Tuesday, May 17, 2011

AL-KISAH KONVO + SHOPPING KL + MAKAN-MAKAN...

Alhamdulillah, setelah 3 tahun bertarung akhirnya my dip was succesfully finished..... my dip ok... not my konvo... my konvo sangat la hampeh... seriously sangat hampeh ok...

firstly, on Friday kita orang ada rehersal....ikutkan hati nak ngan x nak ja gi.. tapi disebabkan kami di ugut kalau x gi kami x dapat kupon kami yang tak tau pape ni pun pi jela....seawal jam 9 aida dah tercangak kat KLMU... nak settlekan assignment.. yang nak hantar... yang nak print... then kena settle kan slip exam yang de prob nak print... so bila semuanya settle.. jam dah menunjukkan pkol 12... terus naik bas.. n bila aida duduk ja.. bas terus jalan... wakaka... nampak sangat bajet elok2 ja... penat sih...mana dengan bawak beg besau sebab after that terus nak gerak gi Klang...

bila dah smpai PICC... standard la kan... of course la acara berpeluk antara satu sama lain... lama kot x jumpa... dekat2 setahun dah rasanya... memasing dah lain... yang mai dengan laki... yang mai dukung anak... yang mai bawak perut semua ada...cepat kan masa berlalu...then rehersal tu berlangsung dengan tidak jayanya... kelam kabut plus tah apa2...agak2 dah habis.. kami terus cabut.. naik bas first balik KLMU... dari KLMU anak tekak ni rasa dah nak tercabut... mana taknya... aida x makan dri pagi... x sempat tdi... so b4 semua saki baki smalam terburai, baik aida tapau milo ais kat mmak then terus tahan teksi gi KTM Bank Negara...pakcik teksi tu senget dah la x nak senyum, muka kelat habis! orang suh hantar kat Bank negara die hantar kat pUtra... x paham sungguh...

then naik la KTM yang ramainya Ya Rabbi tuu.. rasa nak muntah pun ada... oksigen kurang... dri Putra smpai TEluk Gadong lansung x dpat tmpat duduk...tobat x nak naik time2 peak hours dah... bila smpai angah jemput kat Teluk Gadong.. malam tu my family plak smpai dri Penang...xde papa aktiviti..-----> tido ja...

Pagi  tu kami bangun dengan awalnya... pkol 5 semua dah pakat bangun... kebetulan my aunt's family nak gi Kelantan so sesama kluar rumah... kami bertolak gi PICC dalam pkol 6 lbih... mula la misi abah nak pakai GPS... hahaa... mula2 knon2 nya GPS tu best... senang nak guna... tapi separuh jalan... GPS tu dah mabuk... teruk tunjuk jalan tah hapa-hapa... last2 kami main bantai jaa... nasib sampai..... sampai pun leklok ja... orang lain semua dah start beratuq.. then dah bratuq kami pun masuk la dewan.. masuk2 kami kena jalan laju2 jalan melalui semua row seat dri tengah smpai ke bawah... dlaam 15 row la jugak... sian pda yang tengah ngandung.. mmg penat habis... apa motif diaorang wat mcm tu aku pun x tau... bersepah-sepah...

then bila dah smpai seat kami kena tunggu smpai penauh seat.. nak masuk semua skali pun x muat.. bayangkan la... ishhh dah dewan tu kecik wat pa wat kat situ... then elok duduk ja... kna kluar balik... bila dah kluar... n blom pun semua sempat kluar kami dah kena naik stage ambil scroll... xda nama disebut... xda detail pasal kami... sengal kan... mcm aida x pa la... dalam 20 orang terawal.. bayang kan yang kedudukan beratus2 tu??? penat mak diorang nak tunggu... ish... terukkkkkkkkk... 

dah dpat scroll tu aida turun bawah... kononnya nak ambik camera ja... tapi dh trun malas plak nak naik.. badan pun dah seram sejuk nak demam balik.,..mama dengan abah pun dah turun... lepas ambik gmbar dengan family terus abah ajk lepak cafe.. lepak jela.. mmg lapo tahap gaban pun,... dah tu tengok ramai ja graduan lepak situ.. duduk jela.. then adik ckap dia nmpak dh tmpat nak hantr jubah. trus gi dengan die.. tnya2 pkol 12 bru start hantar.. smbung balik lepas cafe... then dlam pkol 11.30 tu nak gi ambik gmbar sekeping dua kat taman yang ada kat situ... dah ambik tgk akak tu dah start hntar jubah.. aku pun pe gi.. hntar je la.. then trus balik... bila2 kawan2 msej ajak ambik gmbar aku dh syok tengah shopping kat PKNS dah pun.. hahahahaha...

dri pkns kami gi LORENZO  Shah Alam jap... cri2 perabot untuk rumah baru... then terus gi rumah acu kat Klang...smpai rumah acu makan kuih yg kami beli kat tepi jalan... then memasing terus pengsan...sampai nak maghrib my mom kejut suruh solat asar...lepas maghrib kami gi makan2 plus smbut birthday yaya...my little sis..then balik tidoooo....

esoknya kami kluar rumah pkol 10 jalan2 kat Sogo, TAR, n keliling2 tu la.... shopping raya... sempat gak sambar kain cotton pokker dott... chomell....  hehehe

dah2.. penah sih menaip... layan gmbar nih...

RUDY . ITA . AKU

YEHAAA....

muka serius kena paksa... aida dah start demam time nie...

With mama n abah... thanks for everything....

family.... senget.... akak tu pegang DSLR... ingat die pnya suruh dia
snapkan jap... rupanya dia tlg pegang ja...

mu one n only bro... pegang bear mcm pegang bdakkk

me...

ni muka ke lain... otak ke lain... berpeluh2 lepas telan dua biji panadol..

3 tahun berpenat lelah... sehari ja diraikan... 

yg ni nampak sgt kepoh ok... but i like this pic...

adik2 yg setia menunggu...

me...

kekawan kol ajak naik... xmo.. aku nak balik... hahaha
Ni palk sebelah malamnya...................

happy birthday my little sis...

mama, acu n abah...

angah n adli...
tunggu makanan smpai...

budak yang da masalah bila makan...

A K U

jalan-jalan Semua House, TAR, Sogo

aku dengan bdak2 senget!!
kami...

mama "yg mana lawa ni?"

SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment