Wednesday, November 3, 2010

...EVENING PEOPLE...

Written by : purplE lAdy

EvEning people.. have a nice day... What day is today??? Today is Wednesday... hihihi practice jadi Cikgu jap.. kan mama ngan abah nak sangat aku jadi cikguu..huhuhhu.. excited nih nak tunggu Jumaat... my mom nak datang sini.. walaweh... best la kan.. mesti bleh makan yang sedap2...ceh... makan jugak yang aku ingat kan? kihkihkih....

Jumaat nih mama datang sebab ada kenduri sedara kat Shah Alam... Si Pengantin nih kalau ikutkan kaitan dengan aida kira dua pupu la aida.. kira dah pangkat mak dah.. uwaa.. dah tua dah aku..huhuhu...bapak pengantin ni request memacam kat kitaorang.. so mama decide nak buat laksa...kompem sedap... cayalah... kalau bukak kedai jual laksa mama.. kompem laksa pokok Janggus kat Balik Pulau yang terfemes de amous tu bankup...dah la x sedap..demand plak tu... nak order kena beratur panjang.. xda nya orang nak dtang ambik order kita... lepas order siap kena angkat dulang sendri... aiyeeekkk, aku nyampah tol...sumpah aku nyampah...

Bgai pandangan aku kalau korang kata Laksa tu ala2 penang.. sumpah x.. langsung x... kalau betul laksa penanng. ada nenas.. masam2 skit kuah die.. ni manis.. manis bawang... bawang ja bnyak doh... ikan x de la bnyak sngat pun...heran aku.. xtau apa yg special sgt kat situ.. koey teow theng(sup) ala2 Cina pun x sdap... biasa je.. byak gi tempat aku mkan sedap dri situ.. aiiyeekkkk... x paham aku...mungkin orang yang  slau cakap sedap tu xpenah makan g laksa mak aku.. x pun mmg diaorang xda taste.. kahkahkah... 

gambar2 kat bawah nie aku google kat blog2 kawan2 blogger aku...masa aku g sana.. aku x excited langsung... so x danya aku nak ambik2 gambar bagai...



 ramai kan??huhuhuhu xsdap pun..

berbakul2 laksa... 



yg kat atas tu bawang k.. bukan ikan k.. jgn tertipu... 

pisang greng.. bleh la.. de rasa pisang... 

nak makan? kena bratur dlu kk... 

koey teow  theng yg x sedap


SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment