masa kat kuala kedah kami sempat g Marina apa tah.... cntik gak tempat ni..
byak sgt org dating....

So tu la rentetan apa yang berlaku spanjang sambutan birthday dila...buat dila.. kami syang hang... xenah aih kami lupa birthday hag.. 2 bulan lagi kami dah siap beli hadiah dah.. so doa kami.. smoga idup hang selalu diberkati Allah...n Smoga ukhwah antara kita kekal selamanya...

LAgu kat bawah nie aku dedicated hampa bertiga (inn, dila, eina)... sila hayati bait2 lagu ni eh...



SILA LIKE :-)

1 comment:

  1. arghhhh tidak.....ak dipaksa mmakai bnda yg xspatutnya dipakai kt pic 2.. hOhoo...wat demi ampa ja taw... aida.., da statement yg xbtOi kt c2.. bla masa ak nangehh...keh3 hehe btw..thanxxx sO muchh!! sygg ampa suma gak.... mMuaaahhkksssXD
    huu... sdey lar plak weyhh.. uwaaaa

    ReplyDelete