Monday, May 9, 2011

HAPPY MAMA'S DAY!!!!!

8 May menjengah lagi...Tarikh yang sangat keramat dan bermakna bagi yang bergelar atau bakal bergelar mama, mummy, ibu, mak, amma, ummi, maman dll....Mother's day has always been special to me because we do not celebrate our mother all the time...Ya Aida setuju bila ada yang kata Everyday was the Mother's Day...but as f0r me, rasanya x salah kalau kita set a date, then everyone will celebrate... bagi mereka2 yang yg xpenah ucapkan trima kasih kpada insan yang bergelar ibu, rasanya ini hari yang terbaik... sekali dalam setahun ucapkan trima kasih buat ibu anda... x susah kan?

So, this entry specially dedicated to my one and only mama Puan Rosidah Hassan...

Mama... thanks for everything u have done f0r me....thanks ma.. thanks sangat-sangat...Hanya Allah mampu balas jasa mama besarkan akak...bagi apa yang akak nak.. thanks ma.. thanks sangat2... no words can describe all ur saicrifice... i love u so much... muahhhh...

Tetiba sayu... xdapat nak kasi pape untuk mother's day kali nie... poket sngat kempis... uwaaa....xpe ma... one day akak beli eh... jnji!!

Dah meh layan gmbar mama sya yang cun melecun ni... plus anak2 die yg comey lotey.. hahahahha[sila muntah]!!!!... buweekkk... :-P

yaaa... mama yg sangat mementingkan nilai kekeluargaan...

tolong menolong amalan mulia.... smbil tu dpat erat siratulrahim... kan?

senyuman yg mampu buat sya menangis kala mengenangkan dia....
miss u mama...

ckap ja nak gi mana... semua akan dia bawa... nak lawan chess peringkat sekolah pun dia hntarkan...
xkan dia biarkan kami naik bas ke mana2...

Dia jugak teman terbaik dikala nak shopping.... menteri kewangan juga...

segakkan mama saya....abaikan bdak baju biru tuu
Hebatkn mama saya... kalau bab masak tu... xpayah cakap la... dia la chef terbaik untuk kami sekeluarga....

tuan tanah dengan mamanya... sma x??
 Semperna hari ibu ni, xda apa yg bleh akak bgi kat mama... ni je... bersengkang mata tau akak buat nie... huhuh... nah....

simple ja... sekadar tanda ingatan...
Buat mama2, ibu2 kat luar sana..... erm nak bgi tips ni[cewahhh mcm ko dh kawin aida].... eh ingat org yg dh kawin ja yg bleh share tips? erm korang tau x, mama Aida nie selalu tiup ubun2 kpala kitaorang time kami tidor... n time kami nak berpisah dengan die( nak balik hostel)... dia akan tiup ubun2 kpala kami, then baca satu surah ni...surah apa, aida x tau... blom menuntut lagi...Sepupu2 aida penah la tengok kpala Aida kena tiup masa mama nak balik Penang dulu...tau apa kesannya??? kesannya, apa2 pun yg Aida nak buat aida akan ingat dia... then msti x jdi...kira nak wat bnda yg x brapa elok tu, bila ingat die terus x jdi nak wat....
serious... xtipu...

paham x?

nak tau lebih lanjut... text me ok....

SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment