Sunday, October 9, 2011

ALKISAH AKU DENGAN BAS...

Bas! satu benda yang aku teringin sangat nak naik dlu...aku x penah naik bas dlu... since aku kecik, sekolah rendah memang xpernah.. bila umur berganjak, dpat la aku naik bas... masa tu kalau x silap aku form 5... sian kan aku... tu bas ekspress... kalau bas lompat2 lagilah jangan tnya...

bukan aku ja.. even adik2 aku pun sama... bila penang dah ada bus rapid, kitaorg desprete sangat nak naik...teringin tahap yang memang tak bleh crita la.. tapi nak wat camna.. mmg xde pluang la...bila kawan2 ajak outing, aku memang seram nak naik bus.. nama pun x penahkan...ni la padahnya bila xda kampung.. dapat plak parent yang rajin yang amat nak mengambik menghantar.... ko cakap la ko nak gi mana pun.. haruslah dia hantar ko smpai depan pagar... jadinya jangan lah mimpi ko nak berpeluang naik bas...

tapi sekarang???

haaaaa... korang jangan gelak owkeh, since aku dh stay n study kat Kl nie, almost every week aku balik naik bas... haaa...haaa...haaa qada dlu kan xpenah naik... haaa ambik ko... wajib hari jumaat dengan ahad aida naik bas dri penang ke KL n dri Kl ke penang...dah tu, nak gi kelas pun kena naik bas...kira pakej lengkap la kan...terlalu kerap naik sampaikan ada beberapa orang driver n penjual tiket memang kamcing...hahahah...berkawan dengan driver sudah...untung-untung dapat naik bus free... kan3?

kekadang bila nak panjat tangga bas tu rasa mcam nak muntah ja... hahahha bleh mcm tuu.. ok daaa...kepala dah mula weng weng... sekarang pun aida dalam bus ni on the way balik Kl, bersiaran secara langsung dari dalam bas.... haaa dalm bas lagi... buweekkkk nak muntah.. haahahaha... kan dh ckp... hari ahad hri naik bas....kita tak tipu ok...

Ni senarai bas yang aida rasa ok bila naik.. selesa n cara die bawak pun tak pening..
1. transnational
2. Super nice, KPB, Economy [satu company..bas pun sama ja]
3. Eagle

Bas yang x mungkin aida naik dah...
1. pancaran matahari - seat die ok la..tapi laluan dia ya rabbi.. kecik nak mampus.. terlekat punggung.. ha7
2. Plusliner - seat kecik, bas air corn xrasa, seat single tak de handrest..
3. Mara liner - banyak lipas owkeh!!

SILA LIKE :-)

2 comments:

  1. nice blog.. jom exchange blog link! visit here - hazirahanum.blogspot.com.. bye! :)

    ReplyDelete
  2. wei da g satu bas r iaitu bas shamisha da byk lipas dohhh..

    ReplyDelete