Wednesday, April 28, 2010

BERAT MATA MEMANDANG BERAT LAGI BAHU YANG MEMIKUL

baru ja bukak blog..tetiba ja my follower dah jadi 13.... sapa eh follower yg baru tu?erm tgk2 owh..my dearest cousin, kakcik.. mmg tau dia ada blog before nie tapi ingat nnti la follw..so bila dh follow my blog..i pun follow la blog dia..baca semua entries yg dia dh post before this...adeh mata tertengok kat nama Suherman...terus aku jadi sakit hati...tu baru aku.. yg tgk ja.. yg menanggung aku x bleh bayang rasa cm na....

dri apa yang aku baca,, yang aku paham wife Si man nie marah2 kakcik ckap kacau bapak anak dia.. huhu ingat sepupu aku tu kebulur sgt kat laki hang tu... ingat bagus sangat..tah sapa la yang kacau sapa pun xtau la kan...aku memang hangin nak mati kat mamat nie...walaupun aku tak pernah tengok g mamat ni face to face...aku tau kakcik mmg serius ngan dia..n actually dia pun serius..tapi tah macam na tah bleh kawin lak dengan pilihan mak bapak dia... aku ingat negara nie dah merdeka..rupanya ada g parents yang matchmaker macam nie..xsuka2...

si parents la x kisah la nak matchmaker ke apa ka.. tapi bleh x tnya dlu apa either anak dia tu dah da pilihan ke bl0m..Si Man ni pun satu.. hang nak kawin kawin la..x da sapa aih nak marah...ni x.. lari macam tu ja..sampai sepupu aku nampak gmbar awin hang tu kat blog org..aku bleh rasa apa yang dia rasa... aku pn tgk gmbar tu..sakit hati weh... sakit hati... wat la kat orang mcm tu.. kena kat kita nnti kita tau la pa rasanya... best, suka,duka atau apa2 jela..dah hang wat dia cmtu..hang kacau dia lagi..sudah2 la tu... kesianla kat dia sama...berhati perut la sikit weh...

buat Kak Cik..lupakan jela mamat sarawak tu..hng ble dapat yang lagi baik weh.. yang menghargai diri hang seadanya..aku pun penanh rasa pa yang hang rasa weh..sakit o0o0o.. tapi jap ja..pastu aku pkir wat pa aku nak sedih sebab dia..dia kat sana happy ja..so aku wat dek ja.walaupun kadang2 aku tringat jugak kat dia... huhuhu....

SILA LIKE :-)

1 comment: