Wednesday, February 16, 2011

CERITERA CINTA ANTARA SI AKU DAN SI DIA :-P

Written by : purplE lAdy

Dengar lagu ni, otak terus terbayang muka En. boifren...ermm specially dedicated to u b...


Ketika kuputus kasih

Kau berikan ku semangat 

Kisah lama 

Tak lagi teringat 

Hampir-hampir kuterlupa 

Di sini lebih bererti 
Tak terbanding dengan di sana

Banyak benarnya tohmahan 

Yang telah dilemparkan 

Pada aku seorang seniman 

Waktu aku teratas 

Ramai benar yang memuji 
Tak kusangka semua itu duri

Terkecuali kau seorang 

Yang memberi harapan

Penuh kasih sayang 

Sanggupnya kau hulurkan 

Bertambah semangat 
Untukku berdiri 
Menempuh semua yang takku ingini 

Lalu benar disana

Mintaku cuma hanya pada nama

Tak pernah ku merasa 

Secebis semangat 

Yang telah kau hulurkan

Mengertilah kini

Siapa lebih suci 

Antara di sana 

Dengan yang di sini 

Sungguh kuterkilan 
Di atas kecurangan 
Padamu kasih 
Yang tiada
Bandingan nilainya

Takkan aku menyayangi 

Sesiapa pun yang bertandang 

Bagi aku itu semua bayang 

Memadai seorang teman

Yang terangi kegelapan
Kau bagiku 

Lelaki penyayang

What a nice song kan? Setiap  apa yang terkandung dalam lagu nie pernah berlaku dalam hidup aku.. aku pernah terputus kasih..x ramai yang tau kisah sebenar di sebalik semua yang terjadi nie..semua yang berlaku cuma diantara aku dengan seorang mamat nih...Depan aku dia lain.. belakang aku dia lain...Entah macam mana die bleh gi dengar cakap kawan-kawan aku yang x penah sukakan dia.. yang selalu ngutuk dia kat blakang..yang selalu maki hamun dia...eee tah la...sakit sungguh hati aku nie...

Tapi x pa.. semua yang berlaku pasti ada hikmahnya...aku trima seadanya.. Dia bukan untuk aku... n actually kat sini aku nak ucapkan terima kasih sesangat kat dia.. kalau dia x buat aku mcm nie.. xdanya aku nak jumpa dengan En.boifren..thanks sgt2...

Actually, tetiba malam ni trasa nak post entriy kisah pertemuan antara dua hamba Allah yang tersangatla kuat makan nie.. hihihi...

Alkisahnya macam nie, lepas Aida break dengan Si A, hidup agak sedikit hura-hara.. then x nak pkir dia lagi,aida pun join mcm2 aktiviti.. antaranya, gi kursus jati diri...Kursus ni Aida gi kat Pahang...Kat Dusun Eco Resort.. kali kedua Aida gi situ.. first time gi dengan geng2 pengawas sekolah teknik dlu..best sangat tempat nie.. tenang n damai ja...

Dah2.. berbalik kepada pangkalnya, time Aida gi kursus tu la Aida berkenalan dengan En.boifren.. dia time tu jadi Abg fasi Aida...n nak dijadikan cerita Aida kena satu group dengan dia...Suka? Tak suka ok.. time tu mmg xda rasa papa langsung... mungkin sebab ati tengah sakit hati dengan kaum sejenis die... so  berjangkit dengan dia2 skali...then bila aida dah join group dia, kita orang kena perkenalkan diri n crita pasal diri masing2... pastu game eprtama yang kitaorang main kotak beracun [ala yg ada byk task dlam kotak tu.. then kena pick satu task]... group kami ada 10 orang termasuk skali dengan abg fasi.. fasi pun kena main jugak... so mula2 Abg Fasi kami ni akan pusing botol.. so botol tu stop kat sapa dia la yang mulakan dlu... mujur la time tu botol tu  x brapa nak kat Aida..pusingan pertama kena kat si Ain... roomate Aida.. dia kena tajuk 'ibu'...then kena kat si Amat tajuk 'makan'..ketiga? hahaha botol tu berkenan la plak kan... kena kat Aida... takot gila arr time tuu.. takot dapat tajuk yang x tau nak cakap... bila Si abg Fasi dah hulurkan kotak, Aida seluk jela kan... then bukak Lipatan kertas tu.. nervous kot time nie.. bukak2...yeahhh suka2.. tajuknya LELAKI.. memang nak masyuk sangat la kan...

Dialog? hahhaha biarlah rahsia.. hihihi mmg berkerut arr semua2 lelaki yang da kat situ.. muka semua x puas hati ja..hahaha.. then lepas Aida ada dua tiga orang gi yang kena.. then sampaila ke giliran En Abg Fasi.. dia plak yang cabit task dri kotak tu... tup2 dapat tajuk CINTA.. pe hal la aida x dapat tajuk tu.. kalau dapat best oo...hehehe... then dia pun mula la bersuara pasal cinta... antara yang Aida ingat..

