Thursday, December 17, 2009

pagi yang indah

Pagi yang indah… untuk Kita melangkah.
Pagi yang indah untuk Kita bekerja
Pagi yang indah untuk Kita berharap
Pagi yang indah buat Kita untuk semangat menjalani Hari ini
Pagi yang begitu indah untuk Kita memulai sesuatu
Sesuatu yang berguna,hal yang harus lebih baik
Dari Hari~Hari yang telah berlalu…
Mengingat segala kebaikan Dan melupakan segala keburukan
Membuang segala penyesalan,duka & nestapa hati,mengenang segala riang & kebahagiaan…
Hidup terlalu singkat untuk di habiskan dengan air Mata lara & penyesalan
Hidup pun hanya sekali, sayang hanya untuk di nikmati dengan rasa keluh resah…
Dari itu,hargailah setiap detik yang terjadi....
Berkahi hidup dengan waktu penuh guna...
Hargailah hidup Dan setiap hela nafasmu

SILA LIKE :-)

Wednesday, December 16, 2009

16th Dicember 2009

wake up early in the morning...
....
...
take a bath.....
....
....
then prepare to my clas....
....
....
oppsss having brealfast first....
....
....
start my car... n drive carefullt to college....
....
... but...
....
...
unfortunately....
....
when i'm arrived...
....
....
my lecturer said that my class was cancelled....
...
...
...

SILA LIKE :-)

Tuesday, December 8, 2009

FAMILY TRIP TO MEDAN.....

hye frendz... i'm just back from Medan, Indonesia.... just a nice place.... hehehehe....i got many experience there...actually Medan nie x la advance sgt...biasa jerk... maju g Malaysia.....luv u malaysia...huahuhauhuahuahuah.....

masa gi sana aida gi ikut pakej....kira all in one dah... xde bayaran tmbahan lgiii.....best tau...semua peserta pakej sproting2 blaka... n majoriti yg ikut trip nie ckgu2....de jugak sorang dua ex-ckgu aida.....

kita org bertolak hari raya haji ke-3....bersamaan 29 november 2009...kita org trbang ke Medan naik pesawat firefly dri Penang.... actually ni first time naik firefly... mcm2 crita dgr pasal firefly nie.... tu la... betul la cakap nenek moyang dlu2.... x knal makan x cinta... dah knal kita lh jatuh cnta.....firefly nie x la teruk sgt pn....dia cuma kecik jaa....tpr aida rasa services dia better dari airasia....so cuba la naik...x rugi nyew....

kita orang smpai Medan sejam kemudiannya.... tpi waktu di Medan dgn malaysia x sama... kat Medan akan awal sejam..... kuar ja dari pintu airport tu.... ramai mmat2 indon dah tunggu nak angkat beg... aiii yekk so rimas la... then da sorang mamat ni mmg dari travel agent yg kami g.. so ikut dia... naik bas... fuh kira kita orang dapat bas ok la... not bad... kat indon ni bas bukan mcm kita...bas2 kita xtau la brapa kali baik dari Indon... pas naik... destinasi pertama kami g lunch kat kota raya medan... Restoran apa x ingat la palk...

lepas tu terus bertolak di danau toba... sampai sana lebih krang pkul 6.00 waktu indon...dapat2 bilik terus check inn... waaa cntik view dia... kmi duk di tepi tasik danau toba....


SILA LIKE :-)

Monday, December 7, 2009

someone give mee.....


Awak
Hari ni awak senyum kat saya
Tapi saya buat-buat tak nampak
Padahal nak elak dari pengsan…

Awak
Hari ni awak datang kelas saya
Tapi Saya buat bodoh ajer
Padahal bumi ni rasa macam dah tak cukup graviti

Awak
Hari ni awak nampak comel
Semua orang puji
Tapi saya puji dalam hati
Padahal nak gak puji sekuat hati

Awak
Hari ni saya senyum kat awak
Tapi awak jalan depan saya
Jadik senyum pun tak guna

Awak
Hari ni awak tegur saya
Tapi saya buat-buat pekak
Padahal nak elak daripada tak boleh berhenti borak

Awak
Hari ni saya tegur awak
Tapi saya tegur awak dalam hati
Jadi awak tak penah dengar all the gud lucks and take care hari-hari

Awak
Hari ni kita duduk semeja
Tapi rasa cam jauh giler
Padahal tak sampai sedepa

Awak
Hari ni awak beratur belakang saya
Tapi saya tak tau nak cakap ape
Jadi saya blah macam tu aje

Awak
Hari ni berubah situasi
Tapi Saya still kat sini
Padahal dah kosong tak berisi

Awak
Hari ni saya nampak awak dari McD
Tapi awak tak macam dulu lagi
Jadi saya terdiam sendiri

Awak
Hari ni saya dah janji..nak pergi
Tapi tak tau kenapa tak boleh pergi

Awak
Hari ni saya menyesal ada ego yang tinggi
Tapi dah takde harapan kat sini
Jadi nak tak nak terpaksa sendiri

Awak
Hari ni hari terakhir nampak awak
Tapi awak tak toleh sini
Awak fokus kat tv

Awak
Hari ni saya tengok gambar kita senyum
Tapi gambar tinggal gambar
Nak buang sayang nak simpan sedih

Awak
Eesok antara kita ada “balai berlepas”
Esok…tiada esok untuk saya
Esok juga…tiada esok untuk awak

Awak
Semoga satu hari nanti saya menginsafi diri
Tak nak ada ego tinggi lagi
Buat sakit hati

Awak
Sebelum pergi
Hari ni..kat sini
Saya janji
Semua ni untuk awak…
Sebab kenal awak anugerah terindah pernah saya miliki….
Terima kasih awak….


SILA LIKE :-)