Sunday, November 28, 2010

Finally :-)

Written by : purplE lAdy

Mood : Dalam hati ada taman... :-)

Yippi.... finally after more than 5 month...we met again..uhuuu...perasaan? tak dapat nak diungkapkan dengan kata2..hanya pandangan mata yang mampu menjelaskan apa sebenar yang terbuku di dada...kami hnya mampu menatap dan terus menatap utuk bekalan bila berjauhan kelak....

acece...sastera sangat la plak kan...

smalam pertemuan kami mmg x dirancang... mmg En bf ada bgtau aku sebelum ni dia nak turun KL..ada kenduri kat Shah Alam..wallaweh... terus dalam hati ada taman..walaupun takot nak berharap lebih2...ade ja yang x menjadi...so sepanjang minggu aku diam jaa..x nak tnya dia jadi ke tak trun KL..pagi Sabtu...aku bangun terus dpat msej dri En boifren...beritahu dia dh bertolak ke Kl...pkol 2 lebih dia kol... huhuhuhu..dalam ati harap dpat jumpa...huhuhuhu
then dia tnya sya, free x skrg??? sya cakap free je...terus dia cakap "jom jumpa..kejap pun jadila"... yipppii... sronok..

laju ja mulut sya jawab...

"ok yunk...5 minit pun sya x kisah...janji dapat tgk awak...

 Terus bangun..siap2..kitaorag decide nak jumpa di SACC Mall, Shah Alam..buat semua yang tau Aida ni buta jalan...tapi dah celik sikit dah.. Aida dah berjaya sampai Shah Alam dengan jayanya..thank my dearest cousin sbb tunjukkan jalan baru2 ni...then dh smpai dua tiga kali jugak nak cri parking...bila dah dapat parking..Aida call  dia tnya dia tunggu kat mana... dia cakap dia tunggu kat groundfloorr...

Disebabkan Aida park keta kat atas..dri tingkat atas Aida dh nampak dia..huhuhuhu.. tetiba mula la nak emo... huhuhu...masa tengah menapak tu dia dah perasan aida..dia senyum...uhuu..senyuman itu yg sya rindukan slaluu...senyuman yang wat sya lupa semua masalah yang sya ada...  

bila dah berdepan... bila dh bertentang mata...hati mula xda hala tuju... "Hai" ...tu ja yang mampu diluahkan time tuu..dia plak?? terus senyum dan senyum...muka yang xpenah nak masam2 bila dengan sya...syang awakkkkk....oppss lupa plak nak bagitau...akak n bakal abang ipar dia pun ada...xpe, sya x kisah... dpat jumpa pun dah syukur sgt.. lg pun sya rapat dengan akak n bakal abg ipar dia...so x terlintas pun diaorang kacau daun ke ape ke..

borak2 kejap then dia tnya sya, 
En.boifren : "b, apa plan hari nie?"
Me : "Nak beli kain.. nak tempah baju untuk kenduri kakcik"
En. boifren : b nak beli kat mana? sini ke?
Me : kain b nak beli kat Klang jap g.. b dah tgk hari tuu...kat sini b nak beli beads yang dh siap jahit tu nak letak kat tnagn baju.. b ingat nak beli kat mama skali...
En. boifren : kat mana nak beli? jom la..karang lewat plak awak nak balik..

Lepas sya gtau, nak beli beads tu kat Gulatis, kita orang pun g Gulatis.. plih punya plih sya ambik design yang simple je,, x nak lebih2 sgt...ambik dua meter..sorang smeter dengan mu mom..kat kaunter ape g.. En boifren dah kluarkan wallet die..sya senyum jela kan...smoga awak murah rezeki... huhuhu...

Lpas dah beli, dia cakap dia x smpai hati plak nak suruh sya balik sorang2.. so dia decide nak hantar sya balik Klang..so sya pass kunci kat dia.. dia drive...ati mula x sennag... tadi ada org lain..x leh nak borak sgt.. ni dah berdua..mcm2 la bleh dibualkan.. 

Masuk dlam keta...dia tgk sya.. senyum je..haishh nape nih.. xda pun ura2 dia nak start keta..sedangkan keta bertenggek tunggu kat blakang..

"b, awak x rindu sya ke?" blurp.. ada ke  itu yang dia tnya? sya diam je...tapi apekan dya.. air mata mula bertakung... bertakung... nnn huhuhuhuh... meleleh2 la... x mampu nak jawab soalan dia tu...padahal dalam hati...

"gila sya x rindu awak...nk tido awk yg terakhir sya pkir.. bgun pagi awak yg pertama sya ingat...."!!

Dah tgk sya nangis baru la dia glabah...then kitaorang pun bertolak balik ke klang.. akak n bakal abg ipar dia follow dri blakang...dlaam keta byak yang kami bualkan..hujan trun renyai2...aishhh.. hujan rahmat ke nih? :-)

jalan agak sesak..Alhamdulillah..lambat sikit kitaorang smpai.. smpai klang dia temankan sya beli Kain.. hehehe save bajet bulan nih...:-) before dia balik.. dia ajak g makan pizza kat Jusco.. layankan jela....mcm biasa pizza island supreme, murshroom sup, ape g tah dia order sya x ambik port dh... ati dh mula gelisah...makan pun x rasa papa dah..

Lepas makan...aishh ni la time yang paling sya x suka.. sedih beb.. rasa mcm nak peluk2 ja.. tapi apekan daya dia blom jadi yang halal buat sya.. huhu... senyum yg x ikhlas ngna linangan airmata jaa aku kasi kat dia.. mulut dh x leh nak ungkap apa2 dh.. dia yg byak ckap.. mcm slalu.. take care, jaga makna, jaga solat, n mcm2 lagi la.. aku hnggukkan jela.. aku msuk dlam keta..aku start enjin keta..aku babai jap kat dia..then aku terus gerak...aku stop keta kat sebelum smpai rumah makcik aku aku nangis...huhhhhuhuhuhuhudekat 15 minit..agak2 aku dh cool ckit aku drive blik umah... 

1 message received... 

"b..take care eh.. xnak sedih2.. abg pun sedih jg tgk b mcm tu..nanti ada rezeki kita jumpa lagi eh??..

hehehe... so sweet... :-p sebab ni la sya syang awak slalu...


sila la muntah bagi sesapa yang rasa nak termuntah...huhuhuhu...meh layan tengok apa yang En boifren belikan..


kain untuk saya dan mama....nak pakai time wedding kakcik nanti

ni plak beads yang dah siap dijahit... tinggal nak jahit atas baju ja nnti... 
juga untuk sya dan mama...

tudung xpress.. 


Buat En. boifren :
"Sya suka sakit.. bila sakit awak mesti dtang mlawat sya.. :-) Thanks sebab dtang jenguk sya dri jauh...walaupun awak sbenarnya kesuntukan masa, awak jumpa sya jugak...thanks sgt2...huhuhuu.. now, i'm going to miss u again..huhuhu kapan yah bisa ketemu lagik?? xpa2.. sya kuat...minum milo sya jadi sihat dan kuat... :-)

syang awak slalu...










SILA LIKE :-)

Monday, November 15, 2010

..grAphic dEsignEr..

Written by : purplE lAdy

Semua orang ada cita2...pelik kalau xda.. mmg korang target untuk hidup korang la kan? bagi aku.. aku punya banyak cita2.. since aku pasti umo 5 tahun aku tahu apa itu cita2..aku dlu bangun pepagi mama akan tnya "What is ur ambition Along?" hjgn harap la nak jawab sikit2.. doctor, peguam, hakim, engineer, inspektok polis semua kau nak jadi...tamak kan? bila aku form five tertanam plak cita2 kau nak jadi arkitek.. sebab aku minat subjek Lukisan  KEjuruteraan.. hihihihi...tapi kejap je weh... masuk kolej berubah g.. nak jadi Graphic Designer plak.. n aku rasa ni cita2  aku yang terakhir kot... sebab sekarang aku mmg dah di laluan tu...  semenjak aku praktikal ni aku dah mula rasa macam mana susah senangnya jadi graphic designer.. best bila orang plih design kita, bila orang cakap design kita cantik,.. sedih bila direject... bila orang komplen sana sini... taoi adat la,... setiap orang ada pandangan dan pendapat memasing..

So, stiap kritikan dan komen akan aku jadikan pengalaman untuk hasil kerja yang akan mendatnag...pujian pulak aku dahulukan dengan jutaan trima kasih...baru2 ni aku ditugaskan buat pamplet kesihatan... ni mmg full kerja aku la.. kerja ni x susah sgt.. cuma leceh sikit la.. diaorang bagi bahan dalam format jpeg jaa.. so aku kena trace n edit semua gabar yang diaorang kasi...rumit.. then semua note aku kena retype..keja ni la keja pertama yang aku deal sndri dengan client..client plak nun jauh di Kluang, Johor..so kitaorang berhubung menggunakan email...

Bagi aku aku senang dengan kerja aku sekarang nih...mama dan abah nak sangat aku jadi cikgu.. insyaallah akan aku turutkan kelak.. cuma x kira la apa yang aku keja aku tetap nak jadi Graphic Designer.. x kisah la secara sepenuh masa atau freelance...aku xkan tinggalkan kerja ni...kerja as a Graphic Designer ni memang selalu bekejar dengan dateline.. client bagi pgi nak petang... bagi hari ni nak esok... penat ooo.. kita plak base on idea yang menginap kat kepala otak ni.. so mmg x tentu la kan.. kekadang ada.. kekadang xda... bila ada sejam bleh siap.. kalau x da... sehari suntuk tangan x gerak2.. kalau gerak pun kompem kat desktop terpapar ja tetingkap muka muku.. muahahahha...

dulu masa study.. otak aku xnak kluarkan idea siang2...sakit oo.. time oran tido aku baru mula nak wat assignment.. nak study.. time orang bangun aku  mula ngantuk.. tapi x leh tido g.. aku kena g kelas dlu... masuk kelas.. lecturer mmg wajib sebut nama aku... mau x nya kpala duk hangguk tapi mata tutup... mula2 mmg penat... x larat... tapi lama- lama aku jadi terbiasa dengan keadaan ni.. aku jadi kaki berjaga malam.. mcm burung hantu dh...

Kerja sebagai seorang graphi designer ni bukan senang.. bagi sesapa yang cakap kerja ni senang n x memenatkan aku mmg marah.. korang bayangkan hidup kami sehidup semati depan komputer je.. berair mata beb....dari x pakai spek belh pakai spek balik ooo... besilau ja mata nih...penat pun penat duh... bgi yang x tau tu.. jnagan main cakap sesuka hati... 

SILA LIKE :-)

Wednesday, November 3, 2010

...EVENING PEOPLE...

Written by : purplE lAdy

EvEning people.. have a nice day... What day is today??? Today is Wednesday... hihihi practice jadi Cikgu jap.. kan mama ngan abah nak sangat aku jadi cikguu..huhuhhu.. excited nih nak tunggu Jumaat... my mom nak datang sini.. walaweh... best la kan.. mesti bleh makan yang sedap2...ceh... makan jugak yang aku ingat kan? kihkihkih....

Jumaat nih mama datang sebab ada kenduri sedara kat Shah Alam... Si Pengantin nih kalau ikutkan kaitan dengan aida kira dua pupu la aida.. kira dah pangkat mak dah.. uwaa.. dah tua dah aku..huhuhu...bapak pengantin ni request memacam kat kitaorang.. so mama decide nak buat laksa...kompem sedap... cayalah... kalau bukak kedai jual laksa mama.. kompem laksa pokok Janggus kat Balik Pulau yang terfemes de amous tu bankup...dah la x sedap..demand plak tu... nak order kena beratur panjang.. xda nya orang nak dtang ambik order kita... lepas order siap kena angkat dulang sendri... aiyeeekkk, aku nyampah tol...sumpah aku nyampah...

