Tuesday, April 20, 2010

dugaan...

hari nie hari ahad... bangun tido terus capai hp... tgk my bee de kol or x coz smalam tertido awal..tapi bila tgk hp xda pn msej dari dia... da 4 missed call dri wife housemate die... pelik jgak napa kak ana kol pagi2 buta nie..smpai 4x kali plak tu... mesti da something penting dia nak bgtau... aida pn tnpa buang masa lagi terus call kak ana balik...masa tu akak tengah sarapan... aida pn tnya napa akak kol pagi tdi? kak ana terdiam jap....

then dia kata kat aida, "aida bawak besabar ye..akak pn dalam dilema nie.. akak dh janji ngan abg coqi x mau gtau aida tapi akak x bleh...akak x smpai ati nak sorokkan bnda ni dri aida'...
kak ana pn mula la story....
...
...
...
...
ya Alalh time tu rasa nak rebah ja.. nasib aku mmg tgh duduk...kalaula time tu tgh drive... dh arwah dh jawabnya....sungguh aku x leh trima semua nie...sesuatu yang yang aku x penah terpkir akan terjadi...tapi apakn daya.... aku kena blajar trima hakikat...trima? bleh ke aku trima? uwaa... memang xleh....tpi pe aku nk wat kan?aku kna la wat2 trima...

spanjang hari nie aku melayan perasaan ja...kejap2 meleh...kejap2 meleleh... ni pun meleleh g...smpai dh basah dah keyboard aku...tetiba rasa 4 tahun berlalu mcm tu ja...berakhir macam tu ja rupanya...aku redha... aku serahkan semua nya hanya pada yang Esa... sudah tersurat jodoh aku di Loh mahfuz.. kalau la dia jodoh aku... apa yang jadi pn dia tetap jodoh aku....

buat si dia... what ever happen... sy tetap syg awk...xkira mcm mana pun hubungan kita lepas nie...sya xpenah nyesal knal awak.. awak la anugerah yang tak ternilai yang penah saya kecapi...akan sya simpan semua knangan, pahit manis sepanjang perhubungan kita...

awak tnya saya.. mcm mana hubungan kita lepas nie... patutnya soklan tu sya yag tnya awk... ni terbalik plak...jawapan sya cuma ada stu... sya x mau kongsi awk dengan sesapa... tamak kan? mmg saya tamak.. dn sya juga x nak hipokrit...andainya awk terpaksa memilih die...sya relakan...sya doakan awk bahagia dengan pilihan awk...sya teringat kata2 awk msa sya mula2 knal awk dlu... kata2 yang watkan sya trima awk dlam hidup saya...


"CINTA X SEMESTINYA DIMILIKI... CINTA YANG HAKIKI IALAH APABILA KITA SENTIASA MENDOAKAN KEBAHAGIAAN ORANG YANG KITA CINTAI....


Jap2... tetiba umah fikiran.... bee please wake up...fight for us...xkan kita nak biarkan bdak gedikz tu rosakkan hubungan kita yang nak masuk tahun ke-5 nie bee... x mungkin kan bee...whatever yang terjadi n berlaku pada syg still support bee.... i know u well bee... 5 tahun dh ckup untuk syg kenal ati budi bee...syg tahu bee cm na...apa yg terjadi ni kita jadikan dia sebagai dugaan dan cabaran dalam perhubungan kita...mungkin semua ni ujian untuk menguji sejauh mana kepercayaan syg pada bee...muahhh...



SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment