Tuesday, April 24, 2012

MY BIRTHDAY CELEBRATION :D

Salam blogger....Salam satu Malaysia....

Rindu nak berblogging... rinduu sangat2... banyak entry nak di post tapi malangnya semuanya  hanya tersimpan rapi di draft... aih laaa... malasnya ko Aida... :D   Suka diingatkan di sini, bagi insan yang bernama Aida Najwa, semuanya hanya dimulakan dengan mood... kalau mood ada, kejap ja settle... kalau mood xda jangan la dipaksa... mmg xkan ada hasilnya...

Entry kalinya sepatutnya  di post malam 4.4.2012 yg lalu... tapi apa bleh buat kan i kan memanjang sibuk... tak sempat nak manjakan blog i nih.... errrr gedix.... sumpah muntahh!!!

Smbutan kali ni agak srabut owkeh... aida pun x idamkan lebih2 memandangkan 4.4.2012 jatuh pada hri rabu... hari bekerja... so Cik Aida.. sila jgan prasan cik Abe awak kat nak plan lebih2 ea [ayat sedapkan diri]....shari sebelum birthday.... aida, shafiq, khai, lily, mimbar, n amin gi celcom centre kat Ampang Park... settlekan hal celcom yang jalan critanya akan aida post pada entry2 yg akan dtg...kami berjanji untuk jumpa kat LRT Ampang Park pkol 12... Aida dgn mibar dri Wangsa Maju... yang lain2 dari Sultan Ismail...so wajibla Aida n mimbar yang smpai dulu....kami pun tunggu la diaorang smbil menahan senak kat perut... err membuak2 rsanya.... 

Bila diaorang smpai je terus kitaorang jalan keluar dri LRT Ampang Park tu... Celcom Centre tu x jauh dari ampang park... kitaorg jalan ja... malas nak ambik teksi walaupun masa tu hujan... siap berpayung berdua gitu... ouhhh romantik gitu [ampun khai n lily].... Lepas dah settle hal kat Celcom centre kami pun jalan kaki ke LRT Ampang Park  smula... bila memasing dah lapar kitaorang decide nk makan kat KLCC... so kami naik train trun kat KLCC plak... kitaorg makan kat foodcourt je... banyak choice sikit...

Lepas makan kami teman amin gi wat report kat Balai Polis Dang Wangi..... balai polis Dang Wangi tapi stay kat Jalan TAR... agak pelik di situ... owhh abaikan.... bila dah settle temankan Amin... Aida ngan mimbar gi Sogo.... dahaga gila wehh... dalam hti duk berangan dpat minum each a cup pon sodap....owhh sya sgt adore dia punya Mango Smootie dgn Green Tea Premium iCe Blended.... sedap wehhh... sapa blom cuba sila cuba yew... pasti anda akan addict seperti mana saya...

Ok sambung balik... dah masuk dalam Sogo tu Aida jalan-jalan jap... geram tengok bnyak gila sales kat situ... pastu ttiba rasa nak msej En.Boifren... tengok2 hp ada 23 miscall dri die... agak pelik di situ... asal call smpai 23 kali.. sdangkan dia tau aida kuar dgn kawan2... pastu baca mesej die... skali dia gtau dia kat bawah PV12... Aida??? haaa? biar betul mamat nih? terus call die.... skali die cakap dh dekat sejam lebih dia tido dalam keta... haaa len kali dtang x yah la bgtau lagii... hailaaa

Aida gtau die aida kat Sogo... dia suh tunggu n dia dtg ambik Aida kat sogo... aida terus jalan2... agak2 setengah jam aida turun groundfloor beli air... kompem pakcik tu pun dahaga... So aida beli dua Each a cup...satu Green Tea Premium Ice Blended.. n satu gi Mango Smoothie,.. pastu aida tapau dua Hot & Roll crispy pizza...then terus kluar tunggu En boifren dekat luar.. nmpak je dia dh nak smpai terus cepat2 jalan n masuk dalam keta... En boifren dah buat muka selenge..... Aku???

Aku: bgus la dtang x bgtau...
En boifren: [sengih] Dah nama pun suprise... mana leh gtau...
Aku: [diam....mata dh berair sbb aku mmg tau dia x leh dtg. Kerja banyak satu hal...Birthday aku lak hri bekerja... mmg aku x harap pun die nak datang]
En.boifren: diam plak die... xmo la diam... pnat drive pun x hbih g nih...
Aku: jap2... org terkejut lagi ni... xsngka die nak dtang..
En.boifren: gedix!! dah nak makan kat mana ni birthday girl?
Aku: blom la.. esok bru birthday girl... up to you.. org x kisah...
En boifren: Ayam penyet? Old town? Burger King? KFC? Mc D? Pizza? ke nak Sushi King?
Aku: lain2 x kisah, Sushi King jangan nak ngada.. [mmg x bleh trima dek tekak]
En boifren: makan Old Town la... nak?
Aku: OK....

Smpai je oldtown aku order curry me dgn Root Beer Float... En boifren lak makan  Nasi Lemak dgn hot white coffee...roti bakar wajibla ada.... lpas makan kitaorang pun bergerak kluar dari Oldtown tuu....dalam keta aku diam... die plak dh jeling2.... standard la... aku kan tamak sikit...so skali jumpa mmg berat gila nek lepas die balik... sedar tak sedar aku dh smpai kat bawah blok... errrghhh... time tu rasa mmg dh x bleh cakap pape dah.... aku mmg speechless gila... aku diam.... mata berair... nak melangkah kluar hati berat...

En Boifren: Ni napa diam nih? mula la tuu
Aku: [snyum. tangan trus lap air mata...mmg x leh tahan dah]
En boifren: dah la. Org dtg jauh2 sedih plak. Ptutnya sronok.
Aku: hishh... orang menangis sronok la ni...
En Boifren: eleh. ngada.
Aku: suka hati la... mmmm b nak balik dah ke? [plezzz jawab la tak-dalam hati]
En boifren: haah syg... b nak singgah rumah ummi jap.... dia suruh ambik lauk... esok kerja la...
Aku: anak mak btol! Tdi dtang sini bertolak kol brapa?
En boifren: jeles! b gi submit kerja je.. pastu b suh Acik tunjukkan kat client.. 10 pgi b bertolak dh... pkol 3 dh smpai KL...
Aku: siannya... mesti penat kan? tq b... {mata merah}
En boifren: xpe.... mcm x biasa syg nih... Happy Birthday syg, be a good girl, happy2 slalu, jangan tinggal solat, jgn lupa b. [muka dia cool gila owkeh]
Aku: [Aku??? hnguk2.... pastu lap ayaq mata...xleh cakap pape dah]
En boifren: haihh nangis plak dia
Aku: eeee.... sweetla... thanks b... thanks sgt2...even busy pun snggup dtng jugak.... :D
En.boifren:  xpe... anything for you... hadiah postpone ea.. x smpat kalau nak gi hari ni... b balik dulu ea... takee care...
Aku: nnti smpai msej syg ea.... Kim salam Ummi tauu..

Gila kan? dia suka wat Aida serba salah... dtg dri JB... then balik semula... kerja gila namanya tuu...sya sangat2 menghargainya.... terima kasih En boifrenn.... syg awak smpai mati!!

Esoknyaaa(04.04.2012)....

Aida gi klas mcm biasa.... pastu si Afifi ajak makan kat Maju Junction.... aku pun on jela... perut pun memasing dah lapar... smpai je aku makan mee kari yang bapak tawar gila... dengan air mata kuching... tengah2 makan tetiba si biey, lily dengan mirul datang bawak kek siap berlilin.... aku? erghhhh tmpat awam kot... agak malu la kan bila diaorang pepakat bngun n nyanyi Happy Birthday kat aku, mibar n Amin.... owhh yer lupa lak nak bgtau... aku dengan Amin berkongsi tarikh birthaday yang sama.... so kita orang diraikan bertiga...

tengah sedap2 makan kek En boifren mesej tnya tengah wat apa... aku pun cakap la tengah makan2  kek dengan budak2 kelas ni... pastu die reply.... laaa dh smbut ke? plan mcm lain... aku blur jap? then terus die gelak2 n gtau yang dia dh komplot dgn mmber aku Shafiq n Khai... n disebabkan shafiq lambat bgi feedback die terus bank in kan duit kat akaun aku..... dia suh bawak kawan2 makan Seoul Garden... mmg happening gila makan steamboat ramai2.... makan sambil main masak2..... syok sgt....

Penat dah taip panjang2... meh layan gmbar kitaorang main masak2 plak... :D

OUR BIRTHDAY CAKE... maseh korangg...

Kami borthday girl n boys

AMIN.AIDA.MIMBAR

sila jgn tiru aksi ini di rumah... ni BFF saya ok....
alolo.... sweet jaaa....
tayang Amin...

jom main masak-masak

Fiq n Nas

makan la mana pun... maggi tetap idaman hati

Mereka la penghibur tika hati lara....

Amin wat muka chomel

Nas masak bendi je kerjanya.... 

My BFF :D

aksi manja

Errrr... 

Peacee...

Biey n Me

Amiqul

Vegetarian

makan makan...

percaya atau tidak silah percaya... mereka berjaya menghabiskan
kesemuanya... 

siap lapin baju owkehh... baru feel bila makan

Mimbar n Amin...
Thanks kepada En boifren kerana sudi sponsor makan malam kami... syang kamu bnyak2... buat semua sahabat-sahabat saya... sya syang anda semua... thanks for the cake n everything... Muahhh...

SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment