Tuesday, April 5, 2011

DISEBALIK SAMBUTAN BIRTHDAY AIDA SUKA MEMBEBEL YANG KE-12...

Tajuk entries x bleh blah kan? 12 konon.. Aida.. aida.. ko dah 21 dah... 12 tu untuk 9 tahun yang lalu... Ya Tuhan....Cepat sungguh kan??? ayooo

Rasanya sambutan birthday Aida berlangsung seminggu lebih awal... Mula2 dinner ala-ala Thai dengan parents je... sekali sekala nak jgak merasa jadi anak tunggal.. hehehe...dinner kat kedai Tomyam dekat2 rumah ja..x kisah janji sedap... semua menu of coursela birthday girl yang plih... so kesimpulannya??? WAJIB PENUH MEJA OK...

ingatkan berlalu di situ ja.. rupanya tidakk... dua tiga hari lepas tu gi Pacific dengan mama... yeah.. dapat handbag...hehehe...thanks mama.. thanks abah.. abah kata beg i cantik... of course la.. mama yg plih.. wajib la cantikk kan?.. then sabtu tu jugak anniversary mama dengan abah... 1st april.. tahniah to both of u... love u damn much...sebelum balik KL gi celebrate birthday Aida dengan anniversary mama dengan abah kat sek angah...makan kfc n bersantai dengan pamily...gmbar? sorry x sempat snap.. lapar sangat...aida request kek..  mama saya kata hadiah saya dah over limit... n kek menggemukkan... macam la saya kurus kan?? hahaha...bila dah balik KL sessi dengan En.boifren la plak kan... wajib tu...

tapi apakan daya... dia plak kena kerja luar..huhu... dapat tau pun masa kat Penang.. of course sya emo.. hati sya bukannya batu....so malam dapat tau tu wajibla ada drama air mata kan...huhuhuhu....sessi pujuk memujuk.. then mcm biasa.. nak tak nak kena nakkan jugak...kerja tu ibadah..so sebagai seorang buah hati yang sangat mithali[sila muntah ok] kena la trima dengan rela hati yang tersangatla tak rela..nak x nak ja la kan.. huhuhuh...

sampai la satu petang tuuu... hari isnin... seminggu sebelum birthday.. roomate Aida si Eina Lina sms....

"weh, courier call aku'

Courier?? pehal courier call dia dia nak inform kat aku.. pelik doh... n mesej dia balik tnya knapa.... then dia jawab...

" Bunga... keja laki hang la kot"

muahaha... bunga? kot ya pun pehal awal seminggu ni... terus msej En. boifren tnya dia... then dia terus hangin...rupanya that bunga sepatutnya Aida dapat next monday... bukan hari tuu.. kira awal seminggu la....so that bunga dah sampai kat kondo n aida plak ada kat penang.. seminggu lagi barru balik...En.boifren mmg mengamuk sakan laa... first sbb i dah x terkejut n kejutan dia mmg x menjadi... second sbb i cant see the fresh of that flower... so he ask me to call the florist...when i call the florist... then florist tu cakap dia akn sruh delivery tu ambik balik bunga n hantar 4th april nnti... but i must pay for the delivery another rm12... ayooo.... cam ni ke meniaga??? salah diaorang kita plak kena tanggung?? sangat la tak patut kan?

Aida msej En.boifren tnya die mcm mana.. then dia cakap.. bayr je la. nnti dia bayar balik...aida palk dah tau pasal bunga tu.. xkan dia nak cancel kan.. so aida minta my housemate yang ada kat rumah bayar bila mamat delivery tu datang ambik bunga balik...hahahah.. sangat la entah apa2 kan???x pe b... i trima seadanya... hehehhe...then ahad tu...pkol 9 mcm tu aida bertolak balik Setapak tumpang roomate... parents dia ajak balik sekali... sampai kat RnR Behrang...kami stop kejap... relak2 sebelum sambung perjalanan... masa relak2 tu Si Eina ajak pi teman dia gi toilet... gi jela.. masa nak balik ke kereta tuu tetiba nampak mesin ATM...dua tiga hari lepas, ada la jalankan kutipan hutang kat segelintir masyarakat yang lupa nak byar... then masukkan kad n check la baki... check2.. uiksss dah masukk.. tapi pehalnya lebih dri yang sepatutnya.. pelik... then call la mereka-mereka yang berhutang...die org cakap x masukkan lagi pun... petang2 sikit baru nak masukkan... ermmm super duper pelik...

then tetiba teringat orang nan jauh di sana...x kan die kot.. x cakap pe pun...slalunya kalau dia nak kasi dia inform dulu.. ni xda pun...erm untuk mengelakkan banyak persoalan yang berlegar-legar di kepala otak nih... terus text die... then dia jawabbbbb....

" of course la i yang masukkan makcik oi.. sape gi yang selalu masukkan"

Aida tnya dia for what??? bnyak kot...then dia jawab...

"untuk mengelakkan tisu awak habis lagi sekotak la syg.. cakap nak beli perfume"

hehehehe... b.. i lap u laa.. hihihihi...tapi bnyak sagt nie.. perfume tu brapa jek.. then he ask me to ajak kawan2 makan.. buy cake n mcam2 la..ermmm love u more n more... birthday anda nanti mati sya yew.. sya nak bagi apa nih??? any suggestion??

so petang ahad tu smpai ja setapak, Aida dengan roomate terus menapak.. gi Jusco Wangsa MAju...first time jejak kaki kat sini.. huhuhuhu..ok la. tapi jusco ni keciik je berbanding dengan jusco2 lain.. sale.. x yah cakap ok... sempat gak capai dua pasang baju.. sebotol paco rabanne semestinya, sebiji kek, n sekotak kfc... so... inilahhhhh.....

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
....
...
...
...
...

KFC antara menu utama.. dua kali makan kfc.. first dgn family...second dgn kawan2 smbil tgk ABP.. terbaikk laaa..

pehall modelnya mereka... bukan birthday girl.. birthday gurlz sangt selekeh malam terbabit ok...
x sanggup nak post kat sini...

abaikan bilik yang tersangat kemas itu...


i got it.. thanks b!!!

lovely gift.... handbag tu from my lovely mom n dad.. cantikkan?

Terima kasih jugak buat kawan2 n sedara mara yang wish birthday saya kat Fb..thanks atas semua doa-doa kalian... moga semuanya bakal jadi kenyataan.. amin...thanks jugak buat Su sebab bagi saya purse yang super duper shomel... nanti aku masukkan kat next entries ok...

Buat En.boifren.. aka sponsor utama birthday saya kali nie.. jutaan terima kasih yang tak terhingga sya ucapkan... semuanya x mampu nak di ungkappkan dengan kata- kata... dont worry b.. u tetap berjaya suprisedkan i...paling sya  terharu.. awak kol sya tepat jam 12am...n nyanyikan lagu Happy Birthday kat sya...so sweet b.. then kita habiskan masa berborak smpai pkol 3...u propose me that nite..sweettt!!!..dalam sweet2 tu jugak mata sya dah banjir..then awk tau je kan bila sya nangis.. how could u??? nantikan bil hp awak bulan depan b...hehehe... lap u damn muchh...semoga sentiasa success dalam hidup..rezeki sentiasa murah...dan yang paling penting hubungan kita sntiasa mendapat keberkatan daripadanya...   :-')

With lots of love,
Aida Najwa

SILA LIKE :-)

4 comments:

  1. sweetnye....sukew la 2...hihi
    jeles ny....
    semOga bahagia....

    ReplyDelete
  2. @Aida nidzma: acikkk...mmg nak tunjuk kat ko pun.. hahahhaha.. jeles x? jeles x?

    ReplyDelete