Sunday, July 17, 2011

Bila Aida Suka Membebel kena "GANGGUAN BENDA-BENDA PELIK"!!!!!

Ramai yang pelik knapa Aida suka membebel suka balik Penang saban minggu... asal hujung minggu ja mesti kat Penang... korang pelik? dah jangan pelik2 lagi.... meh aida story semuanya di sini...

Bagi yang tak tahu apa-apa, sila zip mulut anda dri berkata yang bukan-bukan...Kamu bukan siapa-siapa nak menyibuk hal sya!.. tolongla.. jangan nak menghukum sesuatu tanpa usul periksa.....rindu pda mama, abah n adik2 memang x payah cakap la.....tapi as a student... aida kena control perasaan tu.... x bleh la nak balik selalu sangat kan? lagi pun, this is not the first time aida jauh dengan mereka... dah biasa duduk jauh sebelum ni..... tapi disebabkan hal-hal tertentu... aida decide balik selalu...hati ni lebih tenang di sana.....

actually dah lama kita org dengar n kena ganggu dengan benda-benda pelik nie... pkol 1 pagi lebih dengar orang jatuhkan guli....dengar orang bagi salam dekat tingkap...sedangkan kami tinggal kat tingkat 13...logik ka org biasa nak bgi salam  kat tingkap setinggi tu??? takkan??slalunya kita orang dengar kejap2 ja bunyi guli tu... dua tiga kali jatuh diam la dia... 

Tapi semalam......

Pkol 11 lebih En boifren call...di sebabkan kami dh agak lama tak berborak panjang kitaornag borak smpai  dekat-dekat pkol 2... tetiba aida dengar bunyi guli jatuh dua tiga kali kat blakang kepala....then dengar lagi... dan lagi.....lama... dekat-dekat 20 minit.... tumpuan pada apa yang diborakkan mula la terhuyung-hayang....just mengiakan ja apa yg En boifren ckapkan... dia pelik... n tnya... "Mengantuk ke?"...Aida jawab "Erm!" then lpas wish slmat malam, kita orang pun berhenti la di situ...aida pusingkan badan tgk dinding tepi aida... nmpak byangan benda bendiri di situ..terpikir jap... aida sorang ja kot dlm blik tu...

Lepas letak phone...cuba nak tido... tpi wajibla x bleh kan? text msej kat En.boifren gtau dia aida takot n x bleh tido...then msej dia panjang lebar gitau kenapa aida takot...bangun ambik wuduk then baca yasin, ayat kursi n 3 qul.....then cuba letak kepala n pejamkan mata... En boifren call ckap dia on the way... hu5... terharu yg amat sgt...nasib baik jugak dia tgah bercuti kat rumah parents dia di Mambau, N9.... kalau dia kat Jb?? uwaaa... jawab la sendri...

sambil tunggu dia smpai....smbil tu jugak kita orang cakap phone... so bleh byang x? dri Mambau dia cakap phone dengan aida smpai dia park kereta kat bawah kondo aida di Setapak.... mau tebal nak bayar bil bulan nie.... dia tunggu kat bawah...aida siap2[pakai trek + tshirt + gardigan +tdung]... ckupla kan.....tgk jam dah dekat pkol 4 dah...trun lift ja, nmpak die dah tercegat kat tepi  uncle guard dgn trek + t-shirt putih berkolar V....simple tapi sangat smart di pndangan mata aida....uncle guard tu dh senyum2...uncle guard tu antara guard yang mmg baik la ngan kitaorng...kira kamcing la...yg lain hampeh! 

En. boifren senyum-senyum n muka die mmg muka mengantuk yg amat....Rasa bersalah plak... aida pun x sangka dia smpai nak datang teman....dengan muka yang memasing blur... kita orang pun bergandingan la jalan  gi kedai mamak den...lepas order minum n makan aida pun mula la sembang2 ngan dia.......

Aida: ingat abg nk teman dlam phone ja...Terharunya... [smbil snyum2]
En. boifren: dgar suara awk pun abg tau la awk tu mcm mna syg... mmg menggeletar hbis dh tdi kan?
Aida: (senyum ja..buat muka ngada2..hahahaha...sila byng!)
En. boifren: lama dia kacau?
Aida.. lama laa..slalau kejap2 ja dia kacau.. tdi ja dekat 20 minit..pastu org nmpak byang2... x nak la pusing tengok...
En.boifren: jgn nak ngada tgk. Mata awk tu  dah la mata microscope...semua nampak nnti..x pasal2 demam!
Aida: tau xpa! ckup2 la masa kat teknik dulu... Serik!
En. boifren: x buat pendinding ke? Baca ayat kursi n 3 qul kat empat penjuru bilik tu. Smayang tu jgn duk tinggal.
Aida: blom la.. rsa mcm x brapa kuat nak buat. nnti la.

Order smpai... kita orang makan smbil borak-borak....bila dah azan, En. boifren ajak teman dia gi solat subuh kat Masjid yang dekat2situ jugak... nak solat kat surau PV12 x bleh masuk...kna ada access card...then dah solat dia hantar Aida balik Pv12 balik...kita orang sembang-sembang dalam keta sementara nak tunggu hari cerah..

En.boifren: Lpas ni kalau jdi ni mcm mana? Abg bukan slalunya ada kat sini. Eina tu plak kerap xda kan?
Aida: tahlaaa... nk wat cm na gi..wat2 xda papa.. makan ubat tido ke..[smbil senyum]
En. boifren: bgus la.. makan byak2 sikit. x nak pindah rumah? duduk sewa sndri ke?
Aida: ishh... nak kena cri la plak.. dah tu nnti wat nya roomate xsnonoh x ke makin serabut jdinya.. Abg tau kan, org x suka la cra2 diaorg tu..
En.boifren: kalau mcm tu duduk rumah kak ngah kat Shah Alam jela... F.O.C jaa.... nnti abg hulur2 la sikit kat kak ngah.... dekat  pun dekat nak naik komuter..
Aida: erm.... ishh..seganla...
En. boifren: mcm x biasa dgn Kak ngah.. lgi pun msa dia dtg Jb hri tu dia ada sebut2 nak cri teman...cuba la cakap dengan mama n abah..
Aida: ermm nanti la... org pikir dlu...

Borak dan terus berborak....Tiba-tiba kan....

En.boifren: x nak naik lagi ke syg? dah dekat pkol 8 dah nie... dh brapa kali dah awk tu menguap... gi la naik tidoo...
Aida: [xckap papa... jeling ka kat En.boifren]
En.boifren: Aik? tersentap ke? Ikutkan hati nie abg pun x nak syg naik lagi... duk mcm ni smpai malam pun xpa...tpi kita kan ada tugas n tanggungjawab masing2. awak ada byak assignment kan nak buat... abg pun byak keja nak kena submit esok... jap gi abg balik rumah umi kejap ja... ambik barang terus abg kena balik Jb...
Aida: laaaa.. xpenat ke? [trus x jdi nak mrajuk lbih2..simpati meluak2]
En.boifren: bleh tahan la penat....
Aida: ala.. org nie menyusahkan je kan? kalau x gtau abg, msti abg xdtg sini... xda la pnat sgt...terkejar2 nk blik JB
En.boifren: eh hello??? kita ni dah kawan brapa tahun eh?
Aida: *diam*
En.boifren: esok 18.07.2011 cukup 5 tahun dah kita kenal syg...xda istilah menyusah atau disusahkan...xda n xakan ada...kalau abg x dtg pun, ingat abg blh tido ke kat sana bila pikir awak? 5 tahun dah buat abg ckup kenal awak la...walaupun kita berborak di phone ja, tiap2 nada suara awak tu abg dah bleh recognize tau.. bila tgh happy, bila tgh sakit, bila tgah makan, bila tgh mengantuk n bila tgh takot..
Aida: ermmm sorry...
En.boifren: dah2..gi naik tido.. before tido cuci kaki.. tido jgn lupa selimut kaki tu... baca ayt2 kursi... letak yassin bawah bantal
Aida: ermm ok... dah nak balik kew? [muka penuh simpati]
En. boifren: nnti jumpa lagi eh?tu la ajak kawin x nak. Pdan muka.
Aida: wek :-P

before dia smbung panjang lebar terus buka pintu n say tq.... dia gelak bedekah2... ceh!!!  Naik atas terus basuh kaki... buat semua benda yang dia pesan tdi... ambik hp n text dia... 

"Sya yg menurut perintah... semua org dh buat... tq sangat2 tau.... tq sebab slalu muncul time org perlukan dia... tq sbb sudi luangkan masa.... tq snggup dtg dri jauh... tq tq tq...love u more n more laa.... :-P"

So bgi yang suka bercakap belakang n mengutuk sya balik tiap-tiap minggu tu dah dpaat jawapan kan? sila jangan menyibuk hal sya lagi... Jaga kain sendiri sudah la yaaa....

SILA LIKE :-)

1 comment:

  1. lah..aida duduk kt pv je...hahaha..dekat jelah kita ni....

    ReplyDelete