Bgai pandangan aku kalau korang kata Laksa tu ala2 penang.. sumpah x.. langsung x... kalau betul laksa penanng. ada nenas.. masam2 skit kuah die.. ni manis.. manis bawang... bawang ja bnyak doh... ikan x de la bnyak sngat pun...heran aku.. xtau apa yg special sgt kat situ.. koey teow theng(sup) ala2 Cina pun x sdap... biasa je.. byak gi tempat aku mkan sedap dri situ.. aiiyeekkkk... x paham aku...mungkin orang yang  slau cakap sedap tu xpenah makan g laksa mak aku.. x pun mmg diaorang xda taste.. kahkahkah... 

gambar2 kat bawah nie aku google kat blog2 kawan2 blogger aku...masa aku g sana.. aku x excited langsung... so x danya aku nak ambik2 gambar bagai...



 ramai kan??huhuhuhu xsdap pun..

berbakul2 laksa... 



yg kat atas tu bawang k.. bukan ikan k.. jgn tertipu... 

pisang greng.. bleh la.. de rasa pisang... 

nak makan? kena bratur dlu kk... 

koey teow  theng yg x sedap


SILA LIKE :-)

Tuesday, November 2, 2010

...AKU RINDU DIA..

Written by : purplE lAdy

i miss him... huhuhuh dah bebulan x jumpa.. hanya telefon n internet yang menghubungkan kami...huhuhuh..aku x bleh bayangkan hidup aku tanpa Hp...gelap gelita la hidup aku...orang selalu tnya mcam mana aku bleh bertahan smpai mcam ni... jwapannya... ermmm aku x suka doh.... xsuka56x.... aku x suka pun duduk jauh2 mcm ni... beratus2 kilometer terpisah...tapi apakan daya.. kit rancang je kan...

tapi kan.. kadang2 aku sedar.. byak kot kelebihan orang yang bercinta jarak jauh nih...especially bila jumpa... masa tu sangat berharga bagi kami... x nak gaduh-gaduh... x nak bazirkan sesaat pun dengan benda yang xda manfaat bagi kami... setiap saat.. setiap minit yang berlalu tu tersangat la berhrga bagi kmi...betull... xtipu....

walaupun kekadang tu kan ada je bnda yang bleh wat kami bertekak tapi kami abaikan... wat pe nak panjang2kan bnda yang x patut kita panjangkan..slalunya bila jmpa aktiviti utama kami makan.. tengok la badan mmasing kan.. hahaha..x kuasa den nak diet2 nih..then bila kami dah kenyang.. pe lagi... jalan2 la kat shopping Mall...time nak kempiskan duit dia stelah berbulan aku temankan dia wat keja lewat tengah malam...uhuuu.. bukan mengikis owkeh... dia bgi dengan rela hati.... kihkihkih... Tq musyukk... :-)

then sesi tngok wayang...time ni slalu otak dah x tumpu ke wyang dh... sebbb ni last part... slalunya lpas tgk wayang... kita orang balik.. n dia pun balik ke tmat asal dia.. haaa part ni aida mmg xsuka... gila bapak.... mmg lost control la kan... meleleh2 ayaq mata nih....x bleh nak cover2 dah... huhuhu...gilak.. berbulan plak la kan nak jmpa... sedih wehhh...time ni la nak pandang muka tu puas2... smbil ayaq hidung meleleh.. huhuhu :-P

x best kan??? mmg x bst kalau pkir x bleh nak jumpa slalu... tapi best bila diri kita lebih dihargai... bila sorang sakit.. time ni la nak tunjuk concernnya kita kat dia.. huhuu heaven ooo... bila sakit teruk skit... kita bleh tgk mcm mana tahap kerisauan msing2...hihihi.. aku paling suka bab ni.. terasa diri disayangi... :-P


SILA LIKE :-)

JUMA KEKAL DISANUBARI SAMPAI BILA-BILA

Written by : purplE lAdy


Juma adalah seekor kucing belaan keluarga aunt. Semua yang kenal aku tau aku geli dengan kucing. Bukan sebab kotor tapi sebab kucing ni bebulu..huhuh..seperkenalan aku dengan Juma. aku selalu labelkan dia sebagai seekor kucing yang yang senget, yang x betul, yang hyperactive dan yang gila.. kejamkan aku... tapi tu la...aku memang x bleh nak manja2 dengan kucing..