"Cinta sejati tidak memusnahkan atau merosakkan diri kekasih yang dicintai. Malah ia menjaga agar kekasihnya tetap suci dan selamay sebagaimana sucinya cinta itu sendiri"


Terus panggung kepala tengok die..hehehe.. [aipp xmo pkir ke lain k.. nothing happen ok] hehe.. pastu diteruskan dengan permainan burung hantu...yang mana setiap peserta akan ditinggalkan sorang2 dalam hutan.. sumpah takot.. muka mmg cuak giler arr kan... eee seram2.... lepas permainan burung hantu kami semua di berikan briefing untuk aktiviti esok plak.. and Si Abg Fasi tu sempat minta semua no. tel anak2 buah dia nie.. tah ape tah dia nak wat...

Bila dah balik bilik, of course la kena mandi kan.. badan memang melekit tahap gaban kot.. dah mandi rilek2 atas katil smbil dengar mp3 kat Hp....20-30 minit lepas tu de org miskol.. no x knal.. mmg xlayan la kan.. then dua tiga mint masuk la msej.. 

Msej: salam Cik Aida.. teruk sgtkan lelaki?
Aida(Me): wasalam, sape?
Msej: shah. Fasi awk td
Aida: ooo

Msej tu berlarutan smapai ke pagi n tertido...Esok paginya, semua aktiviti berjalan mcm biasa.. Aku plak mcm biasa la kan.. macam papa... msej biasa ja pun...smpai la malam tu, malam kebudayaan...lepas persempahan aktiviti bebas.. so Aida pun dgn roomate2 x nak la balik blik.. awal gi.. ingat nak ambik2 angin kat depan kolam buatan tu...kita orang borak ramai la jgak time tu.. tetiba je si abg fasi tu dtang n tnya knapa kami x balik bilik g...aida pun jawab la.. sje je.. then dia pun join kita orang.. borak2 smpai pkol 12 lebih... balik blik...check2 Hp dh dpt msej dri die...

Roomate2 palk malam tu asyik bercakap pasal dia ja... kalaulah diaorang tau yang msej ngan Aida time tu abg Fasi msti diaorg hangin.. hehehe.. then esoknya hari last kursus kitaorg tuu...sebelum balik ada sessi bergambar.... then naik bas bertolak balik penang... Si abg Fasi x naik bas sekali.. dia naik bas lain n balik Negori...

then masa atas bas pun x tido kot dari Pahang sampai penang... asyik duk bermesej jaa..huhuu... semua ni berlarutan sampai berbulan2...kami jadi kawan baik.. dia yang byak bagi nasihat, bagi dorongan bila Aida down dengan result SPM aida.. down gile time tu.. huhuhu thanks.. then die ajak couple.. heheh sweet..aida tlak mula2.. sbulan jugak rasanya dia pjuk..baru aida trima.. tu pun aida cakap nak try je dlu.. xnak janji lebih...yew la.. kita ni gemuk, cantik apatah la kan? mmg x la..tapi dia kata kita sweet.. hahaha.. sila muntah ok... dia kata kita jnis gila2 n bleh wat dia slalu ketawa... yeke? erm..takot kot nak percaya.. dah penah kena tipu sekali mmg susah la nak percaya...yela.. dia hensem kot.. smart..Aida? uwaaa

n bila dah try... kita orang kekal smpai sekarang.. Alhamdullillah...dah 4tahun 7 bulan hubungan kami...lama kot... banyak suka duka yang kami dah kami lalui bersama... tambah2 cinta jarak jauh macam kami nie...dugaan nya Ya Rabbi... Tuhan ja yang Maha Mengetahui.. aku syangkan die sebagaimana dia syangkan aku... aku percayakan dia sebagaimana dia percayakan aku.. aku hormat dia sebagaimana dia hormatkan aku...antara kami dua-dua tak sempurna.. tapi kami cuba untuk saling melengkapi antara satu sama lain..byak benda yng buat aku sangatlah mengangumi En boifren...solatnya penuh.. rumah Allah sering menjadi kunjungannya saban malam...rezekinya juga melimpah ruah...Alhamdullillah..

Buat En boifren yang tersyang... syang awk sangat2...awak selalu ada dikala saya memerlukan...selalu pinjamkan telinga dengar semua masalah sya... selalu dorong saya jadi yang terbaik.. kita sangat la gila-gila... tapi kita bahagia..thanks yah.... thanks for everything...

Beginilah cerita antara Si Aku dan Si dia.. cinta antara seorang abg fasi dan anak buahnya...semoga semuanya berakhir seperti apa yang kami impikan... :-)

FOR U B....

seandainya kau ada disini denganku

mungkin 'ku tak sendiri
bayanganmu yg selalu menemaniku
hiasi malam sepiku
kuingin bersama dirimu


reff: kutak akan pernah berpaling darimu

walau kini kau jauh dariku

'kan slalu kunanti 

karena kusayang kamu

hati ini selalu memanggil namamu
dengarlah melatiku
kuberjanji hanyalah untukmu cintaku
takkan pernah ada yg lain

adakah rindu di hatimu
seperti rindu yg kurasa
sanggupkah kuterus terlena
tanpamu di sisiku
kukan selalu menantimu

SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment