Monday, June 18, 2012

INSIDEN DALAM TRAIN ------> MANUSIA HARI INI......

Semalam ada nite class....so disebabkan aida dah boikot driver bas air asia leng seng yang gatal nak mampos tuuu, terpaksa la aida menapak naik LRT.... nak naik teksi directly dri KLMU duit x brapa nak menebal... nak naik bas rapid, malas lak nak menapak jalan masuk nanti... so LRT pilihan yang paling tepat....

So lepas class smalam, aida dengan sahabat tersayang menapakla dri KLMU ke  LRT sultan Ismail.... pastu turun kat Masjid Jamek n naik la plak train ke Wangsa Maju... train smpai n aida pun naik... dalam train tu orang x la penuh sngat tapi ade la tiga empat orang yang kena berdiri n aida salah sorang daripadanya.... ada la satu seat kosong tapi memandangkan seat tu sebelah pria n aida plak saiz berXXL so x nak la... kang siku die cucuk pinggang aida, siku aida cucuk pinggang die...so aida maintain berdiri....

Then after few station, seat pun penuh n orang pun bertambah2.... sampai la dekat KLCC, ada sorang akak ni ngandung ni naik....perut diaaa mak aih.... buatkan aida pun trut sama pegang perut aida.... besar.... besar sgt kalau nak dibandingkan dengan badan die yang kecik molek tuu...tempat duduk semua full... train pun start bergerak balik... n aida tengok akak yang kecik molek tu still berdiri... terhuyung-hayang badan die nak stabilkan diri dari jatuh.... simpati menggunung... aida perhati sekeliling.... tak kan la xda sorang pun antara yng duduk tu x nmapk akak ni mengandung? ada sorang laki ni, muda belia, muka hensem.... die tengok akak tu... pastu mcm mana tah dia mcm prasan aida tengok die... terus dia pejamkan mata tido... owh ok.... sila berfikiran positif aida... mungkin kaki pemuda terbabit kesakitan atau mungkin beliau cacat atau tempang yang membuatkan dia tak boleh berdiri....

Dari arah yang bertentangan plak ada sorang cik adik manis bertudung litup sedang duduk.... mata nya juga memandang akak yang terbabit.... so dengan penuh berharap dia akan bangun dan mmpersilakan akak yang mengandung tu duduk.... tapi tak owkeh... dia sibuk membelek Hp dia.... ok xpa... mungkin akak ni x ada penyakit kurang kestabilan diri yang membuatkan dia juga turut sama tidak boleh berdiri... then train pun stop kat setiawangsa n akak tu pun turun... simpati menggunung pada die....

train terus meneruskan perjalanan... Sampai ke destinasi (Wangsa Maju), aida pun turun.... masa aida turun tuu, nmpak pulak sorang pemuda ni buta... muda lagi rasanya dalam 23-26 mcm tu umo die.... terasa nak tolong tapi memandangkan dia pakai baju tangan pendek, aida pun hold kejap... tapi dah berniat dalam hati,kalau xde orang tolong jugak...aida akan bantu dia turun tangga.... tangga Wangsa maju tu tau2 la kan? tinggi jugak tuuu.... pastu dekat2 nak smpai tangga ada sorang laki Cina.... muda belia.... berambut punk, bertindik di hidung tolong pimpim tangan si buta tadi smpai kat luar stesen... bagus kan? tula.... jangan pandang orang luaran jaaa..... disebalik rambu punk n bertindik di hidung tu, dia still ada rasa untuk membantu..... haihhh... donia2....

SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment