Wednesday, February 9, 2011

...TERUS CANCEL NAK MERAJUK LEBIH-LEBIH... :-)

Written by : purplE lAdy

Hari ni masuk hari ke-8 merajuk...ingat nak teruskan lagi la kan[ego!! hehehe]... tetiba ja tadi masa tengah submit assingment dekat lecturer En boifren msej tanya Aida kat mana...dalam hati terpikir-pikir jugak nak reply ke tak... erm reply je la... sian plak... dah seminggu kan... rindu pun dah tahap gaban dah nie...so Aida pun reply la kan... then dia reply balik.. cakap ok...

then lepas hantar assignment tekan lift turun groundfloor... nak tunggu bag Leng Seng nak balik stapak... mmg sakit la nak tunggu sbb time tu baru pkol 3.30... bas pkol 5 baru datang... turun 2 tngok kat depan bus stop ada dua tiga biji keta tngah tunggu... nak ambik student.. tengok keta nie... no.plat sama.. erm x kan dia kot...bukan ke dia keja hari tu... no plak mmg ingat yang depan ja... blakang jangan harap la...so duduk ja bertenggek kat kaki lima... malas nak jenguk tuan empunya kereta... sekali dpat mesej...

"Ai.. nak tengok dari jauh je? x nak naik kew?"

Pe gi terus kol dia la..

Saya: B awak kat mana?
En.boifren: Kat depan bus stop KLMU nih..cepat la..dengan kawan ke? ajak la skali...

Aida pun pe gi terus ajak kawan aku gi kat dia...tersengih-sengih dia.. nak marah???? mmg x jadi la kan...terus senyum jela.. lepas pelawa kawan2 aida masuk keta... aida plak yang masuk...masuk je... terus tampar lengan die..[tampar-tampar sayang je :-P ] hehehe.. eeee geram tau.. bleh plak tetiba muncul kan... bukan nak bagitau...then pandai plak tu... umpan suruh ajak kawan.. mmg x bleh la nak membebel panjang2...then dia tnya Aida dah makan ke blom..Aida dah makan... then he ask me teman dia makan sushi... SUSHI? aiyeekkk mmg x makan la akn...stakat nak teman bleh la... dia ngan kawan2 Aida ja makan...


then sambil2 makan dia tnya majuk gi kew? buweekkk... jaatttt... saje je... malu doh... kekawan pun pe gi.. pepakat angkat kpala tengok Aida... eeee maluuuuu... terus buat muka senget kat dia... dia pun senyum2... then cakap.. MENANG!!... buweeekk... nak sngat menang ea? ambik la... ambik la... x heran pun... :-P


Then lepas makan kami pun mula menapak nak balik... dalam kereta sembang2 la kan...kawan Aida yng sorang tu tnya... "Ko ni dgn dia mmg gila-gila mcm ni ke? aku ingat dengan kawan-kawan ja".. hehehe... yew kawan2... dengan dia Aida tak payah nak berlakon bagai.. i'll be myself...suka2.. kalau kluar tengah lapar,tak payah nak cover2.. makan ja apa nak makan...[tgk.. bab makan jgak masuk.. hehe.. kami mmg kaki makan!!] :-P


then sampai la Setapak...huhuhuhu... emosi mula terganggu ni... cover2... kawan2 plak macam tau2 ja...terus minta nak turun dulu.. then keluar terus lepas... [jahat korang :-P] erm... dia pusing tengok Aida... malu i.. hehehe... sila la termuntah hijau bagi yang terasa nak termuntah... sikit pun x heran... lalalalla...


En. boifren: em dah x majuk kan?
Aida : saje kan? kalau da sakit jntung... bleh mati tau
En. boifren: erm kalau b tau syg da sakit jntung... b x wat la..
Aida: Wek..
En. boifren: study ok?
Aida: ok je..
En. boifren: je? x confident langsung.. confident la skit.. kata nak CGPA >3.5 sem ni.. kena la yakin sikit
Aida: yew la... study ok.. 
En. boifren: erm mcm tu la.. nak naik dah ke?


uiksss ade ke soklan tu yang dia tanya.. of course la xnak... tah bila plak nak dapat jumpa kan?sebulan dua bulan lagi la... erm...


En.boifren: aik diam plak
Aida: erm.. [mata dah berair dah nie] 
En. boifren: Laaa.. knapa nie.. eh jgn la mcm nie..b tnya je la..ok2 b xtnya dah... dah la.. jangan la nangis... [ haaa tau pun takot :-P] Em jom b hantar sampai kat lift.. dah2


hhehehe.. so sweet... mesti malam ni x bleh tido gi nih.. aiyeeekkkk..


p/s: semenjak kau hadir.. dalam hidupku tiada lagi keresahan.. kau mengeuk pintu hatiku... hinga ku izikan.. 


SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment