Monday, September 20, 2010

...MULAKAN HIDUP BARU...

Lama sudah x berblog..dah berhabuk..dah bersawang bl0g nih..angan2 nak jadi blogger tegar mmg failed la kan... muahhaha...tajuk entries kali nih..mulakan hidup baru...huhuh bunyi smacam ja kan?? actually hari nie aku dah menjejakkan kaki ke alam pekerjaan...huhuhu cepatnya masa berlalu. kan3.. dri aku tadika..sekolah rendah..sekolah menengah... n now zaman kolej n now aku practikal aka aku dh keja... 

kalau nak crita kenangan pahit manis aku selama nih mmg dua hari dua malam pun x habis la...panjang lebar nak crita...huhuhuh...semua kenangan tu aka kekal terpahat dlam kepala otak aku..dah dah.. berbalik pada crita asal..aku nak crita seharian aku kat opis.... 

Hri ni hari pertama aku daftarkan diri kat opis...aku praktikal kat sni... dari smalam g aku xleh tido.. kejap2 aku pusing kanan.. keap2 aku pusing kiri... kejap2 aku bangun.. hhuuhu.. mcm2 aku pkir...bleh ke aku nak sesuaikan dri kat sini? tapi alhamdulillah... aku bleh ja sesuaikan diri.. mcm selalu la..aku mmg cepat nak sesuaikan diri dengan tempat baru... suatu bnda yang x penah menjadi masalah buat aku...

pagi nie aku bngun seawal jam 6.30 pagi...aku bgn sebab terkeut dengar pn rokiah jerit kejutkn anak bongsi dia g sekolah... lepas bangun aku gosok gigi, then aku solat Subuh....lepas tu aku turun bawah... g blik maid n ir0n baju..selesai ir0n baju aku mandi...then aku mula siap-siap... pastu turun bawah..sarapan nasi greng... disebabkan mo0d ynag tersangat excited.. aku makan ckit ja... g pun mmg niat nak diet time praktikal...dah sarapan baca paper jap smbil tunggu abg sepupu, si Ifzad siap.... bila dia dh siap terus bertolak g opis... opis ngan rumah kejap a.. x smpai pn sepuluh minit... dekat sngat....

bila smpai mula la gelabah ap.. masuk2 kak ana terus bagi aku punch card aku... aku tulis nama.. then aku bgi kat dia... tunggu jap.... then diaorang bgi aku meja... lengkap dengan sebiji iMac siap da tepon g.. wah3... termakbul arr impian aku nak pakai apple kan... walauun x pakai laptop... desktop pn jdi la...alhamdullillah..syukur sgt...mcm dh keja arr kan... suke2... bila semua dh masuk keja...aku pun diberikan tugasan yang pertama.. tugasan pertama aku buat cover mockup untuk Kementerian Pengajian Tinggi...ok la.. xda masalah sngat...mmg dah biasa wat pun.... aku buat 3 design... so diaornag plih la... 

sepupu spapat aku semua sgt prihatin owkehhh... bila lunch hour ja semua mai tnya aku bila nak g makan... abg long puasa so xdpat nk teman aku... tapi dia keja tnya jaa... then auntie aku plak... siap kol g..suh balik makan.... lepas auntie menantu dia si Am plak mai tnya aku.. huhuhuh.. terharu kot.. x lama pastu kakngah plak kol... then pass phone kat kakcik... adeh.. lagi terharu.. hehhe.. last2.. terbabas la diet aku.. acu offer nak blanja McD...muahahhaha.. mmg habis la kan... terus arr aku nampak mangkuk Chicken porridge... skali ngan milo ais aku order... huhuhuh....

so kesimpulannya kat sini, hari pertama aku berlalu dengan jayanya...huhuhu.. semua pekerja kat sini mmg aku xda masalah.. semua mmg slalu jmpa dah... so nantikan hari esok yah... chillll

SILA LIKE :-)

1 comment:

  1. congrats on your new job.. :).. keja elok2 ye.. harap2 bersemangat sampai ke akhir.. jangan memula je semangat.. hehehe.. pesanan untuk diri sendiri ni..

    ReplyDelete