Tuesday, June 26, 2012

PENAT TAPI BAHAGIA .....

hoyeeeee... bersiaran secara lansung dari blok C, tingkat 4 & bilik lapan KLMU.... ohoo... today ada nite class.... sangat penat tapi apakan daya... tanggungjawab sebagai pelajar harus dituruti... penat tapi hati senang sebenarnya ni.... Alhamdulillah, my logo design for my major project dpat aproval dri my lecturer... alhamdulillah... memang mcm xde apa2, tapi bagi kami yang berhempas pulas dah beberapa hri ianya sangat menyeronokkan... satu step dah selesai... n we need to further to the next step... wish me luck frenz.. :D

SILA LIKE :-)

Sunday, June 24, 2012

SAHABAT SUATU MASA DAHULU....

Sahabat.... 
Dulu kita sangat akrab...
Gelak ketawa bersama sudah terlalu kerap...
Ketika berduka kau sahaja yang boleh diharap....
Takada benda lain lagi yang paling mujarab...


Sahabat...
Itu dulu....
sewaktu kita belum ada sengketa...
Sebelum wujudnya pelbagai prasangka...
Sebelum kau memilih kaca dan bukan permata...
Sebelum kau berubah berpaling muka....


Sahabat....
Pernahkah kau ingat lagu-lagu itu?
Pernahkah kau rindu saat-saat yang berlalu?
Pernahkah kau sebut-sebut namaku?
Pernahkah kau meyesal dengan apa yang berlaku?


Sahabat...
Biar kuberitahu mu apa yang kamu tidak tahu...
Aku menangis kenangkan diri dan sikapmu...
Kenapa kau sanggup khianati sahabatmu demi sesuatu yang palsu?
Aku sentiasa berdoa agar kau tak lupakan semua itu...
Agar kau tahu, harga persahabatan bukan mampu ditunjuk-tunjuk sebegitu....


Aku hanya aku... punya kelebihan dan kekurangan...






SILA LIKE :-)

Friday, June 22, 2012

SAHABAT SEJATI, SENTIASA DI HATI.... :))

Sahabat, dulu kita bukan main mesra.... bertepuk tampar.... hoi sana, hoi sini..... Dalam erti kata yang sbenar kita sangat happening..... Kita sangat ngam, kamceng yang teramat..... Kita ibarat isi dengan kuku, susu dengan milo, roti dengan kaya.... Punya la rapat kan? Kita mandi sama-sama[kecik2 je ok], makan sepinggan, tido sebantal n minum sestraw....Semuanya kita kongsi bersama.... hal hati perasaan, gelodak jiwa,sedih gembira, boyfren girlfren, hal mak ayah  pun kita kongsi bersama... SHARING IS CARING RIGHT???

Kalau kita bersembang, sehari semalam pun x setel. Ada saja cerita yang kita nak borakkan... yang kita nak gosipkan sampai terjuih-juih mulut macam mak Joyah....berdekah-dekah kita gelak.... mak aih, punya la mersa, seronok, gembira tak terkata.....Aku ingat lagi shabat, dahulu, seringkali aku habiskan masa aku di rumah kamu memandangkan mama dan abah aku bekerja... waktu aku seharian dihabiskan di rumah kamu....

Sayang? jangan ditanya....sayang aku buat diri kamu lebih dari sorang sahabat... sama seperti mana aku syangkan mama dan abah.... sama seperti aku syangkan adik2 aku.... 

Tapi bahagia bukan selalunya milik kita sahabat.... 

Langit tak selalunya cerah....... kita harapkan panas berpanjangan rupanya hujan turun di penghujung hari.... turunnya air hujan sama seperti mana gugurnya air mata aku saat aku tau kamu mahu berpindah.... kata kawan2 lain pada aku saat itu, kamu pindah dekat ja... bukan jauh... pasti kita boleh berjumpa lagi nanti.... tapi itu untuk mereka... bukan aku...

bagi aku, saat pemergian kamu sama seumpama aku hilang sebelah kaki untuk berjalan, tangn untuk menguap, mulut untuk bercakap....hidup aku biasa ada kamu.... tawaku biasa bersama kamu.... sedihku biasa dengan kamu... jadi aku mmg tak bleh xda kamu... :'(

Aku ingat lagi, hari itu hari terakhir kamu.... saat kawan-kawan lain mngucapkan perihal pepindahan kamu, hati aku bagaikan ingin menjerit....jiwa ku memberontak.... mcm2 rasa bergaul ketika itu.... sampailah satu ketika, air mata ini sudah tidak mampu tertahan.... kaki melangkah dan aku ke tandas.... aku hamburkan segala rasa aku di situ....hampir sejam, aku masih terus menangis dan menangis... saat kawan lain sedar akan ketiadaan aku di kelas, ada yang menjumpai aku di tandas... terjerit-jerit mereka panggil aku.... aku makin menngis dan menngis.... bila dah risau kawan2 bagitau kat cikgu yang bertugas mengenai aku.... ada yang yang ketuk pintu smpai nak pecah pintu... ada yang panjat singki smata2 nak intip aku dri atas.... mcm2 ragam, tapi itulah kasih aku pada kamu.... syang dan setia aku pada kamu sahabat....

Cikgu dtang dan paksa aku untuk keluar.... stelah berjaya buat2 tenang... aku keluar.... sikit pun aku tak panjang muka kamu sabahat... aku x sanggup.... aku x kuat untuk berpisah dengan kamu sabat....bila cikgu tnya knapa aku menangis cepat2 aku jawab aku sakit perut... aku senggugut... dan cikgu trus suh aku ikut dia , dia kol abah aku  n aku terus balik.... tiada kata selamat tinggal dari aku untuk kamu menggambarkan betapa aku tidak ingin berpisah dgn kamu sahabat....

Hari berganti hari, masa berganti masa, tahun berganti tahun....

Kita semakin dewasa mengenal dunia.... dan seperti yang aku jangkakan kita makin jauh...seorang kehulu... seorang ke hilir... kita terputus hubungan memandangkan teknologi dan laman2 sosial dulu tidaklah secanggih sekarang.... tapi mcm mana pun jauhnya kita, hati ini tak mampu untuk berhenti mengingatkan kamu.... hati ini tdak mampu berhenti memikirkan kamu....saat aku lalu di tepi rumah kamu, semua kenangan kita bagaikan hidup bersatu.... aku mcm nampak aku dan kamu di situ... aku nampak aku dan kamu sedang bermain batu seremban di situu... dan rindu itu membuatkan aku selalu membeli nasi lemak yg dijual di seberang jalan rumah kamu selalu.... saat terpandang rumah kamu, doaku hnya satu.... semoga kamu sihat dan bahagia selalu.... doaku juga ingin bertemu kamu..

Awal 2011 alhamdulillah, doa dimakbulkan.... tetiba kamu terus menjemput aku ke majlis kamu... dan aku aku trus set kat otak..... apa pun aktiviti akan aku ketepikan.... aku nak tengok kamu bersarungkan baju pengantin..... dan alhamdulillah... kami ketemu.... :)


12 tahun perpisahaan kita, tak mampu buat aku lupakan kamu sahabat.... Smoga ukhwah antara kita berkekalan smpai bila-bila... doa aku smoga kita kembali mcm dulu kala...


DAN

...

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

Di kesempatan ini juga aku ucapkan Selamat Hari Lahir yng ke-22... 
SELAMAT ULANG TAHUN SAHABAT... SMOGA KAMU BAHAGIA DI SAMPING SUAMI TERCINTA...
SMOGA HIDUP KAMU DIRAHMATI DAN MENDAPAT KEREDHAAN DRIPADANYA....
OHHH SMOGA CEPAT DAPAT BABY YANG CHOMEL JUGAK....


p/s: aku ada hadiah untuk ko... nanti ada ruang aku mlawat :D

----> Buat Cikgu Aminah Yahya... maafkan saya cikgu... terpaksa menipu :))

SILA LIKE :-)

ENTRY X ADA TAJUK

Tengok tajuk tu je sangat jelas menggambarkan apa yang hati aku rasa sekarang.... aku blur... aku serabut... n aku lost.... sapa yang kenal aku dalam erti kata yang benar2 knal aku tau la aku ni mcam mana....bila aku blur mcm mana... bila aku serabut mcm mana....bila aku start merepek... aku merepek gila... bila aku blur, tahap blur aku tu sangat menggila...

contohnya, aku blh nak buang sampah dalam peti surat pejabat pos..... korang bayangkan tong sampah ngan peti surat pun aku dah x kenal... aku penah naik LRT ke Sentul....sedangkan aku nak turun kat masjid jamek... aku penah masuk lorong smart tag sedangkan aku mmpu beli touch n go ja...dasyat kan seorang aku...

ok tu cerita lama... cerita barunya beberapa malam yang lepas aku kuarkan duit kat ATM... aku dah dua malam tido x cukup.... dlaam dua jam macam tu ja aku tido dua hari brturut2... pastu ditambah plak dengan kelas smpai malam, maka haruslah aku mengalami tahap kepenatan yang amat sangat... slalunya kalau ambik duit, tangan aku laju ja halakan kat tempat insert kad tunggu kad kuar..pastu aku akan cepat2 latak tangan kat tmpat duit kluar walau pun time tu duit blom pun kluar...

tapi malam tu... dah takdir... dah ketentuanya aku boleh plak tinggalkan duit mcm tu jaaa.... haishh rezeki kau la wahai pencuri.... aku halalkan... bab ko mncuri tu masalah kau dengan 'DIa'...

dan makanya .... marilah kita makan maggi seminggu berturut2... bajet lari... wakakaka

SILA LIKE :-)

Monday, June 18, 2012

INSIDEN DALAM TRAIN ------> MANUSIA HARI INI......

Semalam ada nite class....so disebabkan aida dah boikot driver bas air asia leng seng yang gatal nak mampos tuuu, terpaksa la aida menapak naik LRT.... nak naik teksi directly dri KLMU duit x brapa nak menebal... nak naik bas rapid, malas lak nak menapak jalan masuk nanti... so LRT pilihan yang paling tepat....

So lepas class smalam, aida dengan sahabat tersayang menapakla dri KLMU ke  LRT sultan Ismail.... pastu turun kat Masjid Jamek n naik la plak train ke Wangsa Maju... train smpai n aida pun naik... dalam train tu orang x la penuh sngat tapi ade la tiga empat orang yang kena berdiri n aida salah sorang daripadanya.... ada la satu seat kosong tapi memandangkan seat tu sebelah pria n aida plak saiz berXXL so x nak la... kang siku die cucuk pinggang aida, siku aida cucuk pinggang die...so aida maintain berdiri....

Then after few station, seat pun penuh n orang pun bertambah2.... sampai la dekat KLCC, ada sorang akak ni ngandung ni naik....perut diaaa mak aih.... buatkan aida pun trut sama pegang perut aida.... besar.... besar sgt kalau nak dibandingkan dengan badan die yang kecik molek tuu...tempat duduk semua full... train pun start bergerak balik... n aida tengok akak yang kecik molek tu still berdiri... terhuyung-hayang badan die nak stabilkan diri dari jatuh.... simpati menggunung... aida perhati sekeliling.... tak kan la xda sorang pun antara yng duduk tu x nmapk akak ni mengandung? ada sorang laki ni, muda belia, muka hensem.... die tengok akak tu... pastu mcm mana tah dia mcm prasan aida tengok die... terus dia pejamkan mata tido... owh ok.... sila berfikiran positif aida... mungkin kaki pemuda terbabit kesakitan atau mungkin beliau cacat atau tempang yang membuatkan dia tak boleh berdiri....

Dari arah yang bertentangan plak ada sorang cik adik manis bertudung litup sedang duduk.... mata nya juga memandang akak yang terbabit.... so dengan penuh berharap dia akan bangun dan mmpersilakan akak yang mengandung tu duduk.... tapi tak owkeh... dia sibuk membelek Hp dia.... ok xpa... mungkin akak ni x ada penyakit kurang kestabilan diri yang membuatkan dia juga turut sama tidak boleh berdiri... then train pun stop kat setiawangsa n akak tu pun turun... simpati menggunung pada die....

train terus meneruskan perjalanan... Sampai ke destinasi (Wangsa Maju), aida pun turun.... masa aida turun tuu, nmpak pulak sorang pemuda ni buta... muda lagi rasanya dalam 23-26 mcm tu umo die.... terasa nak tolong tapi memandangkan dia pakai baju tangan pendek, aida pun hold kejap... tapi dah berniat dalam hati,kalau xde orang tolong jugak...aida akan bantu dia turun tangga.... tangga Wangsa maju tu tau2 la kan? tinggi jugak tuuu.... pastu dekat2 nak smpai tangga ada sorang laki Cina.... muda belia.... berambut punk, bertindik di hidung tolong pimpim tangan si buta tadi smpai kat luar stesen... bagus kan? tula.... jangan pandang orang luaran jaaa..... disebalik rambu punk n bertindik di hidung tu, dia still ada rasa untuk membantu..... haihhh... donia2....

SILA LIKE :-)

Friday, June 8, 2012

Result dah kuar... Alhamdulillah.......

Alhamdulillah... syukur ke hadrat illahi dengan limpah dan kurniaan-Nya.... menadah tangan memanjat rasa kesyukuran dengan segala yang diperolehi hari ini...segala penat lelah berbalas.... segala ketidakcukupan tidur rasa sangat cukup sekarang...

Dan yang paling penting, pointer aku naik.... yey... alhamdulillah DEKAN lagi sem ni.... [kalau KLMU ade anugerah dekan la kan].... malangnya xde... sooo marilah kita ada2kan sndri....

:))

SILA LIKE :-)

Wednesday, June 6, 2012

yeyy!!! Bye2 KLMU!!!!

Alhamdullillah, semester ni aku akan ambik project.... aku pasti aku akan bertambah2 busy memandangkan semester ni adalah semester yang sangat pendek untuk kami.... tapi takpa... akan aku jadikan jangka masa yang pendek tu sebagai salah satu tunggak untuk aku lebih bekerja keras...

dah ambik project maknanya aku akan tinggalkan KLMU sikit masa lagi..... aku sendiri blom pasti ke mana hala tuju aku selepas nih..... nantilah... dekat2 nak habis praktikal baru la aku pkir.....aku pkir nak praktikal kat kampung halaman ja... tapi mama macam nak aku try kat KL... tengok la....

so kawan2... meh doakan smoga semuanya baik2 sahaja.... smoga semester kali ni result aku bertambah baik... bukan x bersyukur dengan apa yang dah aku dpat,... tapi aku rasa aku nak yang lebih baik... doakan aku.... :)

SILA LIKE :-)