Sunday, May 20, 2012

Alhamdulillah, terbaik!!

Alhamdulillah...
Aida tadahkan tangan memanjatkan syukur kepada Allah yang maha esa atas kurniaan-nya kepada aida... Syukur ya Allah..... Alhamdulillah... Semua final artwork and final presentation telah selamat aida submit dan present. Syukur semuanya berjalan lancar dan alhamdulillah juga sebab semua-Nya success....  :)

Presentation for Technical Writing aida dah post before nih.... presentation for Multimedia Design Principle yang berlansung pada hari isnin lepas pun ok..... kitaorg kena buat website interface.... layout diterima and yang paling penting all the layout done by me.... puas hati sangat bila lecturer just komen few things yang x btul n majority adalah spelling sahaja..... bila semuanya ok....penat lelah pun trasa hilang... :)

hari Jumaat plak kitaorang present untuk subject Research Methodology pulak.... subject yang di gembar-gemburkan oleh para senior sebagai subject killer untuk degree..... sangat tak xpatutkan? as for me, sepatutnya diaorg support junior2..... bagi advise on what we should do n dont during taking this subject....  bukan buat kami down...aida before nak register this subject, i asked my mom first... restu dan pendapat ibu sangat diperlukan dalam hal2 yang mcm ni.... insyaallah bila mendpat restu darinya, semuanya akan menjadi baik2 belaka.... trust me... then jawapan mama senang je.... u want or u dont want you must taking this subject.... soon or later you must.... dan kemudiannya saya pun say YES untuk subject ni...

Dan alhamdulillah... its great... bukan lah susah sebenarnya.... but sifat hardworking sangat diperlukan untuk siapkan project subject nie..... kalau ko kaya dengan penyakit M...sila duduk jauh2.....kerja2 last minute jugak sangat lah tidak digalakkan...untuk this subject, we need to find a topic and do the research on that topic... n topik aida adalah "The Cause of Premarital Sex".... we need to prepare a set of questionnaire and distribute to 40 respondents... respondents aida adalah di kalangan remaja kolej.....then based on the 40 sets of questionnaire we need to do the data collection and analyse each part of the questionnaire. Akhir sekali haruslah kena siapkan report. Alhamdulillah aida dpat siapkan sebaik mungkin... thanks to my lecturer Dr. Nor Azlina sebab bnyak membantu, berikan tunjuk ajar dan betukan salah silap sya slama nih... jugak jutaan terima kasih kerana selalu meluangkan waktu lapang beliau untuk melayan segala pertanyaan dan kebluran sya slama ni...thanks doc... jasamu dikenang... thanks jugak kepada my En boifren sebab dia sngat banyak membantu..... dari awal sampai complete my full report die la penyumbang komen terbanyak.... thanks b...  :)

Bila dah lama work hard untuk siapkan benda ni, kitaorang jadi tersangatlah excited nak present... Present pkol 6, tapi pukul 3 kitaorang dah terpacak kat kolej... nampak x betapa semnagtnya kami...dan marilah sama-sama melayan muka selenga kami yang super duper teruja dengan ketebalan report masing2....

haaa tebal!!!! melesap RM!@# den nak print benda alah nih....

Perghhhhhh

benda nila buat sya tak tentu arah berbulan2....

masing2 teruja dengan kemampuan diri sendiri menyiapkan
report setebal tuuu

asal muka sya mcm nak minta penampo???

teruja lagiii....

kala n jeva


teruja dan terus teruja...

peace... kejap lagi kami bebas!!!

Khai during his presentation... serious owkehh!!!

Ini lecturer sya... Dr Nor Azlina...
i want to be like her... one day hopefully...
Dr. Aida Najwa :D

Azri during his presentation...good job sahabat!
Semuanya berlaku dengan jayanya.... semua dapat markah yang baik... alhamdullillah...rasanya semua dapat 55/60 dan ke atas... tahniah korang.... n guess what??? yeahhh sya dapat full marks... 60/60... hadiah untuk mama semperna hari ibu yang juga jatuh pada hari tersebut... sekali lagi thanks to En boifren sebab banyak membantu.... extra marks for me untuk report yang kemas dan disusun cantik.....aida tahu sebab two days before the presentation aida ada jumpa Dr Azlina minta die tengok either ok or not... n alhamdulillah die kata kemas... cuma x sangka dia nak bagi markah penuh... happy + bersyukur + seronok... rasanya semuanya berbaloi...

Owhhh ini adalah acara makan kecil2lan  semperna
menyambut kejayaan masing2.... 
The next wednesday plak kmi present project untuk subject 3D modelling..... group Aida buat model laptop samsung... n untuk final project we need to come out with a commercial video for our product... alhamdulillah segala kekangan2 dpat dihadapi dan project kami siap..... memanglah tidak secanggih mana tapi aida cukup berbangsa sebab itu memang hasil kerja kami yang semuanya perempuan..... kami bangga sangat.... dan rasanya kami lagi2lah patut berbangga bila kumpulan kami dipilh untuk menjadi 3 kumpulan terbaik... sronok dan rasa mengantuk 2 hari x tido automatik terus lesap....bagus kan? tapi lesap kejap je... sape yang follow status aida kat Fb tau la akan hal ni... lepas present aida balik...smpai rumah dlam pkol 3... lpas mandi n bersihkan diri aida baring2 n tertidur.... bangun je terus bukak pintu n tengok2 kat balkoni langit dah gelap... dah 10.30 malam rupanya[nampak x tahap kepenatannya di situ]...

dan sukanya nak announce yang dah xda subject berat untuk aida lepas nih.... next sem dah bleh ambik FINAL PROJECT for degree... erghhh sukanyaaaaa....... x sngka dah nak habis dgree dah... kejapnya...[tetiba rasa sedih nak tinggalkan KL] :D

p/s: X attend kelas x semestinya saya malas... x attend kelas x semestinya kerja saya tak siap..bukan x tau ada mulut2 longkang yang mengata sana sini... tapi lantak lah... tak dtang bersebab... n ada hitam puth... korang apa tau! Lagi baik x datang kelas, tapi follow-up dgn lecturer n kerja pun siap dari datang kelas hari-hari tapi assignment orang lain yang tolong buatkan... xda guna beb waa cakap luu...

SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment