Tuesday, January 24, 2012

ARTWORK-ARTWORK SEMESTER LALU...

Semester paling maut antara semester yang pernah aku lalui.... bak kata kawan aku KHAI, sem depan lagi parah... so wait yah... sem depan pastinya aku akan berebut2 masa nak tido... kena pkir habis dulu baru bleh tido.. kalau takk, nyesal la kau keja tak siap... [errr aku..semalas2 aku, keja aku on time owkeh]

untuk sem lepas, macam yang pernah aku war-warkan kat korang, subject yang aku ambik semua subject maut... mmg  hishh...x payah cakap la....so serabut... 

tapi serabut mana pun, sepenat mana pun ko wat..semua nya hilang bila lecturer komen n cakap dia puas hati... masa tuh waa cakap luu.... secara drastiknya semua penat lelah hilang mcm tu ja... terus rasa seronok n kpala mula bayangkan katil yang slama satu semester ni ko jeling2 ja dri jauh... wakaka...bleh plak mcm tuuu... :)

cakap banyak x guna.... jom layan gmbar....

my midterm mini project....  KOTAK TUDUNG EKSLUSIF untuk tudung Ariani...sebab musabab aku wat?  aku kalau beli tudung keras depan tu aku sangat geram tengok makcik yang jual tu renyuk2 masuk dalam plastik... tdung yang aku wat ni tdung Ariani ekslusif... beli beratus2 tapi bubuh dlaam paper bag jaaa... so, aku pun terpikir why not kalau letak dalam kotak cantik2...  dri situ la semuanya datang...bila dah siap,
sangat puas hatiii bila dengar lecturer komen.. Alhamdulillah, dia cakap simple but nice... SRONOK!


ni plak final project untuk subjek packaging. packaging untuk perfume Aris Rosa... brand, logo semua kena create sendiri.. nama pun final kan... so kena ada bnyak item... then memandangkan tiap kali nak gi memana aku kena selitkan botol perfume kat dlaam baju nak elakkan dari pecah... terus dpat idea.. why not buat satu porch yang bleh ada span n senang untuk travel ke mana2... maka berhasil la porch yang diatas.... kotak perfume tu plak aku matt so lain dari kotak2 orang lain... mahal memang mahal... tapi gasak la.. janji output dia aku puas hati... 



gmabar ni aku ambik masa tengah draw buah pear... yang ni untuk subject 3D drawing... 
xdala aku nak hntar sebijik macam ni kat lecturer... tebal la jugak..aku lukis buah epal dua tiga angle, bendera, bekas tisu, pemadam, botol air, tin minuman, pasu, lesung batu, n tempayan...puas hati jugakkk... :D

Booklet untuk Tourism Malaysia.. yng ni kerja group... sungguh2 aku cakap, aku x brapa suka kerja group nih... dri awal lecturer bagi aku dh mula rasa.. mesti ada yang x best... output dia... haishh.... bila dah namanya kerja group, ingat lah selalu x semua ahli akan komitet... ada yang wat kerja menggunung.. tapi diam seribu bahasa... itu bagus!.. saya suka.. tapi bila dapat yang wat kerja celah2 gigi tapi canang buat kerja banyak.. aihhh ini saya anti... cukup anti... buktinya??? 

korang tengok booklet yang di atas... ada 40 page termasuk kulit.. aku sorang2 yang design.. aku yang check semua spelling n everything... print, pinishing semua aku buat...aku penat... tapi aku diam...yang lain2... ynag buat sketches bagus... detail sketches yang diaorg buat... yg buat slide dgn yang buat proposal aku kecewa.... sungguh aku kecewa... ko byangkan ko buat slide ja... tapi apa pun xdak... langsung x detail... aku mmg cukup pantang la org buat keja asal siap nih...

Aku memang marah.. aku mmg nyampah... nasib la.. pastu dah buat salah.. lecturer tegur ko x bleh accept... suka suki ko ja nak ngata lecturer ko sana sini... errr  sorry... aku mmg x bleh nak layan msej2 ko yang sangat  errrr.... malas nak sebut...

tapi kan.. tapi kan... marah macam mana pun terus sejuk bila tengok gmbar kat bawah nih...

My lecturer Puan Lala tengah tengok hasil kerja saya..
hilang semua rasa marah... hilang semua rasa geram bila lecturer cakap... "good job... Your layout.. your composition semua ok.. Finishing pun kemas..good job!!!" Maseh puan... saya kecewa tapi bangga dengan kerja saya.. :)

p/s: untuk assignment photography next entries ok...

SILA LIKE :-)

Tuesday, January 10, 2012

D.A.T.I.N.G!!!

Mood: haruslah hati bunge2... :D

Alhamdulillah..syukur ke hadrat Allah dengan izin dripadanya dapat kami bertemu setelah sekian lama.....lama.....tersangat la lama.....hanya hp yang menghubung kami dalam jangka masa hampir 6 bulan.. lamakan? tetiba pikir, andai suatu hari kelak, kami terputus talian phone xtau la... cant imagine...  :(  

Bayangkan la.. 6 bulan owkeh..... bukan satu jangka masa yang sangat skejap....orang lain, pasangan lain tiap2 hari boleh kuar makan sama2... setiap minggu bleh habiskan masa bersama... KAMI?? 

Aghhhhh...
(*ni link ke entry dating yang sblum ni.. tnpa dirancang., tapi bgi aku sgt sweet ok...  :)  KLIK SINI)

kekadang bila on phone En.boifren slalu cakap kalau blh minggu ni kita jumpa kejap...kalau bleh bulan depan kita kuar makan sama2....itu semua sekadar nak diamkan mulut aku yang saban malam potpet potpet nak jumpa..yewlaaa... hari2 gi kolej.. tengok pompuan2 lain balik kelas dengan boifren... dtang kelas boifren turunkan depan kelas...errrr JEALOUS mak tauuu.... nak mcm tuu jugakkk....

dulu penah la sekali.....malam masa kitaorang gayut En boifren cakap "esok balik abg ambik ea?"......ingat aku nak caya? hahhaa tak owkeh...aku gi kolej macam biasa... habis kelas makan n minum dengan bodyguard2 aku kat kdai mamak raja laut...sekali dia kol..cakap ada kat depan kolej.. aku??? gelak sudah... dia ya ya ja suh aku gi kat dia.... aku pun layankan jela.. sekali keluar mmg betol aku nmpak keta dia tersadai depan bas Leng seng.... perghhh nak pengsan mak... masuk balik kdai mamak, gtau kekawan ada hal jap... malu seh nak gtau aku nak kuar dating... :)

pastu bila aku nyelinap masuk keta, dia dah buat muka comey... alahai... xjadi den nak marah... x jadi den nak lekuk kpala dia... terus senyum.. hati bunge2.... hahaha gedik sgt dah ni... panggg tampar pipi jap...
tapi siyes tau nak marah kena pikir byak kali...nak marah rasa rugi... dah la nak jumpa setengah tahun sekali... skali jumpa setiap detik yang berlalu mstilah nk yang indah belaka...

emm dah... berbalik pada topik asal... sesapa yang follow aku kat laman sosial muka tembok buku tau la yang en.boifren ada post kat wallpost aku ajak gi DATING... ingat die memain jekkk... n kalau dating pun dalam otak terpikir mesti kat kdai mamak deen bawak kondo aida jaaa.... sekali pagi isnin tu dia kol... ajak gi dting kat tempat2 best sikit... haku?? terpkir la jgak best mcm mana sbb kitaorang bukanlah yang jenis reti nak berdating berdua kat taman2 bunga ni...dh xda idea.. aida pun cakap kat dia dtang je dulu... nanti decide la...

Then after solat dhuha, dia kol cakap dah ada kat bawah... aida pun trun la... dalam hati agak2 dia  dgn sapa.. kitaorang jenis yang x brapa suka nak dating berdua...slalu msti ada kawan atau sdaramara yang follow kitaorang... bila dh smpai kat depan pintu guard... dah nampak dia tengah sandar kat tepi pintu keta... wa cakap luu,.. dia parking sikit punya bertentang dengan pintu utama kat situ... malu aiii... dah la masa trun lift tu skali dengan jiran sebelah rumah...smacam ja makcik tu snyum kat haku... malu...then dah dekat dia terus gi kat pintu penumpang... bukakan pintu... waahhh romantik uuu....mak suka... apa lagi.. terus feeling2.. tengok En boifren pun dah x nampak macam En boifren dah... nampak abg Aaron terus... hahahah [sila muntah purple]

dah masuk dalam keta... dia terus ajak temakan dia hantar dummy kat UIA... ok... bleh feeling2 jadi dak UIA jap...dah settle dia decide nak gi pavi...tapi mana leh.. kan ke tengah ada perhimpunan besau pasal kes anwar tuu... so x jadi... dia ckap nak beli baju kerja..aida cakap die.. KL festival dh laa.. ada parkson...rembat jela kat situ... nak masuk Kl takot jamm...

dah sampai KL festival, perut kitaorg bukan nyanyi.. dah siap main drum tau... terus menapak masuk AP (Ayam Penyet)...... makan dulu baru pusing2 cari barang En.boifren..... Menu macam biasa.... aida makan nasi putih + ayam penyet... en boifren plak nasi putih + pece lele...then add on gulai lemak pucuk ubi dgn sup ekor...dah licin pinggan, kitaorang mulakan misi... misi pertama masuk butik polo...En boifren mmg pencinta polo... dh rembat dua kitaorang pun menapak keluar... ttiba dia cakap..

En boifren: eh awk x nak ke yunk? ambik arr shelai yang smaa.. t kita boria...
aku: xpela...[mula tnduk2 malu]
En.boifren: huh, gatai. malu2 plak! JOm...

pastu lepas menapak kuar buat kali kedua kitaorang masuk plak dalam parkson... mmg borong sakan la... dia palk baru dapat $$$$$....haaa kena sangat dengan sale yang sdang berlansung... sana sini pandang ada diskaun..wahhhh.... tapi haku x dak det.. so duduk diam2... tengok sudah...   ----> ok smbung balikk.... lepas jadi pengkritik bebas, En boifren berjaya merembat dua tiga lai sluar, kemeja dgn tie...... pastu trun kasut... pastu turn bawah... masuk la bagian pompuan...sampai kat bahagian baju  Erica dia stop...

En boifren: eh lawa la baju tuu... xnak?
Aku: dh beli la...[smbil terus ikut dia menapak ke dlaam]
En boifren: yang ni x da gi kan?
aku: blom!!
En.boifren: Miss, nak try..[refer to sales girl yg ada kat situ]
Aku: haaa???
En.boifren: gi la try... abg blanja... bayar hutang sbb dh lama x date
Aku: hihihii [suka]

pastu... kita orang meneruskan perjalanan ke bahagian kasut, handbeg n dll.... dah penat merembat aku ckap kat dia dah la... then kuar.. lalu plak kat kedai2 kat luar parkson... dia heret masuk kedai hp... sempat die rembat sebijik kat dia... Aku?? hahah nak mati publish kat sini... kang tak pasal2 kena label kaki kikis.. padahal aku x mintak pn...

bila tengok cara die... wahh bestnya keja... tapi penat tu pnat la jugak... haku tengok cara die keja... mmg tabik spring la... pkol 11 malam tu awal sngt la kalau dia still kat opis...hishhhhh... selagi dia bujang katanya.... eh ko pikir mak nak kasi ko balik lelewat mcm gitu kalau dh jadi laki mak?erghhh... cukup la hidup sderhana... janji ada masa bersama...  [ehh ko pesal jah? dh masuk bab rumah tangga dh nih]


ok... tersasul owkeh... ker dah smpai seru?  :P

kita orang berpisah jam 5... then En boifren trus blik JB... :-'(  Ni hasil rembatan dia buat aku...

thanks yunk...syang awak ketat.....

nampak x bantal love tuu... itu la hadiah pertama yang dia kasiii..... bantal yang  menemani aku tido saban malam...... x penah basuh ok... tetap ada bau perfume dia walaupun hakikatnya xda,... hahhhahaha

p/s: bahagis bila melihat sahabat bahagia... :)

SILA LIKE :-)

Sunday, January 8, 2012

DUA RIBU DUA BELAS (2012)....

Tu dia.. dah 2012 baru ko nak hapdet ke Aida? Asal x tunggu 2020 ja?? Wah ayat kau jah... meletup...kalah Azwan Ali...amboi..amboi..amboi...apa boleh buat...sem ni sem yang paling busy rasanya sepanjang aku study dip n degree nih..busy yang amat sngat...sampai nak membebel pun dah xda masa... [nak bebel? tido pun curi2 ok]...

Sapa yang follow perkembangan aida kat laman sosial muka tembok buku tau la...siang malam pagi petang sibuk sampaikan kekadang rasa 24jam pun dah tak cukup sehari.. boleh macam tu? aih tapi tu la hakikatnya...bila balik tengok katil geram jaaa...hati plak asyik tertanya2... bila nak bleh landing puas2...nak melingkar taknak bangun...

Bersosial? [sila jgn byang mcm Nur Amalina Si budak genius tu ok! kitaorg bersosial scara positive] Memang x penah sempat la kan... tapi bila dah teringin sangat nak habiskan masa dengan kawan-kawan korang tau apa kami wat?? nah tengok nih....

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

p/s: tgk.. tetap nak luangkan masa sama2.. betapa sehati2 sejiwanya kami..tengok keyboard
laptop.. standard ja semua
Haaa.. tengok.. aku tak tipu tau.. mmg aku bz sangat sem nih... gmbar ni time kitaorang overnite kat KFC...kena snap gmbar sebagai bukti memandangkan aku bukanlah yang jenis kuar berovernite segala nih... tapi disebabkan assignment yang maha bnyak.. maka nak tak nak kena jugak..mata tak yah cakap la.. semua dah mengantuk...tapi bertahan demi siapkan kerja masing2...

Sem ni aku ambik 5 subject... dengar mcam x la banyak kan? itu bagi course lain... bukan kami course graphic n multimedia nih...walaupun 5, aku cakap kau mmg nak pecah otak nak settle satu2...nih subject yang aku ambil sem nih:-

  1. Video Production, visual effect & compositing
  2. Packaging design
  3. 3D Animation
  4. Design Management & profesional practice
  5. Digital Photography
Haa mcm xda pape pun kan... elehh.. 5 jek.. tapi ko jangan tak tau.. kami macam nak pecah kepala.. macam nak baling laptop.. macam nak hempuk kepala kat dinding....[ok.. aku tipu.. aku syang kepala aku] tambah2 subject Video production tuu...wa cakap luuu....azab kau tau... wlaupun aku suka sbject ni sbb byak yang aku blajar tapi sbject ni mmeg sengal... ko buat sikit laptop hang.. buat sikit laptop hang..sampai lame2 ko pun akan hang sekali... nasib la final project die berkumpulan..jadik cepat2 aku smbar si Khai masuk group aku.. dia pro.. aku amatur... :)

tu crita video... blom packaging... 3D... design management n photo... semak ok.. tapi alhamdulillah... semua dah siap.. tingal nak submit ja... biar penat lelah... biar bersengkang mata tak cukup tido.. janji aku cukup puas hati dengan hasil kerja aku... Sangat puas hati... nanti next entries aku upload semua hasil kerja aku...

owhh..  1.30am sudah... nak tidoo atas tilam empuk yang aku heret dri Penang datang kemari..sikit punya jauh aku heret...penat tau...daaa... niteee

p/s: Lamanya x DATING !!!


SILA LIKE :-)