Sunday, November 28, 2010

Finally :-)

Written by : purplE lAdy

Mood : Dalam hati ada taman... :-)

Yippi.... finally after more than 5 month...we met again..uhuuu...perasaan? tak dapat nak diungkapkan dengan kata2..hanya pandangan mata yang mampu menjelaskan apa sebenar yang terbuku di dada...kami hnya mampu menatap dan terus menatap utuk bekalan bila berjauhan kelak....

acece...sastera sangat la plak kan...

smalam pertemuan kami mmg x dirancang... mmg En bf ada bgtau aku sebelum ni dia nak turun KL..ada kenduri kat Shah Alam..wallaweh... terus dalam hati ada taman..walaupun takot nak berharap lebih2...ade ja yang x menjadi...so sepanjang minggu aku diam jaa..x nak tnya dia jadi ke tak trun KL..pagi Sabtu...aku bangun terus dpat msej dri En boifren...beritahu dia dh bertolak ke Kl...pkol 2 lebih dia kol... huhuhuhu..dalam ati harap dpat jumpa...huhuhuhu
then dia tnya sya, free x skrg??? sya cakap free je...terus dia cakap "jom jumpa..kejap pun jadila"... yipppii... sronok..

laju ja mulut sya jawab...

"ok yunk...5 minit pun sya x kisah...janji dapat tgk awak...

 Terus bangun..siap2..kitaorag decide nak jumpa di SACC Mall, Shah Alam..buat semua yang tau Aida ni buta jalan...tapi dah celik sikit dah.. Aida dah berjaya sampai Shah Alam dengan jayanya..thank my dearest cousin sbb tunjukkan jalan baru2 ni...then dh smpai dua tiga kali jugak nak cri parking...bila dah dapat parking..Aida call  dia tnya dia tunggu kat mana... dia cakap dia tunggu kat groundfloorr...

Disebabkan Aida park keta kat atas..dri tingkat atas Aida dh nampak dia..huhuhuhu.. tetiba mula la nak emo... huhuhu...masa tengah menapak tu dia dah perasan aida..dia senyum...uhuu..senyuman itu yg sya rindukan slaluu...senyuman yang wat sya lupa semua masalah yang sya ada...  

bila dah berdepan... bila dh bertentang mata...hati mula xda hala tuju... "Hai" ...tu ja yang mampu diluahkan time tuu..dia plak?? terus senyum dan senyum...muka yang xpenah nak masam2 bila dengan sya...syang awakkkkk....oppss lupa plak nak bagitau...akak n bakal abang ipar dia pun ada...xpe, sya x kisah... dpat jumpa pun dah syukur sgt.. lg pun sya rapat dengan akak n bakal abg ipar dia...so x terlintas pun diaorang kacau daun ke ape ke..

borak2 kejap then dia tnya sya, 
En.boifren : "b, apa plan hari nie?"
Me : "Nak beli kain.. nak tempah baju untuk kenduri kakcik"
En. boifren : b nak beli kat mana? sini ke?
Me : kain b nak beli kat Klang jap g.. b dah tgk hari tuu...kat sini b nak beli beads yang dh siap jahit tu nak letak kat tnagn baju.. b ingat nak beli kat mama skali...
En. boifren : kat mana nak beli? jom la..karang lewat plak awak nak balik..

Lepas sya gtau, nak beli beads tu kat Gulatis, kita orang pun g Gulatis.. plih punya plih sya ambik design yang simple je,, x nak lebih2 sgt...ambik dua meter..sorang smeter dengan mu mom..kat kaunter ape g.. En boifren dah kluarkan wallet die..sya senyum jela kan...smoga awak murah rezeki... huhuhu...

Lpas dah beli, dia cakap dia x smpai hati plak nak suruh sya balik sorang2.. so dia decide nak hantar sya balik Klang..so sya pass kunci kat dia.. dia drive...ati mula x sennag... tadi ada org lain..x leh nak borak sgt.. ni dah berdua..mcm2 la bleh dibualkan.. 

Masuk dlam keta...dia tgk sya.. senyum je..haishh nape nih.. xda pun ura2 dia nak start keta..sedangkan keta bertenggek tunggu kat blakang..

"b, awak x rindu sya ke?" blurp.. ada ke  itu yang dia tnya? sya diam je...tapi apekan dya.. air mata mula bertakung... bertakung... nnn huhuhuhuh... meleleh2 la... x mampu nak jawab soalan dia tu...padahal dalam hati...

"gila sya x rindu awak...nk tido awk yg terakhir sya pkir.. bgun pagi awak yg pertama sya ingat...."!!

Dah tgk sya nangis baru la dia glabah...then kitaorang pun bertolak balik ke klang.. akak n bakal abg ipar dia follow dri blakang...dlaam keta byak yang kami bualkan..hujan trun renyai2...aishhh.. hujan rahmat ke nih? :-)

jalan agak sesak..Alhamdulillah..lambat sikit kitaorang smpai.. smpai klang dia temankan sya beli Kain.. hehehe save bajet bulan nih...:-) before dia balik.. dia ajak g makan pizza kat Jusco.. layankan jela....mcm biasa pizza island supreme, murshroom sup, ape g tah dia order sya x ambik port dh... ati dh mula gelisah...makan pun x rasa papa dah..

Lepas makan...aishh ni la time yang paling sya x suka.. sedih beb.. rasa mcm nak peluk2 ja.. tapi apekan daya dia blom jadi yang halal buat sya.. huhu... senyum yg x ikhlas ngna linangan airmata jaa aku kasi kat dia.. mulut dh x leh nak ungkap apa2 dh.. dia yg byak ckap.. mcm slalu.. take care, jaga makna, jaga solat, n mcm2 lagi la.. aku hnggukkan jela.. aku msuk dlam keta..aku start enjin keta..aku babai jap kat dia..then aku terus gerak...aku stop keta kat sebelum smpai rumah makcik aku aku nangis...huhhhhuhuhuhuhudekat 15 minit..agak2 aku dh cool ckit aku drive blik umah... 

1 message received... 

"b..take care eh.. xnak sedih2.. abg pun sedih jg tgk b mcm tu..nanti ada rezeki kita jumpa lagi eh??..

hehehe... so sweet... :-p sebab ni la sya syang awak slalu...


sila la muntah bagi sesapa yang rasa nak termuntah...huhuhuhu...meh layan tengok apa yang En boifren belikan..


kain untuk saya dan mama....nak pakai time wedding kakcik nanti

ni plak beads yang dah siap dijahit... tinggal nak jahit atas baju ja nnti... 
juga untuk sya dan mama...

tudung xpress.. 


Buat En. boifren :
"Sya suka sakit.. bila sakit awak mesti dtang mlawat sya.. :-) Thanks sebab dtang jenguk sya dri jauh...walaupun awak sbenarnya kesuntukan masa, awak jumpa sya jugak...thanks sgt2...huhuhuu.. now, i'm going to miss u again..huhuhu kapan yah bisa ketemu lagik?? xpa2.. sya kuat...minum milo sya jadi sihat dan kuat... :-)

syang awak slalu...










SILA LIKE :-)

4 comments:

  1. sedihnya da...:')
    touching my heart yg sush nk nges ni....

    ReplyDelete
  2. huhuhuhuhu...
    ko nangis azie? ada kemajuan...
    ni entry aku yang paling menyedihkan..ramai yg menangis

    ReplyDelete
  3. huhuhuhuhu... su dah2 lap air mata tuu... hahahha

    ReplyDelete