Monday, August 3, 2009

SIFAT IRI HATI, KETIDAK PUASAN HATI ANTARA MANUSIA....

da lama aida wat blog ni... tp hari ni baru sempat nak wat 'new p0st' kat blog nih.....bz sesangat..... byk assignment yg nak kena submit.... g pun final ezam da nak dekat.... just around the corner kata mat salleh....lagi dua minggu.... cam na la kan final kali nih... isau gak hati nie.... harap2 CGPA kali ni meningkat berbanding yang dlu.....

ok la tu baru mukadimahnya.... lom lagi masuk tajuk sebenarnya....crita dia macam nie....aida blajar kat sebuah kolej swasta kat Sungai Petani(SP)...kolej apa??? k0rang pkir2 la sendiri....bukan byak pun kolej swasta kat SP nie......aida wat part time kat satu publishing house sambil blajar... kira part time la..... aida x g office hari2...kira ada job ja boss akan kol... then send email....bila perlu ja g ofis...

so bila dapat gaji ja paham2 la.... x ayh la cari kat tempat lain.....cari ja kat mall2 yang ada kat sekitar SP n Penang.... sure akan jumpa aida kat situ.... aida selalu shopping dgn kak ina.... kawan baik merangkap akak la jugak.... kadang2 yang lain join sekali....(lynn, n0raini and Dila).. kalau x kuar dgn depa2 nie.... aida kuar dengan my family... my mom.... or my aunt....

kira sh0pping mmg dah jadi satu aktiviti bila lapang.....salah ka sh0pping nie?
rasanya x salah kan? lagi pun sh0pping bnda yang nak pakai..... bukan saja2 buang duit mcm tu jaa...lagi pun kita bukan nya shopping pakai duit orang..... pakai duit sndiri....kita dah penat keja sampai ke pagi x kan salah nak guna duit tu untuk kesenangan diri.....

hari tu masa kol kak ina, dia bgtau kata ada kawan kat kolej kami tu yang x puas hati dengan cara hidup kami skarang nie....dia buat mulut... cakap kat orang yg kami ni suka menunjuk2 kat orag lain... bila masa plak kami ni menunjuk pn x tau la.... hai manusia.... x da keja lain ke selain jaga tepi kain orang.....kadang2 x paham jugak, kami ni x cukup tido wat (assignment+keja)...sedangkan orang lain bleh snang2 duk buka kdai kopi ngungpat kami......apa salah kami nie?

rasanya x pernah terlintas pn kat ati ni nak cakap bujkan2 pada dia...... x dapat nak dibayangkan rasa sakit ati nie bila dapat tau dia orang yang ngutuk kami tu.....sedang aida anggap dia kawan....rapat pun rapat jugak la....sdih sangat.... huhuhuhu.......

SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment