Sunday, June 6, 2010

...TOGETHER...

tajuk entry nie xda la sangkut paut sangat nagn apa yang aku nak ceritakan kat sini...hari sabtu baru2 nie... aku ngan kawan2 bek aku (dial, inn, eina) kuaq ngan kawan inn Masyitah... xpun kami panggil dia citah ja.... citah nie asal orang kedah tapi berpindah n menetap kat Mlaka... so pagi Sabtu tu Cutah balik Kedah kononnya nak  memenuhi undangan  kawan dia kawin n sekaligus jadi pengapit...kononnyala... wakakak

then pepagi buta Sabtu tu aku membangunkan diri ku seawal jam 6 pagi... then bersiap2 nak g  g ambik inn ngann Citah kat stesen bua... dila plak msej gtau dia dah ambik inn so terus rush g umah dila jela... then kami terus g Gurun.. ambik makcik Eina...smpai sna makcik tu siap pakai baju kurung g... knon nak pi kenduri la .... lpas ambik dia terus g umah inn kat Kuala Ketil... n juga dikenali sbg KK & MElbourne antara  kami2 nih.... jauh kan? sorang Kpala Batas, sorang kat Sungai Petani..sorang kat Gurun, sorang kat Kuala Ketil n skrg sorang g kat Mlaka... jauh tuuu... tapi jarak tu x penah bag masalah kat kami...yela kan Sheikh Musaffar bleh pi smpai ke bulan...so stakat kami2 dlaam malaysia no hal la...


oppsss smbung balik crita.,.. nak dijadikan crita.. kami bawak pengapit... si Citah nie pengapit untuk kenduri yang kami nak pi tu...smpai ja umah inn Citah poun mula la siap2... Si Eina plak dengan rela hatinya nak jadi juru mekap.. penat2 mekap orang suruh bersihkan macam tu ja kan...SANGAT MENYAKIYKAN HATI OWKEY!!!!...kononnya ada org nak sponsor makeup pengantn... tapi tah ikhlas ka tak hanya dia yang mengetahui.,..dengan sakit hati yang amat sangat kami tingglakn Citah dengan pengantinnya....then kami memandu menyusuring liku2 jalan kat pekan KualaKetil bagi mencari sesuap nasi... hahaha.. lapaq banget time nie.. masa ni kami mmg dah decide x mau p kenduri... hadiah kami dah balut tu kami akn simpan for the next wedding... so sesapa yang nak kawin tu sila jemput kami yew...


smbung balik crita kami ni... lepas kami tapau lauk kat satu kedai..total semua RM13.20...gila murah... kami ambik ayam bakar 3 ketul, pajeri dgn nanas spotong,gulai terung, dengan dua jenis kerabu...murah tu.. kalau kat tempat i maunya kurang2 RM20 ... kami makan kat umah inn...time makan tu inn ngan citah duk mesej.. citah ckap nak balik.. kami pon apa g ok ja la... mmg duk tunggu citah ckap nak balik ja... bila citah dh cakap kami pn pa lagik.. terus tekan pedal minyak g umah kenduri... tapi x turun... parking kat tepi khemah ja... citah pn terus ami kat kami.. padahal time tu pengantin tgh makan beradab g... x bagn g pun... first time la sepanjang idup aku 20 tahun kat dunia ni pengapit balika awl.. wakaka... mesti ada sebba musababnya kami wat cm nie....
'
lepas ambik citah kami balik smula kat umah inn... kami siap2 nak bawak citah pi bersosial...lepas tension n sakit hati kami... kami g kat Giant Kulim... kami makn2... minum2... main game... n kar0k... meh layan muka2 comel kami... wakakaka


...kami beraksi sementara menunggu Si Eina Brunei g t0ilet...


...aksi-aksi kami berp0sing maut...


...inn tengah buktikan dia seorang oemandu yang hebat...


...kami kaki karok...


...posing kat poster filem... kononnya mcm g tgk wayang arr...

n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
 .
.
.
.
.
. nak tengok?
?
?
?
?
?
?
?
 kena  janji dlu....
.
.
.
.
.
.
xbleh marah2...
 ..
..
..
 ken senyum ja...
.
.
.
.
.
kk
kk
 .
.
ready
.
.
.
1
.
.
 .
2
.
.
.
3
.
.
.
taraaaa!!! 


wakakaka... jgn marah haa...

jgn marah eh kawan2... saja nak bergurau senda... n buat Citah... nice to meet u... hope kita bisa ketemu lagik ya syg....

SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment