Tuesday, May 31, 2011

FINAL PROJECT SEMESTER 1

hye bl0ggerz...  :-)

Macam yang korang tau, aida dah sambung degree bulan 1 yang lalu... so now dah nak masuk semester dua dah... cepat kan masa berlalu.... terlalu pantas.. smpai x sempat nak kejar.....pejam celik pejam celik dah selamat satu semester... n bagi budak grafik mcam kami nie wajib la ada final project....Jadinya, dalam kesibukan kami bertungkus-lumus study untuk exam, kami jugak wajib mengadap projek-projek akhir yang semestinya kami kena bentangkan sebelom cuti.....

Untuk semester nie,ada dua subject yang kena present sebelom cuti...subject typography dengan creative advertising....dua-dua subject nie kitaorang kena present 23 May baru2 nie.....

Untuk typography, kami diberi task untuk buat majalah, buku crita, atau apa ja yang boleh dibukukan... ikut kreativiti masing-masing....then kami kena  bukukan secara manual... means that mcm buat dummy la... thanks god, Aida dah diajar mcm mana nak buat dummy oleh2 akak-akak Reka Cetak msa aida praktikal dulu....thanks kome semua.... korang sangat membantuuu... For this task, disebabkan suka baca bl0g pasal wedding preparation, aida pun buat la story pasal wedding preparation for a bride n groom to be..... then jadikan macam diary....mula2 ingat nak buat biasa ja... tapi petang 22 May tu yakni sehari sebelom presentation tu tetiba terasa nak buat hard cover bagai.....nak wat mcm mana kan.... idea last minute wajib yang terbaik... So, lpas balik kolej petang tu, smbil teman tikah nak print keja dia aida pun cri la barang yang patut mcm mounting board, paper, glue, n double sided tape....malam tu aida try buat dummy hard cover tu dulu... takot gak esok pepagi buat x jadi ke apa ke smpat gi nak buat balik... buat- buat jadi... cuma aida kena print cover lagi sekali.... dah jadi, trasa nak buat pocket plak.,.. nak sarung hard cover dalam pocket tuu...OUTPUT nya sorry... langsung x ingat nak snap... nnti dah dapat balik  baru aida publish k....

Untuk advertising plak, kami kena create satu kempen.. then buat advertising untuk pekenalkan kempen tu pada umum.. kempem tu x kisah sama ada yang dah ada atau korang create baru....untuk task nie, aida pilih kempen SAVE OUR BABY memandangkan sejak dua menjak nie kes pembuangan bayi semakin menjadi-jadi.....then aida buat dua design...satu poster n satu lagi button badge....Ni output dia....sangat puas hati!!!

my button badge


my poster.....

time present subject typo rasa nervous nak present.. tapi still yakin dengan output yang aida buat.... but time advert plak terbalik....nampak mcm cool skit tapi sbnar langsung x yakin....sekali sudah present my lecturer pn Lala cakap "simple but nice" puhhhh lega sih... waa cakap luuu legaaa... terus x sabar nak balik rumah... nak peluk bantal n qada tido smlam...  :-P

ok2 i would like to take this oppportunity nak ucapkan jutaan terima kasih especially buat penaja utama mama n abah, buat my cousin kakcik yang walaupun tgh bawak perut snggup susah payah print kan untuk aida, n buat En. google sebab pinjamkan gambar yang super duper cantik nie.....


SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment