Tuesday, April 12, 2011

KESENGALAN KAMI DI TENGAH MALAM..

Mood: dalam hati da taman...lalalalala  :-)

muahahaha... malam nie kesengalan menimpa kami berdua... cam ni ceritanya... balik ja dri kolej tadi rasa badan ni penat sangat... n kalau dah penat sangattu mula la daya keseimbangan diri mula tak stabil.... ditambah plak tadi kena redah hujan lebat semata-mata nak berebut seat bas... x sanggup den nak berdiri lama-lama dalam bas...duit plak tengah kemarau.. mmg bajet nak naik cab tu xda la kan? ....nak tak nak kena gak naik bas...nampak ja bas.. terus i lari ok... LARI.. ingat senang ke korang nak tengok i lari...dulu time sek..org suh lari mana i nak.. mcam-mcam alasan i bagi...lebih sanggup jadi sukarelawan.. lagi sanggup jadi kuali kuli bancuh air kat kawan-kawan.... opssssttt kantoi sudah..... hiihihihihi

Then dengan bangganya, aida la orang pertama yang mencecah lantai bas tu... hahaha... caya la kan? kalau da orang rakam video bgi aida tengok balik.. sumpah tak nak ngaku.. mesti buruk beno kan? kuikuikuikui

dalam bas i text En boifren.... gtau dia Aida dah on the way balik...badan pun x sihat sangat.. mula nak bersin2..n suddently he replied.....

"I'm quite busy la syg... just take ur rest... everything settle, i'll text u..take ur bath before u sleep..maghrib nnti b kejutkan"

Korang rasa maghrib tu i bangun x? hahhaha xde nya.. sedar2 dah pkol 10malam.....berbakul-bakul kena bising....dah tu kan sepatutnya owner rumah yg kami duduk tu nak dtg tengok rumah dalam pkol 9... mmg melepas la kan... then dah bangun gi toilet wash up sikit... bukak tv layan tv jap.. sambil sembang2 dgn Kala, my class n housemate smbil makan keropok... tunggu punya tunggu xda pun call masuk... dlm pkol 12 lebih bru En boifren kol... cakap die baru balik... alololo... mesti penat kan? dh penat kerja balik kena plak kerja ngan Cik awekx die yg chomel nie...otak sila jngan pkir ke lain ok... hahah chomel ke? sila muntah !!!

then dia minta izin nak mandi jap... mandi pun kena mintak izin ok.. nampak tersangatla queen control di situ!...dekat2 pkol dua baru dia muncul balik... then he gives me a message [pehal malam ni nak omputih sgt nih]....

En boifren: hai sygg
Cik awekx: aik?? tak tido gi ker?
En boifren: not yet. b mandi, ngan makan la tadi. gi dapur apa pun xda. kena jdi chef kejap la
Cik Awekx: la siannya.. balik penat2 kena masak plak..masak pe b??.
En.boifren: dah tu mk wat cmno? ajak kawin org tu xnak..nasi greng jaa
Cik Awekx: Ceh, tepacak kena batang idung i b.. tersentap aih
En.boifren: trasa ke? nama x dinyatakan ok. sape makan manggi die terasa sedapnya!
Cik awekx: huhuhu... one day b.. one day i will say YES ok?
En boifren: ok. i'm waiting... ;-)

hahaha.. korang tengok pehal tah malam nie ngada2 sangat... nak speaking london bagai... ada English week ke kat KLMU? hahaha...bukan ok... ini adalah cubaan untuk meningkatkan penggunaan bahasa inggeris Aida... Aida tersangat la takot nak bercakap dengan orang... tulis ok.. xda masalah...  tapi kalau cakap... ayat da dalam otak.. nak kluarkan mmg xdapat la......so En boifren decide i kena speaking dengan dia...[bajet dia bagus... salah sikit berbakul2 kena.. huh]

....

...

ok.. ok.. sambung balik... lepas tu kan tetiba En boifren text i lebih kurang mcm nie..

En. boifren: uuu... miss u laaa :-'(  [alololo... icon itu tersangatla sweet di hati i..terbayang muka die tengah snyum2... so sweet tauu]
Cik Awekx: miss u tooo b... alolo.. napa nih?
En boifren: rindu sangt la.. dekat 3 bulan dah kan?
Cik Awekx: selalu owg tunggu b smpai 6 bulan tau.. ok ja [sangat angkuh, riak, takbur di situ]
En.boifren: eleh, ok ke kalau kol jaa tersedu2.. hahahah... blagak!
Cik Awekx: huhuhu... buweekkkkkk :-P   [haa ambik ko. gelak sangat kan?]
En boifren: hahaha.. syg rindu b x?
Cik awekx: X... [bleh tnya plak kan.. mata dah bertakung dah ni]
En boifren: eh? btol ni?
Cik Awekx: eeeeee... rinduu laaaaaa... huhuhuhu... tanya2.. kang banjir kang..
En boifren: hehhe.. kata 6 bulan pun xdak pa.. hahaha.. kantoi sudah!
Cik Awekx: diam arr b.. dah la.. gd nite!
En boifren: hahaha.. patut english teruk.. morning laa dear
Cik Awekx: huh! MAJUK!
En boifren: syg... web cam jom? rindu laaa..
Cik Awekx: hah? [pkol 2am kot..x penah2 mcm nie..
En boifren: hehehe.. tol la.. jom web cam.. rndu la.. b dah nak on laptop nie
Cik Awekx: ok jap

Cik awekx terus on YM... online memang dah online dah...then bangun siap-siap...tukar baju, pkai tudung segala.... bukan make up 12 inci ok...nak mati x pakai tudng.. memang karang kena dengar ceramah agama la kan... hihihihi.. n this make me more n more love him... xda nak take advantage on me...bukan nak bangga... bukan nak riak... tapi nak sedarkan segelintir umat yang senang2 je nak tunjuk apa yg x patut tunjuk... senang2 je nak bagi apa yg x patut bagi..... [opss aida... 3am sudah.. x yah la nak membebel sgt pepagi nih]..

dan berlansunglah sessi berweb cam antara kami,.. xda la lama.. dalam 20 minit mcm tu ja... x boleh lama2.. he need to sleep early... esok keja... So i selaku Cik Awekx yg sangat solehah kenalah memahami.. maka nya tamatla semuanya di situ... dia sign out... aida wajibla stay kan..  kalau x mcno entry ni bleh wujud.... tengah kusyuk2 duk taip entry ni... die text msej...

"syg.. nape eh kta webcam bagai.. 3g kan ada.. asal kita x 3g je tdi??? whatever it is... nice to chat with u.. kenangan lama terimbas kembali"  

Bleh palk mcm tu kan? Sengal sungguh la....rasa nak penampo ja...ishhh... [muka xpuas hati]...huhuhuh...tapi xpe... rindu sedikit terubat...k la.. out dlu.. nak smbung mengarang CINTA 'LONG DISTANCE'....

p/s: tengah terpikir nak kasi hadiah pa untuk birthday En boifren??? any suggestion??

SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment