Saturday, June 12, 2010

...BILA KAMI SEPUPU SEPAPAT BERKUMPUL...

Kmi semua ada 12 orang... abg long, kak ngah, kak chik, aida(sya), memel, angah, alya saadah, acik, rina, afiq, yaya, n yang paling kecik molek adli syukri... kecik bukan sebarang kecik owkeh.. ni kecik badan ja.. jiwa mcm orang besau2.. nak tau napa aida ckap cm tu? jap g aida gtau eh...

Kami sepupu spapat sgt payah nak berkumpul memandangkan kami agak jauh antara satu sama lain... my aunt dgn acu stay kat Klang n kami plak kat Penang...so jaraj yang beratus2 kilometer tu memisahkan kami..sedihh.. kalaula kami dekat.. pening la mak bapak kami.. tau napa aida ckap cm tu sebb kami semua akan susun jadual sepadat yang bleh nak luangkan waktu bersama-.. xkan kami sia2kan walau seminit pn... wakaka.. cewahhh bunyinya macam org bercinta je kan.. tapi tulah kami....
So.. bila my mom, my dad ngan my bro g umrah... kami mengambil kesempatan yang ada ni nak luangkan masa bersama2... best sangat...happy to x payah cakap la.. mmg happy.. papa pun thanks pd Hjh Rokiah sebb sudi menaja sessi gathering kami kali nie...

Kkk... nak mula crita dah nie... semuanya bermula hari jumaat... hari jumaat acu, maksu ngan our little cousin Adli balik ambik kami tiga bradik kat pennag... thanks sesangat sebb sudi susah payah ambik kami,..huk3.. terharu...ishh emosi lak.,. berbalik pd crita kami...kmi bertolak pkol 12.00pm...benti kat tapah ja.. makan mee kari.. sgt cedappp... smpai ja umah my aunt terus landing2.. tido...wakakak.. hari first disebabkan memasing penat x wat pape...

2nd day aida teman kakcik g antar keja kat clients diaorang kat hotel Pan Pacific... smpai ja kat depan lobby kakcik suh aida turun tinggalkan envelope kat receiptionist.... nak kuar keta da org bukakan pntu keta.,. rasa jadi cm org kaya jap.. waaa.., tu pun dh nak angkuh dan riak...hukhukhukhuk...yg g time tu aida, kakcik ngan yaya ja.. the rest duk umah smbil melayan facebook... balik dri hotel tu kami g opis jap.. kakcik tolong setkan keja  untuk mat2 bangla yg keja kat situ...smpai pkol 5 ja kat situ...abg long dh kol non-stop.. nak kuar kami naik keta dia.. nak naik gen 2 kami simpan kunci kat kami.. tamak kan?malamnya ikut kakcik g Plaza apa tah kat  Klang tu.,. nak beli CD software untk Macbook Pro baru die..,. serius... i'm so jealous... huk3..agak2 zamn bila la i mampu nak beli kan?ermmm thingking....

3rd day plak hari yang sngt heaven bagi kami.. gila pnya plan nie... seawal jam 11 pagi kami dh siap tyercangak tunggu kakcik balik dr opis smbl main2 pingp0ng..11 pagi tu awal kew? awal la bg rakyat muda mudi macam kami...awal la bg kawan2 baik aku si eina, si inn, n si dila tu... ni depa dengaq t0bat depa sekeh kpala aku..hik3x...

 bermain smbil menunggu kakcik... masa yg terluang jgn2 disia-siakan...

dh puas main pingpong kami bergmbar plak....

then kakcik balik.. kami pun meneruskan perjalanan ke Sunway pyramid...geng tiga dra nak main ice skating.. the rest nak main bowling...so ikutkan je... kalau bayar depa xmain rugi ja... oppppsss lupa lak nak gtau.. suka dinyatakan kat sini, sya yg mendrive dri Klang ke Sunway pyramid... wah3.. main baik pemanduan sy... acecec.. xda sapa nak puji baik puji diri sendri... meluat? menyampah? menyampah? kalau dah mula menyampah, sila tinggalkan blog kesyngan sy nie...smbung balik... 

ni aksi2 si licik main bowling... kecik2 nak main gak...


dan kemudiannya aida, kakcik, ngan k.zatie meninggal pemain2 clik2 ni dibawah jagaan sepupu kami Memel... kami bertiga plak bergegas nak ke Low Yat menyiapkan misi yg blom selesai... pa misi kami? menginstall Macbook Pro kakcik la... dalam kesesakan kota raya Kl tu kami berjaya mencari parking keta... walaupun bukan di Low Yat.. dapat parking kat Sg Wang Plaza pn jadi la...mmg kami ukur Kl btul la... kena jalan kaki keliling c0ping c0mplex tu.... penat...tapi ati tetap enjoy.... lepas siap format laptop, kmi kna ke Sunway Pyramid balik.... ambik bdak2 yg dh kami tinggal kat sana.. masuk ja keta terus memasing jerit.. kami lapar... adeh kna bawak makn plak... kami makan kat kat Nasi Ayam Pak Mael kat Shah Alam.. sngat sedap nasi ayam tuu... then kami g i-city,,, ti arr kemuncaknya... best o0o00 temoat nie.. dalam hato jnji pd dri.... on day aku nk pasang tripod Nikon D90 kat sni... adeh tingginya angan2 ku ini....

kami terus lupa diri bila tengok lampu2 kat sana... rasa tempat tu kami yg punya.. berposing tu satu lemestian la kan? perasan jugak banyak mata yg memandang kami.. taopi kai wat dek ja...lhuk.. ada kami kisah..?? emh layan gmbar2 menarik tertarik mmg debom kami... 







SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment