Tuesday, January 10, 2012

D.A.T.I.N.G!!!

Mood: haruslah hati bunge2... :D

Alhamdulillah..syukur ke hadrat Allah dengan izin dripadanya dapat kami bertemu setelah sekian lama.....lama.....tersangat la lama.....hanya hp yang menghubung kami dalam jangka masa hampir 6 bulan.. lamakan? tetiba pikir, andai suatu hari kelak, kami terputus talian phone xtau la... cant imagine...  :(  

Bayangkan la.. 6 bulan owkeh..... bukan satu jangka masa yang sangat skejap....orang lain, pasangan lain tiap2 hari boleh kuar makan sama2... setiap minggu bleh habiskan masa bersama... KAMI?? 

Aghhhhh...
(*ni link ke entry dating yang sblum ni.. tnpa dirancang., tapi bgi aku sgt sweet ok...  :)  KLIK SINI)

kekadang bila on phone En.boifren slalu cakap kalau blh minggu ni kita jumpa kejap...kalau bleh bulan depan kita kuar makan sama2....itu semua sekadar nak diamkan mulut aku yang saban malam potpet potpet nak jumpa..yewlaaa... hari2 gi kolej.. tengok pompuan2 lain balik kelas dengan boifren... dtang kelas boifren turunkan depan kelas...errrr JEALOUS mak tauuu.... nak mcm tuu jugakkk....

dulu penah la sekali.....malam masa kitaorang gayut En boifren cakap "esok balik abg ambik ea?"......ingat aku nak caya? hahhaa tak owkeh...aku gi kolej macam biasa... habis kelas makan n minum dengan bodyguard2 aku kat kdai mamak raja laut...sekali dia kol..cakap ada kat depan kolej.. aku??? gelak sudah... dia ya ya ja suh aku gi kat dia.... aku pun layankan jela.. sekali keluar mmg betol aku nmpak keta dia tersadai depan bas Leng seng.... perghhh nak pengsan mak... masuk balik kdai mamak, gtau kekawan ada hal jap... malu seh nak gtau aku nak kuar dating... :)

pastu bila aku nyelinap masuk keta, dia dah buat muka comey... alahai... xjadi den nak marah... x jadi den nak lekuk kpala dia... terus senyum.. hati bunge2.... hahaha gedik sgt dah ni... panggg tampar pipi jap...
tapi siyes tau nak marah kena pikir byak kali...nak marah rasa rugi... dah la nak jumpa setengah tahun sekali... skali jumpa setiap detik yang berlalu mstilah nk yang indah belaka...

emm dah... berbalik pada topik asal... sesapa yang follow aku kat laman sosial muka tembok buku tau la yang en.boifren ada post kat wallpost aku ajak gi DATING... ingat die memain jekkk... n kalau dating pun dalam otak terpikir mesti kat kdai mamak deen bawak kondo aida jaaa.... sekali pagi isnin tu dia kol... ajak gi dting kat tempat2 best sikit... haku?? terpkir la jgak best mcm mana sbb kitaorang bukanlah yang jenis reti nak berdating berdua kat taman2 bunga ni...dh xda idea.. aida pun cakap kat dia dtang je dulu... nanti decide la...

Then after solat dhuha, dia kol cakap dah ada kat bawah... aida pun trun la... dalam hati agak2 dia  dgn sapa.. kitaorang jenis yang x brapa suka nak dating berdua...slalu msti ada kawan atau sdaramara yang follow kitaorang... bila dh smpai kat depan pintu guard... dah nampak dia tengah sandar kat tepi pintu keta... wa cakap luu,.. dia parking sikit punya bertentang dengan pintu utama kat situ... malu aiii... dah la masa trun lift tu skali dengan jiran sebelah rumah...smacam ja makcik tu snyum kat haku... malu...then dah dekat dia terus gi kat pintu penumpang... bukakan pintu... waahhh romantik uuu....mak suka... apa lagi.. terus feeling2.. tengok En boifren pun dah x nampak macam En boifren dah... nampak abg Aaron terus... hahahah [sila muntah purple]

dah masuk dalam keta... dia terus ajak temakan dia hantar dummy kat UIA... ok... bleh feeling2 jadi dak UIA jap...dah settle dia decide nak gi pavi...tapi mana leh.. kan ke tengah ada perhimpunan besau pasal kes anwar tuu... so x jadi... dia ckap nak beli baju kerja..aida cakap die.. KL festival dh laa.. ada parkson...rembat jela kat situ... nak masuk Kl takot jamm...

dah sampai KL festival, perut kitaorg bukan nyanyi.. dah siap main drum tau... terus menapak masuk AP (Ayam Penyet)...... makan dulu baru pusing2 cari barang En.boifren..... Menu macam biasa.... aida makan nasi putih + ayam penyet... en boifren plak nasi putih + pece lele...then add on gulai lemak pucuk ubi dgn sup ekor...dah licin pinggan, kitaorang mulakan misi... misi pertama masuk butik polo...En boifren mmg pencinta polo... dh rembat dua kitaorang pun menapak keluar... ttiba dia cakap..

En boifren: eh awk x nak ke yunk? ambik arr shelai yang smaa.. t kita boria...
aku: xpela...[mula tnduk2 malu]
En.boifren: huh, gatai. malu2 plak! JOm...

pastu lepas menapak kuar buat kali kedua kitaorang masuk plak dalam parkson... mmg borong sakan la... dia palk baru dapat $$$$$....haaa kena sangat dengan sale yang sdang berlansung... sana sini pandang ada diskaun..wahhhh.... tapi haku x dak det.. so duduk diam2... tengok sudah...   ----> ok smbung balikk.... lepas jadi pengkritik bebas, En boifren berjaya merembat dua tiga lai sluar, kemeja dgn tie...... pastu trun kasut... pastu turn bawah... masuk la bagian pompuan...sampai kat bahagian baju  Erica dia stop...

En boifren: eh lawa la baju tuu... xnak?
Aku: dh beli la...[smbil terus ikut dia menapak ke dlaam]
En boifren: yang ni x da gi kan?
aku: blom!!
En.boifren: Miss, nak try..[refer to sales girl yg ada kat situ]
Aku: haaa???
En.boifren: gi la try... abg blanja... bayar hutang sbb dh lama x date
Aku: hihihii [suka]

pastu... kita orang meneruskan perjalanan ke bahagian kasut, handbeg n dll.... dah penat merembat aku ckap kat dia dah la... then kuar.. lalu plak kat kedai2 kat luar parkson... dia heret masuk kedai hp... sempat die rembat sebijik kat dia... Aku?? hahah nak mati publish kat sini... kang tak pasal2 kena label kaki kikis.. padahal aku x mintak pn...

bila tengok cara die... wahh bestnya keja... tapi penat tu pnat la jugak... haku tengok cara die keja... mmg tabik spring la... pkol 11 malam tu awal sngt la kalau dia still kat opis...hishhhhh... selagi dia bujang katanya.... eh ko pikir mak nak kasi ko balik lelewat mcm gitu kalau dh jadi laki mak?erghhh... cukup la hidup sderhana... janji ada masa bersama...  [ehh ko pesal jah? dh masuk bab rumah tangga dh nih]


ok... tersasul owkeh... ker dah smpai seru?  :P

kita orang berpisah jam 5... then En boifren trus blik JB... :-'(  Ni hasil rembatan dia buat aku...

thanks yunk...syang awak ketat.....

nampak x bantal love tuu... itu la hadiah pertama yang dia kasiii..... bantal yang  menemani aku tido saban malam...... x penah basuh ok... tetap ada bau perfume dia walaupun hakikatnya xda,... hahhhahaha

p/s: bahagis bila melihat sahabat bahagia... :)

SILA LIKE :-)

1 comment:

  1. wah untunglah :)
    lina pon jarang jugak jumpe bf lina sbb dier keje kat jb.. dah lebih kurang 3 ke 4 bulan dah tak jumpe,tapi lina ok aje,dah biase..hehe

    ReplyDelete