Sejarah asal usul Juma ni aku dengar bila dia tersekat dkat paip saluran kat rumah aunt aku..disebabkan dah x tahan dengar dia merengek, aunt aku pun upah orang kluarkan Si juma ni..tengkuk dia luka time tu, so diaorang hantar g klinik Haiwan.. RM450 kena beb.. mahal siot..

Juma ni kalau korang nak tau sangat manja...dan suka nak mengendel2 orang... tido pun tido dalam bilik aircorn..siap dia berselimut gi... nak berak tu pun kena pastikan container tu bersih.. klu x dia xkan berak... bia landing, landing atas sofa branded je... mmg high test la kan...aku selalu perasan yang Juma ni x bleh duduk tempat yang xda orang.. baru la dia bleh nak menyendeng2.. jilat2 kaki..acah2 kita...n orang yang paling dia suka kacau adalah aku.. dia mcm tau2 ja yang aku takot kan da... so buat si penakot kucing mcm aku.. aku memang seram la kan...

Semua orang dlam rumah tu syang n selalu nak belai2 juma.. aku ja x penah.. kalau dh terdesak sangat baru aku pegang...tu pun acah-acah mcm tu ja...

Actually, dalam diam aku penah tertanam azam nak blja2 pegang kucing...tu yang kalau ada kesempatan aku pegang2 dia skit2... now aku dh mula la brani skit...tapi ape bleh aku buat...aku hanya insan lemah yang hanya mampu merancang...JUMA DAH MATI KENA LANGGAR  msa lunch hour tdi... uwaaaa... aku sedih kot... sungguh aku sedih...lepas ni aku dah x bleh dah nak marah2 dia.. aku pun dh xda orang nak kacau dah time tido.. huhuh...

buat semua orang kat  luar sana.. please weh.. aku sedih kot.... huhhhu... gn kata aku x sedih.... hihihi... :-'(

Buat Juma.. bersemadilah engkau di sana...

Juma tido dalam plukan Angah....
mcm bby kan?


 tido mcm orang... 


Juma tido ngan adik dlm blik.. siap ber'aircorn bgai...


huhuhuhuhuhuhuhuhuuhuhuhuhuhhu.....
juma...
bersEmadilAh EngkAu di sAnA..
 Kami semua rindukan kAu!!



SILA LIKE :-)

Monday, November 1, 2010

...BILA ADAT DISANJUNG TINGGI, ISLAM DITOLAK TEPI...

Kisah ni Aida copy dari salah sorang blogger..kak Diana... sangat setuju dengan apa yang diperkatakan...meh krang baca dlu

Saya berusia 21 tahun, dan sudah berkahwin. Masih muda bukan? Suami saya berusia 23 tahun. Juga masih muda. Kami berdua masih belajar. Jadi, Mengapa berkahwin? Kalau ikut kata mak ayah, “Nak bagi bini makan apa? Pasir?”
Perjalanan cinta saya tidak mudah. Sebelum berkahwin, saya pernah teruk dikecewakan bekas kekasih. Dia minta masa 3 tahun dari tarikh kami “declare”, untuk bersedia untuk berkahwin. Hampir 3 tahun, saya ditinggalkan untuk perempuan lain. Kecewa? Sudah tentu. Jujur, saya hampir bunuh diri. Saya mengalami depression di maa saya disconnect dengan dunia luar.
Tapi selepas itu baru saya sedar kehadiran suami saya yang sudah 4 tahun menunggu peluang. Pada mulanya, saya ingat sekadar “cinta rebound”, tapi selepas 2 bulan berkenalan dan bercintan, suami saya melamar untuk berkahwin. Pada mulanya, saya ingat satu gurauan. Akhirnya si dia berani call ayah saya, dan minta izin untuk berkahwin, kerana takut kehilangan saya lagi.
Ayah saya pun dahulu berkahwin ketika belajar, tahun 1 peringkat ijazah. Suami saya pelajar perubatan tahun 3, dan saya Cuma tinggal 2 bulan untuk mengakhiri pengajian. Ayah saya bersetuju, dan memandangkan saya sudah kecewa, takut juga pisang berbuah dua kali. Akhirnya, kami berkahwin. Dengan mahar RM200, sebentuk cincin emas, tiada hantaran, tiada majlis, kami bernikah.
Simple bukan? Kenapa perlu pening??? Kalau anda lelaki, anda mesti ingin berikan segala yang terbaik untuk bakal isteri anda. Dan, kalau anda perempuan seperti saya, semestinya inginkan hantaran yang tinggi (lulusan ijazah sekarang, rate hantaran RM10K ke atas). Perlu tidak?
Maaf perempuan, kalau terasa. Saya bukan jual diri, saya tidak perlukan hantaran RM10-20K. Saya tidak letak harga untuk nilai diri sendiri dan harga cinta saya. Ini masalah kalau kita kahwin cara Melayu, da bukan cara Islam. Saya perempuan lulusan ijazah, saya ada tulang 4 kerat, dan saya boleh berusaha, kenapa perlu mengharap dengan lelaki? Suami bukan untuk dibebani, tapi untuk Disenangi. Isteri bukan untuk dibeli, tapi untuk dikasihi.
Kos kahwin sekarang paling rendah pun RM20K serba satu. Hantaran, majlis, belum baju, pelamin. Tapi cuba fikir, perlu tidak? Baju raya kan masih ada, cantik lagi. Kasut raya pun masih baru. Kenapa perlu buat majlis di hotel, dewan orang ramai kan ada? Kalau rasa sangat mahal untuk katering, boleh upah orang masak, tinggal sediakan bahan dan peralatan. Bersanding tak perlu, buat penat badan duduk macam tunggul depan orang.
“Seganlah. Nanti orang kata apa.” .. “Isk, buat malu belajar tinggi-tinggi, tak dapat hantaran”. Hai, ni mentaliti Barat. Bagi yang beragama Islam, ingat rukun nikah. Tanggungjawab selepas kahwin yang penting. Lebih baik duit sewa pelamin jadi duit persiapan untuk anak pertama. Prioritikan penggunaan duit anda. Kos bersalin bukan murah. Kalau di hospital kerajaan, paling kurang perlu ada RM400-500. Tapi di hospital swasta, minimum RM2000. Kos ada anak sangat tinggi sekarang.
Pernah cuba lihat harga setin susu bayi di pasar? Harga lampin pakai buang? Dan sekarang, anda masih terfikir pelamin itu penting? Ini tak kira duit nak beli kenderaan, beli rumah. Pening!! Jadi jangan bebankan diri anda dengan majlis perkahwinan yang membazir dan tidak perlu.
Saya bahagia sekarang. Boleh keluar dengan suami tanpa rasa takut dan malu, disentuh lelaki bukan mahram. Dan suami saya tidak perlu takut saya diambil lelaki lain seperti dulu. Apa semua yang pasangan bercinta lakukan, kini kami lakukan dengan halal. Dan kami boleh lakukan lebih dari itu, dengan halal. Tidak perlu risau. Kami aman dan bahagia. Saya dan suami masih bercinta. Masih belajar mengenal sesama sendiri. Dan percayalah, tak guna bercinta lama-lama.
Seganlah keluar dengan pasangan yang tidak halal untuk anda. Saya dan suami, masih seperti pasangan yang baru bercinta. Saya mampu tanggung hidup sendiri, kerja dan cari duit sendiri. Buat apa menyusahkan suami? Dan suami berusaha belajar bersungguh-sungguh (bagi pelajar perubatan, anda faham maksud saya),untuk mendapat keputusan yang cemerlang. Saya tahu ego lelaki tercabar, tetapi saya jujur cintakan suami saya. Saya tak ingin jadi beban, cukup asal dia berasa senang dengan saya.
Tidak perlu nafkah yang besar, semampu yang ada saya terima. Bakal-bakal isteri sekalian, bersyukurlah dengan suami anda. Dan bakal-bakal suami sekalian, hargai isteri kamu. Terima kekurangan dan kelemahan pasangan anda. Persamaan membina keserasian, perbezaan itu melengkapkan.
Rezeki Tuhan ada di mana-mana. Jangan putus asa. Berkahwinlah! Semoga anda semua merasa tenang dan bahagia.

p/s: Tujuan nOtes ni di amik? ;p D rase cam gile best lah stOry ni plusplus dat gurl yg menules mmg gile superbwOman lah.. tabik springg satu fer her! :)


SILA LIKE :-)

RINDU!!!!

Written by : purplE lAdy

Aku rindu mereka... si kembar Hannah n Haziq n si tembam Rayyan...kehadiran mereka betiga sangat meninggallkan impak yang besar dalam diri aku...tambah2 skrang ni aku dah jauh merantau...mereka la yang paling aku rindu... tambah2 Si kembar tuu... Hannah n Haziq.. aku rindu sgt doh ngan diaorang nih.. mungkin sebab aku kerap teman 
makteh( mak diaorag) waktu mengandung, aku pun jadi dekat ngan diaorang...

Waktu makteh aku ngandung kat bdak dua orang ni aku la yang jadi driver merangkap temna ke hulu kehilir... dari nak scan bby msa awal kandungan smpailah ke checkup, beli brang baby, n semua persediaan aku yang byak teman.. masa makteh bersalinkan diaorang pun aku berkampung kat hosptal.. aku x pkir dah nak buka puasa ke hapa ke... yang penting makteh slamat... aku xda kakak.. makteh la yang aku anggap mcm kakak aku....

so bila dah lahir, diaorang ni kecik je... 2.++kg je..kalau di ikutkan aku mcam x brani ja nak pegang..kecik kot.. adik2 aku semua besar2..paling kecik pun 3.7.. muahahah... tapi aura apa tah yang mempengaruhi aku..aku brani ja pegang... uwaa... heaven kot rasa masa first time aku pegang.. cam anak sndri pn ada.. kihkihkih...masa tu semua jakun gila... hari2 ulang alik g umah makteh... berebut2 nak peganng... kihkihkih.. sian kami noh... dah lama sangay xpegang bby... so bila dh ada... semua xcited tahap gaban...

budak kecik dua orang ni sgt behave... diaorang tau diaorang kembar so xda bnyak songeh...diaorang nangis bila lapar ja.. baik kan? muahhhh... love u Hannah & Haziq...x sabar along nak balik jumpa korang.. nak cium2.. nak gomol2... hari tu balik x sempat nak jumpa diaorang...dia balik kampung sbelah makteh.. nun jauh di Serdang nuh,...nasib aku along xtau ja jalan.. kalau tau mmg dha smpai dah...siap balik beli baju gi jat Hannah... sorry Haziq x jumpa g baju yang cun untuk Haziq... nnti along beli eh...


kawan2 blogger sekalian.. ni la wajah kesayangan hamba.... dari kiri : haziq yg muncung, hannah yg  cool n Rayyan yg bambam... comel kan... eee gerammmm....nak cubit2 je...

Pelik kan.. mcm mana orang bleh buang anak mcam tu ja... mmang pelik doh... anak yang diaorang kandung 9 bulan dia orang bleh campak mcm tu ja..masyaallah...

ni plak gmbo Hannah pakai baju yg aku beli... nangis ko aku masa tatap
gambar ni..rndu sgt...makteh mms gmbar ni masa aku on the way nak balik Klang... huhu

n x lama lagi mak buyung ni plak yg mletup.... yeehaaa.. best.. da g bby kat Klang nih... bleh lepas rndu kat 3 bdak scomel kat Penang tuh... 






SILA LIKE :-)