Saturday, August 13, 2011

ohooohooo BALIK KAMPUNG.....ohooohoo BALIK KAMPUNG.... HATI GIRANG..!!!

Salam semua.... salam rindu... salam ramadhan...

Mula-mula meh kita tiup habuk yang mula bersawang nih...errr berdebu-debu dah blog aida suka membebel nih....dah berminggu dah x menghapdet.... bukan tiada idea.. bukan tiada keinginan...tapi tiada kesempatan...mcam2 halangan yang menimpa diri sehingga la bl0g ni sangat terabai....dengan sakit perut... dengan cirit birit smpai kekurangan air dalam badan,dengan charger lapt0p rosak sememang nya amatlah menghalang aida dri on9...

sedap x sedar esok dah genap dua minggu umat islam mengerjakan ibadah puasa...cepat sungguh masa berlalu... rasa mcm baru smalam mula berpuasa....then lagi dua mingguu....yey.. nak raya... tapi bukan raya sebenarnya yang dinanti...Aida suka mmbebel lagi excited nak balik kampung!!!

bukan sebab dah lama x balik.. bukan sebab  rindu family, bukan sbb nak makan masakan mama... tapi sebab...inilah kali PERTAMA aida suka bebel balik kampung time raya...

xpenah ok.. xpenah sepanjang 21 tahun aida hdup aida balik kampung...[silalah bersimpati!!!!!!]..xpenah ok.. inilah yang julung-julung kalinya..

So bleh bayang tak macam mana excited nya aida nak balik kampung? macam mana obsesnya... lagi dua minggu nak puasa, aida dah dengar dah lagu raya...orang cakap jalan sesak.... enam ke tujuh jam kereta stuck...aggghhh... i dont care.. nak jugak rasa... nak jugak excited...macam nak burn lagu balik kampung... hahahha...moh kita nyanyi...

Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira

Balik kampung oh oh...( 3X )
Hati girang
Ho ho... Balik kampung (3X)
Hati girang

Terbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti

SILA LIKE :-)

No comments:

Post a Comment