Wednesday, August 11, 2010

ExcidEnt!!!

Kawan2 bloggger sekalian alam...x kita blogger tegar mahupun silent reader... AIDA XCIDENT!!!... uwaaa... sedih.. tahu napa sedih? sebab cinta hati sya dh x cntik.... ada kesan getah color hitam... sgt x cntik n mencacatkan pandangan mata i nih... tau apa2 petua nak hilangkan????

Canma leh excident??? Al kisahnya bermula bila i nak hntar angah ngan dua org kawan dia kat cc... on tehway nak hantar diaorang, aida singgah Maybank jap... lepas draw duit aida pun masuk dalam keta... pakai seat belt... cewaahh baik kan? bukan nak tunjuk baik kwan2.. tapi sejak dua menjak nie polis duk wat rajin kat kawasan umah.. so baik pakai... then dh pakai seat belt start keta... masuk gear D.. Auto ok... then turunkan handbreak... jalan la cinta hati saya tu....pastu belok... belok2 tetiba dah da pakcik kat depan aida... gelabah beb... nak break tapi x tertekan break tu...bila dah tekan lepas plak.. haha nasib arr..tapi slow je pun,.. xda kemik2.. keta ja hitam sikit kna getah handle moto pakcik tuu...

yang menyakitkan hati... mulut pakcik tu macam longkang!!!.. hahah ambik hang pakcik... geram sungguh.. mulut xda insuran... bila i kol abah.. pass handphone kat dia x nak plak cakap... takot la tu... nak Rm250..pdaahl motol terkehel skit jaa... dah la tu dengan penuh bangga nya dia bgitau dia mbik ubat kat Klinik Aqib... Klinik biasa dia x layan... buat semua pengetahuan para1 blogger sekalian alam... Klinik Aqib tu Klinik 24 hours.. so paham2 la kan dia nak charge cm mana.,.. Ambik ubat demam pun RM120..demand arr pakcik tuu... keja kontrak sapu smpah ja pun...ishhh...

kita ni hidup kalau x mampu wat la cara x mampu..wat pa nak blagak sana sini...isshhh mmg x leh blah la..  nasib dia baik arr sebb mulut adik laki kesayangan aku tu diam jaa..watnya dia bersyarah kat situ?? nasib hng la pakcik..oppsss melalut lak.. berbalik pda crita tdi lepas ja kol abah abah pun decide nak bagi ja duit... kira sedekah.. kalau la dia ada niat nak kenakan tu masalah dia.. nnti dia jawab la..then kami pun minta diri nak balik ambik duit...dalam sejam camtu la proses nak balik ambik duit sebb time tu my dad ada kat bagan... pastu yang pakcik tu nonstop duk call aku... takot aku lari kot.. padahal aku ni skit pnya baik g tulis no keta bgi kat dia.. bleh ke aku nak lari? aiyaa... soo bengong itu pakcik...

kali ke-3 dia kol aku angkat....dalam hati sabar aida sabaq... dia tu orang tua..layankan jela... berikut ni la perbualana ku dgn pakcik tuu...

Pakcik=hang kat mana? nak lari ka?
Aida=Assalamualaikum pakcik..Astagfirullah Al Azim pakcik.. nak lari pi mana... no plat keta sy bg kan tdi....ish pakcik nie
PAkcik=lama aku tunggu hang ni (tanpoa menjawab salam)
Aida= amboi pakcik slam sya pun pakcik x jawab.. sat sya baru lepas draw duit nie
Pakcik=ok(trus letak phone..sgt xda adab pakcik nie)

then kami pun pi balik kat tempat kejadian... nak pass duit kat dia..dia kata kalau hang x mai dlam setrengah jam pakcik nak pi report...selamba ja angah cakap.. jgn report pakcik.. pakcik saman ja la.. sikit kami x heran...hahahaha.. pdan muka mu pakcik... mulut tu jgn la mcam2 sama adik gue.. memang tempah maut la kan...



SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment