Bahan-bahan ( untuk 1 bekas ):-
* 2 1/2 cawan creamer coffeemate
* 2 cawan susu segar
* 2 cawan susu segar
* 1/2 cawan gula
* 1/2 tin jagung krim
* sedikit pewarna kuning
* sedikit pewarna kuning
Cara-cara :-
1. Masukkan creamer coffeemate, susu segar, gula dan kacau sehingga ia larut dan sebati.
2. Masukkan pula jagung krim dan kacau sebati adunan.
3. Masukkan adunan aiskrim kedalam bekas dan masukkan kedalam freezer dan biarkan ia setengah beku.
4. Bila telah separuh beku, keluarkan adunan aiskrim dan masukkan adunan kedalam mixer dan pukul aiskrim sehingga ia gebu dan double up in volume.
5. Masukkan kedalam bekas kembali dan bekukan. Kemudian boleh anda hidangkan.
6. Nota: D menggunakan 1 tin jagung krim dan kurangkan gula kepada 1/4 cawan. Rasa manisnya secukup rasa.
CUBA JGAN X CUBA...SNANG JA NAK WAT .RESIPI KAT ATAS NIE PERISA JAGUNG... NAK PERISA LAIN GNTIKAN JA PERISA DIA....N TUKAR LA PEWARNA YANG SESUAI... BILA DH SIAP AISKRIM NIE JADI SEJIBIK MCM AISKRIM WALL N NESTLE...BKAN MCM AISKRIM MALAYSIA
2. Masukkan pula jagung krim dan kacau sebati adunan.
3. Masukkan adunan aiskrim kedalam bekas dan masukkan kedalam freezer dan biarkan ia setengah beku.
4. Bila telah separuh beku, keluarkan adunan aiskrim dan masukkan adunan kedalam mixer dan pukul aiskrim sehingga ia gebu dan double up in volume.
5. Masukkan kedalam bekas kembali dan bekukan. Kemudian boleh anda hidangkan.
6. Nota: D menggunakan 1 tin jagung krim dan kurangkan gula kepada 1/4 cawan. Rasa manisnya secukup rasa.
CUBA JGAN X CUBA...SNANG JA NAK WAT .RESIPI KAT ATAS NIE PERISA JAGUNG... NAK PERISA LAIN GNTIKAN JA PERISA DIA....N TUKAR LA PEWARNA YANG SESUAI... BILA DH SIAP AISKRIM NIE JADI SEJIBIK MCM AISKRIM WALL N NESTLE...BKAN MCM AISKRIM MALAYSIA
SILA LIKE :-)
No comments:
Post a Comment